Menu
 

Topic:

ik word gek van mijn 15 maanden peuter

Lindemv2  schreef op: 23-01-2012 20:05:22
ik heb effe jullie hulp nodig.

Ik heb een dochter van 4 jaar en een zoontje van 15 maanden. Hoe gaan jullie schema's en hoe doen jullie dat 's avonds? (ik sta er dan altijd alleen voor)

dus bij mij gaat het als volgt ;

17.30u : ik zet het eten op tafel (ondertussen zijn het zoontje in de keuken en laadt alle kasten uit )

17.40u : we eten. Hij krijgt een bordje met brood. (dat ligt na 5 minuten overal op de grond, inclusief het bordje, dan begint hij te zeuren, .. hij krijgt een puzzel ofzo, is hij effe mee bezig maar dan begint hij weer)

18u; ik ruim de tafel af, dochter ruimt het speelgoed op. (Zoontje laadt opnieuw in de keuken alle kasten leeg, of krijst de hele tijd als zus opruimt)

18.30u ; in de badkamer. Uitkleden doe ik terwijl hij rechtstaat. Op het verzorgingskussen liggen doet hij echt alleen maar voor zijn luier te verschonen. Anders draait hij zich meteen om, rolt om of noem maar op.. Terwijl ik hem uitkleed gooit hij de kleren die zus netjes op de rand van het bad legt, we hebben een kleine badkamer, lekker op de grond.

18.40u : we lezen een verhaaltje. Deur van de kamer van zus gaat dicht. Hij laadt, terwijl ik het verhaaltje lees, alle kasten van de zus uit.. trekt aan mij omdat hij zich verveelt, enz...

ik word hier gek van .. is dat bij jullie nou ook zo?? en hoe doen jullie dat dan?? ik herinner me helemaal niet dat dat bij mijn dochter zo vermoeiend was.. (mss ook omdat ik toen alleen nog maar haar had???)

jullie tips zijn welkom!!

 
Quote
Navigatie
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Flower  schreef op: 23-01-2012 20:09:15
ohh, heel herkenbaar, en kan maar 1 ding zeggen, het komt allemaal goed.
heb je nu niks aan, maar mijn jongste was ook zo.
het duurde bij haar ongeveer tot ze 2,5 was.

vreselijk, kost heel veel energie, ik had soms echt het idee, ik maak allemaal planken boven aan de muur, en daar zet ik allesssss op.

ze noemen het niet voor niets wel eens de tropenjaren.....
ik kan je helaas geen tips geven, alleen, geduld, heb geduld, je kleintje doet het niet expres
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Caithy  schreef op: 23-01-2012 20:14:11
Ik denk dat je je zoon zijn grenzen aan het opzoeken is en dat hij doorheeft dat hij alles kan maken!

Hier dochter bijna 5 en zoon 2,5 jr; hier ging het al vanaf het begin;
18:30 eten op tafel dus eten en niet spelen.
Wil je niet eten ook prima! Wel aan tafel blijven zitten (ook al zet hij een tetter op, gewoon laten brullen en negeren)

nog even tv kijken en dan om 18:30 uur naar boven, samen tandjes poetsen (mama eerst en dan mag jij) handen wassen en gezicht wassen.
Hier gaat alle kleding op de vloer of als het vuil is op de trap naar zolder (Dat ruim ik straks wel op!)

Keukenkasten zijn van mama, daar blijf je van af en als je dat niet zint, dan niet! Gewoon consequent zijn!

Hier gaat zoonlief eerst naar bed en dan pas zus, aangezien zij zichzelf omkleedt, doe ik gauw zoonlief naar bed.
Ook van zus haar spullen blijf je af! Van haar!

Duidelijk zijn in de grenzen en blijf erbij....
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Corine86  schreef op: 23-01-2012 20:18:48
Lastig he!! Onze jongste nu 22 maanden is ook zo ondernemend/vervelend. Ik heb geen seconde rust meer op een dag. Hij slaapt daarbij ook 's middags niet meer. Ik ben maar wat blij dat het 7 uur geweest is en hij op bed ligt!

Heb je de box nog staan?
Onze zoon ging wel eens in de box als hij niet wilde eten. Na een paar keer had hij dat door en werd wijzer en bleef keurig zitten!

Maar ook de vitrinekast van mijn man heeft hij al eens geplunderd, wat ik daarop moet verzinnen weet ik nog niet het knopje is er al af maar hij peutert net zo lang met zijn vinger tussen de deur dat hij opengaat!
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Saskiamv2boys  schreef op: 23-01-2012 20:40:59
hier is het nu wel wat makkelijker voor mij de kids zijn 8 en 4 maar ik heb duidelijk de afspraak toen ze zo klein waren dat spullen van mama voor mij zijn....
En ze kwamen er niet aan.
Inderdaad consequent zijn

en ik legde altijd de jongste eerst op bed en dan had ik nog evenn tijd voor de oudste een op een
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Blauwtje  schreef op: 23-01-2012 21:00:14
Ik denk dat je het zelf minder erg moet gaan vinden, scheelt al de helft..
En box
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Niki  schreef op: 23-01-2012 21:15:31
Hier ong dezelfde leeftijden (eentje van bijna 4 en een van 14 maanden) en nog een erboven van bijna 6. Ik sta er meestal ook alleen voor. Mijn advies is ook minder je erger.. ze zijn nou eenmaal even ondernemend en op ontdekking uit. Kleding hoger leggen in de badkamer en eerst de kleinste en dan de oudste naar bed.
Ik zet ze bv alledrie in bad. De jongste haal ik er het eerste uit en die werk ik naar bed. Dan de oudste 2 eruit en dan kan ik ze rustig aankleden, voorlezen en op bed leggen.
Ohja en met opruimen help ik meestal mee. De jongste vind het erg leuk om bv de duplo blokjes in de kist te gooien, als je maar voor doet wat ze moet doen. Succes!
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Niki  schreef op: 23-01-2012 21:16:25
haha minder je erger moet natuurlijk erger je minder zijn Ik zit wel erg in de relax stand
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 23-01-2012 21:23:16
Heel herkenbaar, mijn jongste is 7 maand en de oudste 4. Ook ik sta er svonds alleen voor. Best druk allemaal.. maar probeer er het beste van te maken..

Ook ik help altijd mee met het opruimen van het speelgoed, dan gaan we eten.. Nouja, ik geef de kleine van 7 maand en de oudste eet zelf. Tussendoor probeer ik zelf ook ff te eten Dat is wel lastig. Dan ruim ik de tafel af en mag de oudste even tv kijken, soms best ff handig die tekenfilms.

Dan gaan we naar boven, de oudste gaat de douche in en ik kleed de kleine om. De kleine kruipt over de vloer als ik de oudste help met aankleden en dan gaan we samen een verhaaltje lezen.

Nu moet ik zeggen dat onze tweede ook erg makkelijk is, maar goed de avonden zijn wel druk als je er alleen voor staat.

Denk ook echt dat je jongste de grenzen aan het opzoeken is en jij moet deze duidelijk stellen. De keukenkasten en kledingkasten... daar mag hij gewoon niet in rommelen. Probeer hier duidelijke grenzen aan te stellen denk dat je dat wel zal helpen. En hij heeft natuurlijk ook echt de leeftijd dat hij jou gaat testen..

Probeer je gewoon niet teveel te ergeren..

groetjes en succes.
Me
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Blauwtje  schreef op: 23-01-2012 21:24:39

Quote :
haha minder je erger moet natuurlijk erger je minder zijn Ik zit wel erg in de relax standhahaha
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 23-01-2012 21:25:47
ik denk dat er veel advies gegeven is, maar ik denk dat je in stand relax moet gaan.

niet druk maken over rommel enzo. hij moet leren luisteren en dat kan nog wel even duren

als ik hier er echt geen zin in had (weer op zo'n onjuist moment alle dvd's uit de kast trekken) deed ik er ee stukje ducktape op......hahaha, makkelijke weg, maar soms moet je het jezelf makkelijk maken
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 23-01-2012 21:36:45
ok, blij te lezen dat het niet alleen bij mijn een gekkenhuis is met momenten. Ook hier hebben we de kast met de dvd's, dvdspeler enz al dichtgeschroefd met een houten plaat die alleen wij eraf krijgen

verder zal ik dus maar geduld hebben, maar wat vreselijk soms.. het lijkt of ik hier aan het opruimen ben hij er daar dubbel zo veel meer rommel bij kan maken..

en idd, anoniem.. dan moet je zelf nog ergers eten

dank voor jullie reacties alvast!
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Blauwtje  schreef op: 23-01-2012 21:43:07
Ooh het is som wel erg moeilijk he om geduld te hebben hahaha...
Ik probeer het elke keer weer. Soms kan ik er beter tegen dan de andere keer. (als ik ongesteld moet worden kan ik er niet goed tegen :lol maar doorgaans ben ik wel makkelijker geworden. Mijn oudste (dochter) kwam noooooit ergens aan, en deed ze dat wel, was 1x nee zeggen genoeg! En de jongens...pffff...vooral de laatste kleine boef..nu anderhalf...vanmorgen had ie een oud casettebandje (video) in de handen, ik hoorde iets ritselen...verdikkie, het lint eruit getrokken deels. En ook pijl snel he.
Ook zocht mijn man al een week de ab van de digitale tv, nergens te bekennen. Kom ik m tegen in een speelgoedding, zo'n olifantenslurf die normaal gesproken ballen omhoog blaast. De ab zat er volledig ingepropt. Nouja, daar zoek je zo'n ding ook niet natuurlijk haha

Tja, Assepoester is ook my middle name
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 23-01-2012 22:09:36
wat doe je vandaag??

nou ik ruim een beetje op, leg de mat weer netjes, ruim nog een beetje op, ruim af en toe wat puin, vouw kleren, ruim op, peuter van de telefoon weghalen, opruimen, peuter uit de kast halen, opruimen, kleren vouwen (dezelfde als net), opruimen, speelgoed uit de wasmachine halen, cd's weer in doosjes doen, opruimen, peuter weer van de telefoon weghalen (heeft ook al naar oma gebeld trouwens)

nou ja, dat is het zo een beetje..

 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lisje  schreef op: 23-01-2012 23:09:46
Waar is de box? En hoezo laad hij steeds overal alle kasten uit, sta je dat toe? Ook kleine kinderen kun je grenzen stellen, dingen verbieden en straf geven. Moet er niet aan dingen meerdere keren per dag al die kasten weer in te ruimen.
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 23-01-2012 23:19:59
Elke keer als ze hier aan mijn kastje zaten of aan spullen van iemand anders zette ik ze bewust ergens neer met hun eigen speelgoed, en zei ik duidelijk neeee dit is voor jou.

Hier ook eerst de jongste naar bed dan pas de oudste, of met z'n allen op het grote bed verhaaltje voor lezen dan ging de jongste net zoals de oudste lekker bij mij liggen.

Wat ik ook vaak deed was, al voor het eten in bad dat scheelde veel, dan eten, tandenpoetsen, verhaaltje lezen naar bed.
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Satekroket  schreef op: 24-01-2012 16:30:40
Met 15 maanden ontdekken ze de wereld is normaal. Ik denk dat zelf meer relaxt moet worden. Dan maar rommel.
Wat ik deed in die tijd, is bewust een la in de keuken geven die uitgeruimd mag worden. Gewoon drie pannen geven en een paar lepels. Of een paar plastic doosjes. Daar zat hij dan mee te spelen. Ik ruimde dat dan later weer op. Is natuurlijk ook werk, maar ik kon dan wel even koken.
Kleren uit de kasten trekken daar maakte ik wel snel een einde aan. Duidelijk nee zeggen en ergens anders neer zetten.
Maar verder het een beetje laten. Wat moet het vermoeiend zijn om 15 maanden oud te zijn en de hele dag hoor je nee nee nee dat mag je niet. Een mandje knijpers uitruimen of de spruitjes in een pan gooien. Je kunt ook je dochter even met hem laten spelen, wanneer jij bezig bent. Bal rollen ofzo.
Ach het gaat allemaal voorbij.
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 21:04:20
Wij hebben aan de binnenzijde van onze keukenkastjes een haakje zitten zodat onze zoon daar niet in kan. We hebben op 1 kastje met daar in de plastic borden en bekers geen haakje gedaan. Hier mag hij aan komen. Ook hebben een kliksysteem op koelkast bevestigd. Het gebeurde hier namelijk regelmatig dat onze zoon wanneerik even niet aan het opletten was de koelkast leegplunderde
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Niki  schreef op: 25-01-2012 11:03:26
haha anoniem, wij hebben ook op alle kastje haakjes zitten en ook op de koelkast een klik slot idd Heel handig want het voorkomt dat je hele dag kastjes terug in moet laden. En ja sommige dingen moeten ze leren, maar het moet ook relax blijven voor jezelf. En de 2 oudste van (bijna) 6 en 4 bijven echt wel overal vanaf thuis en bij een ander, dus ze hebben niets gemist
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 14:38:45
hoe lang duurt die fase??

waar kopen jullie haakjes voor op de kasten??

om hoe laat gaat jullie kind van 4 en kind van 1 slapen?
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 25-01-2012 15:13:05
Mijn kinderen van 6,4,bijna 1 gaan alle drie om half 7 naar boven en liggen dan om 7 uur in bed .
De oudste mag dan nog wat lezen de jongste gaan meteen slapen .

Die haakjes verkopen ze oa bij de hema op de babyafdeling .
Wij hebben trouwens een traphekje ( Harmonica model van vroeger )bij de toegang naar de keuken scheelt een hoop ergenis en ik kan ook rustig mij eten afgieten zonder dat er een kleintje op de grond kruipt waar je over truikel.
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 15:22:15
je ruimt echt te veel op

hier 2 opruimmomenten op een dag....je kunt het jezelf ook moeilijk maken

hier 2 banjers van 5 en 2 en om 18 uur hebben ze hun pyjama al aan en net voordat ze echt heel moe zijn liggen ze er al in.
als ik alles wat later op een dag doe (later eten, later douchen) worden ze vreselijke draken en dat ben ik graag voor

Om 18.15 uur slaapt de oudste, de jongste om 18.16 uur.
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 16:48:49
ok, maar hoe doen jullie het dan met het flesje melk van de jongste?? wanneer krijgt die laatste flesje? (zoon is 15 maanden). Ik leg dus eerst de oudste in bed en dan ga ik met de jongste terug naar beneden, krijgt die nog een flesje en kieper ik hem ook in bed.

Ik zou ze samen in bed kunnen leggen, maar de jongste is er 's morgens al om 6.30u. Dat hoeft echt niet NOG vroeger te worden..

De oudste moet eigenlijk echt om 18.30u in bed, anders is ze 's morgens niet te genieten.. We eten al om 17.30u.

en lezen jullie een verhaaltje voor de oudste??
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 16:50:32
o ja, en sis, hoe straf je een kind van 15 maanden??

Ik zeg wel heel duidelijk nee hoor.. ben best wel consequent en hij begrijpt het ook, maar als ik bijvoorbeeld het verhaaltje lees voor de oudste moet ik dat constant onderbreken omdat hij iets doet wat niet mag (schuiven uitladen in dit geval.. maar goed, mss lossen de haakjes van de hema iets op.. )


 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 16:55:29
sis, om hoe laat gaat je oudste dan slapen, en hoe oud is hij/zij?

en om hoe laat leg je dan de jongste in bed? (en slaapt die nog in de namiddag?? en hoe lang?)
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 17:07:17
meen je dat?? slaapt ze gewoon niet na de middag? 's morgens wel dan? en om hoe laat is ze dan 's morgens wakker?? (wat een vragen h.. ik lijk je wel uit te horen.. )
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Vera  schreef op: 25-01-2012 19:08:49
Maare Linde, waarom geef je N niet gewoon zijn flesje in bed? Dat is dan voor hem een rustpuntje en weet hij dat de afsluiting van de dag is. In de tussentijd kan jij mooi een verhaaltje voorlezen aan je dochter.
Haakjes hebben ze ook bij Ikea. Probeer geen magneten op je kastje te zetten. Dat hebben wij bij de oudste geprobeerd. 2x 12 kilo en toen hij het mocht probleren had hij hem zo open (zette gewoon zijn voet tegen de andere kast, let wel 13 maanden toen) en was mijn kastje krom. We hebben het er maar afgehaald.
Wat ik ook doe, als mijn jongste aan de dvd speler zit oid, dan haal ik hem daar weg en zet hem terug bij zijn speelgoed. Dit herhaal ik 1000 keer en dan snapt hij het eindelijk en gaat hij spelen. En inderdaad misschien niet zoveel opruimen, Bespaar je energie voor dingen waar je wel iets mee opschiet. En als je niet tegen de bende kan, i kheb bewust de bank andersom gezet. Ik kijk nu naar buiten ipv naar de bende. Als ze dan eenmaal op bed liggen (en ik ze zelf, de oudsten dan, heb laten opruimen) ruim ik de rest op, doe mijn vloer en klaar. Morgen weer een dag!
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Lindemv2  schreef op: 25-01-2012 20:00:01
hmm.. de bank andersom, dat is wel een idee.. ik kijk er dus recht op..
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 25-01-2012 20:10:59
Wat ik mijn eigenlijk afvraag waarom drinkt je kindje vasn 15 maanden na het avond eten nog een fles ?
Mijn jongste van 10 maanden krijgt gewoon warm eten met een toetje en dat was het dus helemaal geen flesjes en zeker niet in bed is harstikke slecht voor de tandjes ( maar dat weet je waarschijnlijk allang :lol.
Mijn kleintje slaapt s'morgens nog redelijk lang tot half 9 meestal en dan van 13.00 tot 14.30 en dan gaat hij er om 18.30 weer in .
Succes !
 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Niki  schreef op: 25-01-2012 21:15:01
Krijgt je jongste nog een flesje na als hij beneden komt? Hier hebben ze dat nooit gehad. Na het eten een toetje na en evt een slokje water en klaar! Vanaf een jaar gaan ze hier echt met de rest mee. Dat is toch ook veel makkelijker en daarbij is dat flesje op deze leeftijd niet meer nodig. Dus samen in bad/douche. De oudste blijft zitten terwijl ik de jongste tanden poets/pyama aan en in bed leg. Dan is er alle tijd voor de oudste om uit bad te halen, pyama aan en verhaaltje te lezen in alle rust 
Quote
RE: ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 10:19:09
Mijn zoon van 23 maanden krijgt s avonds ook nog een fles. Hij drinkt geen gewone melk, dus ik geef hem s middags voor het slapen gaan en s avonds voor het slapen gaan een fles Nutrilon. Dit is tevens ook zijn rustmoment voor het slapen. Hij drinkt de fles in bed. Ik ben dan wat aan het rommelen boven. Niets mis mee lijkt mij! Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Zolang mijn zoon geniet van deze flessen en dit een rustmomentje voor hem is, krijgt hij ze.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ik word gek van mijn 15 maanden peuter
Naam
Bericht