Menu
 

Topic:

verhalen(boeken) peuters

Boterbloem  schreef op: 15-08-2014 19:52:14
Ik ben op zoek naar leuke verhalen voor peuters die pakweg 5 minuten duren.
Pakkende verhalen die je even kort tussendoor kunt vertellen, liefst ook zonder boek (dus de inspiratie enkel).

iemand leuke ideeen?
 
Quote
Navigatie
RE: verhalen(boeken) peuters
Jacquelien  schreef op: 15-08-2014 21:24:39
Stoute dingen boek van Marian Busser!
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Claudia  schreef op: 15-08-2014 21:32:10
heb net de boeken verkocht..maar hier was een groot succes: hoe was het op school samme (jongetje in zijn eigen fantasiewereld..korte verhalen ideaal voor bedtijd, echt met humor), de vrolijke wereld van mika en nog 1...naam even kwijt, als ik hem weer weet zal ik het even neerzetten.

En ja wat wij soms deden. heel stom misschien (maar wij vonden het leuk haha)..is allebei kort een verhaaltje vertellen...soms ook als een spel dan zei zij 1 woord en moest ik een verhaaltje er omheen maken en dan andersom.
Dus bijv: appel...en daar een kort verhaaltje omheen breien en het leukste natuurlijk als het een paar keer terugkomt.

Of vogelnest, met gevolg dat onze buurvrouw een vogelnest in haar haar had... en ik af en toe: en daar was de buurvrouw weer....met een vogelnest in haar haar en op het laatst (zij lag helemaal dubbel)......even zwaaien naar de buurvrouw met een vogelnest in haar haar...met een eitje erin.
gewoon lekker de fantasie gebruiken.
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Marloesje  schreef op: 15-08-2014 22:05:29
hier is al een paar jaar "kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft" een groot succes. Ik loop vaak heen en weer door de kamer, geef ieder dier een andere stem en laat de "poep" op alle mogelijke manieren voorbij komen. Nog steeds hilariteit alom.
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Mamaartje  schreef op: 15-08-2014 22:16:01
ik vertel hier vaak over de belevenissen van de kinderen, 'er was eens een jongetje dat heette j.. hij had blauwe oogjes en blonde haren' enz.. Zo leuk als hij zichzelf herkent! 
Dikkie dik was ook een succes! En gewone prentenboeken...
en jip en janneke natuurlijk..
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Caatje  schreef op: 15-08-2014 22:20:47
Het grote voorleesboek voor peuters van Cariet Leeuwis. Die lezen we vaak op de peuterspeelzaal. Korte, aansprekende verhaaltjes over de dingen van alledag, zeg maar. Erg leuk, bij sommige verhaaltjes kunnen de kinderen ook gebaren meedoen (bijvoorbeeld tanden poetsen of bewegingen).
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Moederkloek  schreef op: 16-08-2014 08:59:55
Ik ben persoonlijk voor de kleinste kinders helemaal dol op dikkie dik 
Ze hebben ook kleine blokboekjes waar 2 verhaaltjes in staan, de miniversie van het blokboekje zeg maar.
En ik heb een boek met "1 minuut verhaaltjes" voor het slapen gaan, die zijn zo kort dat dochterlief altijd smeekte om 3 verhaaltjes, we kennen het boek inmiddels van buiten ghihi.

Ik vind voorlezen nog steeds heel erg leuk, en lees alle kinderen voor, ook de oudere van 9 en 10 jaar oud, uit een boek wat natuurlijk wat moeilijker is dan voor de 2 kleinsten (6 en net 8 jaar oud)
Zo heb ik met alle kindjes mijn voorleesmomentjes. 
Met de oudsten is het in de winter altijd geweldig, het boek is mega-spannend en dan lees ik met het licht uit, in het donker dus, met een leeslampje, extra spannend!

Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Alice  schreef op: 16-08-2014 11:08:55
"ik wil de maan" van Jonathan Emmet is hier een enorm succes. Mijn zoontje gaat er helemaal in mee en is echt geboeid, hij beweegt niet als ik dat lees, je ziet aan zijn gezicht dat hij helemaal meeleeft. Het leest lekker voor. Heel schattig verhaaltje en prachtige tekeningen. 




 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
M&j  schreef op: 16-08-2014 18:09:01
Circus van Betty sluyzer.
De kinderen deden altijd vol overgave mee, met de muziek en het klappen etc. Je kan er ook gemakkelijk zelf andere circusartiesten bij verzinnen en als kinderen zelf circusartiest spelen kan je ook de structuur van het verhaal gebruiken.
 
Quote
RE: verhalen(boeken) peuters
Onsjanneke  schreef op: 16-08-2014 21:49:02
De Jan en Noortje serie van ron schreuder en marianne busser.

Jip en Janneke blijft ook leuk

En die verhaaltjes hoeven idd niet letterlijk, het zijn meer de situaties die de inspiratie geven voor een persoonlijk verhaal.
 
Quote
Navigatie


Reageren op verhalen(boeken) peuters
Naam
Bericht