Menu
 

Topic:

duikperikelen

Lin77  schreef op: 05-08-2014 20:49:40
Hoi meiden,

Tessa, in juni 7 geworden zwemt 1 keer per week 3 kwartier. Ze is april vorig jaar begonnen, tijdens de zomervakanties is er een stop. Nu ging ze vrij snel door de bandjes maar vanaf oktober vorig jaar worstelt ze met het duiken. Afgelopen maart zwom ze af voor A en wat haar betreft blijft het daarbij. Het duiken op zich is het probleem niet, dat gaat keurig. Maar dan begint het: onder water begint ze met de armen te maaien. Al vaak hebben de zwemleraren gezegd veel met haar te oefenen. Goed, dat hebben we gedaan maar het wordt er niet beter op. De ene keer gaat het hartstikke goed, dan haalt ze de afstand voor b, zelfs verder dan dat. Maar de volgende keer komt ze vrij snel boven en zegt ze dat ze het niet kan.
Verder gaat het goed met de zwemles, ze kan eigenlijk alles alleen dat akelige duiken he? Ze vindt het echt niet leuk. Wat ze wel leuk vindt is onder water zwemmen maar dan niet door eerst te duiken. De adem onder water inhouden kan ze ongeveer 15 seconden. Dan heeft ze het wel naar de zin en gaat voor de lol veel onder water
Wat adviseren jullie?  Gewoon na de vakantie doorgaan met lessen(gaat per 6 lessen op een kaart) of het hierbij laten?

Mijn vader heeft vroeger nooit les gehad. Hij haalde wel de stempels dat hij aanwezig was in het zwembad...en ging vervolgens weg. Hij  heeft zich zelf leren zwemmen. Pas op latere leeftijd, haalde hij zijn diploma's.

Alvast bedankt voor het lezen groetjes Linda


 
Quote
Navigatie
RE: duikperikelen
Elin  schreef op: 05-08-2014 21:36:03
Heeft ze nog wel lol in zwemles? Zo nee, dan zou ik stoppen. Ze heeft haar A en daarna vanaf maart nog geoefend met zwemmen, dus ze kan prima zwemmen lijkt me.
 
Quote
RE: duikperikelen
Bianca29  schreef op: 05-08-2014 21:57:21
ik persoonlijk zou zeker niet stoppen nu ,vind dat ze minimaal B moeten hebben ,C doen ze bij ons op school. dus ik zeg nee niet stoppen.

 
Quote
RE: duikperikelen
Cmvr  schreef op: 05-08-2014 22:50:36
Hier zijn wij dus wel gestopt na a.Onze zoon heeft een motoriek probleem die zich vooral uit bij de borstcrawl daardoor gaat de combinatie armen en benen niet goed.In overleg met de zwemleiding gestopt,want dit gaat hij nooi onder de knie krijgen en zo wordt het een grote frustratie.Dus wij zijn gestopt en meneer zwemt verder prima.En hoe vaak gebruik je de borstcrawl.
 
Quote
RE: duikperikelen
Spatje  schreef op: 06-08-2014 01:30:39
Hier ook alleen a.
Zwemleraar zei dat je b en/of c kunt hebben.  Als je dan een half jaar niet zwemt tellen die al niet meer.

 
Quote
RE: duikperikelen
Mv2  schreef op: 06-08-2014 07:28:33
Hier alleen een a certificaat omdat mevrouw het vertikt om door het gat te zwemmen. Na 2 jaar en een extra keer het a bad hebben te laten doen hebben we besloten haar op te laten gaan voor het certificaat, alle eisen a diploma behalve het gat. Ze zwemt prima, haalt alle B afstanden, ook onder water als ze maar niet door het gat hoeft.... We zijn nu gestopt met zwemles, volgend jaar schoolzwemmen en dan zien we wel of er nog een diploma gaat komen, zo niet is het in ieder geval onderhoudend. 
 
Quote
RE: duikperikelen
Chloe  schreef op: 06-08-2014 08:52:29
ik denk dat ik die 6 lessen nog zou proberen. Maar als het dan niet verbetert zou ik stoppen. Mijn zoontje is nu ruim anderhalf jaar aan het zwemmen en kan het op zich prima. Hij durft alleen absoluut niet met zijn hoofd onder water, wat we ook proberen. Dus afzwemmen zit er voorlopig niet in. Als hij ooit zijn A haalt hang ik de vlag uit en denk ik niet dat ik hem nog verder laat gaan, terwijl zijn zus achter elkaar A,B en C heeft gehaald. 
 
Quote
RE: duikperikelen
Lin77  schreef op: 06-08-2014 09:15:03
Bedankt voor alle reacties. Borstcrawl rugcrawl en lange afstanden zwemmen daar draait ze haar hand niet voor om. Alleen dat goed onder water zwemmen na een duik zorgt voor spanningen. Ze wil/vindt het echt niet leuk ook al kan ze nog zo mooi duiken.
Wat ik belangrijk vind is dat ze zichzelf kan redden in het water. Verder is ze gek op zwemmen.
Mijn oudste dochter deed er destijds 2 jaar over, brak tussendoor haar scheenbeen, was met alle zwemtechnieken langzaam maar toen zij eenmaal ging duiken ging dat heel vlot. De jongste is precies andersom. 

Spatje hoe bedoel je wat de zwemleraar zei over b en c kun je hebben?


 
Quote
RE: duikperikelen
Caithy  schreef op: 06-08-2014 10:34:54
Hier vind mijn dochter (a en b) het nog steeds moeilijk om te duiken! Afgelopen vakantie geoefend van de hoogte tree van het trappetje (deze is net boven het water) en ik hield mijn arm net voor haar knieeen en 'moest' er als een dolfijntje overheen duiken, dat vond ze erg leuk! 
Van de kant vind ze nog moeilijk maar dit gaat goed.

 
Quote
RE: duikperikelen
Suus  schreef op: 06-08-2014 12:46:00
Mijn zoon deed 10 mnd over À en vervolgens 14 over B. Hij kon alles, op 1 dingetje na. Probleem bij B vond ik dat de groepen zo snel rouleren dat ze steeds de basis opnieuw doen. Wij zijn overgegaan op privéles om zo alleen dat ene ding te trainen en toen was hij erdoor.
 
Quote
RE: duikperikelen
Lin77  schreef op: 06-08-2014 15:30:28
je slaat de spijker op z'n kop Suus, dat viel mij ook op. Steeds weer nieuwe kinderen in het bestaande groepje. Soms nemen ze echt de tijd om te duiken maar doorgaans is het van alles een beetje. Misschien bestaat er nog zoiets als duiklessen.
Hoeveel privelessen heeft je zoon gehad?

Vandaag met de  meiden naar het zwembad geweest en gewoon gezwommen/gespeeld. Even niet gedoken. Wel ging ze meteen weer onder water en had veel plezier


 
Quote
RE: duikperikelen
Suus  schreef op: 06-08-2014 16:30:21
3 mnd, maar het duiken was in 3 x goed.... Daarna gewoon nog gezeik gehad. Zou het eens opgooien!
 
Quote
RE: duikperikelen
An  schreef op: 07-08-2014 09:37:57
Ze zit nog niet eens 1,5 jaar op zwemles. Ik zou (als je dochter er geen drama van maakt) het gewoon nog even proberen.
 
Quote
RE: duikperikelen
Mvi  schreef op: 07-08-2014 09:58:40
hier oudste gestopt na de A diploma en onze jongste zwemt na de vakantie af en dan is het klaar. wij gaan eens in de maand naar het zwembad en het vroeger B is nu bij de A geschoven. Met zwemmmen is het zo dat je regelmatig moet gaan, een b en daarna 1x per jaar zwemmen zegt niks, het is meer het gevoel van ouders dat het MOET omdat het VEILIGER zou zijn, en wie wil dat niet voor zijn kind. die 10 extra lesjes maken je kind echt niet zwemvaardiger.
 
Quote
RE: duikperikelen
Alice  schreef op: 07-08-2014 11:51:14
Ik zou het er bij laten. Ze kan zwemmen, onder water vindt ze leuk.. blijf dat gewoon doen en dan is ze toch ook waterveilig.. dat is het doel, toch?

Ik heb zelf enkel A.. kan niet duiken.. lig er niet wakker van. 
 
Quote
RE: duikperikelen
Spatje  schreef op: 07-08-2014 13:08:44
To stel je hebt b en ç diploma dan moet je regelmatig blijven zwemmen.  Dit geldt trouwens ook voor a. 
Als je een half jaar niet zwemt zou je officieel weer opnieuw diploma moeten zwemmen.  Dat is wat de leraar bedoelde.
Velen denken hoe meer diploma's Hoe beter, maar dat is onzin.  Bij a kun je je al redden.  Zijn woorden en ik was het met hem eens. 
Ik heb helemaal geen diploma's.  In mijn tijd speelde dat niet zo. Als je kon zwemmen was het prima.  Nou dat kan ik en verder lig ik er ook niet wakker van
 
Quote
RE: duikperikelen
M&j  schreef op: 07-08-2014 14:03:58
Duiken en gat is vaak iets wat tussen de oren zit, allebei mijn kinderen hebben daar problemen mee gehad met hun B diploma.
Je dochter heeft pas 1 jaar en 4 maanden les en dat is eigenlijk best wel snel voor alleen al A diploma, ik zou zeker niet stoppen nu. Mijn kinderen hebben allebei ABC en als ik de zwemvaardigheid van mijn kinderen bij hun B of C diploma vergelijk, ben ik blij dat wij hebben doorgezet. Ze zitten nu op zeilen, windsurfen, kano-en, duiken en andere buitenwatersporten en dat had van mij niet gemogen zonder goede zwemvaardigheid.
 
Quote
RE: duikperikelen
Lin77  schreef op: 08-08-2014 20:13:07
Wederom bedankt voor jullie reacties. Na de vakantie gaat ze weer naar zwemles. Even overleggen met de badmeester wat wijsheid is. Een diploma zegt niet alles. Mijn vader leerde zichzelf zwemmen en hoeveel kinderen hebben een a en b diploma en duiken daarna nog? 
 
Quote
RE: duikperikelen
Lin77  schreef op: 10-09-2014 10:57:22
tijd voor een update!
Na de vakantie een nieuwe kaart gekocht en....Tessa zwemt inmiddels door het gat, zelfs verder dan de gewenste afstand. Ze is trots en hoopt dat ze binnenkort mag afzwemmen. Nu maken ze er hier een hele poeha van, er is dan een selectiezwemles met de zwemleraren welke er ook zullen zijn tijdens het 'afzwemfeestje'.
Afijn, een stijgende lijn. Ik ben in ieder geval blij dat we doorgezet hebben. Ze gaat nu ook met plezier naar zwemles
 
Quote
Navigatie


Reageren op duikperikelen
Naam
Bericht