Menu
 

Topic:

Auto laten overschrijven, hoe?

Even Ano  schreef op: 02-08-2014 11:44:12
Mijn vader is terminaal, helaas kutziekte ook.

Hij wil dat wij de auto van hem krijgen omdat wij die hard kunnen gebruiken. Mijn vader (is stiefvader dus geen bloedverwant) heeft het advies van de curator gekregen om de auto voor zijn overlijden te over schrijven naar mij.

Ik vind het vreselijk dat ik daar nu al mee bezig moet zijn maar hij wil het allemaal zo goed geregeld hebben. En dat respecteer ik.

Mijn vader zal euthanasie doen als mijn zoontje (ik weet dat ik nu niet meer ano ben, maar wel ano voor google ) uit het ziekenhuis is.

Dus we hebben weinig tijd.

Mijn vader kan het ziekenhuis niet meer uit. Is het voldoende als ik met zijn autopapieren en deel 1 naar het postkantoor ga? Of moet ik nog iets anders geregeld hebben. Mijn vader, zus en ik hebben geen idee hoe dit werkt.

Voor de mensen die mij op fb hebben, aub niks zeggen want mijn moeder (ouders zijn gescheiden) mag maar zo weinig mogelijk weten
 
Quote
Navigatie
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Angelique  schreef op: 02-08-2014 11:56:01
ik zou gewoon even bellen naar de instantie waar je dat doet 
hebben ze bij jullie nog postkantoren hier niet meer dus geen ideee 
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Mama73  schreef op: 02-08-2014 11:56:14
JAllereerst heel veel sterkte. e gaat naar het postkantoor en neemt alle papieren mee, dus ook overschrijvingsbewijs. Daar maken zetten ze hem op naam en mag je daar aangeven hoe je de wegenbelasting geregeld wilt hebben. Zorg er ook voor dat je verzekering is geregeld. In het weekend kan je inspreken  en dan is de auto sowieso verzekerd en kan je maandag de rest regelen. En dat is het in feite. De kosten zijn rond de 20 euro uit mijn hoofd. Het postkantoor zit tegenwoordig bij bijv. Bruna, primera, sommige drogisten met een postagentschap. Succes en sterkte.
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Josje  schreef op: 02-08-2014 11:57:42
Met deel 3 toenaam stelling na postkantoor neem voor zekerheid alle papieren mee je hebt geen toestemming vader nodig alleen die papieren
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Family  schreef op: 02-08-2014 14:41:39
Altijd kentekenbewijs deel 3 meenemen naar het postkantoor en legitimatie (moest ik wel tonen om over te schrijven) ik had trouwens deel 1 en 2 ook bij me, gewoon voor de zekerheid, maar niet nodig gehad. 
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Minou  schreef op: 02-08-2014 14:44:25
Ach jeetje.....ook nog erbij..je papa....


 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Mrtj  schreef op: 02-08-2014 15:23:19
TO toch....  

Ik heb laatst een nieuwe auto gekocht; de dealere zei dat als ik alle delen autopapieren hebt, dat ik dan een auto kan verkopen of wat dan ook (dat ik mag doen alsof het mijn bezit is). Dus volgens mij kan je dan daarmee overschrijven
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Moederkloek  schreef op: 02-08-2014 16:52:26
Allereerst heel veel sterkte.

Het enige wat je naast alle delen kentekenbewijzen nodig hebt is een Identiteitsbewijs.
Je zou voor de zekerheid het identiteitsbewijs van je stiefvader mee kunnen nemen, maar ik denk dat de jouwe voldoende is.

Ik heb vroeger bij een autogarage gewerkt als secretaresse en aan het eind van de dag ging ik altijd met een stapeltje papieren naar het postkantoor, en de kentekenbewijzen van de nieuwe eigenaren om de auto's over te laten schrijven die de volgende dag opgehaald zouden worden. 

Hou er rekening mee dat er administratiekosten zijn voor de overschrijving, dus zorg dat je geld bij je hebt of kunt pinnen

Nogmaals sterkte en succes 
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Moederkloek  schreef op: 02-08-2014 16:53:44
Ik bedoel de kopieen van de identiteitsbewijzen van de nieuwe eigenaren van de auto's
Zie net dat ik het verkeerd schrijf...
 
Quote
RE: Auto laten overschrijven, hoe?
Babsmv2  schreef op: 03-08-2014 07:55:37
sis, ik ben er laatst bij het verkopen van onze oude auto (particulier) en de aankoop van de nieuwe auto (garage) niet bijgeweest.
Wel mijn legitimatie bij de aankoop (garage) afgegeven en alle delen meegegeven aan de koper (de particulier).
 
Quote
Navigatie


Reageren op Auto laten overschrijven, hoe?
Naam
Bericht