Menu
 

Topic:

Ergernis of zeikerd?

Annie  schreef op: 12-07-2014 22:31:53
Kunnen jullie je hier ook zo aan ergeren of ben ik een 'zeikerd'? Mijn man vind mij een zeikerd en zegt boeie zijn onze kids toch niet. 

situatie 1. Kind (8/9 jaar) klimt in konijnenverblijf, tilt konijn tot boven het hoofd op en laat het plat op de rug vallen. Konijn loopt kreupel terug naar het hok en komt er niet meer uit (heb daar zo'n 20 min. gezeten) . Begeleidster doet niets, zegt niets, dus ik ben naar verzorger gegaan om het te melden zodat ze even naar dat beestje kunnen kijken. Heb verder niets richting kind gedaan, maar zou het liefste wel gegaan zijn om te zeggen dat je zo niet met levende wezens omgaat. 

situatie 2. moeder + 3 tantes, zitten vooral hip te zijn (make-up en telefoontjes checken en net iets te hard kletsen enz.) op het terras terwijl hun kinderen spelen in de speeltuin. Kind (6/7jaar) wil met slee van de rodelbaan van de normale glijbaan gaan. Moeder heeft niets door, ik roep moeder nog maar ze hoort niets/doet of ze het niet hoort. Een andere moeder staat in de buurt van de glijbaan en ziet het gevaar dus grijpt in zodat die meisjes niet van de glijbaan kletteren. Wordt dat meisje boos gooit ze zo dat sleetje van bovenaf de glijbaan richting die vrouw. Ging net goed.... moeder en tantes hebben niets door (???) en kletsen lekker verder.

situatie 3. zelfde kind als die de slee gooide duwt een dreumesje bruut van de rij van de glijbaan, moeder + tantes kijken toe en doen niets. Daarna gooit dat kind + nichtje allemaal ballen uit de ballenbak keihard richting de kleine kindjes. 2 kindjes komen er huilend uit, moeder+tantes doen niets.

Toen was voor mij de maat vol, heb mijn kids geroepen en ben gegaan (we waren daar verder wel klaar maar kids hadden anders nog best een kwartiertje kunnen spelen)...ik kan mij hier dus zo aan ergeren en mijn man vind mij dus een zeikerd....dus dames kom maar op met jullie oordeel ben ik een zeikerd of erger ik mij hier terecht aan.

  
 
Quote
Navigatie
RE: Ergernis of zeikerd?
Eefje  schreef op: 13-07-2014 14:37:41
M&J, die verantwoording nemen die ouders juist niet.
En als andere kindjes (of een dier) daar de dupe van worden, dan zou ik daar ook zeker wat van zeggen.
Dat is niet bedoeld als bemoeizucht.

 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 14:39:09

Quote Kees:
M&j: ik zou jou niet zeggen hoe je Met je kind om moet gaan, Ik zou aan jouw kind vragen of hij Even gezellig kan doen oid Mij lijkt het juist irritant als zo'n Ouder verzuimd op te voeden Terwijl zn kind de etter uithangt



Dan zou ik jouw daarna vriendelijk doch dringend verzoeken je eigen kind op te gaan voeden en je niet te bemoeien met de manier waarop ik mijn kinderen opvoed. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 14:41:55

Quote Jen9:
Wel een begeleider van het kind....



Maar het konijn niet en dan zou ik wel iets zeggen, 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 14:45:18
Dus je zou op mij wel reageren?
En jouw kind die een dier of kind pest zn gang laten gaan?

Daar gaat het om.
Ik voed genoeg andermans kinderen op
Maar als ouder in speeltuin verzuimd op te voeden
En dan ook nog brutaal reageert naar een ander
Zou van mij zijn

Zulke gasten verpesten dus ook de sfeer voor
Anderen.
Vooral naar anderen kijken en schelden
En je eigen kind pamperen, krijg je vast enorme
Leuke kinderen van
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 15:08:05
Iedereen voed op alleen op een andere manier.

Mijn dochter is toen ze klein was ook wel eens gepest en dan deed ik ook niets omdat ik vind dat een kind tijd en ruimte nodig heeft om voor zichzelf op te leren komen en geen behoefte heeft aan een ouder die er steeds bovenop zit. Ik moet er niet aan denken dat dan een wildvreemde ouder die geen enkele relatie heeft met die kinderen zich daarmee gaat bemoeien.
En als ik mijn kind toestemming geef om op een bepaalde manier van de glijbaan te gaan hoeft een andere ouder mijn kind niet te gaan corrigeren.
Ik heb het meegemaakt dat een buurtbewoner mijn dochter bij het water vandaan haalde omdat hij dat gevaarlijk vond, van mij mocht ze daar spelen, en daarna aan mij kwam vertellen hoe onverantwoordelijk ik wel niet was.


 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 15:54:38
M&J: wat jij beschrijft, deel ik jouw kijk helemaal.
absoluut. daar ben ik ook niet van gediend. ik bepaal wat kan en niet voor mn kinderen.

maar...
zoals TO het omschrijft, zit moeder erbij en kijkt ernaar.
tja...dan wil ik het toch wel even corrigeren
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 16:11:42
Maar de moeders/begeleiders van die andere kinderen die zitten er ook bij, als hun het niet nodig vinden om naar hun huilende kinderen te gaan wie ben ik dan om in te grijpen. Als het om mijn eigen kinderen gaat is het natuurlijk anders. Maar zoals in voorbeeld 2 is het kind brutaal tegen een volwassen vrouw, die mevrouw kan toch wel voor zichzelf op komen, die heeft mij daar niet bij nodig.


Ik heb een tijd in een speeltuin gewerkt als vrijwilliger en wij zelfs waren heel terughoudend met ingrijpen, eigenlijk alleen maar als er direkt gevaar dreigde.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 16:27:18

Quote m&J:
Maar zoals in voorbeeld 2 is het kind brutaal tegen een volwassen vrouw, die mevrouw kan toch wel voor zichzelf op komen, die heeft mij daar niet bij nodig.



als moeder niets zou zeggen zou ik ook zeker een opmerking hebben gemaakt ja.
brutale kinderen vind ik vre-se-lijk.

helemaal als ze van mezelf zouden zijn....


kinderen ruzies onderling laten uitzoeken of zelfs vechtpartijtjes: ben ik zeker een voorstander van. dat is helemaal goed. mee eens. maar kinderen hebben ook STURING nodig. en daarvoor hebben ze echt een volwassene nodig.
daarvoor zijn wij als opvoeder namelijk.
maar laten gaan en kijken waar het schip strand. zal geen enkel kind ook prettig vinden en de omgeving allerminst
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 16:36:49
Als hier kinderen bij het water spelen hou ik het ook in de gaten maar ga ze niet wegsturen vooral omdat er meestal een ouder in de buurt is en de kinderen zwemdiploma's hebben.
Mijn dochter was al wat ouder overigens met 3 zwemdiploma's  Van hem mocht niemand bij het water spelen, hij stuurde iedereen weg als het kon, gelukkig is hij verhuist.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Mama_anja  schreef op: 13-07-2014 16:48:04
zeker geen zeikerd maar of ik het zou durven om ze aan te spreken weet ik niet
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 17:06:25
Sis, hij wist waar ik woonde dus hij had gewoon even kunnen aanbellen en vragen ipv er van uit te gaan dat ik een moeder ben die niet opvoed en haar kinderen maar laat lopen. Dat water is trouwens vlak voor mijn voordeur dus hemelsbreed speelde mijn dochter maar een paar meter van mijn voordeur. Niet bij het water spelen betekend hier altijd binnen spelen, want er is hier overal water.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 17:19:15

Quote kees:
[...] als moeder niets zou zeggen zou ik ook zeker een opmerking hebben gemaakt ja. brutale kinderen vind ik vre-se-lijk. helemaal als ze van mezelf zouden zijn.... kinderen ruzies onderling laten uitzoeken of zelfs vechtpartijtjes: ben ik zeker een voorstander van. dat is helemaal goed. mee eens. maar kinderen hebben ook STURING nodig. en daarvoor hebben ze echt een volwassene nodig. daarvoor zijn wij als opvoeder namelijk. maar laten gaan en kijken waar het schip strand. zal geen enkel kind ook prettig vinden en de omgeving allerminst



Ik zou het echt niet kunnen waarderen en er beslist een opmerking over maken als een kind een grote mond tegen mij opzet en vervolgens een buitenstaander het even van mij overneemt om dat kind terecht te wijzen. Dan kan je vinden dat een kind sturing nodig heeft maar dat doe ik dan zelf als ik het nodig vindt.


Het is trouwens maar goed dat ik er zo over denk want ik woon tussen twee speelplaatsen en een grote speelvijver in, dus ik kan hier de hele dag scheidsrechter spelen. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Debby1977  schreef op: 13-07-2014 17:20:51
Dat kind met het konijn had ik zeker aangesproken en zal me goed moeten hebben om hem geen lel te verkopen. Tuurlijk, ik zal nooit een kind slaan, maar poeh, dierenmishandeling kan ik slecht hebben. En een kind van die leeftijd weet echtwel (kind met beperkingen daargelaten) dat zoiets niet kan. Bij situatie 2+3 was ik naar die moeder en tantes toegegaan en had gevraagd of ze ook nog oog hadden voor hun kinderen ipv alleen telefoontje en make up
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 13-07-2014 17:23:39
hmm ik weet de tijd van nu eerlijk gezegd niet meer wat ik zal doen iniedergeval tegen de kids zal ik wel wat zeggen maar deze tijd heb je zo een mes in je rib zitten.
en heel eerlijk denk dat ik heel erg bezig ben wat mijn kids aan het doen zijn. en men zal heus idd ook wel eens denken oh die voed haar kind ook niet op nee dat is het karakter van het kind helaas maar hier paar weken terug ook werd een turks meisje helemaal in elkaar geslagen door een turkse jongen politie gebeld die kwamen pas na 15 minuten vraag je aan andere wat ze hadden gedaan ja nee gewoon dat is hun cultuur ja hallo nee ja n van mij wou er al naar toe gaan maar ja ik vond dat op dat moment niet zo verstadig mensen zijnzo snel boos dat je gewoon het soms niet meer begrijpt.althans ik niet meer.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 18:36:35
Jaren geen 'politieagent' geweest maar een
Beschermende moeder.
In de speeltuin waar we voorheen woonde kon
Ik mijn jongens geen tel uit het oog verliezen.
Mijn kinderen zijn goed gebekt maar tegen
Criminele, onbeschofte marokkaantjes is
Niemand opgewassen en moest ik wel in de bres
Springen.
Ook voor een ander,want elkaar helpen is een
Mooie eigenschap.

Middag speeltuin was voor mij dan ook een hel.
Nonstop kinderen volgen, weer erheen, vragen of
Ze MIJN fiets terug willen zetten, van die oma
Haar tas konden blijven etc.

Dus andere situatie denk ik, maar ik schroom
Zeker niet om aan te spreken!
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Mv5  schreef op: 13-07-2014 23:13:27
ik zou de kinderen daar gewoon op aanspreken. als de ouders ze niet opvoeden, tja dan moeten ze maar 'door de maatschappij opgevoed worden', ze moeten toch weten dat zoiets niet hoort en als ze dat van huis uit niet meekrijgen, dan wil ze dat met liefde wel even op een stevige toon vermelden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ergernis of zeikerd?
Naam
Bericht