Menu
 

Topic:

Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?

Int  schreef op: 07-07-2014 21:28:02
Zijn er mensen die ervaring hebben met groep 3 en 4 in 1 lesjaar doen?

Ik heb van de week gehoord dat mijn zoontje (nu nog gr 2) erg voor loopt met lezen. Hij is getest op M3, en dat las hij foutloos binnen de tijd. Nu is er afgesproken dat hij de eerste paar weken in groep 3 klassikaal mee gaat lezen om te wennen aan de lesmethode, en daarna gaat hij op zijn eigen nivo verder. Thuis leest hij ook al boekjes E3 (en kan het ook navertellen). Als extra uitdaging voor zichzelf legde hij vanavond het boekje op zijn kop, zodat hij het ondersteboven moest lezen. Zelfs dat lukte haha.

Nu is hij ook goed in rekenen. Begin groep 2 heeft hij al de eind groep 2 cito gemaakt, en scoorde daar toen al A+ op.

Nu weet ik dat ze bij ons op school wel eens kindjes in 1 jaar groep 3 en 4 hebben laten doen. Ik vroeg me af hoe dat dan gaat.

In van die oefenboekjes kan hij redelijk de schrijfletters overschrijven en naschrijven. Als je hem zelf laat schrijven doet hij dat nog in losse letters. Dit zal hij zeker ook nog beter moeten leren, want dat is heel belangrijk natuurlijk.

Ik vroeg me af of jullie ervaring hebben met deze 2 groepen in 1 jaar doen? Hij komt zowiezo in een combi klas 3/4.
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Bettie  schreef op: 07-07-2014 21:45:24
Mijn neefje heeft groep 3 en 4 in 1 jaar gedaan. Toen hij in groep 2 zat, kwam de school er (eindelijk na veel aangeven) achter dat hij enorm begaafd was. Lezen op M4 en rekenen op E3. Hij is toen na de zomervakantie begonnen in groep 3; deed al het rekenwerk uit de boeken van groep 4, lezen ging ook op groep 4 niveau. Hij kreeg alleen versneld alle geschreven letters aangeboden. Vervolgens is hij na de kerstvakantie gestart in groep 4.

Ging echt vlekkeloos; eigenlijk 10000000x beter dan verwacht. Pas toen bleek dat hij zich altijd een buitenbeentje had gevoeld en nu werkte hij eindelijk uit dezelfde boeken als de rest van de klas.

Hij gaat nu na de vakantie naar groep 7; is wel hoogbegaafd maar doet het zo ontzettend goed. Krijgt de uitdaging die hij nodig heeft zowel op rekenkundig als taalkundig niveau én ook nog op zo'n manier dat de kansen en mogelijkheden waar zijn interesse liggen optimaal benut worden.


 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Marie8  schreef op: 07-07-2014 21:52:19
Nog nooit van gehoord en zou er zelf ook niet snel voor kiezen.
Mijn zoon is versneld naar groep 3 gegaan (dus 2 overgeslagen) maar daar hebben we alleen mee ingestemd omdat hij enorm vastliep.
Mijn dochter zit in groep 3 en scoort ook zo hoog en leest inmiddels groep 6, maar ik zie geen reden haar te versnellen omdat ze lekker in haar vel zit.
Versnellen brengt (meestal wat later) ook andere nadelen met zich mee en het lost een voorsprong van hele slimme kinderen niet op. Zou eerder zoeken naar andere manieren van uitdaging als blijkt dat gewone stof niet genoeg is.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Int  schreef op: 07-07-2014 22:02:56
Hij heeft dit jaar al heel veel extra stof aangeboden gekregen. Ieder werkboekblad kreeg hij er een tweede plusopdracht bij. Hij maakte dus al dubbel zoveel opdrachten als zijn klasgenoten, en de dubbelen waren dus ook op een moeilijker nivo.

Hij is van december en nu dus 6,5 jaar, en was dus afgelopen schooljaar al een twijfelgeval voor groep 3. Toch is om meerdere redenen  toen de keus gevallen op groep 2.

De juf gaf aan dat ze denkt dat hij meerbegaafd is. Groep 1/2 was dit jaar een heel klein klasje waar zij genoeg tijd had om het op een breed vlak extra uit te dagen. Groep 3/4 was een klas van 30 kinderen. Daar zou de juf veel minder voor hem kunnen betekenen. Verder heeft hij problemen met zijn blaas/darmen waardoor hij nog dagelijks ongelukjes heeft op school. Dat leek ons ook voor hem fijner in een kleuterklas dan in gr 3/4 waar ook kids van 8 jaar oud zitten. Vanwege deze problemen is hij dit schooljaar ook behoorlijk wat dagdelen afwezig geweest voor ziekenhuis en fysio bezoeken.

Dus geen moment spijt gehad van de keuze om afgelopen jaar groep 2 te doen. Hij staat nu erg stevig in zijn schoenen nu. Hij is alleen wel een kind dat flink uitgedaagd moet worden, anders wordt hij heel lui.

Ik ben heel benieuwd hoe volgend jaar gaat verlopen. Of het gewoon groep 3 wordt, of 3/4 in 1 jaar. We zullen zien.

Alle ervaringsverhalen zijn dus van harte welkom!
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Suus  schreef op: 07-07-2014 22:26:06
Ik heb een versnelde dochter (van 1 naar 3) die nu naar groep 8 gaat. Ik zou iedereen die versnellen overweegt op het hart willen drukken eerst te kijken of het lukt in eigen klas met compacten en verdiepen. Maar.... Jouw zoon zou bij ons op school nu naar 4 gaan dus dan komt hij volgend jaar in 5 niet in een veel oudere klas.

mijn voorkeur heeft het dus zeker niet. Mijn dochter is nu 10, zit tussen 11-12 jarigen met andere vrijheden bijv. En dat is pittig.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Mam Van Twee  schreef op: 07-07-2014 22:37:56
Hier geen ervaring, maar wel de worsteling van een zeer voorlopend kind inpassen in het stramien van groep 3.
Wat maar beperkt lukt in een klas van 25. 

Groep 3 is vooral een jaar wat draait om de basis leggen, het op papier verwerken van taken, sommen, antwoorden en het aanleren van het lezen. Er is relatief nog veel klassikaal instructie. 

Onze ervaring is dat het in groep 3 verrijking aanbieden lastig is, zeker omdat een kind dan vaak in zijn eentje moet werken en toch ook gericht begeleiding nodig heeft. Het is nu eenmaal geen einstein, dat hoewel ze slim zijn, alles zomaar zelf oplossen en kunnen uitvoeren.

Groep 3/4 had best positief kunnen zijn.

Ik zou wel willen weten wat ze dan in de groepen daarna uit de kast willen halen om hem dan in een "trager" tempo de stof te laten doorlopen. Dus hoe verdiepen en verrijken ze dan? Anders heeft hij zo weer een voorsprong opgebouwd.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Zijlijn  schreef op: 07-07-2014 23:34:03
Hier heeft een van de kinderen groep 5 overgeslagen. School wilde ook groep 8 over laten slaan, daar ben ik voor gaan liggen.
 Het is een juni-kind dus ook nog eens heel jong. Net elf naar de middelbare...en de eerste 4 jaar vwo niets uitgevoerd..helaas geen goeie begeleiding op de middelbare, problematische scheiding en nooit leren leren...

Van 4 vwo (was toen 14 en werd niet geaccepteerd door klasgenoten) teruggezet naar 4 havo (dus én blijven zitten én een niveau terug)
heeft met twee vingers in de neus net een Havo-diploma op zak (is nu net 17)

Om een lang verhaal nog langer te maken: nu naar 5 V. Heeft dus een jaar langer er over gedaan bij vwo diploma.
Maar: is eindelijk geaccepteerd (want leeftijdsgenoten) zit sociaal-emotioneel lekker in vel en wil nu graag een vwo diploma en werd gek op de havo qua leerstof.
Ik moet het nog zien gebeuren want het kind zit vol plannen maar kan eigenlijk nog steeds niet leren, haha. Dat wat interessant genoeg is om naar te luisteren hoeft het kind niet te leren en de rest raffelt het af.
Als ik het over mocht doen zou ik nooit meer laten skippen.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Laura  schreef op: 07-07-2014 23:37:30
Geen ervaring met groep 3/4 in een keer, wel ervaring met een slim kind met darmproblemen in groep 3. Mijn zoon heeft door zijn probleem in groep 3 veel moeten investeren...meer dan bij de kleuters...i.p.v. Extra werk, gaat hij nu vaak spelen...nou speelt bij hem ook mee dat zitten op een stoel en schrijvenvermoeiend is...hij mist ook regelmatig een dagdeel en ook dit was bij de kleuters gemakkelijker...hij zal zich prima redden, loopt omdat hij slim is niet vast, maar voor hem is het erg prettig wat rustig aan te mogen doen...en gelukkig kan dit..wel maakt hij soms alleen de uitdagende sommen en wordt er wat gecompact....maar vaak buikpijn, bleek er wat betreft energie en aandacht voor werken aardig in te hakken in groep 3.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Ano  schreef op: 07-07-2014 23:41:11
Mijn zoon heeft het gedaan. Ging erg goed. Gaat nu naar 3 vwo. Ik zou er weer voor kiezen zit helemaal op zijn plek. zijn jongere broer volgt hb onderwijs heeft groep 2 niet gedaan is dus eerder al versneld . 
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Ma Dalton  schreef op: 08-07-2014 08:42:04
Meer van hetzelfde of moeilijker van hetzelfde is niet verrijken. Dat is al versnellen.
overslaan zou een laatste keuze moeten zijn. je kind heeft als hij slimmer is binnen de kortste tijd weer meer nodig dan zijn klasgenoten. Dat los je niet op met dubbele taken doen. Is er geen plus klas? Iets? Leonardo school de buurt? ik zou hier niet mee akkoord gaan.
dat versnellen klinkt leuk, en lijkt ook vaak korte termijn een oplossing, maar je eindigt met je kind wanneer het het kwetsbaarste is ( in de pubertijd) tussen veel oudere kinderen.
als alle keuzes op zijn en je kind emotioneel / sociaal stuk draait is versnellen een goede keuze. 

ik heb behoorlijk slimme kinderen. En ik heb op zijn minst net zo slimme neefjes en nichtjes,dit verhaal heb ik al zo vaak gehoord dat ik er kriegel van word. vooral kleinere scholen doen dit vaak, dat versnellen,  en doen alsof het in het belang van het kind is. Voor een kleine school is het goedkoperven veel makkelijker om het kind maar door te laten gaan. Maar of het werkelijk in belang van je kind is? Je kind is een heel mens. Niet alleen lees en schrijfvaardigheid. Maar een sociaal mens wat in zijn geheel moet groeien. het gaat niet alleen om nu he, maar het heeft impact op alle komende jaren. 
En bij ons in de familie zijn er al meer kinderen eens van school verandert. Maar ten goede. Een van mijn nichtjes haalt nu topscores op get gymnasium EN heeft een ris vriendinnen en een vriendje en doet allemaal extra dingen. Een andere heeft net een 99% cito score gehaald en is als mensje ook lekker op dreef. Met sport en 3 vaste vriendinnen waar ze alles mee doet.
laat je door schools gemakzucht niet iets aanpraten wat voor je kind niet gunstig is.

 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Vlindertjes  schreef op: 08-07-2014 08:55:00
Eigenlijk had hij dus nu al naar groep 4 moeten gaan gezien zijn leeftijd. Ik denk dat je moet kijken waar hij nu gelukkiger van wordt en goed met school overleggen.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Ulja Mv 3  schreef op: 08-07-2014 09:09:36
Ik ben er zelf geen voorstander van naar aanleiding van wat ik om me heen heb gezien. Dan maar wat extra uitdaging in de klas.
Mijn dochter is ook erg goed in lezen en rekenen, heeft de citos zojuist ook op + niveau gemaakt. Heeft zichzelf eerste kleuterjaar leren lezen.
Ze is van 15 november en is met 5 jaar naar groep 3 gegaan als jongste van de klas, maar nog een jaar kleuteren was echt geen optie.
Zou er heel goed over nadenken als ik jou was. 
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Ilja Mv 3  schreef op: 08-07-2014 09:14:04
Ik heb over je tweede post heen gelezen. Ik weet niet hoe de aansluiting is met de groep waar hij nu in zit, dat zou voor mij ook meewegen. 
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Senna  schreef op: 08-07-2014 09:51:50
Maar wat als je kind, naast de begaafdheid, ook meer aansluiting vindt bij oudere kinderen en qua lengte enorm boven de leeftijdsgenootjes uitsteekt?

Ik ben absoluut geen voorstander van versnellen, maar vroeg me bovenstaande af omdat het sociaal emotionele aspect dan anders bekeken zal worden , lijkt me
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Suus  schreef op: 08-07-2014 10:09:26
Senna, N ging veel beter met de kinderen met wie ze mee versnelde dan met leeftijdsgenoten. Maar.... Er komen zittenblijvers bij en nu ze naar groep 8 gaat zie ik voor mijn neus gebeuren dat ze sowieso anders is. Ze is sociaal wijs en bepaalt gedrag slaat ze over.... Dan moet je heel sterk staan, zeker als sommigen 2 jaar ouder zijn. In een klas met leeftijdsgenoten ben je dominanter denk ik. N. Is gelukkig lang en fysiek vroeg qua veranderingen. 


 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Senna  schreef op: 08-07-2014 10:13:04
Thnx voor je reactie Suus, ik snap je!
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Suus  schreef op: 08-07-2014 10:26:17
En..... er is geen weg terug ivm onderpresteren. N kan geen jaar overdoen... Spagaat 
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Senna  schreef op: 08-07-2014 10:39:36
Daar heb je idd ook een punt
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Onsjanneke  schreef op: 08-07-2014 11:43:43

Quote Ma dalton:
Meer van hetzelfde of moeilijker van hetzelfde is niet verrijken. Dat is al versnellen.
overslaan zou een laatste keuze moeten zijn. je kind heeft als hij slimmer is binnen de kortste tijd weer meer nodig dan zijn klasgenoten. Dat los je niet op met dubbele taken doen. Is er geen plus klas? Iets? Leonardo school de buurt? ik zou hier niet mee akkoord gaan.
dat versnellen klinkt leuk, en lijkt ook vaak korte termijn een oplossing, maar je eindigt met je kind wanneer het het kwetsbaarste is ( in de pubertijd) tussen veel oudere kinderen.
als alle keuzes op zijn en je kind emotioneel / sociaal stuk draait is versnellen een goede keuze. 

ik heb behoorlijk slimme kinderen. En ik heb op zijn minst net zo slimme neefjes en nichtjes,dit verhaal heb ik al zo vaak gehoord dat ik er kriegel van word. vooral kleinere scholen doen dit vaak, dat versnellen,  en doen alsof het in het belang van het kind is. Voor een kleine school is het goedkoperven veel makkelijker om het kind maar door te laten gaan. Maar of het werkelijk in belang van je kind is? Je kind is een heel mens. Niet alleen lees en schrijfvaardigheid. Maar een sociaal mens wat in zijn geheel moet groeien. het gaat niet alleen om nu he, maar het heeft impact op alle komende jaren. 



helemaal mee eens. Hier nog geen eigen ervaring (zoon gaat zo naar groep 2), maar bij alle familie al wel mee kunnen kijken.
Wij hebben bij de schoolkeuze heel bewust meegenomen wat hun protocollen zijn voor slimme kinderen. Gezien de ontwikkeling van zoon, onze eigen ervaringen op de basisschool en de ervaringen van alle andere 12 neefjes en nichtjes leek het ons verstandig daar op te anticiperen.

Dus school zal eerst verbreding, verdieping en verrijking aanbieden. Hier gebeurt het zelden of nooit dat er iemand versneld.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Mv5  schreef op: 08-07-2014 12:10:32

hier geen ervaring met klassen overslaan of versnellen, maar wat ik je wel wil meegeven is: kijk naar de ontwikkeling van je kind! elk kind is anders en ontwikkelt op een ander tempo. dat zie ik bij mij thuis al heel duidelijk. de middelste is van augustus en was dus een jonge leerling. we hebben na groep 2 besloten dat ze gewoon doorging, ook al was ze eigenlijk nog niet toe aan groep 3, maar anders kwam ze bij haar tien maanden jongere zusje in de klas. achteraf gezien had ze beter een jaar extra kunnen kleuteren, want nu doet ze groep 8 voor de tweede keer (nu dus wel bij zusje) omdat ze nog helemaal niet toe was aan naar de middelbare school gaan. niet ideaal, maar wel beter voor haar. ze is het afgelopen jaar enorm gegroeid. ze was altijd één van de jongsten van de klas en sociaal-emotioneel (en fysiek) loopt ze ook achter op haar leeftijd. ze heeft meer aansluiting bij wat jongere kinderen. nu merk ik aan haar dat ze er wél klaar voor is. sommige kinderen hebben gewoon wat meer tijd nodig en die tijd moet je dan ook nemen. als ik haar vorig jaar naar de middelbare had gestuurd, was ze waarschijnlijk helemaal vastgelopen. en dat lijkt me bij versnellen dan ook een mogelijk probleem; geen aansluiting bij groepsgenootjes, eenzaamheid, enz.
mijn jongste is een heel jonge leerling, van eind december. ze is nu 10 jaar, gaat naar groep 8 en zal dus met 11,5 de basisschool verlaten, terwijl mijn middelste op de eerste schooldag in de brugklas 13 wordt. ondanks haar jonge leeftijd denk ik dat het wel goed zal komen. ze is lang (de langste van de klas), vroeg in ontwikkeling, draait prima mee in de klas en heeft nu al zin om naar de middelbare school te gaan. toch had ik haar niet laten versnellen als de school dat zou doen, want dan zou ze wel érg jong zijn. kijk naar alle aspecten die hierbij van belang zijn en maak op basis daarvan je afweging.

 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Int  schreef op: 08-07-2014 13:31:14
Mijn zoontje is een allemansvriend. Vorig jaar gingen er vriendjes door naar 3, terwijl hij in 2 bleef. En nu in 2 ook zat vriendjes. Aansluiting zal niet zo'n punt zijn denk ik. Qua leeftijd had hij ook al in 3 kunnen zitten. Daar zit zelfs een oud kasgenootje die jonger is dan hij.

Plusklassen hebben ze hier niet. Het is maar een klein dorpsschooltje. En ik ga niet kiezen voor een Leondardo school ofzo. Ik wil hem gewoon in het dorp op school houden.
Ik ben wel heel blij dat alles tegenwoordig veel meer per kind bekeken wordt. Ik heb vroeger nooit iets hoeven doen op school, was altijd als eerste klaar zonder enige moeite. Dat was soms best saai. Nu geven ze gelukkig wel veel meer extra werkjes op eigen nivo.

We zullen het allemaal gaan zien hoe het loopt. Eerst zowiezo starten in 3, en dan zien we wel hoe het daar gaat.

Ik houdt jullie ervaringen in gedachten!
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Alice  schreef op: 08-07-2014 13:34:43
Geen persoonlijke ervaring. 
Maar iemand die ik ken, heeft een kind dat erg intelligent is, maar ook erg sportief. 
Zij laat hem op hoog niveau sporten om zijn uitdaging te vinden. Op school blijft hij daardoor gewoon in zijn eigen klas. Mist wel schooldagen vanwege de sport. 
Is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd, maar misschien wel een idee. De uitdaging ergens anders zoeken dan op school
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Marli  schreef op: 08-07-2014 17:11:50
Ik ben zelf een 'vroege' leerlinge. Ik was net een paar dagen 12 toen ik naar t voortgezet onderwijs ging. In de tweede klas ben ik blijven zitten, en wat een heerlijkheid. Hoefde emotioneel niet meer op mijn tenen te lopen en had meer aansluiting bij de rest van de klas.
Ik heb nooit leren leren. Had Gymnasium advies vanuit de CITO en heb uiteindelijk HAVO afgerond.
Onze meiden gaan dezelfde kant op. Hoeven ook niet veel moeite te doen om mee te komen op school. Ik waak ervoor dat zij WEL leren leren, dat ze emotioneel meekomen. Gewoon om ze de frustratie te ontnemen die het oplevert als je niet op de goede plek zit.

Kijk naar je kind en kijk of het totaalpakketje past bij de groep waar het straks in terecht komt.

 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Marie8  schreef op: 08-07-2014 20:42:15
Ik sluit me eigenlijk vanuit mijn ervaring helemaal bij suus aan.
Ook hier zou hij al naar 4 zijn gegaan qua leeftijd, dus qua leeftijd zou het geen uitzondering zijn.

Hier heeft mijn zoon zittenblijvers in de klas die zo'n 2,5 jaar ouder zijn en das best pittig. Vanaf groep 5 merkte ik een verandering in die aansluiting. Hij kan zich best redden, maar nu gaat hij met z'n nog niet zo heel erg lang 9 jaar naar groep 7. En sommige kinderen worden in het najaar 12 en zijn al behoorlijk aan het puberen. Dat is gewoon toch een ander verhaal, ook als je kind ook sociaal wijs is.

Ik ben blij dat mijn jongste dit niet hoeft mee te maken. Zij doet het ook veel meer dan bovengemiddeld goed. Ze krijgt wel verdieping. Afgaande op de ervaring met zoon zal dat in groep 4 uitgebreid moeten worden en ook verrijking aangeboden worden. Maar dat moet lukken.
Maar goed, zij is net 7 en gaat dus naar 4. Dus qua leeftijd is het een ander verhaal...
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Suus  schreef op: 08-07-2014 22:23:39
Hier exact hetzelfde ook met de jongste. Gaat naar 4 met compacten en verrijken. Heel ander kind, minder begaafd dan oudste maar "makkelijk verdeeld" zeg maar.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Marie8  schreef op: 08-07-2014 22:34:58
Ik weet niks meer zeker. De oudste is getest maar achteraf gezien klopt dat ook niet helemaal. Hij laat soms een wat wisselend beeld zien en valt uit op een paar kleine dingen als je hem test of toetst. Maar ja heeft faalangst.
En de jongste heeft gewoon een heel ander karakter waardoor zij met sommige dingen makkelijker omgaat, maar af en toen komen er dingen uit die de oudste dan weer niet eens bedenkt.
Ach, het gaat zoals het gaat. We proberen maar steeds in te spelen op de momenten. Soms zijn de keuzes die je moet maken allemaal niet optimaal.
Voor die kleine ben ik wel weer blij met de ervaring van de oudste. Ik weet inderdaad bijv al dat ik meteen moet gaan beginnen over compacte straks. Zij heeft het in veel opzichten makkelijker.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Suus  schreef op: 08-07-2014 22:50:20
Hier idem! Zeg Wellens gekscherend dat oudste te intelligent is..... Niet zo heel onwaar, ze kan briljant nadenken maar met die platte stof gaat het snel mis
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Myself  schreef op: 08-07-2014 23:06:39
Toevallig dit topic, ik wou er ook één openen, maar dan over groep 6-7 in 1 jaar.
Onze kinderen hebben altijd voorgelopen qua lesstof.
Voor de oudste was het voor zijn sociaal-emotionele kant juist heel belangrijk om in de klas te blijven waar in hij hoort te zitten qua leeftijd.
Hier ben ik altijd erg voorstander van geweest, dat stond bovenaan bij mij en dat wist de school ook.

Zo ben ik ook de school in gegaan met onze jongste en nu zijn we zover dat ik mij afvraag of we haar juist niet te kort doen door haar in de groep te laten zitten waar ze qua leeftijd hoort.
Net als bij zijlijn gaat het om een juni kind en zou ze dus ook heel het schooljaar 11 zijn op de middelbare.
Vandaag gesprek gehad op school, juffen vinden haar zo aansluiten bij de klas hoger, ze speelt bijna alleen met meiden uit die klas, op schoolplein speelt ze altijd met de oudere meiden.
Ze is zo ontzettend voor op de rest van haar groep.
Wij mogen deze vakantie bedenken wat we willen, het ook aan haar vertellen en kijken wat of zij wilt.
En dan na de vakantie aangeven of we het willen gaan proberen of niet.
Ze zou dan altijd na de herfst of zelfs nog na de kerst over kunnen stappen naar groep 7, juf heeft daar ervaring mee en dat is gewoon mogelijk.

Spannend hoor en ff wennen dat we bij haar dus even om moeten schakelen in ons denken.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Mama_anja  schreef op: 09-07-2014 18:14:02
gewoon groep 3 doen met extra werk
dat is mijn advies 

 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Int  schreef op: 05-09-2014 10:34:53
Hij heeft de eerste 4 dagen in groep 3 erop zitten. Waar hij net voor de zomervakantie met lezen op M3 zat, zit hij nu 8 weken door zelf veel te lezen later al op M4 (is gisteren op school getest). Vanaf vandaag gaat hij met lezen meedoen met groep 4. Ben dus heel benieuwd of hij ook met andere dingen met 4 mee kan gaan doen. We zullen zien.
 
Quote
RE: Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Son  schreef op: 05-09-2014 11:00:25
Ik was blij dat Michelle gewoon lekker ging en elke dag blij maar school ging. Is jonge leerling. Heeft gewoon netjes alle klassen gedaan, weet zeker dat ze er 1had kunnen overslaan. Maar waarom ? Ze was een blij kind met veel vriendimnen. Kreeg verrijking (in mijn ogen te weinig) Is nu 12 en zit in de 2e gymnasium. Ze heeft prima aansluiting.

Thomas wordt t volgende probleem.... ik ben bang dat dat allemaal minder soepel gaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring met gr 3 en 4 in 1 jaar?
Naam
Bericht