Menu
 

Topic:

Hamster

Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 15:53:58
Wij hebben een dwerghamster in een bak in de huiskamer staan... Toen ik thuis kwam zag ik dat hij met zijn pootje klem zat tussen een bruggetje... Ik heb hem bevrijd maar tot mijn schrik sleept hij het pootje nu als ware verlamd achter zich aan... Volgens mij heeft hij ook geprobeerd er aan te knagen... Ik heb de dierenarts gebeld en die zei kom maar langs met de hamster maar ik zou niet weten wat ze nou met een hamster willen doen... Ik had zelf het idee het een paar dagen aan te kijken en anders de hamster maar in te laten slapen als het slechter gaat... Ik heb hier geen ervaring mee maar wat zouden jullie doen? Het klinkt misschien cru maar heb er ook geen honderden euro's voor over ofzo... Met een kat of een hond vind ik dat een heel ander verhaal maar het is ook geen tamme hamster ofzo, je kunt hem niet vasthouden of iets... Ik zou dus ook niet weten hoe ik die poot zou moeten verzorgen of medicatie moet geven of wat dan ook...
 
Quote
Navigatie
RE: Hamster
M&j  schreef op: 02-07-2014 16:00:47
Ik zou dat beestje niet een paar dagen pijn laten lijden. Kan best zijn dat zijn schouder uit de kom is oid, is het ernstiger dan kan de DA hem nu al laten inslapen, maar ik zou zeker naar de DA gaan. 
Hamsters zijn prooi dieren en die geven heel slecht aan dat ze pijn hebben, dus als je denkt dat hij pijn heeft, heeft je hamster ook echt heel veel pijn.
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 16:04:42
Het is zijn achterpootje... Maar hij ging nu weer liggen slapen... Maar je hebt misschien wel gelijk... Wat mijn overweging was was meer dat ik hem geen medicatie kan geven tegen de pijn en hem niet gelijk wilde laten inslapen als hij het misschien nog red... Maar wat jijz egt zit ook wel iets in...
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 02-07-2014 16:05:05
ik heb hetzelfde aan de hand gehad...we hebben gerbils..mannetje was al bijna 6 jaar, en had een gezwel bij zijn buik..is elke keer kapot gegaan, en op een gegeven moment leek het beter te gaan met zandbadjes en toen weer mis..diertje had pijn, dat kan je zien aan de hele houding, bij een hamster vast ook.

Naar de dierenarts gegaan..eig het advies gekregen van: in laten slapen, een operatie kan maar gaat honderden euro;s kosten en geen garantie dat het dier het uberhaupt overleeft. Dus met een brok ik mijn keel afscheid genomen van het beestje en laten in slapen...en daarna..naar de kassa om af te rekenen :-S voelde heel raar...en schoot echt ff vol hoor (ookal is het maar een klein dier, je bent er toch aan gehecht).

Dus echt naar de huisarts gaan..kost een klein consult en het spuitje maar goed, je wil ook niet een dier laten lijden..of het nou een vis of bijv een paard is, dat mag eigenlijk geen verschil maken.
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 02-07-2014 16:06:04
maar de dierenarts kijkt hem eerst goed na hoor..en als die denkt dat het een goede kans is dan zal hij dat adviseren...als hij denkt dat het eig zinloos is, dan krijg je ook dat advies van inslapen.
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 16:09:42
Tja, het moet ook niet uitmaken en wil een beetje niet laten lijden maar hem wel een kans geven... Heb vaker gehoord dat ze gewoon verder leven met drie pootjes maar een operatie ga ik zo'n klein beestje niet aandoen hoor... Dat vind ik echt wel een verschil met een kat of hond... Daar ga je veel verder voor, ik in elk geval wel...
 
Quote
RE: Hamster
Kriebel  schreef op: 02-07-2014 16:10:18
Ik zou ook naar de dierenarts gaan. Die even laten kijken. 
Ik vind het ook zielig om zo'n beestje pijn te laten lijden.
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 02-07-2014 16:11:45
nee klopt hoor..dat bedoel ik ook...een eerlijke dierenarts zou dat ook zeker vertellen, bij mij ook. Het klinkt dan heel hard, maar als je voor 5,00-10,00 een diertje kan kopen, ga je niet een hele operatie aan (met het risico dat het dier overlijd) die misch 300 euro kost.
Daar zijn zij ook heel nuchter in hoor..en voornamelijk is een narcose voor die kleine diertjes heel erg risicovol.

Gewoon snel heen meid, en ff laten nakijken en als de beslissing valt voor in laten slapen dan snel doen zodat het diertje geen pijn meer heeft.
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 02-07-2014 16:16:26
ikzelf vind overigens geen verschil tussen een klein dier of een groter dier. Maar dat ben ik.  En dat komt waarsch omdat ik dus een grote liefde heb voor gerbils en het niet is als een diertje voor erbij. Voor mij zijn ze net als een hond of kat. Wij hebben er overigens behoorlijk wat inmiddels, is een grote liefde..

Vind wel het risico enorm van betekenis..bij een klein diertje is het risico van overlijden behoorlijk groot. groter dan bijv bij een hond.

Maar als mijn gerbil bijv zeker weten baat had bij iets, met alle zekerheid zou ik het wel doen. Anders moet je geen huisdier nemen is mijn overtuiging..

Bij ons diertje  was het waarsch kwaadaardige tumor en hij was al oud + het risico dat hij overleed in de operatie, vandaar dat dierenarts ook vond dat het het risico niet waard was.

 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 02-07-2014 16:17:39
dus ja beetje lastig uit te leggen..maar wat ik dus bedoel: operaties bij kleine diertjes moet je veel zekerheid bij hebben dat het goedkomt.
Als je dat niet hebt, dan is het inderdaad de afweging om ze in te laten slapen. Je snapt mij wel denk ik
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 16:23:05
Ik snap je claudia, bedankt voor jullie tips
 
Quote
RE: Hamster
M&j  schreef op: 02-07-2014 17:01:20
Als ik het nog goed herinner, is de medicatie vloeibaar en ging het door het drinkwater.
 
Quote
RE: Hamster
Angelique  schreef op: 02-07-2014 20:14:06
beetje goede ha zal dit ook niet doen 
waarom omdat een hamster een zeeeer groot risico is als ie onder narcose moet 
vaak idd wat pijnstilling en ab ofzo maar verder zal ie niet gaan
mede ook om de levens verwachting van zon diertje 
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 21:01:36
Nou vandaag zijn we niet gegaan... Even kijken hoe het morgen met hem is... Hij ligt nu te slapen in zijn holletje, straks zal hij wel weer even wakker worden... 

Die medicatie in het drinkwater zal ook niete cht werken denk ik want hamstertjes drinken echt maar een piepklein beetje... Denk niet dat ze daarmee iets binnen krijgen..

Vanmiddag liet hij niets van pijn merken, hij loopt gewoon rond en eet lekker mandarijntjes enzo... Maar zoals jullie al zeiden het kan ook komen omdat het een prooidiertje is en hij dat dus vanuit instinct niet laat merken...

Mijn vader zei ik zou een nachtje afwachten, het kan ook dat er lang geen bloedtoevoer naar het pootje is geweest en hij dus nog een beetje opknapt... Hij sleepte er vanmiddag een beetje mee maar ga straks nog even kijken als hij wakker wordt..
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 21:15:13
Heb hem net even wakker gemaakt met een aardbeitje... Hij gedraagt zich verder normaal en loopt rond ging zelfs op het molentje lopen... Hij eet ook lekker en drinkt gewoon en bouwt een lekker nestje... Maar hij sleepte nog steeds met zijn pootje... Ik zie er geen bloed aan trouwens dat dacht ik vanmiddag maar is toch niet zo volgens mij... Ik denk dat het pootje gebroken is... Als hij het nog nog niet beweegt zal het morgen ook wel niet goedkomen vrees ik... 
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 02-07-2014 21:29:45
Ja klopt, het is pas een paar uurtjes geleden... Ik laat het voor vannacht even zo... Morgen heb ik eerst examens op school en daarna kijk ik even hoe het met hem is... Anders ga ik even langs het inloopspreekuur van de ranzijn, daar mag je zo binnenlopen en die zijn ook niet zo gek qua prijs... Al zou ik met de kat daar niet gaan, maar wij wonen in een dorp en onze dorpsdierenarts is verschrikkelijk duur... Maar eerst even een nachtje afwachten...
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 03-07-2014 20:17:19
sis, dan moet je alles lezen wat ik geschreven heb...
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 03-07-2014 20:19:26
en wat ik zei is misch hard, maar het is wel waar: een dierenarts er over gaat beginnen simpelzat. En dan niet alleen over het geld, maar wat ik al tig keer aangaf: het overlijdensrisico is met kleine diertjes mega groot..
 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 03-07-2014 21:00:23
Vandaag nog eens gebeld, dierenarts zei dat medicatie toedienen niet nodig is als hij wel gewoon eet en rondscharrelt... Gaat hij in een hoekje zitten en eet hij niet meer is het anders dan heeft hij medicatie nodig om te kunnen eten etc... Nu is dat niet het geval, hij gaf aan dat hij er dan waarschijnlijk wel overheen komt en dat een hamster een licht beestje is en prima op 3 pootje door het leven kan.. We wachten dus even af hoe het verder gaat...
 
Quote
RE: Hamster
Claudia  schreef op: 03-07-2014 21:54:12
ah wat een fijn nieuws!!! inderdaad als hij goed eet en niet uitstraalt dat hij pijn heeft, dan kunnen ze veel met 3 pootjes hoor.
Opluchting he!!

Ik weet niet wat voor een loopradje je hebt..maar misch wel een idee mocht je zo'n open tralie radje hebben, om tzt een dichte te kopen, zodat hij er in kan kopen zonder dat zijn ene pootje erin blijft haken..
(schoot mij net even te binnen).

 
Quote
RE: Hamster
Kolibrie  schreef op: 03-07-2014 22:45:03
Wij hadden al zo'n dicht radje een flying saurcer ofzo... Maar thnx voor de tip!
 
Quote
RE: Hamster
Moederkloek  schreef op: 04-07-2014 09:09:10
Waar je vooral op moet letten is dat hij het pootje niet zelf op gaat eten. 
Zolang hij niet aan z'n pootje gaat knagen is het goed.
Anders moeten ze bij de dierenarts het pootje amputeren en kan hij inderdaad goed leven op 3 pootjes.
Elk dier sleept trouwens met het pootje als het gekneusd of gebroken is, dat is normaal, en zal tzt beter worden.
wordt het niet beter, maar knaagt hij er ook niet aan, dan zou je een amputatie toch kunnen overwegen zodat hij geen last heeft van het slepende pootje.

Sterkte voor het beessie 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hamster
Naam
Bericht