Menu
 

Topic:

lidl

Miramare  schreef op: 29-06-2014 10:07:48
Hoi kun je nu bij de Lidl echt goedkoper boodschappen doen? Wil echt wat gaan besparen. En het vlees, vleesbeleg, fruit, is dit echt goed? en brood? Ben benieuwd!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: lidl
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-06-2014 18:33:14
euroshopper is dus echt een stuk goedkoper als de lidl en aldi.
wij eten eigelijk bijna alles van de euroshopper en lidl heel soms als het finacieel meezit want die cola lijkt het meeste op de coca cola jammie hahahah
hier is het dus niet meer als normaal maar tuurlijk snak ik een x naar lekkere ham maar ben wel erg blij dat deze keuze er is anders had ik het niet gered.
maar geef je me bijv de borrelnootjes van de euroshopper nee dank je dan liever geen. en die van het a merk ja die zijn natuurlijk het allerlekkerst er zit uiteraard degeleijk verschil in de kwaliteit 
maar in sommige portemnees is het niet mogelijk om dat uit te vissen.
maar goed ook anders was alles euroshopper geworden en duurder hahaha
 
Quote
RE: lidl
Debbel79  schreef op: 30-06-2014 18:41:29
Dat is ook zo sis. Ik haal ook weinig pakjes en blik en zo. En een bli/pot boontjes is van de Lidl echt niet lekker. Zit vol rangen. Maar ook van bijvoorbeeld hak vind ik boontjes niet te naggelen. Boontjes eet ik dan ook altijd vers. En de verse boontjes van de Lidl zijn super lekker en scheelt echt de helft in prijs met de Ah.

En het vlees van de Lidl is ook super lekker. Persoonlijk vind ik het lekkerder dan die van Ah. De gemarineerde kipfilet, zoooo lekker. Ook om op te bakken en dan koud in een koude pasta salade met roomkaas (Lidl) en augurkje, mais, tomaatjes. (Alles Lidl) super lekker.

Knakworsten, satesaus, mayo, curry, augurken,vind ik allemaal van de Lidl lekkerder dan welk ander A, B of C merk dan ook.

Sinds we de broodcorner hebben het verse brood ook. Vooral de speciale stokbroden.

De douchegel van Lidl vind ik bagger. Dun als water, schuimt voor geen meter. Wc papier, de 4 laags is prima. En dat scheelt wel heel veel met andere 4 laags wc papier.
En de vaatwasblokjes zijn super goed en super goedkoop.

Maar idd zoals ik al eerder zei. Vergeleken met alle C producten van bijvoorbeeld Ah scheelt het niks. Misschien nog wel tikkie duurder.
Maar omdat de Ah hier klein is en bijna heen C producten heeft en de grote Ah 20 minuten rijden is en de Lidl nieuw de hoek zit is het voor mij veel goedkoper.

Gelukkig ben ik makkelijk met eten en geen pieperd.
Dus dan is voor mijn situatie de Lidl prima.

@kees, haha, denk niet dat je er iemand mee beledigd hoor. Moet er eerder lachen. En vind het voor jou zelf alleen maar lastig dat je zo'n andere "smaakontwikking" doorgemaakt hebt. Daar zul jevheus niemand mee beledigen.
 
Quote
RE: lidl
Kees  schreef op: 30-06-2014 18:57:14
wij drinken veel frisdrank en er gaat hier veel chips doorheen, kaas en nootjes ook.

maar omdat we het groot verbruiken hoeft het toch niet ineens goedkoper te zijn?
ik had de cola van de aldi wel eens geproefd (jaja ) maar echt...het lijkt wel kindercola!

nootjes haal ik op de markt, zijn ze nog warm!
echt zo heerlijk!

kaas van de supermarkt (zo'n blok) vind ik gewoon geen smaak aanzitten, bij de kaasboer heeft de kaas ook echt een kaassmaak.

hier in het dorp (zonder kaplaarzen btw ) allemaal van die speciaalzaakjes...goddelijk gewoon!
 
Quote
RE: lidl
Spatje  schreef op: 30-06-2014 19:03:24
Is trouwens in het nieuws geweest dat ah en jumbo veel dieronvriendelijk vlees verkopen.  Lidl scoorde heel goed
 
Quote
RE: lidl
Debbel79  schreef op: 30-06-2014 19:07:15
Dat klopt Kees. Ik haal kaas altijd bij de landwinkel. Dat is een verschil van dag en nacht.
(Daar moet ik overigens wel zowat de rubber laarzen aan haha)
Ook "smaakjes" kazen en geitenkaas haal ik daar altijd. Stukken duurder maar veeeeeel lekkerder.

Cola moet ik ook niks anders dan coca cola. Zelfs geen Pepsi.

Chips andersom, die van lays, kroki, enzo vind ik veel te sterk gekruid.
Die ban Lidl zijn "slapper" van smaak en dat lust ik wel.
Al eet ik hooguit een zak chips in de maand hoor.

 
Quote
RE: lidl
Debbel79  schreef op: 30-06-2014 19:15:45
Ohhh taart ook niet sis?? Zelfgebakken appeltaart!!!!! Zooooo lekker!!!! En tompoucen.....
Hmmm... Is de appie nog open???
 
Quote
RE: lidl
-claudia-  schreef op: 30-06-2014 19:16:03
hier wel pakjes/zakjes en potten hehe. Waarom, gemak en vind het lekker. Dingen in pot die ik niet lekker vind koop ik niet. Ik vind de hak sperziebonen of van die hele dunne boontjes, juist wel lekker! Eet ze meestal koud. Zo zie je, smaken verschillen echt. Prima toch. Maar ik koop hak alleen 1+1 gratis en neem dan zo 14potten mee.

verse sperziebonen vind ik zelf ook lekkerder, wel echt warm dan, maar dochter vind het juist weer niet zo.

Snoep koop ik eigenlijk niet, wat ze krijgt met sintmaarten/af en toe van familie/ sinterklaas en kerst is genoeg voor een jaar. Owja en vaak ook traktaties op school en kinderfeestje met een snoepzak. Dus nee..dat hoef ik niet te kopen, we houden zelfs over en eens in de zoveel tijd gooi ik gewoon dingen weg.

Kaas van de kaasboer is heerlijk!! Ben vorig jaar op een kaasmakerij geweest, echt een boerderij, rondleiding erbij en proeverij...nou..te lekker.  En idd niet te vergelijken met fabriekskaas. Maar toch koop ik dat wel voor op brood en tosti's en ook voor een verjaardag. Vind het echt wel lekker, ken overigens ook niemand in de familie die echte verse kaas koopt voor op tafel.
Af en toe koop ik stukje verse kaas..bijv op de markt ofzo. Graskaas of van die hele oude kaas (brokkel) heerlijk.
Maarja we zijn groot kaas verbruikers, dus elke keer een stuk kaas van 6,00-8,00 is niet te doen.

Dranken met prik koop ik niet. Wel soms van die kinderdrankjes..zappie of taksi oid..en voor mijzelf soms lipton of pickwick green tea.

Voor de rest drinken wij hier: thee, water, ranja (1-2 glaasjes per dag), 1-2 melk, 1x fristi.

Die ijskoffie is echt lekker sis van de aldi!!!! Dochter smeekt altijd om een paar slokjes haha, niet gezond...weer niet..maar goed, paar slokkies heb ik geen probleem mee. (en is misch eens per maand)

Ijsjes heb ik ooit eens een paar dozen gekocht  van die hele lange invries-sticks..zaten 20 in voor 1,00. (meen bij action of bij big bazar). En voor de rest hebben we perenijsjes aldi, of raketjes. Heel soms in de aanbieding andere ijsjes, laatst van die hello kitty ijsjes :-S

wc papier bij action.

Nouja zo heb je overal wel je vaste dingetjes he.
 
Quote
RE: lidl
-claudia-  schreef op: 30-06-2014 19:27:44
ach..iedereen heeft zijn eigen smaak...de 1 vind dit lekker, de ander niet. Het zij zo toch. Ze zeggen dat je om de 7 jaar van smaak verwisseld.
Heb het zelf nog niet meegemaakt..

Ik lust bijv geen tomaat :-S. (ook wat allergisch ervoor bleek uit een test), maar ik vind dat jammer..het ziet er zo lekker uit en als ik het proef gruwel ik er dus van. Ik lust het dus wel met bijv een kant en klare pastasaus van bertolli of een ander merk. Ook waar stukjes gekookte tomaat in zit heb ik geen probleem mee.
Lust geen filet americain, ziet er ook heerlijk uit (vind ik) maar  alleen de geur al...net als van die verse haring..geprobeerd en ging bijna over mijn nek. Gekookte wortelen brrrr..maar rauwe lust ik wel (en in stamppot ook)
Best irritant als je iets wel wil lusten maar het echt niet gaat!!!

Dochter gruwelt van witlof en asperges..dus die hoeft ze dan ook echt niet.
 
Quote
RE: lidl
-claudia-  schreef op: 30-06-2014 19:35:30
ow is dat zo? ...wist ik niet!! maar gewoon die geur...en als het in je mond heb...brrr..en had geen tomaat idee eigenlijk, maar meer een rauw prutje.

zilveruitjes vind ik ook ranzig. Ananas ook.

zo heeft iedereen zijn dingetjes wel denk ik ja die koffie is goooooed! ach en vooral leuk als je samen ff op stap bent en het warm is en dan op de parkeerplaats samen zo'n koffie-tje neemt...gezellig.

Ik was eerder verslaafd aan koffie...   ik dronk er zo 15 per dag, uit de senseo. Toen toch op een gegeven moment er flink mee geminderd, heb al veel last van darmen en mag dus was ook noodzakelijk..en zit nu op 2, max 3 per dag (sochtends!) heb een weeklang met knallende koppijn gelopen...afkickverschijnsel van koffie Heb het nodig om beetje wakker te worden, maar dan is het ook klaar en neem ik een glas water.

 
Quote
RE: lidl
M&j  schreef op: 01-07-2014 07:26:37
Ik koop niets meer bij de lidl, sinds er uit een pak gedroogde, witte bonen, na een week, honderden kleine, zwarte spinnetjes kwamen lopen. Lidl zit het dichtst bij maar krijg er geen hap meer van door mijn keel.

IDT dat ik er nog wel eens kwam was de groenten/fruit en vleesafdeling erg beperkt, alles voorverpakt en de kwaliteit matig. Koek, snoep, chocolade waar de lidl hier mee uitpuild koop ik heel weinig, en als ik dat dan een keer koop wil ik lekker en goed spul. Ik geloof niet zo in veel voor weinig, ergens is er iets of iemand die een prijs betaald.


 
Quote
RE: lidl
Mie  schreef op: 01-07-2014 08:36:22

Quote m&J:
Ik koop niets meer bij de lidl, sinds er uit een pak gedroogde, witte bonen, na een week, honderden kleine, zwarte spinnetjes kwamen lopen. Lidl zit het dichtst bij maar krijg er geen hap meer van door mijn keel.

IDT dat ik er nog wel eens kwam was de groenten/fruit en vleesafdeling erg beperkt, alles voorverpakt en de kwaliteit matig. Koek, snoep, chocolade waar de lidl hier mee uitpuild koop ik heel weinig, en als ik dat dan een keer koop wil ik lekker en goed spul. Ik geloof niet zo in veel voor weinig, ergens is er iets of iemand die een prijs betaald.



dat hoeft niet perse, een winkel als lidl kiest ervoor om een lagere winstmarge te hanteren en maakt dat goed door het afzetten van grotere hoeveelheden.
in dld (waar ze vandaan komen) zijn ze supermarkt nr 2 geloof ik.
maar oik vind het prima dat niet iedereen er boodschappan wil doen hoor. Moet eenieder zelf weten, ik heb liever goede kwaliteit voor minder geld, dan a-merk voor meer of c-merk dat van slechtere kwaliteit is.
ja, lidl is niet met alles het goedkoopste en niet alles is lekker, als er iets is dat ik liever van een merk heb, dan haal ik dat ergens anders.
brood van de lidl bijv haal ik alles wit, of verse broodjes.
ons gewone brood komt van plus, korenlanden volkoren . Heerlijk. Laatst had ik brood bij de bakker gehaald (in de aanbieding net zo duur als het brood van de plus), maar het leek net karton. Dus voor mij geen bakker meer.
 
Quote
RE: lidl
Mie  schreef op: 01-07-2014 08:37:37
Dat van die spinnetjes is wel te vies idd 
 
Quote
RE: lidl
Mama Van Drie  schreef op: 01-07-2014 08:43:21
ieuuwwwwwww M&J....jak.......ik snap dat je dan niks meer wilt kopen daar maar dit had overal gekund natuurlijk, ook bij AH of Jumbo, soms heb je wel eens zoiets dat hoeft niet aan de Lidl te liggen.

Smaken verschillen en ook wat voor gezin je hebt hangt veel vanaf.

Ik ga niet naar de Lidl omdat ik dan denk goedkoper uit te zijn, ik heb er gewoon bepaalde dingen van en de rest van de Jumbo, brood van de bakker, kaas, ik ben de enige die kaas op brood eet en koop voor mezelf de 30 + kaas van Beemster, voor de kinderen goedkopere kaas want die maken er tosti's van en dan voldoet dat ook wel.
Ik ben gewoon duur uit, of nou ja duur....het kan altijd duurder natuurlijk.
Meestal zit ik rond de 120 euro per week, ik probeer het wel met minder maar dat mislukt week op week, maar er lopen hier ook grotere kinderen rond die het met twee boterhammetjes per dag niet meer redden.
 
Quote
RE: lidl
M&j  schreef op: 01-07-2014 08:53:33
Mie, ik heb het dan niet alleen specifiek over de lidl/aldi hoor meer in het algemeen. 
 
Quote
RE: lidl
Mie  schreef op: 01-07-2014 08:59:15

Quote m&J:
Mie, ik heb het dan niet alleen specifiek over de lidl/aldi hoor meer in het algemeen. 



Dat snapte ik al, het is soms idd zo dat lagere prijzen een lagere kwaliteit tot gevolg hebben.
Toch betaal je bij a-merken vaak voor de naam én de innovatie die zij doen.
A-merken stoppen flink geld in ontwikkeling/onderzoek/ etc en dat betaal je natuurlijk ook.


Dus mensen.......aub veel a-merk kopen, dan kan (oa) lidl dat daarna voor minder namaken
Nou heb ik daar eigenlijk ook niet zoveel aan, want ik kook niet met pakjes en zakjes.
 
Quote
RE: lidl
M&j  schreef op: 01-07-2014 09:00:08
Er gaan er hier heel wat bonen doorheen, zowel brandwijk als silvo, ik heb ze zelf ook heel veel verkocht maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik denk dat het toch echt ligt aan het zo goedkoop mogelijk produceren en verpakken van de lidl.


Wij zijn ook rond de 120 kwijt, in de week, ook al grotere kinderen. 
 
Quote
RE: lidl
Monica Mv 2  schreef op: 01-07-2014 09:10:45
Lidl zit ook door heel Europa. Dus die kunnen veel groter inkopen.

Sommige dingen zijn idd iets duurder als een C merk, maar de kwaliteit daarentegen is dan wel beter.

Maargoed, smaken verschillen.

Ik ken iemand die schaamt zich om de aldi of de lidl in te lopen want daar komen alleen mensen die niet veel geld hebben. Nou prima, laat ze maar zo denken. Ik koop wat ik lekker vind en dat is van de aldi, lidl en ja ook dingen die alleen van de Jan Linders (zit alleen in het zuiden) af komen.

Want niet alleen maar A merken zijn lekker hoor, ook daar zitten dingen tussen die ik echt vies vind.
 
Quote
RE: lidl
Amymv2  schreef op: 01-07-2014 11:43:23

Quote kees:
ik ben er ooit wel eens geweest maar ik vind het gewoon echt het net niet zeg maar.
ben een pietlut met eten en drinken en onbekende dingen durf ik gewoon niet.
toen wel gedaan en toen lag het hier te liggen....hahaha, durfde het gewoon niet te proeven.
dus alsnog duurkoop voor mij

maar als ik alle reacties hier lees, is het best te doen!



Ik vind dit overkomen alsof de Lidl alleen rommel vekoopt en je blij moet zijn dat je geen voedselvergiftiging oploopt.... 
Wat een lef dat je in de winkel bent geweest, je hebt het overleefd? Een wonder!!!!!
 
Quote
RE: lidl
Melissa  schreef op: 01-07-2014 13:45:07
Ik denk dat het heel erg productafhankelijk is. Ik zou wel het vlees, vleeswaren, toiletpapier, zuivel, eieren bij de lidl kopen.
Daarentegen liever geen groenten want die heb ik liever bij de groenteboer vandaan (is goedkoper en betere kwaliteit)
potgroente heb ik liever A-merk
chips hebben we gisteren even uitgeprobeerd (kaasflipjes) en die smaakten prima, alleen ik had niet het idee dat dat nu de besparing van de week was ten opzichte van een andere supermarkt (waar kaasflipjes ook iets van 40ct kosten).

Ik denk alleen dat het prijsverschil dus niet zoveel uitmaakt. lidl en aldi zijn niet meer zo goedkoop als dat ze ooit waren. 
 
Quote
RE: lidl
Mie  schreef op: 01-07-2014 14:08:26
quote]
Ik denk alleen dat het prijsverschil dus niet zoveel uitmaakt. lidl en aldi zijn niet meer zo goedkoop als dat ze ooit waren. [/quote]

Dat komt denk ik door onze supermarktcultuur in NL. Wij zijn qua boodschappen één van de goedkoopste landen in europa ( verhoudingsgewijs gezien).
Als je boodschappen in Italië doet en dan de prijzen van Lidl en gangbare supers vergelijkt, is het verschil veel groter.
Ook in DLD scheelt het flink, alhoewel je daar bij Lidl en Aldi a-merk produkten kunt kopen die dan weer duurder zijn dan bij de reguliere supermarkt...


Maar in Nl geldt dat als je het goedkoopste van het goedkoopste wilt, dat je dan niet goedkoper uit bent bij Lidl/Aldi.
Wél heb je voor een lagere prijs een (meestal) gelijkwaardig produkt als A- en/of huismerken.

Ik doe boodschappen voor 55-60 euro per week voor 4 personen, waarvan 45-55 bij Lidl ( soms aldi erbij) en de rest haal ik bij de Plus. Zoals; brood , allergoedkoopste leverworst ( vindt man het lekkerste) en Bio-vlees. ( ja i know, die leverworst is martelvlees.....)

Eens in de zoveel weken/maanden gaan we naar DLD en slaan daar groot in ( bier, whiskey, pastasaus, vlees, verzorgingsproducten etc). Gemiddeld gezien komen mijn weekboodschappen hierdoor op zo'n 80 euro.


 
Quote
RE: lidl
M&j  schreef op: 01-07-2014 17:51:47

Quote mie:
[...]

Dat snapte ik al, het is soms idd zo dat lagere prijzen een lagere kwaliteit tot gevolg hebben.
Toch betaal je bij a-merken vaak voor de naam én de innovatie die zij doen.
A-merken stoppen flink geld in ontwikkeling/onderzoek/ etc en dat betaal je natuurlijk ook.


Dus mensen.......aub veel a-merk kopen, dan kan (oa) lidl dat daarna voor minder namaken
Nou heb ik daar eigenlijk ook niet zoveel aan, want ik kook niet met pakjes en zakjes.




Ik kook ook niet met opakjes en zakjes maar alles vers, ook geen blikgroenten en zo, dus a, b of c merken maken voor mij niet zo uit. Ik vergelijk dus supermarkten vooral op hun groenten/fruit/zuivel/vlees. En dat is bij de lidl hier van mindere kwaliteit dan ik gewend ben en een erg beperkt assortiment. Het is best een grote supermarkt voor een woonwijk maar de vershoek is erg klein.
 
Quote
RE: lidl
Cora38  schreef op: 01-07-2014 17:53:20
Ik heb dit topic niet gelezen, maar wij gaan veel liever naar de Aldi.
 
Quote
RE: lidl
Kees  schreef op: 01-07-2014 20:50:34

Quote Amymv2:
[...]

Ik vind dit overkomen alsof de Lidl alleen rommel vekoopt en je blij moet zijn dat je geen voedselvergiftiging oploopt.... 
Wat een lef dat je in de winkel bent geweest, je hebt het overleefd? Een wonder!!!!!



nou zeg, wat doe jij raar!

ben blij dat ik zelf mag bepalen waar ik koop of niet.
en als ik lidl ranzig vind, dan vind ik lidl ranzig.

heel vreemde reactie.
komt misschien door de zooi die je eet?


 
Quote
RE: lidl
Linnie  schreef op: 01-07-2014 21:04:35
Ik heb niet alles gelezen, dat ga ik straks nog wel doen.
Maar ik wil wel mijn reactie geven:

ivm ons werk kan ik 1 keer per week boodschappen doen en als ik dat bij een Lidl/Aldi wil halen, dan kom ik niet de week door. De keuze van de groenten is beperkter (vinden wij) en minder van kwaliteit, 4 dagen in de koelkast is echt geen optie.
Verder vind ik het dan ook moeilijk om voor een week ALLE boodschappen er te halen, ook door de houdbaarheidsdata. Het is toch vaak korter dan bij een AH/C1000/jumbo of hoogvliet.
Brood haal ik bij de bakker of blue band brood van de ah, alle andere broodsoorten worden ook erg droog in de vriezer (zeker na meerdere dagen)

Maar .... als ik de tijd heb, loop ik graag een aldi of lidl binnen voor speciale dingen die ik er wel koop: ice tea, sinaasappelsap, chocola. koekjes, wc papier, nootjes en salades voor op brood.

Heb ik geen tijd, dan koop ik alles zonder problemen bij de andere winkels, maar het werkt soms wel fijn om dit een keer daar te halen...
 
Quote
RE: lidl
Debbel79  schreef op: 01-07-2014 21:17:39
Ojaaa!!! De Bourgondische vleessalade van de Lidl.......
Die is zoooooooooo lekker!!!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op lidl
Naam
Bericht