Menu
 

Topic:

REC4 school

Marian  schreef op: 26-06-2014 11:47:01
Ik heb een vraag. Onze jongste zit nu bijna een jaar op een vso. Ik wordt al vanaf oktober regelmatig (soms meerdere keren per week) opgebeld met de vraag hem op te halen omdat zij niet (meer) weten wat met hem te doen. Het komt nu over alsof we een vreselijk onhandelbaar kind hebben maar dat is helemaal niet zo.
Ik ben ten einde raad en eigenlijk de weg kwijt in wat wij als ouders eigenlijk van een REC4 mogen (mochten) verwachten.
Herkent iemand deze manier van "oplossen"  door een school?
 
Quote
Navigatie
RE: REC4 school
Dani  schreef op: 26-06-2014 12:10:55
ik ben toevallig laatst ook opgebeld , omdat mijn dochter smorgens in de taxi een ruzie had gehad..
en dan is haar hele dag meteen na de kl*te , en dan doet ze niks... serieus NIKS..
geen werk , niet luisteren (ze word niet agresief ofzo) doet gewoon haar ding. en dan kun je op je kop gaan staan , als ze besluit niks te doen , dan doet ze niks (heel frustrerent voor juf en mij)
maar ik kon dr niet halen (was half 3 en om 3uur kwam broertje thuis) dus heeft de juf dr om 4uur zelf naar huis gebracht,

dus herken het wel , alleen (gelukkig) niet zo vaak
 
Quote
RE: REC4 school
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-06-2014 12:20:35
op wat voor soort onderwijs zit je zoon nu?
bedoel basisonderwijs regular is begrijpelijk maar neem eigelijk aan dat er dan toch ook gesprekken zijn etc heeft je zoon uberhaupt een diagnose z onder diagnose kom je niet in aanmerking voor rec 4!
vind dat school wel erg gemakkelijk reageerert.
stijn van mij is net zo en ja die zetten ze dan bij de concierge neer.
maar die zit nu op een sbo groep 3 volgend jaar willen ze hem naar groep 5 plaatsen kijken of hij zich eigen niet verveelt en het gedrag dan beter wordt zoniet dan naar rec4 welliswaar met een diagnose pdd-nos en adhd
 
Quote
RE: REC4 school
Marian  schreef op: 26-06-2014 12:22:21
Onze zoon heeft PDD NOS en Gilles de la Tourette. Zit nu dus op een REC4 vso school.
 
Quote
RE: REC4 school
Bettie  schreef op: 26-06-2014 12:35:54
Tja...van een REC 4 school mag je toch verwachten dat zij genoeg expertise in huis hebben over hoe zij om moeten gaan met hun leerlingen. 

Ikzelf zo echt absoluut not amused zijn als ze mij meerdere keren per week belden dat ze 't niet meer wisten.

Is je zoon dan eht onhandelbaar óf zijn er situaties op school die dit gedrag versterken?
 
Quote
RE: REC4 school
Bettie  schreef op: 26-06-2014 12:36:04
eht = echt
 
Quote
RE: REC4 school
Kyla  schreef op: 26-06-2014 12:39:18
Ik zou verwachten dat ze protocollen hebben voor dit soort situaties, of in ieder geval met ons als ouders in gesprek gaan hoe te handelen in zo'n situatie. Ik ben bang als ik het zo lees, dat het voor jouw zoon een manier kan zijn om onder dingen uit te komen, dat hoeft niet eens bewust te zijn. Nu weet hij dat het resultaat van onhandelbaar zijn is dat hij wordt opgehaald. Het kan ook zijn dat hij wordt overvraagd. Laat ze eens goed kijken wanneer hij onhandelbaar wordt, is er een patroon? Hier is het 1 maal voorgekomen dat hij enorm overstuur was, maar kon ik hem over de telefoon kalmeren en gewone tijd ophalen. Een keer is het gebeurd dat we hem moesten halen. Hij zat toen net bij een een nieuwe leraar (basisonderwijs). Die zag toen ook dat toen eenmaal duidelijk was dat hij gehaald zou worden J. plotsklaps rustig werd, omdat toen de druk eraf was. Er zijn goede afspraken gemaakt hoe te handelen om hem weer rustig te krijgen en daarna is het niet meer voor gekomen.

 
Quote
RE: REC4 school
Marian  schreef op: 26-06-2014 12:41:49
Nou het lijkt er op dat onze zoon enorm snel overprikkeld is. Het is zelfs ook nog zo dat hij maar halve dagen gaat sinds mei. En zelfs dan nog gebeld worden....ik twijfel enorm aan mij zelf of ik het nog allemaal wel in het juiste perspectief zie of dat ik te veel verwacht dus van deze school. Verder "klaagt" Dennis op die momenten dat zijn hoofd niet doet wat hij wil. Dus de wil is er ergens wel om te doen wat gevraagd wordt, maar als zijn hoofd het als het ware overneemt en niks wil dan gebeurt er ook niks. Wat uiteindelijk resulteert in vervelend gedrag in de klas...blijven lopen, deur open en dicht, propjes schieten ik noem maar wat. Mij is meedere keren de vraag gesteld of ons kind daar wel op zijn plek is....Ik stel mezelf inmiddels ook die vraag en telkens als ik hem dus moet ophalen geeft dat mij meer en meer het gevoel dat hij daar niet op zijn plek zit. Is het nu een beetje duidelijk of willen jullie nog meer info?
 
Quote
RE: REC4 school
Kyla  schreef op: 26-06-2014 12:47:07
Lijkt mij dat jullie zoon overvraagd wordt. Juist van een rec4 school zou ik verwachten dat er aanpassingen mogelijk zijn waardoor het allemaal prikkelarmer wordt. Ik zou met school in gesprek gaan voor een handelingsplan. Wat denkt school dan dat er moet gebeuren?
 
Quote
RE: REC4 school
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-06-2014 13:05:28
het verbaasd me eerlijk gezegd dat een rec4 school jou belt hievoor juist hun moeten toch weten hoe ze dit soort problemen moeten en kunnen aanpakken
zou als ik jou was toch een geprek aan gaan vragen en met hun nog een x naar het behandelingsplan kijken zodat er zowel voor je zoonmaar ook voor jou wat meer rust kan komen.
succes 
 
Quote
RE: REC4 school
Kyla  schreef op: 26-06-2014 13:11:57
Hebben jullie nog andere begeleiding voor jullie zoon? Misschien ook handig om die in te schakelen?
 
Quote
RE: REC4 school
Marian  schreef op: 26-06-2014 13:35:17
Haha grappig allemaal. (maar niet heus) Er zijn natuurlijk het afgelopen schooljaar diverse gesprekken geweest, handelingsplannen opgesteld, gesprekken samen met KIT begeleider GGZ geweest en noem maar op. Maar het schooljaar is nu bijna ten einde en het is nog altijd hetzelfde. Ik wil ook geen voorbarige (is dat nog wel na bijna een jaar) beslissingen nemen om hem bijv. alsnog naar een andere school te laten gaan o.i.d. Maar ik ga er wel van uit dat het nieuwe schooljaar echt geen veranderingen gaat brengen. Dan was dat nu toch ook al wel gebeurd neem ik aan.
Toevallig heb ik vanmiddag weer een gesprek op school met juf, en casusmanager en kitbegeleider en lpa. Nou ik ben benieuwd. Ik ben uitgepraat, ik denk dat ik de rest maar aan het woord laat en het maar eens voor een keer aan ga horen.
Ik weet gewoon echt niet meer wat ik moet zeggen.
 
Quote
RE: REC4 school
Mrtj  schreef op: 26-06-2014 13:49:16
Maar als deze school (REC4) niet goded voor hem zou zijn, waar moet hij dan wel heen?
 
Quote
RE: REC4 school
Jen9  schreef op: 26-06-2014 14:25:27
Ik heb zelf op een REC4 scool gewerkt en we hadden allemaal voldoende expertise in hus.. maar soms gaat t niet meer en kan je bijvoorbeeld niet meer voor de veiligheid van andere kinderen instaan.. deze kinderen gingen dan naar een school met dagbehandeling, waar ze 1 op 1 onderwijs kregen...  Kan hij niet naar een nog intensievere school gecombineerd met dagbehandeling?
 
Quote
Navigatie


Reageren op REC4 school
Naam
Bericht