Menu
 

Topic:

wat een geld!

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 25-06-2014 11:10:31
pfff ja heb je mevr weer. gister telefoon voor de steunzolen van jurre dat ze klaar zijn perfect toch.
ja u weet toch wel dat er een eigen bijdrage aan zit. euh nee dat is niet gezegd bij het aanmeten en ja ergens wist ik het wel maar toch dacht dat dat wel doorgestuurd werd naar de verzekering ja nee hij heeft echt die nieuwe steunzolen nodig prima. wat kost het dan en dan zal dan zo rond 1 juli zijn dat ik het betaal. 200 euro en nee krijg niks vergoed zijn niet aanvullend verzekerd. dag kinderbijslag  bah klote zooi klote gedoe wordt er helemaal kierewiet van en heel erg boos en gefrusterend en grrrr okee adem in en adem uit okee doe ik pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 


zo ik ben klaar hahahahahahahahaha
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: wat een geld!
Myself  schreef op: 27-06-2014 08:24:10
Weet je meiden, iedereen is anders, in alles, dus ook in geldzaken.
Je hebt altijd meiden waarmee je op één lijn zit, maar ook meiden waarvan je denkt 'dat zou ik totaal anders doen'.
Hierdoor krijg je discussies als deze, zeker ook omdat sommige mensen een gift hebben gedaan.
Dan heeft men toch meer de neiging om er iets van te zeggen denk ik.

Zelf heb ik dat ook gehad met iemand, maar dat is toen uitgepraat.
Wel heb ik daar van geleerd dat mensen dus heel verschillend zijn en dat ik dus niet meer kan geven met de verwachting dat de ontvanger net zo met het financiële plaatje omgaat, als dat ik zou doen.
Ik denk dat ik dat te veel in mijn hoofd had zitten en denk dat het hier bij sommigen ook het geval is.
Laat het los, je hebt op dat moment geholpen, Veroch is iedereen daar altijd heel dankbaar voor geweest, dat heeft iedereen hier duidelijk kunnen lezen.
Maar respecteer wel dat zij haar eigen keuzes zal maken, met voor haar duidelijke redenen om dat zo te doen.
 
RE: wat een geld!
Mamajenti  schreef op: 27-06-2014 08:25:31

Quote moederkloek:
Ik zal het je nog sterker vertellen, ze zitten alleen in Breda met een "dependance" Bedrijf komt uit Oosterhout. 
Je kunt in Breda zelfs alleen op bepaalde dagen terecht.



En ik kan je vertellen dat er meer dan tien podotherapeut op de zorgkaart in breda staan. Zelfs die waar ik ben geweest zit ook bij jullie
 
RE: wat een geld!
Vera  schreef op: 27-06-2014 09:11:57
oei Sis, en ik denk dat dit precies is wat mama jenti bedoelt. Je bent verschrikkelijk fel!
 
RE: wat een geld!
Zijlijn  schreef op: 27-06-2014 09:12:59
Als je iets geeft geef je vanuit je hart, omdat je wilt. Tenminste, daar ga ik vanuit.
Wat een ander daarmee doet of laat is aan die ander.
Het geeft je in elk geval niet het recht om je te beoeien met andermans uitgaves.
Het is toch geen lening maar een gift?
Loslaten dus;0


Ik ken het verhaal van Veroch niet goed, en dat hoeft ook niet.

Wel zie ik hier dat mensen proberen mee te denken en kan ik me wel voorstellen dat juist vanuit de hoop dat iemand uit de ellende komt tips worden gegeven. Vanuit begaanheid en niet vanuit belerendheid, zo komt het op mij over.





 
RE: wat een geld!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 27-06-2014 09:13:11
meiden oppas wat is dat geloof me wij hebben maandag pmto en dan moet joris naar het mkd een uurtje waarom er is geen oppas niemand wil ja horen jullie dat goed niemand wil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
weet je en familie heb ik niet ja in nijmegen. en lieve meiden geloof me ik wilde alleen mijn hart luchten alleen dat en ja ik gebruik de kinderbijslag om dit soort dingen te bekostigen mag ik dan aub balen dat ik niks extras kan doen wat verantwoord is voor de jongens. lees verantwoord!
stijn loopt weg ziet geen gevaar jurre ontploft regelematig en beide dan moet er een houdgreep aan te pas komen om de jongens rustig te houden. vorige week mocht jurre afzwemmen voor zijn certificaat weet je hoe nico en ik er hebben gestaan met joris en stijn nee een krijsende joris de hele tijd en stijn was ik om de haverklap kwijt. 
ik opende dit topic alleen om mijn hart te luchten ik huil om de reacties en waarom ruilen!!
kom een week mijn leven leiden geloof me er is gezegd door instanties dat menig ouder dit niet zou trekken. hoe vaak ze aan mij en n vragen hoe gaat het met jullie trekken jullie het nog? of nee bij pmto wordt er gezegd nu moeten we anders zijn we ze kwijt dan zijn ze te sterk om aan te kunnen weet je hoe dat voelt als moeder zijnde en de kapper aub zei heeft engelengeduld ze is een dik half uur bezig met de jongens en kost 8 euro per kind. en ja dan lopen ze er fatsoendelijk bij en al sik ze scheer zijn het net crimineeltje nee dank je 
luister meiden ik heb me enige tijd al lang in berust dat dit mijn finaciele situatie is en dat dat momenteel niet veranderd begrijp goed als er wordt gezegd een 2 oudergezin anders gaat het niet goed komen er moeten 2 mensen aanwezig zijn om de kinderen aan te kunnen. voorbeeld ik ben met jurre bezig en stijn loopt bija joris af te matten leuk he nee.
ik ben dankbaar voor hulp ik ben dankbaar voor de meiden hier op ml zo dankbaar ik ben dankbaar dat mijn kinderen toch lichaamlijk gezond zijn. leef zo met guus mee dat mannetje pfff knuf voor jou mo.
ik leef met iedereen mee iedereen is welkom ik ben gelukkig op ons manier en ja ik kan niet alles wat een ander kan nee maar ik hoop dat er ooit een dag komt dat ik en n en ja het gaat redelijk tussen ons ook dit hebben we weer overwonnen. kunnen zeggen wauw veroch kijk dit hebben we toh maar mooi gekunnen.
en er zitten verschillende mensen bovenop betreft het uitzoeken nu lieve mama jenti ik ga je zeker bellen gewoon ook om jou fisie er nog een x op te horen. 
meiden hou van jullie en dank jullie wel dat ik mijn hart mag luchten en af en toe mag huilen en schreeuwen dit is het leven van ons en hou van mijn kids en man!

 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 09:16:57
Vind je ook een beetje fel Sis... meesten geven alleen maar goedbedoelde tips. Misschien is niet alles mogelijk, maar waar een wil is, is een weg. 
En mensen hebben soms meer aan een schop onder hun kont. 

Ik heb geld genoeg, maar knip de jongens gewoon zelf. Ik ben echt een krent geloof ik haha! 
Eerste paar keer, trok het op niks, maar inmiddels ben ik een natuurtalent. 
Mn oudste zet ik voor de tv, met een lollie, dan zit hij stil en is helemaal blij. Beide dingen zijn voor hem nog een extraatje, dus kind is dolgelukkig als het weer tijd is om zijn haar te knippen. 
 
RE: wat een geld!
Jolanda1974  schreef op: 27-06-2014 09:18:37
Dit wel blijven doen hoor Veroch... 
 
RE: wat een geld!
Claudia  schreef op: 27-06-2014 09:28:14
TO, je moet gewoon van je af blijven schrijven hoor. De meeste mensen bedoelen het zekers goed...missshien zijn sommige opmerkingen niet bepaald handig en tactisch, maar feit blijft wel dat mensen proberen mee te denken.

 
RE: wat een geld!
Famke  schreef op: 27-06-2014 09:28:33
Sis dat jij ziet als wat anderen vinden dat ze fout doet zijn goedbedoelde tips.
Niet iederen weet dat de auto echt nodig is en waar haar kindjes allemaal heen moeten.
Ze wordt niet veroordeeld maar er wordt met haar meegedacht.
En nee het is zeker niet handig in haar situatie dat ze niet eerst heeft uitgezocht of en hoe ze de zooltjes vergoed kan krijgen.Daar krijgt ze nu wel aan alle kanten tips van.
Er is volgens mij niemand die aanvallend en heftig reageerd op haar maar volgens mij gaat het jou heel erg aan het hart en reageer je daarom zo fel? Ik vind het ook erg en heb haar via pb al benaderd en kan haar gelukkig met iets helpen met ietswaar ze ook echt iets aan heeft.

 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 09:31:17
Mensen proberen te helpen en mee te denken. Dat is toch niet veroordelend?
Als je elke 2 maanden 20 euro moet uitgeven voor een kapper, is dat best veel geld. Ik vind het geen rare tip. Oefening baart echt kunst. Als ze bij de kapper stil kunnen zitten, kunnen ze bij Veroch ook stil zitten, of niet? 
Ze moet het echt zelf weten wat ze kiest, maakt mij echt niet uit, maar het is geen rare tip. 
Als ik geen geld meer had, zou dat echt wel het eerste zijn waar ik op zou besparen. Of je doet het om en om.. 1x kapper, 1x zelf. Of 1x kapper, 2x zelf. Ook al geld bespaard. 

Auto kan ik niet over oordelen. Maar ik zou daar wel zeker naar kijken. Hoe vaak dat die auto echt nodig is en of het dat waard is. Is het leven echt onmogelijk als je geen auto meer hebt?

Baan zoeken.. als je deze dagelijkse shit al aan kan.. wat is er dan wat je niet aan kunt?

Ben het met je eens dat als je geld geeft voor een actie, dat je dat geeft vanuit je hart. En dat je daarmee niet het recht hebt om te oordelen over wat iemand doet met zijn geld. Acties moeten hier buiten blijven. 
Moest er een nieuwe actie komen voor Veroch, geef ik net zo graag. Dat is voor de kinderen. 




 
RE: wat een geld!
Mamajenti  schreef op: 27-06-2014 09:38:07
Zoals je ziet, ben ik niet de enige die vind dat je fel reageert en ik wilde je er alleen op wijzen.

En ik accepteer het zeker, de reden dat ik gerinner aan de hulp die er nog steeds ligt, is omdat ik regelmatig ervaren heb dat mensen het een enorme drempel vinden om na eerst gezegd te hebben niet te willen, het daarna eigenlijk wel willen maar niet durven.

Maar veroch, schrijf van je af. Ik zal niet meer aanbieden te helpen en ik zal niet meer meedenken. Sorry voor mijn goedbedoelde reacties. tOG, bijzondere bijstand, maandelijkse teruggave IB, langdurigheidstoeslag. Er is nog genoeg uit te zoeken en te regelen.
 
RE: wat een geld!
Famke  schreef op: 27-06-2014 09:48:30
Meid echt ik weet waar ik over praat,heb geen auto en mijn dochter en ik zelf moeten regelmatig naar de podoloog ziekenhuis of fisio.
We wonen in een klein dorpje waar dus geen ziekenhuis ed zit.Mijn dochter is het gewend en ik ook om  10 km heen en 10 km terug te moeten fietsen,dat hoort erbij en ze zeurt echt nooit,ik ook niet
Gelukkig kunnen we ook vaak terug vallen om ons netwerk en zonder al die lieve mensen om ons heen had ik het soms echt niet meer zien zitten.
Kapper heb ik mazzel in mijn netwerk maar ik ben ook regelmatig mee geweest om model te zijn bij de kapperschool.daar is echt veel vraag naar en dat zijn goede tips waar ik zeker weet dat ze iets aan kan hebben.

Als je niks hebt wordt je heel creatief en het fijne aan een forum als dit is dat je tisp met elkaar kunt uitwisselen
 
RE: wat een geld!
Mie  schreef op: 27-06-2014 09:55:03

Quote mamajenti:
Zoals je ziet, ben ik niet de enige die vind dat je fel reageert en ik wilde je er alleen op wijzen.

En ik accepteer het zeker, de reden dat ik gerinner aan de hulp die er nog steeds ligt, is omdat ik regelmatig ervaren heb dat mensen het een enorme drempel vinden om na eerst gezegd te hebben niet te willen, het daarna eigenlijk wel willen maar niet durven.

Maar veroch, schrijf van je af. Ik zal niet meer aanbieden te helpen en ik zal niet meer meedenken. Sorry voor mijn goedbedoelde reacties. tOG, bijzondere bijstand, maandelijkse teruggave IB, langdurigheidstoeslag. Er is nog genoeg uit te zoeken en te regelen.



Eigenlijk vind ik het heel erg dat er vanuit Mamajenti zo vaak al hulp is aangeboden en dat dat niet wordt geaccepteerd.
Zij zit in dit wereldje kennelijk en weet er dus heel erg veel van af .
Ik kan me voorstellen dat Veroch er dan energie in moet stoppen in het begin, maar als ze daardoor meer financiële ruimte krijgt, krijgt ze daardoor ook meer ruimte in haar hoofd en komt ze misschien ( sneller) uit het vicieuze cirkeltje waar ze nu in zit.



 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 09:57:33
Als je de auto maar heel af en toe ECHT nodig hebt, kun je nog altijd overwegen om er 1 te huren. Dat kan al voor 19,- per dag. 
Is waarschijnlijk goedkoper dan je verzekering en belasting per maand
 
RE: wat een geld!
Mamajenti  schreef op: 27-06-2014 09:59:54
Alice, dat kan niet met de schuldhulpverlening. Het is nu een vaste kostenpost per maand en kan dus meegenomen worden. Als ze dit via af en toe huren oplossen, moet het van het weekgeld
 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 10:03:42
En hun weekgeld gaat niet omhoog als ze de auto weg doen?
 
RE: wat een geld!
Mamajenti  schreef op: 27-06-2014 10:07:24
Tja, dat is dus de vraag en gezien het geweldige werk van de budgetcoach, heb ik deze constructie eerder al afgeraden bij veroch. We hebben het er wel eerder over gehad, toen we de vaste lasten doorliepen maar aangezien de budgetcoach geen helderheid geeft en afspraken niet correct nakomt, kunnen ze dat risico niet nemen
 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 10:09:11
Nee.. dan geef ik 'r gelijk. Als ze er niets mee opschiet, brengt het alleen maar problemen. 

 
RE: wat een geld!
Mama_anja  schreef op: 27-06-2014 10:12:18
als je een auto heb in de gkb en het zit in je budget laat het dan zo 

maar ik kan via de gkb juist regeing treffen met grote bedragen 
zoals de apk heb een auto bedrijf gevonden die samen wou werken met gkb zo doende rijd onze bak nog 

misschien is dat met de tandarts ook te doen en anders een andere tandarts 

onze tandarts en mondhyg weten namelijk ook dus er word zo mogelijk wat geregeld
 
RE: wat een geld!
Mama_anja  schreef op: 27-06-2014 10:15:19
ff over de kapper  je kan ook je haar gratis laten knippen voor je zelf en kids bij een school voor kappers opleidingen als je 1 in de buurt heb oid 

 
RE: wat een geld!
Telmvbsb  schreef op: 27-06-2014 10:17:17
Ik houd maar wijs mijn mond 
Veroch ik ben er voor je,dat weet je he?
 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 10:52:01
Je kunt wel boos doen, maar volgens mij wil iedereen hier er voor Veroch zijn. 
Niet iedereen weet elk detail van haar verhaal. Als je een topic opent, komen mensen met oplossingen voor je, mensen die mee willen denken om JOU te helpen. Dat sommige oplossingen niet bruikbaar zijn, is dan jammer, maar er is hier helemaal niemand die Veroch graag de grond in wil stampen. Elke tip die ik hier gelezen heb, kwam uit een goed hart. 

Als je niet mag reageren met tips omdat je niet het hele verhaal kent, kun je elk topic wel schrappen. 
 
RE: wat een geld!
Mie  schreef op: 27-06-2014 11:06:49

Quote TelmvBSB:
Ik houd maar wijs mijn mond 
Veroch ik ben er voor je,dat weet je he?



Mensen geven tips omdat ze haar gunnen dat het beter met ze zal gaan daardoor.
In de hoop dat daardoor zulk soort acties als een tijdje terug niet meer nodig zijn omdat ze op het punt staat te gaan verhongeren of droog brood te moeten gaan eten.

Hielden mensen maar niet wijs hun mond, zodat er nog constructiever meegedacht kan worden, óf kwam er maar een knopje zodat je je topic als alleen lezen  kon plaatsen, dan kun je je ei kwijt en hoeft er niemand moeite te doen een hart onder de riem te steken of tips te geven of simpel mee te leven met iemands ellende.



 
RE: wat een geld!
Nelia  schreef op: 27-06-2014 11:07:19
Hebben jullie de laatste post van Veroch wel gelezen? Onderaan staat dat ze mamajenti gaat bellen voor haar visie, dus...
 
RE: wat een geld!
Telmvbsb  schreef op: 27-06-2014 11:14:26
Ik snap jullie reactie wel maar vind ook dat sis al een hele duidelijke uitleg heeft gegeven.
 
RE: wat een geld!
Mamajenti  schreef op: 27-06-2014 11:20:40
Sorry hoor, maar het is dat ik discreet ben en alles vernietigd heb nadat veroch zei dat ze niet verder van mijn hulp gebruik wilde maken. Ze heeft me al volledige openheid gegeven! Dus die twijfel is er niet. 

En verder laat ik het hierbij
 
RE: wat een geld!
Bepje  schreef op: 27-06-2014 11:21:44
Zo ! Ik heb even bijgelezen. Iedereen bedoeld het goed maar de discussie wordt nu eindeloos en laten we daar dan nu mee stoppen. Straks zien we Vero hier niet meer omdat ze continu alles uit moet leggen en niet meer durft.  Dat willen we ook niet toch ? 
En echt, ik zie dat iedereen het beste met haar voor heeft maar daar kan ze nu niet zoveel mee volgens mij.
 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 11:22:39

Quote TelmvBSB:
Ik snap jullie reactie wel maar vind ook dat sis al een hele duidelijke uitleg heeft gegeven.



Ok.. misschien moeten jij en Sis dan even duidelijk bij alle topics van Veroch vermelden dat reageren alleen op prijs gesteld wordt als je volledig ingewijd bent in elk detail van haar leven en situatie.


 
RE: wat een geld!
Alice  schreef op: 27-06-2014 11:36:53
Uhm.. was dat tegen mij? Want ik heb niemand benaderd hoor.. niemand heeft mij benaderd.. 
 
RE: wat een geld!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-06-2014 11:39:47
Eerlijk gezegd lijkt mij het nogal overweldigend hoeveel mensen er reageren met hoe zij het zouden doen. Ik denk dat het vaak genoeg aan Veroch is verteld hoe zij het beter wel en niet kan doen. Maar iemand heeft niet voor niks hulp nodig, het is heel fijn dat de meeste mensen gelukkig wel direct actie ondernemen en precies weten hoe ze dat dan doen. Het is toch erg dat iemand niet eens meer mag zeggen dat ze naar de kapper is geweest maar dat er direct over die 2 tientjes wordt gevallen? Hebben sommigen er wel eens over nagedacht dat de meeste mensen die in de schuldhulpverlening zitten, helaas niet het vermogen hebben om hun inkomen en uitgaven zo perfect te beheren als sommigen doen? Tegen iemand met het syndroom van Down kan je ook wel blijven zeggen hoe hij zich "normaal" moet gedragen maar dat zou niemand doen omdat je dat van de buitenkant ziet.
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
Fout
Je kan geen berichten plaatsen in gesloten topics... Ga terug