Menu
 

Topic:

Islamitische hotel Turkije

Yasmine  schreef op: 21-06-2014 19:32:40
Ik wil graag voor het eerst met mijn meiden naar een islamitische hotel in Turkije.Lekker gescheiden zonnen en zwemmen.
op internet zie ik maar 1 aanbieder voor een all in vakantie.Ons voorkeur gaat naar bEra hotel of adenya hotel.

weet misschien iemand in de reisbranche waar ik het goedkoopste kan boeken?
misschien andere islamitische hotels?
 
Quote
Navigatie
RE: Islamitische hotel Turkije
Melanie  schreef op: 22-06-2014 23:30:20
en vrouw is niet achtergesteld of geremd wanneer ze zich houdt aan de regels van de islam


Ehhh, juist die regels zijn er om te remmen. Waarom moet een vrouw zich aan die regels houden omdat de mannen hun ogen niet in hun zakken hebben? Sorry maar dat vind ik echt klinkklare onzin! Mannen mogen wel in een zwembroek rondlopen etc, kijken vrouwen dan niet? Laat hun dan ook lekker in een burkini lopen. Dan praat je over gelijke rechten! 

Het geloof waar de vrouw de meeste rechten heeft is de Islam. de vrouw staat hoog en om haar te beschermen zijn er bepaalde regels die zij moet volgen "mits" zij daar zelf voor kiest

Van deze gaan mijn nekharen serieus overeind staan. Een mens moet altijd veilig zichzelf kunnen zijn! Of je nou vrouw, man, kind, christenen, moslim, etc bent. Daar zouden geen regels voor moeten zijn. Wederom komt het op mij over dat er van de vrouw van alles geeist wordt, onder het mom van deze regels. Terwijl het er weer op neer komt dat de vrouw anders als lust object gezien wordt etc. Dan ligt het probleem bij de mannen en niet bij de vrouwen.



 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Mam Van Twee  schreef op: 23-06-2014 01:15:03

Quote Melanie:
Een mens moet altijd veilig zichzelf kunnen zijn! Of je nou vrouw, man, kind, christenen, moslim, etc bent. Daar zouden geen regels voor moeten zijn.



Tja of de Mensch nu zo'n goed trackrecord heeft in beschaafd met elkaar en met vrouwen omgaan??? 
Dus ik kan me voorstellen dat je daar regels voor afspreekt/opstelt. Ik heb daar geen moeite mee  en voel dan ook niet zo dat TO wat verkeerds zegt. Als je in de regels van de Islam geloofd, voel je je niet geremd binnen die regels, want dat is je overtuiging waar je je thuisvoelt.

Voel je je er niet meer thuis, dan ontworstelt iemand zich daar ook wel aan. Dat zie je ook bij streng christelijken.

 
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Debbel79  schreef op: 23-06-2014 06:34:05
Dit blijft toch een lastige kwestie.
Ik denk dat het voor iemand die geen moslima is en er niet mee opgegroeid is het niet te bevatten is dat iemand zichzelf zo tekort kan doen. Want zo zie ik het. Maar dat komt ook doordat ik een compleet andere opvoeding heb gehad.

Als je opgevoed bent met het idee dat elke man het kwijl uit de mond loopt bij het zien van een vrouwelijke ronding en je dat in de ernstige problemen kan brengen dan ga je dat vanzelf geloven en dan neem je dat over en helaas breng je dat weer over naar je kinderen.
Maar als je als moslima daar volledig achterstaat en met volle overtuiging om de juiste redenen al die regels naleeft, wie ben ik dan om daar over te oordelen. Ik heb er geen last van hoor.

Wat me dan wel weer stoort is dat ik bij de Subway sta en daar een groepje moslims staan, compleet met hoofddoeken, jurken over broeken etc, en die bestellen broodjes met extra veel spek en ham omdat "mijn ouders zijn er nou toch niet bij".

Voor wie en waarvoor doe je het dan vraag ik me af.

Misschien is het een idee om naar een gewoon reisbureau te gaan en even aan hen te vragen of zij islamitische hotels if misschien wel reisbureaus kennen. Vaak kunnen ze je wel verder helpen hoor.
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Mama Van Drie  schreef op: 23-06-2014 08:27:29
Ik heb verschillende boeken gelezen waaronder ' nog eenmaal mijn moeder zien' en vechten voor nadia'....daar wordt het leven van een vrouw niet zo heel rooskleurig in beschreven vind ik.
Misschien dat het voor niet moslims idd niet te begrijpen is, zo is er ook in ieder geloof wel iets te vinden wat iemand die niet dat geloof aanhangt maar vreemd of raar vindt etc....
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Melanie  schreef op: 23-06-2014 08:53:31
Er is niks mis met regels. Maar deze regels worden opgelegd doordat mannen vrouwens anders als lust object gaan zien. Vrouwen moeten zich dus gaan bedekken. Gevalletje omgekeerde wereld vind ik.
Bovendien heb ik dag in daguit van dichtbij meegemaakt hoe "hoog"een vrouw wel niet wordt gezien in de Islam. Slaan met een riem, in dienst staan van alle mannen in de familie, bedekt rondlopen terwijl men dat niet wil etc.
Ik heb helemaal niks tegen welk geloof dan ook, maar waar ik echt naar van word is als er binnen een geloof een groot verschil is tussen wat mannen mogen en vrouwen mogen.
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Anna28  schreef op: 23-06-2014 09:39:19
Het is nou eenmaal zo dat mensen voornamelijk de extreme dingen zien van de islam. Dat is een groep extremisten die het verpesten voor de rest. Ik ken namelijk moslims die heel liefdevol en trots omgaan met hun vrouw en gezin. In de koran staat echt niet: onderdruk uw vrouw. Dat is de draai die mensen er zelf aan geven. 
Bij het christendom is het net zo... in de bijbel staat een bepaalde tekst en mensen interpreteren dat naar hun eigen belang. Dus ook daar heb je dat. 
Ter illustratie: ik heb 18 jaar lang een rok moeten dragen, geen blote armen in een topje mogen hebben, geen oorbellen/makeup/kort haar, geen strake kleding, panty's aan... Mannen hebben het voor het zeggen, vrouwen zijn er voor de kinderen en het huishouden. 
Maar gelukkig kan het ook anders. En zo is het ook bij de islam. Er zijn afschuwelijke voorbeelden bekend van eerwraak, onderdrukking, misbruik, mishandelingen enz. Maar dat is NIET waar de islam voor staat. Dat is wat mensen er van maken. 
Ik ben het zeker niet eens met de regels van de islam, maar denk wel dat je respect moet hebben voor je naasten. 

En nu weer over tot de orde van de vraag van TO


 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Alice  schreef op: 23-06-2014 10:31:56
Ook in de feministische, westerse wereld worden vrouwen mishandeld door hun mannen. Heeft niets met het geloof te maken, maar met de persoon. 
Vroeger was een vrouw hier ook ondergeschikt aan de man en tegenwoordig zijn we geemancipeerd. Gelukkig. Maar.. daar zitten ook nadelen aan, het is niet allemaal rooskleurig. Het aantal scheidingen is er enorm door toegenomen.. moet je dan ongelukkig samen zijn? Nee. Maar veel huwelijken hadden niet hoeven mislopen. Kinderen zijn de dupe. Mannen weten niet meer hoe ze man moeten zijn. Vrouwen worden maatschappelijk gedwongen om naast perfecte huisvrouw en moeder ook nog perfecte medewerker te zijn. Voor veel mensen is het teveel, depressies, gezondheidsklachten. 

En ja.. met de paplepel is het mij ingegoten dat mannen gelijk zijn aan vrouwen en het is ondenkbaar om dat terug te draaien. Maar zo slecht was het niet. Al van miljoenen jaren geleden hadden wij een taakverdeling. Mannen jagen, vrouwen zorgen. Dat zit in ons. De laatste 50 jaar doen wij het anders, dus wie is er nou eigenlijk gek?

Ik zou persoonlijk, ben geen moslim en ook echt wel geemancipeerd, een zwembad met alleen vrouwen, nog best wel kunnen verteren. Misschien dat als ik de keus had, dat ik het ook nog wel zou verkiezen. 

TO is moslima, gaat naar een moslimland op vakantie, wil daar graag moslim zijn... en dat vinden we raar???

 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Yasmine  schreef op: 23-06-2014 19:17:54
Dag allemaal! 

Het was niet mijn bedoeling mensen te kwetsen of fel te zijn. Het was meer informatief bedoeld. 
Ik wil hierbij wel nog zeggen dat het niet alleen aan de vrouwen ligt binnen de islam om hunzelf te bedekken maar ook de mannen die hun blikken moeten neerslaan. Iedereen moet zelf weten in welke mate hij of zij het geloof praktiseerd. Hoeveel christen zijn er die zeggen dat ze gelovig zijn maar niet praktiseren, niet vasten, etc. Of joden die zeggen dat ze Gelovig zijn en dan voeren zij een actie uit dat niet zo bij het geloof past. Maar als een niet-moslim dat doet wordt het niet zo opgvallen, zodra iemand met een hoofddoek draagt of een baard laat staan , dat doet is het gelijk de gehele islamitische gemeenschap die hypocriet is en zich niet aan de regels houdt. Dat is wel jammer, voor de moslims vind ik.  (Dit is aanvullend op voorgaande reacties)

@ jen9 En weet dat ik het niet bedoelde als -het is haar fout- ( ze moet lekker zelf weten wat ze doet. In de islam wordt duidelijk in de koran gezegd dat iedereen voor zichzelf mag kiezen welke overtuiging iemand mag volgen.) bedankt voor je compliment. 

@kees ja tuurlijk iedereen is daar welkom!

we hebben een hotel geboekt bera beach resort in alanya! Bedankt allemaal voor jullie input!


fijne avond!
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Wanouk  schreef op: 23-06-2014 19:39:16
Wauw Yasmine, wat een prachtig hotel!!
Alvast heel veel plezier!
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Melanie  schreef op: 23-06-2014 19:58:02
Yasmina, bij de ingang van nazareth hangt een groot spandoek met een tekst van de koran in de islamitische wijk. Hier staat letterlijk op dat eenieder die niet in de islam gelooft een afvallige is en bekeerd of gedood dient te worden. Er is volgens mij dus weinig ruimte voor welke keuze dan ook. 
Ik heb er doorgaans geen moeite mensen die op een vreedzame manier een geloof hebben en er naar leven. Waar ik wel vreselijk veel moeite mee heb is dat het geloof vaak gebruikt wordt om mensen te onderdrukken. 
Jij geeft aan dat mannen hun blikken dienen neer te slaan, waarom dan toch bedekken? Ik begrijp oprecht niet waarom vrouwen zich koeten verstoppen als ze eennhoog aanzien genieten. Vrouwen zouden dan vol trots rond moeten kunnen lopen op welke manier dan ook.

veel plezier tijdens je vakantie
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Bepje  schreef op: 23-06-2014 21:01:20
Daar kan Yasmina toch niks aan doen ? Zòn spandoek hagt vast niet boven haar voordeur. Zij kiest er voor om buitenshuis bedekt te zijn, ze kan moeilijk hier komen uitleggen waarom andere mensen die ook moslim zijn andere keuzes maken. Dat kan een katholiek, protestant etc. ook niet.
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Melanie  schreef op: 23-06-2014 21:43:46
Bepje, die spreuk komt uit de koran he. Yasmina kan daar idd niks aan doen, en ik spreek haar daar niet op aan hoor. Maar ze zegt wel dat iedereen volgens haar geloof voor zichzelf mag kiezen maar er zijn teveel voorbeelden dat dat niet zo is. Dit geldt overigens voor meerdere geloven maar de islam is een bekeringsgeloof en er is weinig ruimte voor wat anders. Maar daar gaat dit topic niet over. Ik vind het gewoon een naar idee dat vrouwen opgroeien met het idee dat ze zich moeten bedekken omdat ze anders als lust object gezien worden. Lijkt mij vreselijk als haar dochters niet gezellig met oudere broers of hun vader kunnen zwemmen omdat ze in een islamitisch hotel zitten.  
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Alice  schreef op: 23-06-2014 22:09:46
Melanie, moet je 's met Katrientje spreken over het christelijke geloof.. die zegt hetzelfde hoor. 
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Nerise  schreef op: 24-06-2014 09:06:29
Zo! Ziet er leuk uit. En wat een grote kamers!
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Kyla  schreef op: 24-06-2014 09:31:13
Net alsof christenen zo vreedzaam zijn. Denk maar aan de kruistochten. Van mij mogen ze religie afschaffen, net zoals huidskleur.
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Melanie  schreef op: 24-06-2014 09:35:04
Ben het helemaal met je eens Kyla
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 10:41:00

Ook mensen zonder religie zijn niet altijd vreedzaam, dan moeten we de mensheid afschaffen.

Ik vind het zo dom om te zeggen dat religie afgeschaft moet worden omdat er mensen zijn die er misbruik van maken... Dus omdat er atheisten zijn die het leven van gelovigen moeilijk maken moeten we atheisme ook maar afschaffen? Maar dan moet je toch weer ergens in geloven... Hmmm iedereen heeft een overtuiging, die overtuiging kun je gaan misbruiken of goed gebruiken.

Daarbij krab ik me soms ook achter de oren, uitspraken over het geloof zijn kwetsend, andersom zouden wij als gelovigen dat evenzo kunnen opvatten maar omdat het de wereldse mening is is het oke ofzo... Je kunt je bijvoorbeeld afvragen wat daadwerkelijk vrouwonvriendelijk is: je zo kleden dat mensen (moeten) denken: wauw!! Die ziet er goed uit! Of je niet zo hoeven kleden en dat het om jou als persoon gaat, en meer niet... Tegenwoordig gaat het veel meer om het oog.
Heb ik moeite met een decollete? Oh nee absoluut niet. Heb ik moeite met een bikini, ook echt niet. Maar als ik gewoon eens nadenk, vraag ik mij af wat vrouwonvriendelijker is... Want deze maatschappij is steeds meer gebouwd op er goed uit te moeten zien, mooi moeten zijn enzovoort, altijd presteren op dat vlak. Je moet weer. Andersom zou ik veel prettiger vinden, als het niet kan schelen dat ik haar heb op mijn benen, ik niet de perfecte rondingen heb enzovoort... Ik denk dat het heel bevrijdend kan zijn meer bedekt rond te lopen...

Tegelijkertijd sta ik er ook van te kijken hoe mensen reageren op dat wat bloter gekleed gaan iets met mannen zou doen, en dat mannen het hier gewend zijn... Dus al die onderzoeken daarover zijn onzin? 


Mannen kijken, is een feit. Maakt niet uit of je gelovig of ongelovig bent, dat is hoe het bij hen werkt. het blijkt ook dat nog net een beetje bekleed (een bikini) spannender is als helemaal bloot, fantasie is hierbij belangrijk. Je ziet het ook bij de vrouwen, hoor alleen al hoe ze over voetballers praten, dan gaat het niet om de koltrui die ze dragen, maar half bloot in beeld. We kunnen het nu wel gaan ontkennen, maar dat mannen gewend zijn dit om zich heen te zien betekend niet dat ze ineens helemaal nergens meer warm voor lopen of nooit meer kijken...

 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 10:43:13
Hmmm of hap ik nu te snel  net als huidskleur lees ik net en dringt nu pas door hihi.

Al zou ik het zo fijn vinden als ook daar eens niet meer naar gekeken wordt... Of uit welk land iemand komt pfff alsof dat zo belangrijk is.

Leven en laten leven. Mensen maken het zichzelf zo moeilijk!
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 10:43:57
En TO, wat een prachtig hotel trouwens!! Krijg zin in vakantie
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Marli  schreef op: 24-06-2014 12:38:18
Toch is het soms best handig om te zien waar de ander vandaan komt of wat voor geloof hij/zij aanhangt. Dan kun je er rekening mee houden.
Als ik op vakantie ga dan leer ik een paar woorden in de taal van het land, ik houd rekening met de gebruiken.
Ik hoef mezelf niet te verloochenen om rekening te houden met die ander.
Ik kan best wel mijn benen en schouders bedekken als ik een kerk bezoek, een markt op wil.
Ik kan best wel om 21.00 eten omdat dat daar gebruikelijk is
Ik kan best wel rustig zijn tijdens de siesta
Ik kan best wel in de rij gaan staan voor de bus in Engeland,

En zo zijn er legio voorbeelden. Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn.

En wat iemand hierboven al schrijft; wie is er nu gek. Wie en wat is normaal? Wie heeft de norm gesteld? ZIJ? WIJ?
Laten we kijken naar overeenkomsten en het beste uit alles halen in plaats van elkaar te veroordelen en de wil op te leggen.

Klein detail; we hebben het over de mannen die hun wil vastleggen binnen de Islam, maar de bijbel die als leidraad voor vele geloven wordt gebruikt is ook door MANNEN geschreven... Het boek is samengesteld uit verschillende 'boeken'. De mensen die het een boek maakten die we kennen als bijbel, waren MANNEN...
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Nerise  schreef op: 24-06-2014 12:58:00
Boterbloem, gelukkig leven wij nog tussen de extremen van verplichte lichaamsverbouwingen en verplichte lichaamsbedekkingen. Hopelijk blijven we daartussen en mag iedereen zelf kiezen wat voor soort kleding ze die dag wil dragen, luchtig of bedekt, en behoudt ze de vrijheid om de dag erna het tegenovergestelde te dragen. Ik vind het pas vrouwonvriendelijk om de keus te verbieden.
Ik voel overigens geen druk om er iedere dag mooi en slank uit te zien. Voor actrices zal dat anders zijn. Maar dan nog. Met je uiterlijk kun je esthetisch falen (bij wijze van spreken), maar ik heb er wel bezwaar tegen dat je verdacht of beschuldigd wordt van moreel falen bij sommige kleding, of gebrek aan kleding. Het gaat er nog altijd om wat je dóet in die kleding. 
En lichamen kunnen heel mooi zijn. Ik kijk graag naar mooie, vooral goed getrainde lichamen, maar ik bespring die mannen of vrouwen niet ;-) (Maar nee, minder mooie lichamen hoeven van mij niet bedekt te worden. Dat vind ik te extreem )
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Gast  schreef op: 20-11-2015 13:42:57
Sites als www.islamihotels.com en www.tesetturoteller.com zijn hotels waar je kan vinden wat je zoek, deze sites / reisbureau heb ik goede ervaringen meer. www. halalbooking.com ken ik minder
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Baby2  schreef op: 21-11-2015 11:53:12
TO kan al bijna weer boeken voor seizoen 2016!
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Mamavonn  schreef op: 21-11-2015 12:03:29
Wat een apart topic. Komt op mij over alsof je hier even de les komt lezen en dat vermomd in een vraag over een vakantie.

erg bijzonder. 
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Banana  schreef op: 21-11-2015 15:35:47
topic is een jaar oud 
 
Quote
RE: Islamitische hotel Turkije
Mamavonn  schreef op: 21-11-2015 15:51:51
 
Quote
Navigatie


Reageren op Islamitische hotel Turkije
Naam
Bericht