Menu
 

Topic:

Schoevers?

Ma Dalton  schreef op: 19-06-2014 22:22:27
Wie weet kan er even iemand meedenken?
Ik heb rechten gestudeerd en ben in 2000 afgestudeerd. Heb daarna juridisch werk gedaan, maar ben geen advocaat geworden. In 2005 ben ik gestopt met werken en ben ik met mijn man meegegaan om met hem de halve wereld over te verhuizen en lieve kindjes te krijgen. 
dus bijna 10 jaar niet gewerkt.  

Nu gaan we terug naar NL en denk ik er sterk over om straks weer part time aan het werk te gaan. Lijkt me gezond voor mij. Mijn kleinste is nu nog maar 1,5 dus ik wil eigenlijk pas september 2015 op zijn vroegst beginnen met werken. De andere kinderen moeten nu ook al zoveel wennen dit overgangsjaar wil ik dan graag gebruiken om iets te studeren doen om weer de arbeidsmarkt op te komen. Want zonder iets te doen kom ik er denk ik niet tussen in de arbeidsmarkt.
Ik wel al een ouwe taaie ( 40 jaar) maar zie er netjes uit en ben een erg makkelijk sociaal mens. Maak makkelijk contact, spreek mijn talen.

Nu zat ik te denken om een deeltijd opleiding schoevers te doen en dan te kijken of ik als juridisch secretaresse aan het werk kan, maar wil ook geen tijd verdoen met zoiets als ik er daarna niet mee aan het werk kan? Vind het zelf moeilijk om iets te verzinnen wat bij mij past en me in een baan krijgt die te combineren is met een verschrikkelijk drukke echtgenoot die veel reist en een druk gezin met 4 kinderen.
Dus wie wat zinnigs te zeggen heeft? over schoevers? over mijn kansen op de arbeidsmarkt daarna? over andere routes die ik zou kunnen volgen? Schiet maar los!




 
Quote
Navigatie
RE: Schoevers?
Bettie  schreef op: 19-06-2014 22:25:10
Schoevers heeft tegenwoordig baangarantie. Tenminste....daar maken ze reclame mee. Dus ik vermoed dat je wel baanverzekerd ben.

Of ik voor juridisch secretaresse zou gaan....hmmmm....weet niet of daar nu echt heel veel werk in te krijgen is. 

Je kunt bij Schoevers toch ook Internationaal Secretaresse doen? Juist daar lijkt me met een aantrekkende economie meer werkkansen te liggen.
 
Quote
RE: Schoevers?
Truuske  schreef op: 19-06-2014 22:54:46
Zou je niet als vrijwilliger bij het juridisch loket kunnen werken, kan je misschien wel vanuit huis doen, dan bouw je je cv weer op met relevante ervaring en kan je misschien doorstromen naar een betaalde job
 
Quote
RE: Schoevers?
Bettie  schreef op: 20-06-2014 07:58:59
Zag op de site dat ze ook aan baanbemiddeling doen. Laat daar nu ook een vacature juridisch secretaresse tussen zitten. (En....een gave baan die ik voor die duur van de periode dolgraag zou willen hebben. Jammergenoeg geen Schoevers opleiding  )
 
Quote
RE: Schoevers?
Marli  schreef op: 20-06-2014 08:01:26

Als je in het westen woont, zou ik me gaan richten op paralegal werk. Een paralegal is geen gemachtigde/advocaat oid, maar ook geen administratief medewerker. Google er maar een op.
Ik werk in Intelectuele eigendommen; zeer leuke job! Met jouw achtergrond heb je vast wel wat geleerd over IP (Intellectual Property). Ik was op weg naar paralegal, helaas wat 'doorstartproblemen', maar volgens mij is in het westen genoeg werk op IP gebied.
Vanuit die paralegal functie zou  je dan kunnen kijken of je verder wil weer.

Succes!

 
Quote
RE: Schoevers?
Marli  schreef op: 20-06-2014 08:03:41

Quote Bettie:
Zag op de site dat ze ook aan baanbemiddeling doen. Laat daar nu ook een vacature juridisch secretaresse tussen zitten. (En....een gave baan die ik voor die duur van de periode dolgraag zou willen hebben. Jammergenoeg geen Schoevers opleiding  )



Waarom zou je niet reageren? Misschien (ik ken je verder niet) heb je alles gewoon in huis om deze baan goed uit te kunnen voeren?

Wie niet waagt, wie niet wint...
 
Quote
RE: Schoevers?
Marli  schreef op: 20-06-2014 08:08:58
Er is trouwens een opleiding voor IP -> formalities officer.
Kijk even hier voor meer info.

Wil je echt gemachtigde worden dan zou je je via het EPO of BBMM kunnen orienteren op de mogelijkheden?
 
Quote
RE: Schoevers?
Onsjanneke  schreef op: 20-06-2014 10:11:55
Een medejurist

Ik ben ietsje jonger. Maar heb ook een man die de heke wereld over reist en een gezin met kleine kideren. Ik ben dus ook geen advocaat, dat ligt mij niet en is bovendien onmogelijk te combineren met ons gezin.

Ik ben toevallig de kant van pensioenen opgerold. Werk nu als accountmanager bij een verzekeringsmaatschappij. En zit er over te denken om, als de jongste naar school gaat, te zoeken naar een baan als pensioenjurist oid. Wel weer wat verdieping, en meer intellectuele uitdaging.

Ik kan me voorstellen dat het gat in je cv het lastig maakt om direct een superleuke baan op niveau te krijgen. Maar denk je niet dat een baan als secretaresse heel snel gaat vervelen?

Er zijn volgens mij een hoop banen op financieel/administratief/juridisch raakvlak waarin je veel makkelijk kan verdiepen en doorstromen naar een baan op een wat hoger niveau.

Maar goed, ik ben van nature ook geen tinus de regelaar, dus secretaresse lijkt me helemaal niets. Als dat wat meer in je aard zit verveeld het misschien ook niet zo snel
 
Quote
RE: Schoevers?
-claudia-  schreef op: 20-06-2014 10:31:07
ik heb een opleiding gevolgd (niet bij schroevers overigens) ook met de mededeling dat er veel werk te vinden was. Juridisch secretaresse. Toen ik klaar was, was het crisistijd en gewoonweg niks te vinden.
Maar ik denk dat het ook wel een beetje kan verschillen in welke regio je woont. Ik woon in drenthe en daar is het alsnog drarmatisch
 
Quote
Navigatie


Reageren op Schoevers?
Naam
Bericht