Menu
 

Topic:

ADD

Dropje  schreef op: 12-06-2014 22:39:16
Wie heeft hier ervaring mee en kan hier wat meer over vertellen? Hoe zijn de kinderen? En op school!
 
Quote
Navigatie
RE: ADD
Blauwtje  schreef op: 13-06-2014 12:32:47
jeetje wat een herkennig Bloempje...
Zouden mijn vermoedens dan toch..hier gaat het echt precies zo nml

Ik herken gewoon alles wat je zegt. Haar kamer is binnen no time een ontplofte kamer, werkelijk alles wordt gebruikt (knutselfanaat) en blijft zo liggen waar het gevallen is/ neergelegd is.
Omdat ze de oudste is dach ik ook altijd; zal wel ''normaal'' zijn. Maar de anderen doen veel vaker uitzich zelf het bordje op het aanrecht zetten bijv. Zelfs die van bijna 4.

En idd alles maar dan ook werkelijk ALLES kan hergebruikt worden of iets van worden gemaakt. (op zich prima, heel goed zelfs, mits in balans..en dat is het niet ;-)) En dan is het 1 groot drama als ik zeg dat het weg moet. Heeft ze zo'n moeite mee.
Ik ga eens in de zoveel tijd dr spullen door als ze op bed ligt of op school zit, en dan kan er weer een vuilniszak weg. (ze mist het niet trouwens, het is puur van willen bewaren/verzamelen, moeite hebben met wegdoen)

Wat zijn LTO3 pillen??


 
Quote
RE: ADD
Mamsie  schreef op: 13-06-2014 12:42:26
Hier 2 kinderen met ADD, waarbij de jongste ook een iq kloof, herken alle dingen behalve de tikkende klok niet zo.
Wij hebben laten testen omdat ze echt op school vast lopen.

Bij de jongste moet juist wel meer gecorigeert worden op school op haar werk, het hoeft niet netjes, maar wel bijvoorbeeld in rijtjes, zodat ze leert ordenen. als het schots en scheef staat moet het over.
Wij zijn nu met proefbehandelingen ritalin bezig bij beide dames omdat  L-Theanine, Omega-3 en Blauw Glidkruid  (Lto3) niet voldoende werkt, we merken wel verschil maar vooral concentreren is een probleem waar ze zelf veel last van ondervinden.
Met de ritalin alleen de ochtend gift merken we dat het op school al veel beterder gaat met concentreren
 
Quote
RE: ADD
Boterbloem  schreef op: 13-06-2014 12:47:28
Zoek er maar eens op, het is een natuurlijk voedingssupplement.
Sinds hij het gebruikt is hij nog helemaal zichzelf (impulsief, druk hihi enzovoort) alleen zijn concentratie verbeterd en zijn frustratie is afgenomen en hij zegt zelf dat hij blijer is in zijn hoofd.

Dus een positieve werking, zonder reboundeffect (merk wel dat het tegen etenstijd 's avonds is uitgewerkt. Concentratie is dan weer nop, frustratielevel gaat weer wat omhoog. Zaterdag heeft hij een hele lange dag en dan krijgt hij nog 1 pil extra tegen 17 uur ongeveer om zich beter te voelen.

Hier kan ook echt alles hergebruikt worden. Stokjes die hij onderweg vindt, en hoe vaak hij als kleiner ventje niet met mooie stukjes glas thuis kwam, want dat schitterde zo mooi (vind het, op het gevaarlijek en rommelige na hihi) echt een van de mooiste eigenschappen die hij heeft. Hij is ontzettend creatief en ziet overal wel iets moois in. Niet alleen in spullen, ook in mensen. Hij is niet zo zwart/ wit zeg maar.)

 
Quote
RE: ADD
Boterbloem  schreef op: 13-06-2014 12:49:12

Quote mamsie:
Hier 2 kinderen met ADD, waarbij de jongste ook een iq kloof, herken alle dingen behalve de tikkende klok niet zo.
Wij hebben laten testen omdat ze echt op school vast lopen.

Bij de jongste moet juist wel meer gecorigeert worden op school op haar werk, het hoeft niet netjes, maar wel bijvoorbeeld in rijtjes, zodat ze leert ordenen. als het schots en scheef staat moet het over.
Wij zijn nu met proefbehandelingen ritalin bezig bij beide dames omdat  L-Theanine, Omega-3 en Blauw Glidkruid  (Lto3) niet voldoende werkt, we merken wel verschil maar vooral concentreren is een probleem waar ze zelf veel last van ondervinden.
Met de ritalin alleen de ochtend gift merken we dat het op school al veel beterder gaat met concentreren



Hier is idd ook aangegeven dat straks rond de middelbare school waarschijnlijk ritalin wel nodig is. Ook omdat ze veel meer zelf moeten doen en er steeds minder begeleiding komt. Voor nu op de basisschool werkt het voldoende zeg maar. Voordeel is dat je er weer even mee rekt, omdat ook bij ritalin gewenning kan optreden. Alle beetjes helpen denk ik dan maar...
 
Quote
RE: ADD
Mamsie  schreef op: 13-06-2014 12:56:36
hahaha en kleding ik kan bij de jongste echt niet zomaar de kleding in de was doen want er zit altijd wat in haar zakken wat ze onderweg gevonden heeft
 
Quote
RE: ADD
Boterbloem  schreef op: 13-06-2014 13:06:37
Oooh jaa! Dat is hier net zo, zijn echt van die hamsters!
 
Quote
RE: ADD
Blauwtje  schreef op: 13-06-2014 13:23:29
das hier ook zo, soms rammelt het in de wasmachine en dan ben ik vergeten zakken te legen..stenen, stokjes, dopjes, noem het maar op..

Wij zijn Ameland gangers en 1 van de mooiste dingen die we samen doen is strandjutten. Oooh, dan kan ze zo dr hart ophalen Vorig jaar hebben we van alles gemaakt van gejut spul, was zo leuk!
Ik noem dr ook wel eens Mil de strandjutter ;-) 


 
Quote
RE: ADD
Dropje  schreef op: 13-06-2014 13:27:40
Meiden bedankt voor jullie reactie's 

maar ik herken mijn zoon er niet zo in. Ja in sommige kleine dingen. Hij is totaal niet druk maar ook niet dromerig. Heel sociaal. Speelt op school met iedereen en is ook echt een allemansvriend. Maar als hij afspreekt, spreekt hij af met jongere kinderen. Kan zich op school moeilijk concentreren en is nogal wiebelig. Dit zien ze vooral terug bij 1op 1 gesprekken.

ik las ook dat kinderen met ADD al "anders" waren als baby? Rustig? Dromerig? Kunnen zelfs wat achter lopen in ontwikkeling? Zien jullie dit bij jullie kinderen?
 
Quote
RE: ADD
Blauwtje  schreef op: 13-06-2014 13:33:45
Mijn oudste en jongste waren zeer gemakkelijke baby's. Ontzettend rustig, amper huilen. Gewoon heel relaxed.
De oudste ontwikkelde op normaal tempo, de jongste was (en is) laat met zo'n beetje alles eigenlijk, doet alles op zijn tempo hihi.
De middelste was een huilbaby.
 
Quote
RE: ADD
Mama2  schreef op: 13-06-2014 13:47:51
Oooh wat herkenbaar wat ik hier lees vooral van boterbloem hihi

Hebben die van jullie ook als ze bv onderweg zijn naar de wc of naar boven dat ze onderweg nog 10 andere dingen zien en alweer vergeten zijn wat ze eigenlijk wilden doen ????

En ja deur dicht doen euhhh moet dat, jas aan kapstok..oooh ja en schoenen pppfff die zwerven overal lol.
 
Quote
RE: ADD
Nathalie Mv Cad  schreef op: 13-06-2014 13:55:34
Het bewaren, haha. Dat heb ik ook. Ik kreeg een aantal jaar geleden de dozen van mijn ouders waar speelgoed en zo van vroeger inzaten. Ik vond overal kleine steentje, papiertjes zelfs snoeppapiertjes bewaarde ik. Alles moest bewaard worden. mijn kamer was altijd een ontplofde bom, maar ik wist alles te vinden, was nooit iets kwijt. (behalve als mijn moeder had opgeruimd). 

Ik was niet dromerig en langzaam als baby, ik liep juist erg voor, was snel met alles. Alleen praten schijn ik langzamer te hebben gedaan. ik ging van de ene op de andere dag in volzinnen praten terwijl er daarvoor maar een paar woordjes uitkwamen. Maar kwa motoriek was ik een snelle. 

Wat ik met die klok bedoelde is dat ik alle geluiden veel beter hoor, er zijn bij mij veel gehoortesten afgenomen en ik scoor altijd boven de 100 procent terwijl als je mijn oren bekijkt ik toch echt erge gehoorschade heb. Was een orenkind met een erg slechte arts. Mijn gehoor is dus erg gevoelig. 

Creatief was ik als kind ook heel erg, veel knutselen tekenen schilderen vouwblaadjes iets met kraaltjes van alles, nu helaas minder tijd voor maar blijft een geliefde bezigheid. 

Voor het niet jas ophangen ed is het vooral belangrijk om vaste routines aan te leren. Zodra er iets anders gebleurt is de aandacht weg en gaat het fout. Er hoef maar iemand iets te vragen en de bedoelde taak is vergeten. Zo loop ik verschillende keren naar boven om de was aan te zetten maar kom altijd wel iets tegen dat moet gebeuren, waardoor ik de was vergeet. Als ik nu iets echt moet doen, zet ik het op een briefje en als ik dan boven ben dan lees ik het briefje zodat datzeker gebeurt. Hoevaak ik ook niet naar de winkel ben gegaan voor brood en met alles behalve brood terug kwam.........ik maak nu een lijstje......

het is geen onwil, maar wees voorzichtig het is namelijk ook geen excuus!!! Het is een oorzaak en deze kinderen zullen dus iets harder moeten oefenen en blijven herhalen voordat het blijft hangem, het kan wel.

zelfs een baan vasthouden is mogelijk!!! Werk nu al bijna 7 jaar bij dezelfde werkgever, omdat mijn leidinggevende de moeite heeft genomen. Om een omgeving te creeeren waarin ik goed presteer. Duidelijk plannen, geen of nauwelijks deadlines. Werkt prima. 
 
Quote
RE: ADD
Nathalie Mv Cad  schreef op: 13-06-2014 13:56:42
Ik lees mijn stuk terug en denk.....volgens mij heb ik echt ADD.... Hoezo hak op de tak 
 
Quote
RE: ADD
Nathalie Mv Cad  schreef op: 13-06-2014 13:58:22
Mama2, zoals je in mijn stukje kunt lezen gaat dat ook echt niet over...hoewel naar de wc gaan vergeet ik niet, word namelijk zo'n natte boel dan......

deuren dicht doen...moet dat dan? Ik laat ze ook heel vaak open staan en dan roepen de kinderen, mama ben je in de kerk geboren....

 
Quote
RE: ADD
Mama2  schreef op: 13-06-2014 14:28:21
Hier helaas wel een kind die wc vergeet en waarschijnlijk daardoor ook obstipatie heeft. We krijgen het er niet in bij hem...erg vermoeiend .

Hij is ook net een strandjutter alles wat hij vind kan hij gebruiken komt met de gekste dingen thuis, laatst nog een afgebroken standaard en daarvoor een oude ruitenwisser ...maar weggooien ooooh nee dat mag niet lol.

Heb zijn slaapkamer weer uitgemest en kan eindelijk weer zonder op de tenen lopen door zijn kamer heen ( vraag is voor hoelang).
 
Quote
RE: ADD
Even Anno  schreef op: 13-06-2014 15:04:53
Even anno anders ben ik te herkenbaar en wil graag anoniem blijven 

Hoe gaat het op school met jouw zoon Dropje. Mijn dochter blijkt nu (groep 3) dyslectisch. De externe juf (hulp op gebied dyslexie) heeft ook de term ADD laten vallen door het niet kunnen concentreren en snel afgeleid zijn. Van de kinderen met dyslectie hebben er 25% ADD.
Na wat speurwerk op google kom ik ook uit op hooggevoelige kinderen. Ik zie daarin meer terug in mijn dochter dan de ADD kernmerken, al zijn er tussen die twee wel veel overeenkomstig.
Ik heb wel het idee dat niet alles bij haar binnenkomt, er is veel herhaling nodig. Maar ja, kijk ik naar mijzelf dan had ik dat ook. Maar nu heb ik een geheugen als de beste en kan mij ook niet voorstellen dat ik moeite had met leren. Heb een drukke baan met een hoge werkdruk en waar planmatig gewerkt moet worden wat meer dan prima gaat.
Ik denk, dus naar mijzelf en dochter kijkend, dat veel te wijten was en nu voor mijn dochter is aan onzekerheid met een vleugje hooggevoeligheid. Ze is een fladderig typje (deuren openlaten, tien keer moeten zeggen dat nú haar pyjama aan moet, maar ADD geloof ik ook niet zo.
 
Quote
RE: ADD
Dropje  schreef op: 13-06-2014 16:14:22
Nou ik denk ook meer in die richting hoor. 
Maar bedoel je hoe de resultaten zijn? Het ene moment hoed het andere moment minder. Ze zien ook aan zijn manier van tekenen dat hij heel "jong" tekent.

ik denk dat hij gewoon heel speels is In combinatie met iets van hooggevoelig
 
Quote
RE: ADD
M&j  schreef op: 13-06-2014 16:55:30
Dat verzamelen herken ik niet in combi met AD(H)D, volgens mij is dat meer een karakter trek, de meeste kinderen doen dat wel in meer of mindere mate. Mijn zoon en ik zelf heb daar geen last van, mijn man en dochter wel en die hebben geen AD(H)D. Veel verzamelen en niet weg kunnen gooien past dacht ik ook meer bij autisme, tenminste dat is wat ik mij herinner van de vragenlijsten over mijn zoon.
 
Quote
RE: ADD
M&j  schreef op: 13-06-2014 17:01:41

Quote Even anno:
Even anno anders ben ik te herkenbaar en wil graag anoniem blijven 

Hoe gaat het op school met jouw zoon Dropje. Mijn dochter blijkt nu (groep 3) dyslectisch. De externe juf (hulp op gebied dyslexie) heeft ook de term ADD laten vallen door het niet kunnen concentreren en snel afgeleid zijn. Van de kinderen met dyslectie hebben er 25% ADD.
Na wat speurwerk op google kom ik ook uit op hooggevoelige kinderen. Ik zie daarin meer terug in mijn dochter dan de ADD kernmerken, al zijn er tussen die twee wel veel overeenkomstig.
Ik heb wel het idee dat niet alles bij haar binnenkomt, er is veel herhaling nodig. Maar ja, kijk ik naar mijzelf dan had ik dat ook. Maar nu heb ik een geheugen als de beste en kan mij ook niet voorstellen dat ik moeite had met leren. Heb een drukke baan met een hoge werkdruk en waar planmatig gewerkt moet worden wat meer dan prima gaat.
Ik denk, dus naar mijzelf en dochter kijkend, dat veel te wijten was en nu voor mijn dochter is aan onzekerheid met een vleugje hooggevoeligheid. Ze is een fladderig typje (deuren openlaten, tien keer moeten zeggen dat nú haar pyjama aan moet, maar ADD geloof ik ook niet zo.





In groep 3 al een diagnose dyslectisch? Dat kan bij ons pas in groep 5 en nadat eventuele andere oorzaken zijn uitgesloten. Zo zijn wij ook vorig jaarbegonnen vanwege de lees problemen van mijn zoon.
 
Quote
RE: ADD
M&j  schreef op: 13-06-2014 17:17:19

Quote Blauwtje:
Als ik kijk naar de kenmerken van add op die site M&j, dan kan ik zeggen dat ze aan alle voldoet muv de laatste.



Bedoel je over het sociaal gebeuren in de klas?


Dat vind ik wat krap gesteld maar dat is vaak wel het eerste waar problemen op dat gebied duidelijk worden. Iemand met ADD heeft geen gebrek aan sociale vaardigheden maar heeft het allemaal niet zo in de gaten, veel pikken ze niet op. Op jonge leeftijd is dat meestal niet zo'n probleem maar bij het ouder worden kan dat wel een probleem worden.
Bijvoorbeeld, een kind met AD(H)D is vader en moedertje aan het spelen met een vriendinnetje, dan ziet hij kleurpotloden liggen, gaat tekenen en is het vorige spelletje vergeten. Vriendinnetje speelt ineens alleen. Als dat steeds gebeurt vinden kinderen het niet meer leuk om met hem te spelen en wordt hij buitengesloten.





 
Quote
RE: ADD
Even Anno  schreef op: 13-06-2014 19:33:51
M&j, mijn dochter heeft een dyslectische vader. Zij heeft meerdere, zo niet alle kenmerken van dyslexie. Diagnose, de officiƫle dan, krijg je pas na drie V (E) scores op CITO gehaald te hebben en bij een erkend therapeut geweest te zijn. Dan kan dus in ons geval begin groep 4. School pakt het goed op. Wij gaan zelf twee maal per week naar de externe hulp.

Wat is er uit te sluiten dan? Ben wel nieuwsgierig!
 
Quote
Navigatie


Reageren op ADD
Naam
Bericht