Menu
 

Topic:

vlaggen aan huis

Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:25:44
Gister zijn toen wij weg waren oranje vlaggetjes aan ons huis (regenpijp) gehangen, zonder dat daar toestemming voor is gevraagd.
paar jaar terug (ook met een wk of ek oid) hebben ze dat ook al gedaan en toen hebben we er niks van gezegd om geen geherrie in de buurt te krijgen.

Vorige week hadden ze de helft van de straat al gedaan en was ons huis vrij gebleven, dus dachten wij, ze slaan ons dit jaar gelukkig over.

Wij hebben gewoon niks met voetbal eigenlijk een beetje tegen de gek die er rondom voetbal opgezet word.

De regenpijp zit echt alleen aan ons huis (hoekhuis).

Wat is nou wijsheid, gewoon losmaken en dan bijv om een lantarenpaal wikkelen? of het even melden bij degene die het (ws) gedaan hebben en vragen of ze het eraf willen halen?


Er is hier ook elk jaar een bbq en dan vooral rondom voetbal, daar doen wij ook niet aan mee.....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: vlaggen aan huis
Duifje  schreef op: 10-06-2014 12:27:56

Ik vind je wel een beetje als een zeur overkomen. Het is niet zo dat ze een ruit hebben ingeslagen ofzo. Het gaat om een regenpijp.

 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 12:32:12
Ik snap het geloof ik echt niet hoor....waarom is de vergelijking er met een peuterpuber als je dit niet zo wilt?
Waarom wordt het door je strot geduwd en alles onder het mom van ach...moet kunnen...wat geeft dat nou....als jij dat nou niet wilt dan is dat toch niet zo erg?
Als je niet wilt dat ze jou huis mee versieren dan ben je toch geen zeikerd?  Overal is het altijd ' is je eigen keus'  maar zodra het dan hier om gaat dan is er blijkbaar weinig of geen keus meer?

Naja....ik hoef me niet druk te maken want hier is het niet aan de orde, mensen versieren hier hun huis niet.
Wat ik zou doen als ons rijtje dat wel besluit te doen.....geen idee.....ik denk dat ik niet mee zou doen.

En Son....kan best zo zijn dat het hele sfeertje enorm gezellig is, geloof ik direct maar mij zal je daar echt nooit tussen zien, zo ook niet met carnaval bv...ook dat is een apart sfeertje wat best leuk kan zijn maar ik heb ook daar niks mee, maar kom dan ook niet uit een carnaval provincie.

Maar zouden jullie dan wel meebetalen als blijkt dat er schade is aan de regenpijp achteraf?
Je kan dan wel zeggen ach, kom op, het is maar een regenpijp maar TO heeft het laten schilderen ( of zelf gedaan) en zit niet tewachten op het feit dat het straks beschadigd is, ik vermoed dat mocht het zo zijn dat de buren dan niet thuis geven, en dat vind ik pas echt flauw dan.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Onsjanneke  schreef op: 10-06-2014 12:33:20
Huh ?!?!

Ze zeurt toch helemaal niet?????

Ze vraagt alleen hoe je zoiets bespreekbaar maakt.

Waarom ben je gelijk een zeur als je niet met de massa meeloopt?

Ik vind het vreemd dat het kennelijk als normaal word gezien dat je iemand anders zijn huis versiert, maar dat het niet normaal is om daar vervolgens wat van te zeggen!
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-06-2014 12:33:24
Ik heb er ook niks mee. Daarnaast maakt het een hoop herrie ook nog...

Maar als enige niet mee doen, slaat ook nergens op... Zou het gewoon zo laten. Vaak vinden kinderen het geweldig! Qua buurt gevoel is zo'n bbq natuurlijk geen slecht idee.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 12:35:47
Dat buren me dan een zeur zouden vinden boeit me voor geen meter, als ik het netjes aan zou geven en er zouden woorden van komen dan zegt dat meer over de buren want zoiets moet je toch normaal aan kunnen geven zonder dat er heibel van komt?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-06-2014 12:39:23
Ik denk niet dat je daar snel schade van oploopt. Ik woon in een huurhuis en anders zou de woningbouw dat toch nooit toelaten?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-06-2014 12:40:21
Daarnaast ligt NL er direct uit. Je denkt toch niet dat wij ver komen?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 12:45:04
Dat klopt Sis, vorige keer is er niets van gezegd, dus dat kunnen ze idd niet weten.

Schade kan wel zeker, het is 3 weken terug geverfd en een jutterende vlaggenlijn eraan vast dat zou je kunnen zien, hoeft niet maar kan dus wel, juist met een (net) geverfde regenpijp.

TO wat ik zou doen als ik jou was.....ik zou het nu aangeven dat je dat niet leuk vindt en het volgende keer niet wilt, voor nu laten hangen maar de buren wel wijzen op het feit dat ALS er schade is omdat het pas geverfd is, dat ze daar dan ook wel voor opdraaien, willen ze dat niet dan moeten ze het nu nog even verhangen.

Simpel toch zo?....maar ik zou er zeker wat van zeggen en niet straks na 4 weken als blijkt dat je regenpijp krassen heeft, nee, nu doen, nu kan het nog weggehaald worden.

Haha...zou het deborah?.....dat zou sneu zijn....
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Tess  schreef op: 10-06-2014 12:45:22

Quote An:
Ik vind to helemaal geen zeur. Ik vind het raar dat iedereen het maar leuk moet vinden. Sowieso snap ik niet hoe je het in je hoofd haalt om zomaar aan andermans spullen te zitten, ook al is het "maar" een regenpijp. Maar goed, blijkbaar gelden als er voetbal is nog maar weing regels. Herrie en dom gelal tot 's avonds laat op straat. Dat zal dit keer helemaal hinderlijk worden omdat die wedstrijden zo laat beginnen.

Vlaggetjes in de straat ben ik sowieso niet blij mee, ze maken herrie en wij slapen met dit weer met het raam open. Niet echt bevoodelijk voor je nachtrust.



Jeetje wat een zuurpruimen bericht zeg.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Marli  schreef op: 10-06-2014 12:49:20

Ik zou het niet bespreken; ik zou de vlaggen losmaken van mijn regenpijp en ze verder om de lantarenpaal wikkelen.
De buren doen het zonder overleg, dan doe jij het zonder overleg anders. Als er vragen zijn kun je aangeven dat je gewoon niet mee wil doen. Je geeft al aan dat dat laatste stukje van de lantarenpaal naar jullie huis niet gemist wordt als er niets hangt. Klaar...

Ik vind je ook geen zeur; nee, misschien niet handig om de vorige keer niets te zeggen, maar ik zou het ook niet waarderen dat anderen zomaar aan mijn spullen zitten.
Het is maar een regenpijp? Zeg je dat nog als hij lek is? Het ding is net geschilderd. Stel het was een punaise in hout (raam/voordeur oid), dan is het ineens wel een ander verhaal? Vlaggetjes maken geen schade? Dat maakt toch niet uit?
Het gaat ook helemaal niet om waar het bevestigd is en hoe de staat daarvan is, ik denk dat het meer gaat om het zonder overleg aan jouw eigendom komen.
Het zou niet in mijn hoofd opkomen om zomaar de wijk te versieren! Gelukkig hebben wij een groepsmail waarin dit soort dingen overlegd worden, of ze komen aan de deur (bij iedereen) om te inventariseren.

 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mv2  schreef op: 10-06-2014 12:49:46
Ik zou me er niet druk om maken. Ik heb ook nog niks hangen omdat dat hier in de straat niemand doet. zijn net verhuisd en in onze oude straat versierden wij wel en de buren nam ik gelijk mee en dat deden zij ook bij ons. Ga hier wel wat neerhangen vd week maar de buurman versier ik niet, weet niet of hij het zou waarderen. 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-06-2014 12:53:17
Nou van mij mag het voetbalgekte zo voorbij zijn. Anders zit ik weken met voetbal op tv. En mijn man heeft alle kinderen ook opgehitst (3 stuks). Dus ik heb over de televisie de komende weken niks meer te zeggen
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Anne Mv 3  schreef op: 10-06-2014 12:54:34
Wat eigenlijk het probleem is is 'grenzen stellen', en het gevoel hebben dat anderen over je grenzen gaan (onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, zelfbeeld?!).

Als ik niet wil dat er (oranje) vlaggetjes aan mijn regenpijp gebonden worden dan los ik dat op - wat een ander daar van vindt dat is aan de ander. Dat de regenpijp net geverfd is dat is eigenlijk een smoes want 2 jaar geleden is het ook gebeurd en voelde je je er ook al niet prettig bij - maar heb je niets gezegd. Wat geef je als reden op om niet mee te doen aan de buurtbbq? Durf je daarin wel je eigen mening te geven of gebruik je dan ook een argument als 'te duur' o.i.d.?

Heel eerlijk: vind je de vlaggetjes nu echt zo erg? Of vind je het idee vervelend dat anderen denken dat jullie kiezen voor deze versiering? (buren, vrienden, familie)

Als je oprecht je mening geeft dan valt niemand daar over, maar als je smoesjes gebruikt dan prikken mensen daar zo doorheen en lijd je juist veel meer 'gezichtsverlies'

Suc6 met de vlaggetjes

ps. ik kruip ook even onder een steen tot Nederland eruit ligt, zelfs boodschappen doen vind ik nu al geen bal aan met al dat oranje... maar eerlijk is eerlijk, voor onze zoons heb ik wel oranje shirts gekocht omdat ze dat helemaal geweldig vinden... ach ja..

 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Queen@home  schreef op: 10-06-2014 13:37:12
Nou TO ik zu het ook niet willen. Maar daarbij ben ik ook nooit zo bijdehand dat ik nee durf te zeggen bij zulk soort kwesties. Moeilijk! Wat onze buren gaan doen weet ik niet, hier nog geen WK meegemaakt. 
Wij hebben persoonlijk ook niets met voetbal. En eigenlijk heeft dat ook een beetje principiele redenen: de grote geldbedragen die er in omgaan, de miljoenen die ze ''verdienen",het is in onze ogen onrechtvaardig daarom willen wij er niet aan meedoen.
Maar stel ons huis was inneens meeversierd (wij wonen in het midden dus de kans is groot) dan denk ik dat ik er niets van zou zeggen. Mijn man zou ze er ws gewoon afrukken....maar die is niet zo tactisch...Maar stel het komt nog eens ter sprake dan zou ik het wel zeggen. 
Maar ik zou me wel een beetjhe schamen met die vlaggetjes voor mijn  huis. Ik vind het volks en een beetje tokkie...sorry kan er niets aandoen!

 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 13:45:24
Wat ik niet begrijp is dat iedereen het maar leuk moet vinden, want het is maar voor een paar weken. Wat als er ineens een enorme bouwkeet of container voor je deur gezet word op de stoep voor je raam? Vind je het dan ook niet erg want het is maar voor een paar weken? Ik gok dat er nu gezegd gaat worden dat dat heel iets anders is...

Anyway to, ik zou ze van je regenpijp loshalen en aan de lantaarnpaal vastmaken. Indien iemand er naar vraagt kun je gelijk aan geven dat het voor jou niet hoeft en anders zou ik het eens terloops laten vallen bij de 'versierders'.

Voor mij hoeft het ook allemaal niet hoor. Nu is er in de flat tegenover mij enorm versierd gister en die vlaggetjes maken echt een takkeherrie in de wind! In mijn flat is er nu nog niets gelukkig. Heb er totaal niets mee en soms zelfs last van plaatsvervangende schaamte over het gedrag van mijn medelanders tijdens het wk/ek...
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Duifje  schreef op: 10-06-2014 13:48:31

Quote Marli:


Het is maar een regenpijp? Zeg je dat nog als hij lek is? Het ding is net geschilderd.




Een regenpijp die lek raakt van een paar vlaggetjes? Misschien verzakt het huis er ook wel van, en komen er scheuren in de gevel.
Ik vind het gewoon gezeur.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Duifje  schreef op: 10-06-2014 13:50:26
Ik woon in een buurt waar veel verbouwd wordt, dus ja ik weet hoe het is om een container voor de deur te hebben. Is dat altijd leuk? Nee soms kan het heel vervelend zijn, maar er is echt niemand die er moeilijk over doet. Iedereen begrijpt dat die dingen soms nodig zijn. Ik vind het sowieso een rare vergelijking.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mitch  schreef op: 10-06-2014 13:53:34
Of je nu van voetbal houd of niet, als je ergens ene probleem mee heb moet je dit aangeven.
Ik zou dus gewoon aan de commissie vlag aangeven dat je het niet leuk vind dat je regenpijp gebruikt word voor die vlaggetjes.
Stil in huis zitten je te ergeren kom je al helemaal geen stap mee verder.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 13:53:44
Nou als die container ook bij henzelf voor de deur kan staan, maar ze zetten hem voor mijn deur zou ik toch met een grapje duidelijk maken dat ik dat niet leuk vind hoor!

Maar goed, ieder zijn ding wat vlaggetjes en versiering betreft, maar het 'verplicht' mee moeten doen, zou ik ook niet blij mee zijn
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 13:54:43
Nou sis, open een topic. Show je wk versiering!
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Angelique  schreef op: 10-06-2014 13:54:44
gister kwamen wij thuis na middagje weg 
halve straat vol vlaggen een netjes binnen eigen tuin en einde van de straat hoek vol 
ik zei voor de gein gelijk pfff neee hee kom we gaan verhuizen 

toen wij 2 a3 jaar terug op huizen jacht waren hebben we x aantal wijken zo afgewezen omdat die vol hingenmet die rot vlaggen 
vaak zie je het in bepaalde wijken en dat dan ook nog is iedereen met een kratje bier voor de deur zitten 
nou daar hoefde ik neit te wonen mij te gezellig 

en hier nu dus ook vol vlaggen 
maar goed kratjes bier staan netjes in de koelkast en de buren zitten er ook niet voor e deur 
heb liever vlaggetjes zonder die bierbuiken voor de deur 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mitch  schreef op: 10-06-2014 13:55:23
owwww zo versierd is die regenpijp helemaal niet joh
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Queen@home  schreef op: 10-06-2014 13:55:54

Quote duifje:
[...]

Een regenpijp die lek raakt van een paar vlaggetjes? Misschien verzakt het huis er ook wel van, en komen er scheuren in de gevel.
Ik vind het gewoon gezeur.



Niks gezeur, als je ergens op tegen bent is dat geen gezeur, je hebt een andere mening dan de rest van Nederland, dat maakt je nog heen zeur!

En ik denk dat het bij TO meer is dat ze er op tegen is dan dat ze zicht druk maakt om haar regenpijp. Dat is meer iets zoeken om te kunnen zeggen dat je het niet wilt toch?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Duifje  schreef op: 10-06-2014 13:56:37
Als het geen eigen parkeerplek is kun je die ook niet claimen. Soms moet je ook gewoon kijken naar de situatie en is het gewoon een handiger als zo'n container op een andere plek staat dan voor je eigen huis. In mijn straat bijvoorbeeld, heb je een heel smal stukje waar grote vrachtwagens maar moeilijk kunnen komen, van die mensen heeft de container daarom ook bij een ander voor de deur gestaan. De container kon anders niet door de vrachtwagen opgehaald worden.
Leven een laten leven en wat verdraagzamer zijn naar elkaar. Dat schijnt tegenwoordig meer uitzondering dan regel te zijn.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 13:57:31
OMG Sis
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Debby1977  schreef op: 10-06-2014 14:01:46
Mwoh, de regenpijp is nog te zien, dus waar maak je je druk om


Maar wat een dramaqueens hier zeg, je regenpijp lek door een vlaggenlijn............hilarisch!
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 14:02:56
Inderdaad Duifje, leven en laten leven. Betekend niet dat je dan maar mee moet met de grote massa omdat je anders niet verdraagzaam zou zijn...  Het werkt 2 kanten op
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Angelique  schreef op: 10-06-2014 14:07:39
ach joh misshicne wat hormoontjes erbij en het weer en dan een regnpijp en dan schiet het in verkeerder keelpijpje 
maar goed als je vervelend vind zeg of doe je er iets aan en ander sgewoon lekker mopperen hoor 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Angelique  schreef op: 10-06-2014 14:12:23
niet eens sis ???????
ik heb een huis voor mijn raam staan denk je dat ik mijn buren kan vragen of ze die weg halen ???
oooo mazzel is dus wel dat ik dus niet de vlaggen in de straat zie 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Samira  schreef op: 10-06-2014 14:17:44
Maak het maar belachelijk. Maar ik kan me nog wel een topic herinneren over een camper met een oranje zeil erover wat voor een raam stond. Toen waren de reacties toch heel anders...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op vlaggen aan huis
Naam
Bericht