Menu
 

Topic:

kraamzorg

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 15:05:21
Ik krijg 24 uur kraamzorg door de vakantie periode.  Wat doet de kraamzorg in deze tijd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: kraamzorg
Mama_anja  schreef op: 07-06-2014 10:55:50
der mist in mijn bericht

dat ik door mijn eigenwijze gedrag zelfs met hoge koorts in zh gelegen heb ommdat ik niet mijn rust wou nemen omdat ik alles wou zien en weten wat er gebeurde 

ik ga maar niet zeggen dat  je dan maar niet voor de vijfde had moeten kiezen ( krijg ik het hele volk over me heen )

maar ik ben hegt met sis eens

 
Quote
RE: kraamzorg
Melissa  schreef op: 07-06-2014 18:26:21
Ik heb particuliere kraamzorg genomen. Dan kun je zelf je kraamverzorgster 'uitzoeken', kun je haar van te voren ontmoeten en met haar bespreken wat je wensen zijn. Ik had dus een heel goed contact met haar waardoor ze ook niet als vreemde binnenstapte tijdens de geboorte van Olivier, ook de kinderen kende ze al. Als er hier een vierde kindje zou komen ga ik zeker weer voor particuliere kraamzorg. Oh en het werd net zo vergoed als bij een groot kraambureau.
 
Quote
RE: kraamzorg
Soesjaa  schreef op: 07-06-2014 19:37:01
Ik heb ook nooit echt een band met mijn kraamhulp gehad en had er ook nooit echt behoefte aan omdat ik niet van vreemden in mijn huis hou.. Ik was wel verplicht om kraamhulp aan te vragen omdat ik graag thuis wilde bevallen.

Dus ze heeft geassisteerd bij de bevalling en de rommel van de bevalling opgeruimd. Volgende dag kwam er een ander die de kleine woog en mij controleerde en mijn bed verschoonde. Ook heeft ze samen met mijn oudste zoon de baby in bad gedaan. Daarna heb ik met haar en de verloskundige afgesproken dat ze verder niet meer hoefde te komen.

De verloskundige heeft verder de controles van mij en de baby gedaan en mijn moeder en man zorgden verder voor het huishuiden, de kinderen en boodschappen en alles zeg maar..

Je kan niet van een kraamhulp verwachten dat zij je kinderen gaat zitten vermaken.. Tuurlijk kan je net als ik in overleg de kraamhulp opzeggen, maar ik zou dan zeker ook ergens anders hulp regelen. Ik was ook steeds vrij snel weer op de been, maar je weet nooit hoe het loopt.. En vond de hulp van mijn moeder en man toch wel heeeeel fijn
 
Quote
RE: kraamzorg
Harleysmama  schreef op: 07-06-2014 19:43:25
Melissa ik weet niet of dit ook geldt als je alleen een basis ziektekostenverzekering hebt, volgens mij had ze het daar in een andere topic over. Meestal als je een basisverzekering hebt, moet je je houden aan de kraambureau waarmee je verzekering een contract heeft.
 
Quote
RE: kraamzorg
Melissa  schreef op: 07-06-2014 19:56:56

Quote Harleysmama:
Melissa ik weet niet of dit ook geldt als je alleen een basis ziektekostenverzekering hebt, volgens mij had ze het daar in een andere topic over. Meestal als je een basisverzekering hebt, moet je je houden aan de kraambureau waarmee je verzekering een contract heeft.

De kraamzorg werd alleen vanuit de basis betaald. Het hangt volgens mij wel af van bij wie je verzekerd bent. Maar kraamzorg word vanuit de basis vergoed.
 
Quote
RE: kraamzorg
Janneke  schreef op: 07-06-2014 20:04:11
Vele verzekeringsmaatschappijen werken met contracten die ze afgesloten hebben met kraambureau's inderdaad. 
Je kan natuurlijk altijd een telefoontje eraan wagen.
Wie weet tot welke afspraken je kunt komen met iemand. 
 
Quote
RE: kraamzorg
Duifje  schreef op: 08-06-2014 20:24:49
Je hebt het er elke keer over dat je wil dat je kinderen vermaakt worden, maar als jij je zo goed voelt en toch alles wel kan dan kun je dat toch zelf ook doen? Het komt op mij een beetje over alsof je 4 kinderen alleen maar een last zijn op het moment dat er een nieuwe baby is. Tellen ze ineens minder mee?
En ik snap dat je van de kleine spruit wilt genieten, maar dat kan toch ook met je kinderen erbij? Er veranderd voor hun ook heel veel, ik kan me voorstellen dat ze zich nogal buitenspel gezet voelen als je wil dat ze een week door een ander worden vermaakt.
 
Quote
RE: kraamzorg
Ma Dalton  schreef op: 09-06-2014 23:03:28
ik heb er 4 en in de landen waar we hebben gewoond was geen kraamzorg en heb ik mezelf altijd met baby en al uit het ziekenhuis ontslagen. Want ik beval gelukkig zonder veel schade..Maar dat weet je natuurlijk toch niet van te voren. Ook niet bij een 5e. Ik had het graag wel gehad..

Waarom zorg je niet dat je een studentje of een middelbare schoolmeisje vind om voor je op te passen zodat jij je rust krijgt. Dat hoeft het niet te kosten voor een weekje bijv in de middag. Laat die kraamzorg komen als je het kunt krijgen en stuur ze weg als je ze niet (meer) nodig hebt.


 
Quote
RE: kraamzorg
Jen9  schreef op: 10-06-2014 06:31:41
Ma Dalton, maar mag je dan direct na de bevalling uit t ziekenhuis, zoals in Nederland het geval is oha?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op kraamzorg
Naam
Bericht