Menu
 

Topic:

schaam me ervoor

Mem  schreef op: 02-06-2014 21:57:24
Laat ik beginnen met het volgende. Wij zijn heel rijk. Wij zijn alle gezond . Hebben een schattig huisje. Kunnen elke week boodschappen doen gewoon niks te klagen. Maar er is 1 ding wat ik rot vind. Niet voor mezelf want ik heb zo iets van wat je niet ken mis je niet. Maar wel naar me kinderen toe. En naar ander mensen. Elk jaar rond deze tijd vragen mensen me gaan jullie nog op vakantie?  Ik merk dat ik me ervoor schaam om nee te zeggen jaar na jaar en merk dat ik excuses verzin. Als van dat weten we nog niet. Of nee mn man kan geen vrij krijgen.  Maar in werkelijkheid kunnen we dat niet betalen. Helemaal niet erg naar mensen lijken het zo normaal te vinden dat iedereen elk jaar op vakantie gaat dat ik me schaam. Ook op school voor mn kinderen. Voor de vakantie begint het al. Er word getekend en gepraat over waar iedereen heen gaan in de vakantie.  En die tekeningen komen allemaal in de schoolkrant. Bij die tekening van mijn kind stond wij blijven thuis. Vind dat zo sneu voor me kinderen. Of na de vakantie word uitgebreid over de vakantie gesproken Hoe het was op de vakantie bestemmingen.  Kunnen ons kinderen niet over meepraten.  Nou begint het stukje vrienden boekjes. In die boekjes staat ook al favoriete vakantie land? Me kinderen en wij zijn nog nooit op vakantie geweest. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die niet op vakantie kan in deze zware tijden maar hoe ervaren andere dit? Ik vind het zelf geen probleem maar merk dus echt dat ik me bezwaard voel naar de kinderen en schaam tegenover mensen .
 
Quote
Navigatie
RE: schaam me ervoor
Kees  schreef op: 02-06-2014 22:11:16
stop met je schamen!

dat is zo niet nodig. het geluk zit em niet in vakanties buiten de deur, het geluk zit hem erin dat je een lieve mama bent en je kindjes veel kunt bieden.
je kan een topvakantie maken voor ze zonder weg te gaan! er zijn talloze ideeen te verzinnen.

weet je....
ik kan overal naar toe op vakantie, qua financien, maar wij kunnen om andere redenen niet gaan.
en dat is helemaal niet erg!

er is zoveel te bieden, mensen die gaan: helemaal leuk maar je bent geen minder mens als je niet weggaat!
geen smoesjes verzinnen hoor.
het is zoals het is.

maak een pretpakket, een verrassingsdoos: van oude lakens een tent maken in de tuin, picknicken in het park, op bezoek gaan, bezoek een nieuwe speeltuin, ga zwemmen, koop een zwembad in de tuin, koop een nieuwe dvd, maak zelf fimpjes van de kinderen, zoek mooie stokken en verf deze.
ga de kinderen schminken, bak pannenkoeken maar bovenal: maak het gezellig!

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Anne  schreef op: 02-06-2014 22:11:49
Wij gaan ook nooit op vakantie, gewoon omdat dat niet lukt met onze zonen, beide met handicaps.
De stress alleen al durf ik niet eens aan   dus we gaan niet.
Wel dagjes uit enzo.. maar geen overnachtingen, nooit..
er zijn trouwens denk ik wel meer mensen die niet gaan hoor..
het is meer je gevoel denk ik, omdat mensen nou eenmaal vaak praten over vakantie merk je meer dat je dat zelf niet ervaart.
Ik zou me er niet druk om maken, vind het fijn voor hen, meer niet. Maar ik begrijp je gevoel wel
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Flipstra  schreef op: 02-06-2014 22:12:28
ik snap je,wij hebben dat ook......niet leuk maar wel werkelijkheid. maar wat we wel doen in kamperen in de tui ,naar het bos etc kost niks, logeren bij mijn ouders
onze kids vinden het geweldig en hebben het nu al over kamperen in de tuin,en ik kan je vertellen onze tuin is ook niet groot haha
ik zou dan gewoon zeggen,ach misschien over een paar jaar,op vakantie gaan boeit ons niet zo
niet iedereen gaat inderdaad op vakantie,gewoon omdat ze er geen zin in hebbe,dus niks raars aan hoor!
het gaat erom dat je in de vakantie een leuke tijd hebt,niet dat je perse weggaat
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mirriemvlizz  schreef op: 02-06-2014 22:13:18
Niks om je voor te schamen toch? Maar het hoeft ook niet duur toch? Wij zijn afgelopen hemelvaartweekend weg geweest naar de Veluwe voor jawel 125 euro in een luxe chalet. Was particulier trouwens, maar niks mis mee.

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Nelia  schreef op: 02-06-2014 22:58:01
Begrijp je wel, momenteel is dit hier ook weer een favoriet onderwerp bij de moeders aan het hek, maar merk dat velen nog niets hebben geboekt. Zelf ook geen geld voor dure All-inclusive vakanties. Vorig jaar een tent gekocht en daar gaan we deze zomer weer een paar dagen mee op pad. Mannen vinden dat geweldig en kijken er al naar uit. Zij kennen niet de luxe van Turkije e.d. dus missen doen ze het niet.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Littleteddy  schreef op: 02-06-2014 23:04:06

ik herken het hoor, wij zijn nog nooit echt als gezin op vakantie geweest, wel eens naar familie in engeland maar dan logeren we bij hun en hoeven we verder niks te betalen...
Mijn oudste dochter heb ik nog niet horen vragen over op vakantie gaan (wel wanneer we weer naar opa en oma in engeland gaan) maar op school hoor ik iedereen erover.

Dit jaar gaan wij gewoon lekker vaak naar het strand, ik heb nog tegoedbonnen voor het zwembad dus daar kunnen we ook heen, net als vorig jaar ga ik proberen om in de hele vakantie bijna elke dag lekker de deur uit te gaan, vorig jaar ging het wat moeilijker met een baby maar dit jaar moet het zeker lukken!


en veel afsprakken plannen met vriendinnen he, lekker naar het strand of zwembad, speeltuin is ook gezellig. tja en hier weet ze dat wij nou eenmaal niet zoveel centjes hebben om op vakantie te gaan maar dat mama en papa wel hun best doen om het gezellig te maken in de vakantie.

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Patricia  schreef op: 02-06-2014 23:06:56
Hier ook geen vakantie!
medisch gezien nu niet te doen en misschien komende jaren ook niet, partner is sinds kort dialyse-afhakelijk dus pak je niet meer zo 123 je koffer in en wij zijn altijd van de last-minute vakantie geweest dus ook onze kids hebben geen zonnige vakantie verhalen.
En natuurlijk zou ik het wel anders willen zien maarja de kids weten ook dat we beperkt zijn mbt tot hun papa.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Bepje  schreef op: 02-06-2014 23:20:39
Je schamen hoeft beslist niet. Helemaal eerlijk naar jezelf toe vind ik dat ook niet want je kunt er toch niets aan doen ?
Bovendien wordt je geen beter mens van op vakantie gaan. Ik vind dat je gewoon trots mag zijn en je kunt gewoon zeggen, nee wij blijven thuis, uitleg ben je niemand schuldig. Bovendien ben jij misschien wel een moeer die allemaal andere leuke dingen met ze doet en dat, dat je er altijd was en dat het thuis gezellig was vroeger blijft ze bij. Niet allerlei vakanties, dat zijn leuke herinneringen natuurlijk maar zeker niet het belangrijkst in je jeugd. 
Wie weet kunnen jullie over een paar jaar wel een keertje weg, mogelijk zit je er dan iets ruimer bij.
Mochten je kinderen minimaal 8 zijn dan weet ik nog een low-budget kamp in het midden van het land. PB me even als je er meer van wil weten.  
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Suusmv3  schreef op: 02-06-2014 23:49:53
waarom schamen?? 
enige wat mijn kids kennen kwa vakanties is cp.( in onze rijkere tijden).. en een keer kamperen met een vriendin in de duinen   

verder gaan we naar het bos/zwembad familie bezoekjes en af en toe naar een leuk "pretpark"  ala lineushof / sprookjeswonderland

en dan komt er ook nog eens bij dat ze last hebben van "heimwee" zodra we ergens anders zijn word de oudste altijd ziek....
die is gewoon het liefste thuis...
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Maya  schreef op: 03-06-2014 01:18:24
Ik ga ook nooit op vakantie, mijn zoon van bijna 8 is ook nog nooit in het buitenland ofzo geweest, ik kan een vakantie simpelweg niet betalen, maar ........... eigenlijk maakt dat in mijn geval ook helemaal niet uit, ik woon namelijk het hele jaar door op de camping (is het bedrijf van mijn ouders en ik woon daar in een houten huis en help ze in de zomermaanden als ik vrij ben) Dus het vakantiegevoel hebben wij evengoed wel in de zomer, al zou ik het voor mijn zoon wel eens leuk vinden als ik hem mee zou kunnen nemen op een vakantie in het buitenland. Maar onze tijd zal vast ook wel een keer komen!
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Jolanda1974  schreef op: 03-06-2014 07:30:08
Ik vind persoonlijk een weekje CP wel vakantie hoor Sis maar dit terzijde

Wij gaan ook niet op vakantie maar onze meiden gaan wel 2 weekjes met mijn ouders mee. Ik heb niks met vakantie, ik ben veel liever om het huis en ga vanuit daar dingen ondernemen. We wonen vlakbij een meer en het strand is ook dichtbij dus genoeg te ondernemen. Het is wat je er zelf van maakt. Als je er zelf problemen mee hebt geef je dat gevoel over aan de kinderen. Maak er wat van. Het hoeft niet altijd groots te zijn.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Xsara  schreef op: 03-06-2014 07:35:07
ik vind het zoo goed van jullie dat het besef er is om te weten dat je niet op vakantie kunt gaan en dat jullie niet gaan!! hoeveel mensen zouden zich in de schulden steken en toch gaan om een front voor school, vrienden op te houden. je mag trots zijn dat jullie zeggen "nee het zit er niet in" en dat het jammer is voor jullie kids dat is niet omdat ze iets missen want ik weet zeker dat jullie er wel een gezellige boel van maken.. jullie vieren vakantie net als ieder ander maar dan thuis! dus jullie gaan op vakantie in Nederland en hebben misschien wel meer lol dan menigander! lekker geen stress van het reizen en aan het einde van de vakantie nog geld over... ik zeg alleen maar "goed gedaan!!"



 
Quote
RE: schaam me ervoor
Rina  schreef op: 03-06-2014 08:00:58
Wij gaan ook niet op vakantie, mijn man zit geregeld in het buitenland en vind het juist fijn om in zijn vakantie lekker thuis te zijn.
Ik schaam me er absoluut niet voor waarom zou ik? Iedereen doet in zijn vakantie wat hij wil toch?
Ik vind het al lekker dat we gewoon met zijn allen thuis zijn zonder verplichtingen van werk, school, sport en al dat soort dingen. 

Nu hebben we een nieuwe badkamer besteld, van dat geld hadden we ook op vakantie kunnen gaan. Maare liever een nieuwe badkamer hoor. Kinderen klagen ook wel eens, maar ze komen niks te kort hoor. We doen genoeg leuke dingen, ook al zijn we thuis. 
Maar nogmaals ik schaam me er echt niet voor. 

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Jolanda1974  schreef op: 03-06-2014 08:13:08
Maak van elke week een thema week. Kies een land uit en eet gerechten uit dat land, ga leuke dingen doen in en om het huis met dat thema Gegarandeerd een feest.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Chantie  schreef op: 03-06-2014 08:29:29
Wij gaan ook niet op vakantie dit jaar, gewoon omdat het er financieel niet inzit. Misschien als ik heel goedkoop ergens nog een campingplaats tegenkom dat ik de caravan van mijn zus leen, maar denk het niet. Ik vind het niets om je voor te schamen. Ik probeer gewoon andere leuke uitstapjes te maken met mijn meiden als mijn lichaam het toelaat. En logeren bij oma en opa enzo is ook al een heel feest voor ze.

Jolanda leuk idee! Die ga ik onthouden
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Satekroket  schreef op: 03-06-2014 08:37:44
Iedereen moet toch gewoon doen en laten wat hij wil? Ik begrijp het woord schamen niet in dit verband. Waarom zou je je schamen?
Jullie kiezen ervoor om thuis te blijven. Dat is toch helemaal geen punt. Wat de reden daarvan ook is. Gaat ook helemaal niemand iets aan.
Schamen omdat je je kinderen materieel gezien iets niet kunt bieden? Nou dat is echt wel de laaste behoefte van een kind. Een kind wil aandacht, liefde en ouders die er voor hem/haar zijn. Een kind wil tijd met het gezin. Of dat nu in griekenland is op op een picknickkleed op de hei, dat maakt toch helemaal niets uit.
Wij gaan op vakantie naar Nederland (wonen niet in Nederland) en Nederland is toch zooo leuk!! Mijn kinderen willen een zwembad en fietsen.
Nou daarvoor hoef je niet naar de malediven.
We zijn met de kids in Griekenland geweest en in Spanje. Nou het maakt ze helemaal niets uit waar we zijn. Als er maar een zwembad is of een strand. Dus lang ergens heenvliegen is echt onzin. Dit jaar wordt het Katwijk aan Zee.
Wanneer je toch een paar dagen weg zou willen gaan, dan is het een idee om op vakantieveilingen te kijken en spontaan iets te boeken wat daar aangeboden wordt. Je zit al voor 100 Euro is een stacaravan hoor. En eten moet je thuis ook, dus die kosten blijven hetzelfde.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Marli  schreef op: 03-06-2014 08:39:22
En wij gaan wel, maar vragen ons toch geregeld af wat er nou ook alweer zo leuk is aan vakantie ver weg.
Het gedoe van te voren, ruzie over de route, gehorige tent/huisje, slechte bedden, je weg vinden, kinderen die die dag reizen naar de locatie wel heel vervelend vinden, geen mooi-weer garantie, te duur...
Wij gaan al express in de mei vakantie en/of de herfstvakantie, maar dan is het leeg, in de omgeving is weinig te doen, etc., etc..

Wij blijven deze zomer thuis! Heerlijk genieten van eigen tuin! Vriendjes en vriendinnetjes in de buurt (die gaan wel, maar niet allemaal tegelijk), logeerpartijtjes bij vriendinnetjes, een plas waar we kunnen zwemmen, dagjes uit, als het eens slechter weer is gewoon de eigen tv aan met alle filmpjes vrij toegankelijk, eigen bed, lekker eten.... En een stuk goedkoper!

Je niet schamen, probeer het eens anders te zien; omdenken!
Kennissen wonen in Arnhem, die gaan vaak op vakantie naar Arnheim am Rhein. Klinkt meteen al veel meer als vakantie
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Caithy  schreef op: 03-06-2014 08:47:48
Wij gaan ook geregeld op vakantie maar ik begrijp je verhaal en ik zou me er zeker niet voor schamen!
Misschien kan je eens met de kinderen praten, wat vinden zij vakantie? Zon? strand? in een tent slapen? of is het met elkaar dingen doen?

Hier is het puur, andere omgeving, cultuur opsnuiven, lekker buiten zijn en genieten met de kids, dat is wat voor ons vakantie betekend!
Overigens gaan we nooit langer dan 2 weken, want ook wij vinden het heerlijk om thuis te zijn!!
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Janine  schreef op: 03-06-2014 08:57:25
Wij blijven ook altijd in nederland, heb geen geld om naar het buitenland te gaan, al hadden we het wel zouden we het nog niet doen vind het jammer van het geld.
Via vakantieveiling kan je soms ook wel leuke goedkope vakanties boeken.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Pien  schreef op: 03-06-2014 09:05:02
Wij gaan wel op vakantie, een dag of 12 naar de camping in Italie met onze eigen vouwwagen. We hebben een skottelbraai dus koken eigenlijk altijd zelf. Niets geen overdreven luxe of wat dan ook. Gewoon lekker samen genieten van elkaar, het weer, het meer.

Als ik niet zou gaan of kunnen gaan dan zou ik dat gewoon zeggen als iemand het vroeg. Iedereen doet wat hij of zij kan en zelf wil. Ik zou mij er zeker niet voor schamen. Ik zou me er pas voor schamen als ik mij ervoor in de schulden zou moeten steken alleen voor de buitenwereld!
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mama-van-aimy  schreef op: 03-06-2014 09:06:27
Wij gingen wel altijd op vakantie. Niet naar het buitenland ofzo. Maar wel 2 weken in een chalet op een camping.
Kinderen vonden het altijd geweldig.

Door baanverlies zijn wij vorig jaar voor het eerst niet op vakantie geweest. We hebben een abonnement bij Koningin Julianatoren genomen. En daarmee hadden we ook tot veel parken gratis toegang. Dus gingen wij 2 weken lang om de dag een dagje uit. Pretpark, dierentuin maar ook een boswandeling of de kinderboerderij.
De kinderen vonden dit ook geweldig en hebben in 2 weken tijd meer gezien dan in 2 weken op een camping.

Dit jaar gaan wij het net zo doen als vorig jaar. We hebben weer een abonnement bij Kon. Julianatoren aangeschaft en ook dit keer gaan wij weer dagjes uit. Eten en drinken nemen wij mee van huis.

Wellicht gaan wij volgend jaar weer met vakantie (als ik hopelijk weer een baan heb). Maar eerlijk is eerlijk... die 2 weken thuis en dan dagjes uit bevalt ons ook prima. Kinderen slapen goed in hun eigen bed, geen geleur met spullen etc.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Jo  schreef op: 03-06-2014 09:18:36
Ik snap je wel hoor.
Wij zijn als gezin ook nog nooit op vakantie geweest, dit jaar voor het eerst sinds jaren een midweek weg.
Onze dochter van 8 begrijpt het wel maar alle vriendjes/vriendinnetjes gaan allemaal minimaal 2 weken op vakantie.
Mama dan ga je toch ook werken, kunnen we ook op vakantie
Het is hier geen issue maar als het aan mijn vriend ligt gaat hij ook minimaal 2 weken, ik ben het liefst lekker thuis.
Ik heb heimwee en wil na 4 dagen echt naar huis.
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Famke  schreef op: 03-06-2014 09:50:58
Wij gingen vroeger oook nooit op vakantie,pas toen we wat ouder werden gingen we in de winter een weekje weg.Daar kregen we specil vrij voor om mijn vaders werk.
Ik heb nooit het gevoel eghad iets te missen,we gingen bijna dagelijks naar het strand enz.

Ik ben alleen met mijn dochter en vakantie zit er echt niet in financieel.
Vorig jaar hebben mijn ouders ons een weekje mee genomen naar een landal park en zo lie,dit jaar mogen we weer!
Het is maar een weekje maar mijn dochter heeft het er nu al over.
In het dorpje waar we wonen hebben we een buitenzwembad,door een regeling vd gemeente kon ik daar een abbo op krijgen dus mag ze de hele zomer ook lekker zwemmen.

Vroeger was het denk ik makkelijker als je niet op vakantie ging,dat is nu wel anders helaas.
Onze buren gaan ook nooit maar die hebben bij een kringloop een tent gekocht en camperen regelmatig in de achtertuin en bij sommige boeren kun je ook voor bijna niks camperen,misschien een idee voor je?
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mv2  schreef op: 03-06-2014 09:53:22
Ik ga liever niet op vakantie, krijg al stress als ik eraan denk. Vindt het vreselijk, financieel kunnen we dat best betalen maar vind het gewoon zonde van mijn geld. Man en kids willen wel graag wel daarom vorig jaar een week cp geboekt, was wel oke maar ik zit liever thuis. De kids heben een echt vakantie gevoel gehad daarom gaan we dit jaar waarschijnlijk weer een weekje naar cp, dat doe ik echt voor hun.

je hoeft je er echt niet voor te schamen. Op school gaat het hier ook al over vakantie en ik zeg gewoon eerlijk dat ik daar een schurfthekel aan heb, haha. Ik denk dat er stiekem veel meer mensen niet kunnen financieel...
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mamvan3  schreef op: 03-06-2014 09:54:39
Hier moet het lowbudget en een echtgenoot die absoluut niet van vakantie houd. Best vervelend, maar heb me in de loop van de jaren aangepast en een compromis gesloten. We hebben een boot, deze ligt 2,5 km van huis. Daar kunnen we ook op slapen. Dus daar ga ik gewoon heen met de kids. Man komt langs om te eten en evt te slapen en de kids hebben er vriendjes in overvloed. Vorig jaar voor het eerst gedaan, en ze hebben een top vakantie gehad.  
Er wordt inderdaad minderwaardig hierover gedaan tegen de kids. Degene die dus zo doet, krijgt gewoon van ze te horen: Maar wij hebben een hele leuke vakantie gehad!!!
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mamavan2boys  schreef op: 03-06-2014 11:27:34
Wij gaan met de pinksteren een korte midweek naar cp via mystery, in de grote vakantie ben je voor week 700 of meer kwijt. En ik zeg gewoon dat we niet gaan veel te duur, ik schaam me er niet voor. 

Mooiste is nog dat als we bijv een dagje ergens heen gaan (pretpark/dierentuin) de jongste in de kring op school verteld we zijn naar oma geweest! Of we kregen een ijsje (Dat dat toevallig in de apenheul was maakt niks uit haha) En als we in week 3 naar cp gingen waren ze na de 6 weken dat ze weer naar school gingen alweer bijna vergeten. 
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mamavan2boys  schreef op: 03-06-2014 11:30:54
Trouwens mijn kids vinden centerparcs echt op vakantie gaan! Dat hou ik ook lekker zo, maar snap wel beetje wat Sis bedoeld, je moet eventueel toch nog koken , zooi opruimen en dingen doen! Maar toch minder dan thuis, en meestal eten we lekker makkelijk daar, sochtends broodjes halen. Toch is het wel beetje vakantie gevoel!
 
Quote
RE: schaam me ervoor
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 11:45:35
hier ook helemaal niks krijgen wederom dit jaar geen vakantiegeld 
en ben nu al een jaar niet in nijmegen geweest en waarschijnlijk dit jsaar ook niet
maar ga toch echt het beste er van maken zijn bezig met aanvraag voor beide jongens zandoogjes anne kent het wel zodat ze toch 2 dagen in de week weg zijn.
ga proberen recepten bij elkaar te trekken betreft bakken met de heren 
ga proberen er ondanks geen geld er een topvakantie van te maken.

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-06-2014 11:49:02
Mensen die je gek aankijken. Daar wil je toch ook niet mee omgaan?

 
Quote
RE: schaam me ervoor
Jessiemv3  schreef op: 03-06-2014 12:16:21
Daar hoef je je toch absoluut niet voor te schamen? Ik zou niet eens de reden vertellen, het gaat anderen toch niet aan welke keuze jullie maken en waarom?

Verbaas me eerlijk gezegd wel dat zo veel van jullie vakantie helemaal niet leuk vinden en liever thuis blijven. Het is toch heerlijk om even helemaal in een andere omgeving te zijn, een andere cultuur op te snuiven, struinen langs een mooie boulevard, genieten van een ander landschap? En daarbij, je huishouden gaat als je thuis bent gewoon door, op vakantie kan je alles zo heerlijk alles even helemaal loslaten. Ik haal een bezem door de caravan en klaar! Zolang het bij ons financieel haalbaar is gaan wij op vakantie.
 
Quote
Navigatie


Reageren op schaam me ervoor
Naam
Bericht