Menu
 

Topic:

Bso tot wanneer

Frama  schreef op: 02-06-2014 20:55:18
Tot welke groep/leeftijd gingen ze bij jullie naar de BSO ?

Wij hebben nu dat oudste volgend jaar in groep 7 zit en alle anderen van die leeftijd gaan eraf. Dus zij wil dat ook graag, heeft dan niets te spelen.
Haar zusje volgend jaar groep 6 had 1 vriendinnetje maar deze gaat volgend jaar naar een andere BSO.

Nu denken wij wat gaan we doen, allleen naar huis met zn tweeën. Of nog samen op BSO blijven bij kleinere kindjes. Dit laatste lijkt ons het fijnst maar ben bang dat het een strijd word.

Dus vandaar mijn vraag eens horen wat jullie denken/doen
 
Quote
Navigatie
RE: Bso tot wanneer
Lisje  schreef op: 02-06-2014 20:57:43
Om hoeveel tijd na schooltijd gaat het. Als het een uur, anderhalf uur is vind ik dat vanaf groep 7 prima kunnen. Neem aan dat ze iemand kunnen bellen als er wat is of een buurvrouw.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Lonneke  schreef op: 02-06-2014 20:59:48
Idd om hoelange tijd gaat het dat ze thuis zijn? 
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Frama  schreef op: 02-06-2014 21:00:07
Het gaat om 1,5 uur en als ik vroege dienst heb half uurtjen
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Ikke  schreef op: 02-06-2014 21:01:39
Mijn oudste zit in groep 6 en wilde ook echt niet naar een bso. Ik werk sinds kort weer en geen haar op zijn hoofd die naar de bso wilde. Hij is dus idd alleen thuis. Onze movie nummers staan in de huistelefoon en de buurvrouw checkt m ook altijd even. Sowieso bel ik altijd even zodra hij thuis zou horen te zijn.

Ik heb zelf ook op een bso gewerkt en idd de meeste kinderen gingen er in groep 7 of 8 echt niet meer naartoe...
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Sammie  schreef op: 02-06-2014 21:06:23
Grappig. Mijn dochter zit eind groep 7. Ze gaat regelmatig alleen op de fiets naar school, dus we hebben haar voorgesteld om op donderdag niet meer naar de BSO te gaan. Maar ze vindt het er te gezellig.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Mamajenti  schreef op: 02-06-2014 21:10:30
Ik had ze tot eind groep 8 vaak. Het was gewoon te gezellig denk ik hier was ik juist degene die vaak halverwege groep 8 aangaf dat het verstandig was om te gaan wennen aan alleen naar huis en thuis zijn ivm overgang naar middelbare school
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Frama  schreef op: 02-06-2014 21:12:33
Dat is fijn Sammie, ik wou dat dat hier ook zo was. Hier was het nooit een probleem totdat er aan een andere BSO bij kwam. voor sommige uit die richting vlak bij huis en ze schijnen daar hele leuke dingen te doen. Dus ging er eerst eentje van de jongstd dr groep daarheen, maar opeens ging dat een eigen leven lijden en gaat iedereen daar hhen. Maar voor ons het verder weg om op te halen en dat moet ook nog eens met de auto omdat ze dan met taxi worden gehaald. De BSO waar ze nu op zitten is bij school, dus kunnen ze op de fiets naar school en opgehaald worden
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Vikki  schreef op: 02-06-2014 21:13:13

Mijn jongste(10 jaar) zit in groep 7 en heeft alleen nog vakantieopvang. Hij is ruim een uur alleen met zijn broer thuis. Ook in de ochtend zijn ze soms 3 kwartier alleen thuis. Ik word dan wel vaak gebeld(we gaan nu weg, ik ben nu bij school etc). Maar het gaat goed. Van te voren duidelijke afspraken maken, zoals bellen als je thuis bent, niet heel de kast leegeten, als je bij iemand wilt spelen eerst bellen etc. Hier gaat het goed en het scheelt nogal wat qua kosten. Ook een leuke bijkomstigheid
Mijn oudste heeft trouwens tot en met groep 8 bij de nso gezeten. hij wilde niet alleen thuis zijn. Nu hij op de middelbare school zit is dat vanaf het begin wel goed gegaan. Hij is er nu aan gewend.
Jongste is ook wel eens alleen thuis gebleven in de ochtend(oudste heeft 6 maanden intern gezeten voor behandeling) en dat ging niet van harte. Dat hebben we dus ook zo min mogelijk gedaan.
En hoewel ze hier elkaar soms de tent uitvechten, gaat het samen alleen thuis zijn goed want dan hebben ze elkaar nodig. Jongste heeft wel de neiging om voor oudste te gaan zorgen omdat hij door zijn pdd-nos wel eens wat vergeet.

 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Frama  schreef op: 02-06-2014 21:17:39
Als hier de oudste ouder was geen probleem, maar ze zijn dan 9 en 10 jaar.

 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Int  schreef op: 03-06-2014 14:39:10
Onze dochter gaat binnenkort stoppen op de BSO. Ze gaat na de vakantie naar groep 6.
Het gaat dan om 1,5 uur dat ze thuis is. Ze kan ook uit school even langs mijn werk rijden voor limo. Doet ze dat niet, dan moet ze bellen als ze thuis is.
Ik vind haar zelfstandig en verantwoordelijk genoeg hiervoor. Maar ik denk dat dat ook per kind verschillend is hoor.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Ladyb  schreef op: 03-06-2014 14:45:16
Mijn oudste is er onlangs afgegegaan, hij is 10 jaar oud, word in augustus 11 jaar. Hij was veruit de oudste en kan makkelijk een uurtje alleen blijven in de middag, ik of mijn man is om 16u thuis. 
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Myself  schreef op: 03-06-2014 17:21:32
Mijn oudste stopte op zijn negende en bij de jongste gaan we dat denk ik ook zo doen.
Hier zijn alleen maar jongere kinderen heel de middag bij de bso, de rest gaat allemaal spelen bij vriendjes en vriendinnetjes.
Eigenlijk betaal ik de bso voor jan met de korte achternaam.

We gaan na de zomer afbouwen met de jongste, het uurtje voor schooltijd alleen en het uurtje tussen de middag.
Blijkt dat goed te gaan dan stoppen we na de kerstvakantie ook met naschooltijd.
Het gaat trouwens om één dag in de week hier.
Bij een dagdienst gaat het om voor schooltijd alleen, tussen de middag en na schooltijd 1 uur.
Bij avonddienst gaat het om 2 uur na schooltijd alleen.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
M&j  schreef op: 03-06-2014 17:42:28
Toen mijn oudste in groep 6 zat raakte ik mijn baan kwijt en stopte we voor een tijdje met de BSO. Na een paar maanden had ik een andere baan maar alleen mijn jongste is teruggegaan naar de BSO, mijn dochter wilde niet meer. Vorig jaar toen mijn zoon in groep 4 zat, hebben we wat trammeland met een leidster gehad, zij en mijn zoon klikte totaal niet, waardoor mijn zoon van de BSO is afgegaan. Mijn oudste was dus 10 en mijn jongste 8 toen de BSO ophield.          

 's Morgens ben ik thuis, tussen de middag blijft hij over en na school is hij een uurtje alleen of met zijn zus en één dag is mijn man thuis. In de vakanties neem ik alleen nog een paar weken vakantie opvang af. Volgend schooljaar komt hij 1x tussen de middag thuis eten ipv overblijven, dan kunnen wij dat ook een beetje afbouwen.

 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Frama  schreef op: 03-06-2014 21:16:58
Bedankt voor jullie reacties, we gaan er nog eens over nadenken. We hebben nog even de vakantie is hier pas laat.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
K.   schreef op: 04-06-2014 07:40:12
Maar hoe doen jullie dat dan precies? Je kind is dan 1,5 uur thuis. Mogen er ook buurkinderen langskomen? Mag er buiten gespeeld worden? Dat vind ik eigenlijk nog het lastigst mijn zoon van 10 kan best alleen thuis blijven, maar als dat betekent dat hij 4 dagen in de week anderhalf tot 2 uur zit te gamen....? 
Andere ouders vinden het (nog) niet prettig als hun kind bij ons is zonder toezicht (kan ik me ook wel voorstellen, want zelf vind ik dat ook niet heel fijn). Buiten spelen hier in de wijk vind ik best een lastige, als nabij toezicht ontbreekt... Vooral het feit dat ik 40 km verderop werk en altijd met file rekening moet houden, gemiddelde reistijd is een uur, houdt me tegen om mijn oudste al te laten stoppen. 
Lastig hoor...
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Mama Van Drie  schreef op: 04-06-2014 07:53:14
Eerlijk? vinden andere ouders dat niet prettig? Als mijn dochter een vriendin te spelen heeft hier en ik moet boodschappen doen dan ga ik dat gewoon doen terwijl die meiden thuis zijn, ze zijn nu net een week 10 jaar maar ik deed dit al veel langer zo, andersom gebeurt dat ook wel eens dat mijn dochter bij haar vriendin thuis is en de ouders even boodschappen doen zijn.

Van mij zouden er dus wel vriendinnen meemogen, buiten spelen mag ook maar dan zit je wel met dat ze de deur wel weer op slot moeten doen als ze weggaan.
En ik zou afspreken dat er maar 1 vriendje/vriendin mee mag, dus niet een hele sliert.

Maar ik ben makkelijk in dit soort dingen, denk dat je ook zelf wel weet wat voor kind je hebt en of dat wel of niet kan.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
M&j  schreef op: 04-06-2014 08:32:31
Buitenspelen mag maar met de deur op slot en sleutel mee. Bij binnenspelen mogen er 1/2 mee naar binnen en dan alleen de kinderen die ik goed ken en kan vertrouwen, meestal bellen ze netjes om toestemming te vragen.

Ik doe ook gerust boodschappen/afspraken als hier kinderen binnenspelen of mijn kinderen buitenspelen, en mijn dochter is bij haar vriendin ook wel eens samen zonder haar moeder. Ze zijn daar wel eens een avond samen geweest, dat vonden ze reuze leuk. 
Op het moment dat kinderen verder van huis gaan spelen is het over met toezicht, die is er niet meer en ik ga ervan uit dat andere ouders dat ook snappen.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
K.   schreef op: 04-06-2014 08:40:21
Tuurlijk, even een boodschap doen is prima, maar dan ben ik wel in de buurt. Maar sommige ouders vinden het echt niet fijn dat ik pas tegen 17.30 thuiskom en hun kind dan samen met die van mij geen enkel toezicht of een back up (behalve telefoon) hebben vanaf 15.15.
misschien komt het ook omdat mijn zoon nu wel 10 is geworden in maart, maar zijn meeste vrienden(innen) moeten nog 10 worden, allemaal nazomerkindjes....?
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Mama Van Drie  schreef op: 04-06-2014 09:07:02
Geen idee K of het daardoor komt, hier wordt het wel vaker gedaan en ik ga van mijn eigen beleving uit, dat wil niet zeggen dat een ander dat ook zo beleeft en moet doen.
Een back-up zoals een buurvrouw/vriendin/oma/andere ouder van school etc zou ik wel prettig vinden als ikzelf 40 km verderop zou zitten, dan is er toch een eerste aanspreekpunt in eventuele noodgevallen.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
Mama Van Drie  schreef op: 04-06-2014 09:08:48
Ik zou het overigens geen punt vinden als dat tot 17.30 zou zijn dat ze alleen zijn, mijn kinderen weten niet beter of zijn wel eens alleen.
 
Quote
RE: Bso tot wanneer
M&j  schreef op: 04-06-2014 14:22:57

Quote K. :
Tuurlijk, even een boodschap doen is prima, maar dan ben ik wel in de buurt. Maar sommige ouders vinden het echt niet fijn dat ik pas tegen 17.30 thuiskom en hun kind dan samen met die van mij geen enkel toezicht of een back up (behalve telefoon) hebben vanaf 15.15.
misschien komt het ook omdat mijn zoon nu wel 10 is geworden in maart, maar zijn meeste vrienden(innen) moeten nog 10 worden, allemaal nazomerkindjes....?




Als ik niet wil dat mijn kinderen ergens alleen binnen zijn zonder toezicht dan verbied ik dat mijn kinderen, zitten zij er toch binnen dan haal ik ze naar huis. Ik ga er van uit dat andere ouders ook mans genoeg zijn om dat hun eigen kinderen duidelijk te maken. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bso tot wanneer
Naam
Bericht