Menu
 

Topic:

gewichtvraag

Lin77  schreef op: 28-05-2014 21:11:12

Bij een lengte van 165 woog ik 3 weken geleden bij de sportschool 61,8. Daar ben ik net achtergekomen, durfde niet eerder in te loggen. Wegen is een issue, haatliefdeverhouding met de weegschaal
In januari woog ik in het ziekenhuis 64 kilo,daarvoor had ik mij al een poos niet meer gewogen)In maart 63,3.
Vanaf mijn 16e klooi ik met mijn gewicht, het is slechts een getal maar maakt dat ik daarover pieker
Wat wil ik? Liefst onder de 60. Hoeft geen 57 te zijn, ik ben al aardig smal in mijn gezicht.
Wat is nog meer goed om iets af te vallen?Ik sport 3 keer per week(cardio) en fiets elke dag.
Ik drink genoeg water, rooibosthee, hooguit 3 koppen koffie op een dag
alleen in de middag 2 biscuitjes/speculaasjes. 
Ik ontbijt goed en gevarieerd, later in de ochtend evt appel/2 cracottes
Na het avondeten drink ik 1 kop afslankthee. In de avond een schaaltje meloen/aardbei/nectarine/ananas
Het enige waar ik nog van af kan stappen zijn de chips/nootjes op vrijdag/zaterdag/zondag

Alvast bedankt voor het lezen. Afvaltips zijn welkom

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: gewichtvraag
Jolijn  schreef op: 29-05-2014 12:39:24
Wat zou de wereld mooi zijn als vrouwen zich eens wat minder bezig zouden houden met afvallen of slank blijven, en wat meer met dingen waar ze écht goed in zijn en die ook iets moois nalaten als je er niet meer bent.

Ik denk dat er bij geen begrafenis wordt gezegd: "Oma is altijd zo mooi slank gebleven" of "Oma maakte altijd tijd voor sporten, kleding, make-up en zichzelf in het algemeen".

Wie ben jij, waar ben je goed in, hoe kun jij de wereld mooier maken? UIteindelijk gaat het niet om hoe licht je kist is.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Soesjaa  schreef op: 29-05-2014 13:12:40
Het zit in je hoofd.. het is inderdaad een vertekend zelfbeeld en je zal eigenlijk nooit tevreden zijn, zelfs al is die 2 kilo er af.. Want wat gebeurd er daarna.. dan moet er nog 2 kilo vanaf..

Ik herken je gevoel.. echt waar.. En dat heeft ook niks met leeftijd te maken.. Ik vind het zo'n dooddoener om te zeggen, accepteer je leeftijd en doe niet alsof je 18 bent... Dit heeft met zelf acceptatie te maken. Tuurlijk mag je best met je gewicht en je uiterlijk bezig zijn, maar op een gegeven moment is het goed en dat moet je accepteren.

 
Quote
RE: gewichtvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 29-05-2014 13:43:54
Het is goed mogelijk dat je lijf zijn "Setpoint" heeft bereikt.
Dat is een gewicht wat ideaal is voor jouw lichaam. Dan kan je afvallen wat je wilt, maar je lichaam zal op dat gewicht blijven hangen. Als zou je zelf nog een paar kilo eraf willen. Zelfs met niet eten krijg je het er niet vanaf.

Ik denk dat je beter aan de achterliggende gedachte kan werken waarom het voor jou noodzakelijk is om die paar kilo eraf te willen terwijl het lichamelijk helemaal niet noodzakelijk is.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Sapperdeflap  schreef op: 29-05-2014 13:54:27
Lin, dit klinkt niet goed. Je hebt een prima gewicht en die paar kilo's minder gaan je leven niet fijner, beter of mooier maken. 

Als ik jou was, dan zou ik naar de huisarts gaan en een verwijzing vragen voor een psycholoog die gespecialiseerd is in eetgestoorde gedachten. Je rommelt al jaren met je eten (schreef je) en ik kan je op een briefje meegeven dat er veel meer met je aan de hand is dan alleen je gewicht.

Denk alsjeblieft ook aan het voorbeeld dat je aan je kinderen. Je geeft ze mee dat je niet goed bent zoals je bent, dat je eigenwaarde afhangt van je gewicht en dat gezond eten inhoudt dat je calorie-arm eet. Niet is minder waar, en dat weet je zelf ook wel.

Kom niet met het excuus aan dat je kinderen niets merken van je eetgestoorde gedachten. Dat merken ze wel. Geloof me.

Mijn moeder heeft ook een haat-liefde verhouding met eten en haar gewicht. Altijd op dieet, altijd klagen over broeken die te strak zaten en altijd afgeven op "dikkerds" als ze weer flink afgevallen was. (om daarna altijd weer heel veel aan te komen, maar kniesoor die daar op let) Echt, ik ben dol op mijn moeder, maar ze had voor mij en voor zichzelf echt minder bezig moeten zijn met haar gewicht en meer met haar eigenwaarde.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 29-05-2014 16:53:48
Wederom bedankt voor al jullie reacties.

Wat zo gek is dat ik jarenlang in de horeca heb gewerkt, in de keuken. Niemand welke ooit wist dat  ik vaak mijzelf zo in de gaten hield. Ik vind iets boven de 60 zo zwaar klinken. Ik wil er gewoon nog wat van af. Momenteel sport ik 3 keer in de week, dat is meer dan genoeg en haal daar voldoening uit. Het is meer om wat strakker te worden en dat ik wat afgevallen ben is oke.
Het heeft geen zin om mij door te laten verwijzen. Toen ik op mijn 16e een paar maand niet meer ongesteld werd was ik heel bang dat ik geen kinderen kon krijgen en vanaf dat moment was ik er niet meer mee bezig.
Mijn dochters zijn mij koekjes eten na schooltijd,dat hoort erbij. Het is niet dat ik in hun bijzijn nooit koek eet.

Een hobby is taarten maken,klinkt zeker ook raar uit mijn mond. Dit doe ik zo nu en dan en is een heerlijke(letterlijk) bezigheid.
Iemand voorzien van iets lekkers is het leukste wat er is. En ja ik eet dan ook een stukje.


Zo en nu ga ik mij terugtrekken in de keuken en bami met groenten en kipsate klaarmaken. Ik houd van lekker eten.
Alleen de koekjes in de avond hoeven voorlopig niet(al heb ik net bij de thee kruidkoek gehad)

Ik heb vroeger nooit overgegeven,maar was veel aan het sporten en at muizenporties en droog brood met water tijdens de pauze op school. Ik heb een holle rug, of de billen staan achteruit,in ieder geval sinds er toen een opmerking is geplaatst daarover was het hek van de dam. Nu weet ik dat er niets mis mee is. Die billen horen bij mij en geven tenminste nog een beetje vorm aan mijzelf. 
 
Quote
RE: gewichtvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 29-05-2014 17:05:00
Waarom zou het geen nut hebben om je door te laten verwijzen? Want je bent er toch veel mee bezig.

Feitje: Wist je dat eetgestoorde vaak juist bezig zijn met eten koken en taarten en koekjes etc. bakken. Wel natuurlijk voor een ander. Zo compenseer je je gedrag en lijkt het net of eten je niks doet, terwijl het je juist heel veel doet.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Debbel79  schreef op: 29-05-2014 17:14:28

Quote Mama-van-aimy:
Waarom zou het geen nut hebben om je door te laten verwijzen? Want je bent er toch veel mee bezig.

Feitje: Wist je dat eetgestoorde vaak juist bezig zijn met eten koken en taarten en koekjes etc. bakken. Wel natuurlijk voor een ander. Zo compenseer je je gedrag en lijkt het net of eten je niks doet, terwijl het je juist heel veel doet.



Dit klopt idd.
Een moeder hier op school had zelfs een website met taarten. Prachtige taarten. Stond bekend om haar heerlijke zelfgemaakte soepen en pasta's.
Ondertussen had ze wel een eetstoornis.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Sapperdeflap  schreef op: 29-05-2014 19:45:56
Lin, je spreekt jezelf tegen in je laatste post.

Aan de ene kant zeg je dat je jezelf zo zwaar vindt klinken als je meer dan 60 weegt. Een paar zinnen verder zeg je dat je sport vanwege de voldoening en het strakker worden, maar dat het oke is als je wat afvalt.

Dat je graag in de keuken staat zegt me niets. Sterker nog: ik heb een compleet eetgestoorde vriendin (verder is ze een lieverd). Ze is graatmager. Altijd is ze bezig met koken, anderen van eten voorzien en over lekker eten praten. Ze schept altijd haar bord halfvol, eet een paar hapjes en heeft vervolgens altijd een setje excuses klaar liggen voor haar weinige eten. Ik laat haar maar. Overigens eet zij ook "gewoon" koekjes in het bijzijn van anderen, maar dat betekent niet dat haar gedachten omtrent eten van de matteklap zijn.

Volgens mij begrijp je niet helemaal waarom ik in een eerdere post vind dat je je moet laten helpen. Het gaat niet om het eten. Het gaat niet om je gewicht. Het gaat om iets anders waar je hulp bij nodig hebt. Wat? Dat weet ik niet. Ik ken je verder niet. Ik geef je alleen dit advies op basis van je posts waarin ik, heel eerlijk gezegd, direct een eetstoornis herken.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 29-05-2014 20:07:14
ik heb trekjes van een eetstoornis. Ben ooit beschuldigd van anorexia door een vriendin.
Ik heb geen eetstoornis. Wil alleen iets onder de 60 wegen en vroeg om tips.
Afijn, sinds mijn 17e een bijbaan gehad in een restaurant. Altijd gewerkt in de horeca, nu in de zorg.

Het enige wat ik wil is iets afvallen,dan ben ik klaar. Ik voel mij verder prima. Zie er veel jonger uit dan ik ben maar
moet er nu wel wat voor doen
 
Quote
RE: gewichtvraag
Debbel79  schreef op: 29-05-2014 20:10:09
Maar waarom wil je er jonger uitzien dan dat je bent?
Zoals ik al eerder zei, accepteer dat je geen 18 meer bent en accepteer zoals je bent. Je hebt een gezond gewicht. Dat kunnen vele niet zeggen hoor.

 
Quote
RE: gewichtvraag
Sapperdeflap  schreef op: 29-05-2014 20:37:02
Ik ben het eens met Debbel.

Daarbij wil ik je als vriendin van iemand met een eetstoornis meegeven dat je vriendin je niet heeft beschuldigd. Ze heeft haar bezorgdheid geuit en dat is een wezenlijk verschil.

Maar goed, als jij wil afvallen: prima. Moet je doen als je je daar beter bij voelt. Hou jezelf wel in de gaten, want trekjes hebben van een eetstoornis vind ik persoonlijk al alarmerend genoeg. 
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 29-05-2014 21:00:50

Debbel ik wil er niet jonger uitzien dan ik ben. Ik zie er jong uit. Merk alleen dat ik er nu wat moeite voor moet doen qua afvallen.|


Afijn,het was niet mijn bedoeling dat jullie bezorgd zijn. Ik weet dat ik positiever moet denken en mij eigenlijk niet moet focussen op het afvallen want dan gebeurt er juist niets. Ik wil gezonder gaan eten en als dat kan met 1 keer in de week een snaaiavond ipv 3 avonden op rij dan ben ik al blij dat ik dat kan doen. Het werd snaaien op de automatische piloot op vrijdag zaterdag en zondag. Dat voelde niet meer goed voor mij. Dus morgenavond wordt MIJN snaaiavond samen met mijn dochters

 
Quote
RE: gewichtvraag
Jolijn  schreef op: 29-05-2014 21:20:50
Als je gezonder wil eten moet je even op de website van het voedingscentrum kijken. Ik vermoed dat je een stuk meer naar binnen moet werken om van gezond eten te spreken en je hebt kans dat je met jouw dieet van een soepje en een paar crackers tamelijk ondervoed bent.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Debbel79  schreef op: 29-05-2014 21:21:05
Het zijn je eigen woorden....

Je zegt:

Het enige wat ik wil is iets afvallen,dan ben ik klaar. Ik voel mij verder prima. Zie er veel jonger uit dan ik ben maar
moet er nu wel wat voor doen...

Je hoeft mij niet te overtuigen hoor en de rest van ML ook niet denk ik.
We hebben Allemaal het beste met je voor en allemaal zeggen we hetzelfde.... En dat zeggen we niet om je te pesten.
Wellicht proberen wij je iets duidelijk te maken?
Ik heb het vermoeden dat je het zelf ook wel weet, maar het (nog) niet wil weten of accepteren.
Zolang je dat niet doet zal er niks veranderen en zal je gewicht je leven blijven beheersen.
Er is er maar 1 die dat kan veranderen... En dat ben jij zelf.
Wij kunnen je helpen en ergens op wijzen.
Maar zolang jij je defensief op blijft stellen zal er niks veranderen.
En je kan mij niet wijsmaken dat jij het prima vind dat deze gedachtes over je gewicht je leven beheersen.
Nogmaals... We willen je alleen helpen en je in laten zien dat je hulp nodig hebt. Dit kun je niet alleen. En daar hoef je je echt niet voor te schamen.




 
Quote
RE: gewichtvraag
Roze  schreef op: 29-05-2014 21:40:41
Eerlijk gezegd vind ik dat je erg weinig op een dag eet!
Zelf weeg ik minder, maar eet ik veel meer op een dag. Wat dat betreft zegt een getalletje op de weegschaal niet veel hoor!
Dat punt met die 'holle rug' heb ik ook en veranderde echt niet toen er nog wat af ging.

 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 29-05-2014 21:45:41

Bedankt voor de tip voor het voedingscentrum
Ik schaam mij diep,maar eet te weinig. Zelfs soms te vet?


Als voorbeeld: ontbijt 2 cracottes met smeerkaas of 40+kaas(ik houd niet van 30+kaas) met
1 kop kruidenthee en 1 glas sojamelk.

Mag ik weten wat jullie als ontbijt eten?
Ik wil best meer eten als het maar gezond is. Het getal op de weegschaal zit tussen mijn oren maar ik wil gewoon net onder de 60.

 
Quote
RE: gewichtvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 29-05-2014 22:06:35
maar wat zegt nu een getal. je moet toch kijken hoe je je lichamelijk voelt.

Ik had net al in een stukje iets gezegd over "Setpoint van je gewicht". Weet je wat dat betekent?

 
Quote
RE: gewichtvraag
Sapperdeflap  schreef op: 29-05-2014 22:22:09
Je redenen om onder de 60 te willen wegen zijn niet koosjer. Het is niet het geval dat je door drie kilo minder van een ongezond naar een gezond BMI gaat. 

Cracottes als ontbijt vullen niet. (als lunch trouwens ook niet) Waarom eet je niet gewoon 2 tot 3 (volkoren)boterhammen met boter en beleg? Veel voedzamer en het vult beter! Het beste is om 's ochtends 2 a 3 boterhammen met boter en beleg te eten, dan een tussendoortje, voor de lunch hetzelfde als bij het ontbijt, weer een tussendoortje en dan een goed bord avondeten. Zorg dat je koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen binnen krijgt!

Lin, hoe meer je schrijft, hoe meer ik overtuigd raak van je eetprobleem. Je ontkent het aan alle kanten, maar ik ben bang dat je er dieper in zit dan dat je denkt. 


 
Quote
RE: gewichtvraag
Angelique  schreef op: 29-05-2014 22:31:01
ik ben t volldig met sapperdeflap eens hoe je over komt wat je schrijft het is niet die ene kilo er is meer en dat zit neit in de kilos vrees ik 
ik heb ook eetstoornisde hele andere kant op en ja in begin was ik ook zo ja maar 
en ja maar 


maar goed zolang jij niet het punt vind en ziet wat echt dwars zit kunnen wij alles roepen maar zal de goed estap neit gezet kunnen worden 

maar kijk idd naar je voeding meer voedzamer 
en ga niet te fanatiek t sporten in 

a sporten brengt gewicht in spiermassa 
en b te weinig veoding zorgt dat je lichaam in een hold gaat en alles vast gaat houden om reserves opte bouwen en dan berijk je dus preces tegen over gestelde 
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 30-05-2014 08:41:41

vanmorgen een verse smoothie gehad van sinaasappels, groene appel en aarbeien
daarbij 1 geroosterde boterham met pindakaas en 1 geroosterde boterham met margarine
verder een kop rooibosthee. Volgens het voedingscentrum at ik nu te weinig eiwitten maar was het verder prima.
Ik wil graag gevarieerd eten en niet teveel troep eten.
Naïef misschien maar ik dacht dat cracottes oke waren.

 
Quote
RE: gewichtvraag
Kmvs&m  schreef op: 30-05-2014 08:51:54
Maar even serieus he, als je uitgaat van wat het voedingscentrum aanbeveelt...... 
Die raden zo veel troep aan! 
Met een beetje logisch nadenken en etiketten lezen wanneer je boodschappen doet kom je al een heel eind. 
En ja, ik ben van mening dat je vaker moet eten. Meer verspreid over de dag. 

 
Quote
RE: gewichtvraag
Angelique  schreef op: 30-05-2014 12:04:25
geoe volkore crackers zijn vele beter dan die crackottes 
 
Quote
RE: gewichtvraag
Mitch  schreef op: 30-05-2014 14:22:32
Tussen willen en kunnen zit een groot verschil
Ik begrijp je dat die 60 voor jou een grens is waarvan je baalt dat je die over bent, maar je word ouder en je lijf voelt zich waarschijnlijk voor jou niet zo lekker onder die 60.
Het zal enorm frustrerend zijn misschien om te lezen hoe bijna iedereen je zegt dat je anders naar jezelf moet kijken, maar ik denk wel dat hier een kern van waarheid in zit.
Je doet nu al enorm je best, en het wil niet dus dan houd het op
Wat je kan doen aan strakker worden, zijn oefeningen gericht op die spiergroepen, eiwitten die je nu te kort zegt te komen zijn belangrijk juist voor die probleem gebieden
ga eens praten met een sportadviseur bij je sportschool, ik denk dat je daar veel gelukkiger van word dan dat getal... het is tenslotte maar een getal.
Afgetrainde superslanke mega gespierde bodybuildsters wegen ook gemiddeld 10 kilo zwaarder dan dat "gezond"  zou zijn, maar er zit geen gram vet aan die mensen
 
Quote
RE: gewichtvraag
Sapperdeflap  schreef op: 30-05-2014 15:35:42
Kijk niet zo naar wat het voedingscentrum allemaal aanbeveelt. Ze worden gesponsord door Unilever, dus zullen je (vooral) die producten aanraden.

Eet zo veel mogelijk onbewerkt voedsel, dat is het beste voor je lichaam. Pindakaas is prima, roomboter op brood is prima, groenten, volkorenbrood, volkorenpasta (niet te vreten): het is allemaal goed. Kijk wel uit met fruit. Het is lekker, maar het klapt uit elkaar van de suikers en dat is niet al te best. Aardbeien bevatten niet veel suiker, maar peer bijvoorbeeld wel. 

Mijn advies: eet waar je lichaam om vraagt en wat je lekker vindt. Koekjes, taart, chocola, het is allemaal niet erg! Eet gewoon niet te veel daarvan.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 30-05-2014 17:01:41
Wederom bedankt voor jullie reacties. Vanmorgen was het druk in de sportschool maar aanstaande dinsdag zal ik vragen of ze een afspraak kunnen regelen om advies te krijgen op voedingsgebied.
Ongebrande noten vind ik ook heerlijk

Mijn ogen zijn geopend. Ik moet dus meer eten en wil goed voor mijn lijf zorgen. En niet teveel moeten, dat legt zo'n druk erop.
 
Quote
RE: gewichtvraag
Mama_anja  schreef op: 30-05-2014 18:48:40
weet niet of je hier wat aan hebt hoor maar ik volg het voedingscentrum ook niet

eet smorgens  2 bruine boterhammen met beleg
glas sap

tussen door drinken met iets er bij

smiddags 2 boterhammen met beleg
en drinken

tussen door 
drinken met iets er bij

avond eten  ene dag een pasta of rijst gerecht en de andere dag agv 

drinken met iets er bij en daarna nog stukje kaas

waar je goed moet op letten is gevarrieerd en vers voor der rest kun je het los laten
 
Quote
RE: gewichtvraag
Lin77  schreef op: 30-05-2014 22:19:53
alle tips omtrent gezond en gevarieerd eten is welkom anja

Vanavond was het chipsavond en normaal lust ik best wat maar ik had geen eens trek?
Wel wat gehad maar veel minder dan anders.
Morgenochtend begin ik met een fruitsmoothie met lijnzaad/maca/chia zaadjes, rooibosthee
en een boterham met rosbief(ojee ik krijg zelfs trek in dit vooruitzicht) Misschien lukt een 2e boterham ook nog
Morgen werk  ik een paar uur en zal de lunch ook goed doorvoeren en niet  te weinig eten.

Heeft er iemand nog lekkere voedzame en verantwoorde dinertips?volkorenpasta of zilvervliesrijst lijkt mij niet te eten.
Dan liever witte rijst met een berg groenten
 
Quote
RE: gewichtvraag
Mie  schreef op: 30-05-2014 22:37:36
Zilvervliesrijst is best oke, smaakt wat noaotachtig en heeft wat meer bite dan witte rijst.
Volkorenpasta        blegh!
Wat je bijvoorbeeld kunt doen is( ipv veel vlees en pasta eten) een hele grote pan maken met groentensaus,.
Uien kleinsnijden en even fruiten met wat knoflook in olijfolie of kokosolie, dan wat tomatenpuree kort meebakken, daar wordt het zoeter van.
Daarna een in kleine blokjes gesneden aubergine, courgette, paprika(s) erbij, een worteltjes in hele dunne (halve) schijfjes (of wat voor groente je maar wilt).
Als dat allemaal een beetje is omgebakken doe je er verse tomaten bij óf gepelde/pizzatomaten uit blik bij.
Aan de kook brengen en dan vuur laag.
Zachtjes laten sudderen voor 30 min.
Dan kruiden erbij ( italiaanse of franse of wat je maar lekker vindt) een scheutje rodewijnazijn of (hele dikke, dure helaas) Balsamico

En voila, heerlijke saus voor over pasta/rijst/ebly etc

Evt doe je er nog wat (mager) gehakt door of tartaar.

Van deze saus maakt het niet uit dat je flink opschept, alleen minder pasta/rijst etc nemen ( bijv 100 a 150 gram gekookt)

Nog een bak verse salade erbij ( rucola met tomaatjes bijvoorbeeld)

EEt ze
 
Quote
RE: gewichtvraag
Mie  schreef op: 30-05-2014 22:39:32
naotachtig is nootachtig

En qua pasta in mijn "recept" gewone witte pasta dus, alleen minder dan je normaal eet.
Speltpasta is trouwens wél lekkekr...maar duuuhuuurrrr..
 
Quote
RE: gewichtvraag
Bepje  schreef op: 30-05-2014 23:27:11
Wij hebben sinds een paar jaar alleen nog maar volkorenpasta in huis en vinden die wel lekker. Niet die van honig, daar zit een raar nepsmaakje aan maar van Bio of zoiets. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op gewichtvraag
Naam
Bericht