Menu
 

Topic:

buren feest

Even Zo  schreef op: 27-05-2014 06:31:29
de buren geven vanavond een feest en hebben een briefje in de bus gedaan, in eerste instantie dat het tot 19.00 uur zou duren, dus ik heb geregeld dat we weg zouden gaan en tegen die tijd terugkomen. ik heb 2 kleine kinderen die tussen 19.00 en 19.30 altijd op bed gaan.
maar nu lag er gister avond laat een nieuw briefje, het tijdstip was een fout het wordt tot middernacht. Nu heb ik er voor mijzelf niet zo'n problemen mee maar de kinderen trekken het echt niet. onze ervaring met hun feestjes is samen springen en stampen op arabische muziek dan van dat gejoel, gegil... "heel hard lililillili" zoals je het op tv ziet. het klinkt echt tot 4 huizen verder door. de kinderen moeten morgen gewoon naar school en wij moeten werken.
maar goed, het feit blijft dat ik er niets tegen kan doen, en ik zie er als een berg tegenop. Mijn man is al in alle staten.. dus ik ben ook bang voor ruzie. die is er al enigzins, notabene omdat mijn kinderen te veel lawaai hadden in een zwembadje afgelopen zomer.

wat is redelijk voor een doordeweekse dag? ik zal mijn man tegenhouden om heen te gaan maar bel je de politie voor zoiets als het te gek wordt? wat kan ik verder doen. we liggen dus niet goed met elkaar dus even kletsen zit er niet in.

bluh, ben er misselijk van en was al om 5.00 uur wakker..
 
Quote
Navigatie
RE: buren feest
Zijlijn  schreef op: 27-05-2014 12:23:11
Ik vind dat je je veel te druk maakt.
Ik vind het idee van het briefje hierboven goed. 
Verder van je afzetten en concentreren op andere dingen.

Hier in de buurt speelt dat soort dingen helemaal niet. Sommige mensen hebben weleens een collega-avond of een verjaardag, examenfeestje, oid (al dan niet door de week) en we velen allemaal van elkaar dat dat een beetje laat doorgaat soms.
De meeste mensen doen een briefje in de bus of komen het even zeggen.
Ik heb het zelf ook tig keer aangekondigd met een briefje en benadrukt dat op het moment dat ze ergens last van hadden konden (aan)bellen. Nog nooit gebeurd.
Er wonen hier ongeveer20 kleine kinderen en die spelen het liefst voor mijn huis, heerlijk om ze zo te zien opgroeien en heb er nooit last van. ook niet als een deel van hen achter lekker in een badje oid bezig is. 
Ik heb alleen moeite met een gezin wat precies aan mijn achterkant woont zeg maar. Die hebben een paar kinderen die zodra ze buiten zijn beginnen te ruzieën, schreeuwen, zeuren. dwingen, gillen of hysterisch huilen,
Als mijn kind zich misdraagt in de tuin gaat ie naar binnen. Ik schrik al als ze weer met zijn allen naar buiten komen.
 
Quote
RE: buren feest
Sammie  schreef op: 27-05-2014 12:23:22

Quote mama van drie:
Je mag het een belachelijke reactie vinden hoor, ik zou overigens hetzelfde reageren als het NL betrof, die buren hebben we ook gehad, en dan met name tijdens wk dat ze aardig wat overlast veroorzaakten, polonaise lopen...voordeur uit en achterdeur weer in...zo dronken als een toeter.....'s nachts om 2 uur paul de leeuw op volume 'recht-op-in-bed-' ......maar ik zou echt na tien uur vragen of het minder kan, feestje is leuk maar doordeweeks na 10 uur nog zo'n kabaal vind ik niet kunnen, dan maar belachelijk, maakt me niks uit.

Ik eb er een hekel aan als mensen andere tot overlast zijn, of dat nou andere culturen of NL zijn maakt me geen donder uit.



Ik doelde met name op dit deel van je posting "Met alle respect dat ze een andere cultuur hebben, we wonen wel in NL en daar gelden andere regels als tot middernacht lilililli kunnen gillen...als ze dat willen....moeten ze terug naar waar dat wel mag, de cultuur waar ze vandaan komen.
Simpel toch of niet?"

Dit riekt naar mijn idee naar regelrechte discriminatie - en daar ben ik niet van. Want waar wil je anders die Nederlanders die overlast veroorzaken naar terug sturen?
 
Quote
RE: buren feest
Mama Van Drie  schreef op: 27-05-2014 12:40:13
Ik snap wat je bedoelt en het is misschien discriminatie maar ik word af en toe ook wel heel erg moe van het altijd maar tolerant moeten zijn terwijl er wel heel veel overlast is van andere nationaliteiten.
Ze hebben nu eenmaal een heel andere cultuur, dat mogen ze wat mij betreft best vast houden maar is het zo moeilijk om je aan te passen aan de regels van het land waar je woont?
Je weet dat je geen overlast mag veroorzaken na 10 uur 's avonds, dat geldt voor iedere inwoner in NL.

Nu wil je niet gelijk een zeikerd zijn en tot 12 uur zou ik best nog accepteren binnen redelijke grenzen, maar er is ook nog een verschil tussen last hebben van je buren en overlast, als ik zo lees hoe zo'n feestje eraan toe gaat met stampen met z'n allen en springen en joelen dan valt dit wat mij betreft onder OVERlast, gewoon harde muziek en gepraat valt bij mij onder last hebben van....

Je kan niet altijd doen wat je graag wilt doen, je zal je aan moeten passen en dat wil dan toch niet zeggen dat als je buren er last van hebben dat die dan maar in de polder moeten gaan wonen? Is dat niet een beetje de wereld op z';n kop?


Als ik in een ander land zou wonen dan houd ik ook rekening met de gebruiken en de wetten van dat land zo moet dat dus ook hier.

Overigens heeft aanbellen weinig zin als het feest in volle gang is, die bel horen ze niet eens meer, ik spreek uit ervaring!
 
Quote
RE: buren feest
Suus  schreef op: 27-05-2014 12:43:30
Uhm.... Volgens mij moet elke burger zich aanpassen aan zijn omgeving en je kan elkaar ook iets gunnen.

mijn buren hebben in 3 wkn nu 3 van die feestjes gehouden.... ik word al nerveus als die partytent weer opgetuigd wordt.
ik houd ook feestjes.... Maar sommige mensen houden geen rekening met hun omgeving.... 
 
Quote
RE: buren feest
Mama Van Drie  schreef op: 27-05-2014 12:45:34
Zijlijn, dat soort feestjes zijn hier ook wel eens hoewel dat zelden is, maar dat zijn wel even heel andere feestjes als waar TO het over heeft, tenminste zo vat ik dat op.
Daar stoor ik me minder aan, muziek die wat harder staat, luider praten, dat is toch anders als het feestej waar TO het over heeft, die heeft het over gillen, joelen en stampen met z'n allen.

 
Quote
RE: buren feest
Mama Van Drie  schreef op: 27-05-2014 12:49:01
Mijn zoon heeft toen hij geslaagd was paar jaar terug ook een feestje gegeven, ja die hoor je dan ook...ze zaten in de tuin hier.....maar 12 uur dan is het klaar, dan wil ik geen herrie meer hebben, ze vertrekken dan met z'n allen naar de stad om daar verder te feesten.


 
Quote
RE: buren feest
Even Zo  schreef op: 27-05-2014 13:22:53
bedankt voor de vele reacties. ik wil er geen discriminatie verhaal van maken. het gaat niet om uit wel land ze komen het ging mij erom om even duidelijk te maken dat het geen "hollands we zitten met zijn allen in de kring en een muziekje staat op" feestje is maar echt een feest feest feest en nu is ook gebleken waarom, een van de dochters is uitgehuwlijkt.. ooh ik vind het zo erg voor der maar dat daargelaten.. het is zoals het is, het is nummer 2 dus ik ken het van de vorige keer.

we hebben inderdaad geen goed contact, hebben we wel gehad maar het verschil is te groot. wonen bijna 30 jaar in nederland, werken niet en spreken amper een woord nederlands, ze wonen met nu nog 6 man in huis en overdag moet alles stil zijn om snachts te gaan leven, zo ook de bbq aan of uitgebreid koken om 23.00 uur met alle bij behorende geuren. praten helpt niet meer, zijn we al voorbij.

het briefje, alle twee, verbaasden ons ook zeer, we hebben ons voorgenomen om lekker weg te gaan tot een uutje of zeven en daarna te zien van hoe en wat. we willen het niet verpesten, ik vind het al erg genoeg. er komen ook mensen uit dat land waar wij wel mee om gaan maar die zijn gewoon aangepast en dat is een stuk makkelijker.

ik maak me er inderdaad druk over, relativeren is een goed plan, ik blijf kalm en de kindjes weten er al van. ze vonden het briefje ook netjes..

nou komt vast wel goed..
 
Quote
RE: buren feest
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 27-05-2014 13:25:26
Netjes dat zij jullie een briefje geven.
Daarnaast eens in de zoveel tijd moet dat toch kunnen?! Zij hebben waarschijnlijk ook weleens last van jullie kinderen die in de tuin spelen ;-). Kinderen die moe zijn, gaan vanzelf slapen. Tenminste hier wel...

Het maakt mij echt helemaal niks ui,t als mijn buren een feestje hebben op zijn tijd. Zolang het maar een beetje fijne muziek is
 
Quote
RE: buren feest
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 27-05-2014 13:28:42
Het is een andere cultuur. Wanneer zij om 23 uur honger hebben, dan eten zij wat ;-). Wij Nederlanders hebben veel meer regelmaat. En de geuren ja zo vinden zij waarschijnlijk ons friet lucht ook niet zo plezierig.

Laat het los. Zij gaan toch wel feesten. Misschien iets leuks verzinnen voor jullie beiden zodat jezelf ook een fijne avond hebt.

Ik snap de irritatie wel hoor. Maar het lost niks op.
 
Quote
RE: buren feest
Boterbloem  schreef op: 27-05-2014 14:03:18

3 keer in 3 weken zou ik ook minder blij van worden, blijf dit echt lastige dingen vinden. Moet jij vroeg op en kun je niet slapen, dan is het zo naar!

Vaak heb je het zelf niet eens door. Onze buren hebben terwijl ze beide fulltime werkte en i met een baby zat 5 dagen per week, een paar maand lang het huis lopen verbouwen. Toen ik op een gegeven moment echt kapot was van het troosten van mijn zoon die niet kon slapen kreeg ik op mijn kop (toen was de verhouding echt nog anders) want 's avonds was het stil, dit hoorde er nu eenmaal bij...

Nu hebben ze zelf een kind en op een gegeven moment stond mijn man te timmeren en vroegen ze of hij even kon stoppen omdat hun dochter niet kon slapen. Toen zei mijn man ook: ik stop, want dat is idd vervelend. Maar begrijpen jullie nu hoe heftig die maanden zijn geweest voor mijn vrouw en zoon? Dat was niet 1 dag, dat was maanden aaneen 5 dagen in de week en vaak het weekend ook nog door hunzelf...


 


Maar ze hadden geen idee. Hadden geen kinderen, werkten overdag, geen zorgen, lang leve het leven enzovoort. Vaak renden ze 's avonds de badkamer in en uit, dikke lol, ik werd er vaak wakker van. Ik stoorde me er niet aan, ik werkte niet en vond het gewoon leuk te horen hoeveel lol ze samen hadden. En zolang mijn kinderen sliepen vond ik het best. Maar nu ze zelf een kind hebben hoor je toch andere dingen...
(en dat vind ik alleen maar positief, zo komt er wederzijds begrip. Dus dit werkt veel prettiger en maakt het contact ook beter, ben nu veel blijer met ze als een paar jaar terug hihi)

Zijzelf hebben feest, hebben er dus geen last van. Principe is hetzelfde als jullie overdag gaan feesten waardoor zij dat constant horen, idd het buitenleven van de kinderen op dit moment. Dan hebben zij de irritatie terwijl dat voor jullie weer buitengeluiden zijn die erbij horen...

Ik zou te vaak een feestje door de week ook niet kunnen waarderen. En daar waar zij feesten tot in de nacht, moeten de buren weer kunnen hebben dat wij regelmatig op zondagochtend de voordeur uitstappen en dat de kinderen soms ook geluid hebben bij het aankleden enzovoort. Beetje geven en nemen.

Maar daar waar al irritatie is is het moeilijk om luchtig te blijven... En eerlijk is eerlijk, mijn ouders wonen naast Turken (hele lieve mensen, eten delen, elkaar helpen enzovoort), maar oooooooooooooooooooh die weten ook zo goed hoe je echt moet feesten (soms denk ik wel eens, kunnen we wat van leren haha). Alleen in een rijtjeswoning niet altijd even prettig.

 
Quote
RE: buren feest
Suus  schreef op: 27-05-2014 14:13:16
Ik vind 3x in 3 weken op zich geen ramp maar mijn buren zijn nogal plat en doen alles harder dan anderen. Gaan dan ook precies onder ons raam zitten en dat vind ik dus aso. Dat platvoerse geschreeuw onder je raam.... Maar goed, dat ze zo doen zegt ook wat over incasseringsvermogen als je er iets van zegt ;-)
 
Quote
RE: buren feest
Sammy  schreef op: 27-05-2014 14:25:34
Hier worden we al nerveus als de schuinachterburen hun terras weer feestproef gaan maken. Die houden van grote (vooral luidruchtige) feesten en van veel feesten. Ja ze stoppen wel een briefje in de bus, maar een briefje is niet gelijk een vrijbrief dat je alle fatsoensnormen mag negeren en je met de rest van de wijk (ja wijk, want zo knoert hard gaat die muziek) geen rekening meer hoeven te houden. Alles galmt en weerkaatst hier tussen de huizen. Laatste keer hadden ze op hun terras om 23 uur savonds een complete brasband staan die knoerthard stonden te trommelen en te doen. Mensen hier in de omgeving kwamen kijken wat er in hemelsnaam aan de hand was. Ze grijpen iedere rede aan om een feest te geven.
Met een aantal buurtbewoners hebben we voorgenomen, ieder briefje met feestaankondiging die zij nog in de brievenbus stoppen gaat gelijk naar de wijkpolitie toe!

 
Quote
RE: buren feest
Even Zo  schreef op: 27-05-2014 14:29:31
moet eigenlijk ook wel een beetje lachen want jemig wat een frustraties soms.. haha en ja het kan altijd erger natuurlijk..

inmiddels is het 14.00 uur en volgens het briefje feest maar het is stil, ze zijn nog niet terug waarschijnlijk.. natuurlijk hoor je elkaar, we wonen zo dicht op elkaar maar het zijn nieuwe huizen dus eigenlijk niet gehorig, wij wonen niet ver van de snelweg en ook nog nabij het festival park dus we weten wel wat overlast is. maar omdat je niet goed ligt met elkaar is het ook net alsof dat ook gewoon harder en erger tot je doorklinkt ofzo.

ik kan altij heel goed met de buren en vindt het ook gewoon gezellig, wij gaan 4 weken per jaar op vakantie, vieren onze verjaardagen niet buiten zijn allemaal in de winter jarig. hebben wel eens een bbq maar zelden en de kindern mogen pas na 10.00 uur naar buiten. mogen niet schreeuwen in de tuin, geen ballen, etc. daarnaast gingen ze altijd rond 19.00 naar bed, vorig jaar om 18.30 onder de douche nu een uurtje later. wij hebben gen vrienden waar we mee buiten zitten savonds, manlief moet vroeg op dus meestal gaan we rond 21.30 naar boven om nog wat tv te kijken, we moeten de ramen ook zomers potdicht hebben vanwege de stank. nooit hebben we geklaagd in 4 jaar tijd. vorig jaar gingen onze kindjes om 15.00 uur naar buiten in het badje en hadden leuke lol. BAM de bom barstte en boos dat ze waren op mijn kindjes, die durven nu nog niet in een badje in de tuin of te hard te lachen. dus er zit een hoop oud zeer, dat klopt!

maar goed, de kindjes komen zo thuis, gaan we lekker op pad en we eten bij opa en oma. slapen doen we gewoon thuis en na 24.00 uur zien we wel weer verder maar wie weet vallen we wel in slaap en de kindjes ook en is er niks aan de hand.. haha al dat gezenuw om niks! ahum
 
Quote
RE: buren feest
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 27-05-2014 14:43:02
Wat sneu voor je kinderen!
 
Quote
RE: buren feest
Mrtj  schreef op: 27-05-2014 17:24:42
Kijk, dat klinkt niet tof, dat incident met dat badje
Dan snap ik beter waarom je zo reageert. Vervelend dat jullie zoveel hinder ondervinden van jullie buren. Praten gaat niet meer lukken zei je?
 
Quote
RE: buren feest
Stefke  schreef op: 27-05-2014 19:14:32
En? Pittig feestje aan de gang?
 
Quote
RE: buren feest
Nina1  schreef op: 28-05-2014 07:06:57
LILILILI!!!!!!!!!!!
Grapje!

Hoe ging het gister? Nog een beetje kunnen slapen??
 
Quote
RE: buren feest
Even Zo  schreef op: 28-05-2014 07:28:59
rond 19.45 waren we thuis, geen auto's in de straat, alles was donker en om half twee (moest plassen) waren de auto's er nog niet... er is geen feest of niets geweest!! ik begrijp er niks van!!! of was het gewoon even buren stangen, misschien een reaktie ontlokken?? anders ga je toch niet een dag van te voren nog dat tweede briefje in de bus doen??

ik voel me net een gekke henkie nu, maak ik me zo druk over. mijn zoontje zei ook, "nou mama was dat nu hun feestje??? hahaha



 
Quote
RE: buren feest
Debbel79  schreef op: 28-05-2014 07:46:01
Denk niet dat het buren stangen is. Niet gelijk van het negatieve uitgaan.
Vermoed dat de plannen gewoon gewijzigd zijn.

 
Quote
RE: buren feest
Debby1977  schreef op: 28-05-2014 07:57:11
Ik denk dat ze zijn uitgeweken naar een zaaltje oid.

Mijn buren hun dochter is een aantal jaren geleden uitgehuwelijkt. Ik had er ook al de pest in want ook bij hun gaat het met het nodige lilili gepaard, maar ze zijn op het laatste moment uitgeweken naar een zaaltje omdat ze erachter kwamen dat al die mensen toch niet pasten in de tuin.

Toen hun jongste dochter is uitgehuwelijkt hebben ze het wel thuis gehouden maar waren wij toevallig een weekend weg. Volgens mijn andere buurvrouw was het vreselijk en is die met haar kinderen gevlucht naar haar moeder en heeft de politie uiteindelijk de apparatuur in beslag genomen
 
Quote
RE: buren feest
Jolanda1974  schreef op: 28-05-2014 09:00:58
Zo zie je maar weer.. Van te voren je eigen over je theewater druk maken heeft totaal geen zin. Verspilde energie, die had je veel beter in wat leuks kunnen stoppen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op buren feest
Naam
Bericht