Menu
 

Topic:

foto van verbrandde jochie

Boterbloem  schreef op: 21-05-2014 21:59:57
Ik zie hem nu al heel wat keren verschijnen op facebook, een jongetje wat is ingesmeerd met zonnebrand van de action en die de blaren op zijn lijf heeft zitten...
Zou het serieus?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: foto van verbrandde jochie
Blauwtje  schreef op: 22-05-2014 09:42:56
Als zonnebrand creme niet meer goed is dan ruikt het echt niet meer lekker. Dus daaraan zou je al kunnen merken dat het niet goed is.


 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Indy  schreef op: 22-05-2014 09:43:01
ik koop het altijd bij de action. Mijn kinderen zijn nog nooit verbrand
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Mamvan3  schreef op: 22-05-2014 09:45:48
Ik heb niet alles gelezen, maar ik heb dit zelf ook ervaren. Dacht ook lekker goedkoop te kunnen, maar flink verbrand. Gelukkig was ikzelf het slachtoffer en niet mijn kids. Ik geloof die foto's dus wel, al zou je dit (volgens mij) sneller in de gaten moeten hebben.
Ik let dus nu wel beter op!!
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 09:46:23
Maar moet wel toegeven...ik heb 2 jaar terug dat vision (2 halen 1 betalen) gekocht. De 2e fles was vorig jaar pas opgegaan. Merkte wel dat t beter smeerde en vond t prettiger dan die zwitsall/nivea die ik daarvoor had van de zeeman.

Kruidvat heeft trouwens ook hele fijne zonnebrand.
Ik smeer me eigenlijk alleen maar in als we naar t strand gaan of echt gaan "bakken" in de zon
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 09:46:37

Zo bedoel ik het ook niet Suus, ik doelde meer als reactie op Sis. Die zegt dat je daar niet op moet willen besparen.


Als je het geld niet hebt snap ik best dat je naar de zeeman of action gaat hiervoor waardoor je toch kan insmeren.

Sis, je moet 1 borrelglaasje per kind smeren wil je het goed doen. een borrelglaasje is 40 ml, smeer je enkel de kinderen in dan kun je 5 keer smeren en is een fles van 200 ml op... Dus je gebruikt dan eigenlijk per dag een fles hihi
Nu zal vrijwel niemand dat doen denk ik, maar dan zie je maar. Als je optimale bescherming wil ben je extreem veel geld kwijt.

 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 09:48:51
Ik las over drinkbare zonnebrand. Lijkt me goede oplossing
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 09:49:22
Oh en je moet je na elke zwembeurt insmeren, ongeacht welk merk je gebruikt staat er en om de 2 uur... Dus je gebruikt een fles per dag per persoon...

Vraag ik me af: beseffen de mensen die dat schrijven en adviseren het zelf ook? Je zou er bijna om binnen blijven
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 09:51:21
Wij hebbeb altijd 6 verschillende flessen.... factor olie, 6 , 10, 30

30 voor Thomas,(die ging netjes op) 10 voor hete zomers en de rest als we al goed bruin zijn...
We doen soms wel paar jaar met fles.... nooit gemerkt dat t minder goed werkte
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 09:52:42
Een fles per dag whahaha idd binnen blijven ! Gelukkig kunnen wij wel tegen wat zon, verbranden niet zo snel. Mn kinderen zijn nog nooit verbrand en ik smeer ze echt niet voor elk wissewasje in
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Melissa  schreef op: 22-05-2014 09:58:22
Hier smeer ik ze zelden in. wel beperk ik de tijd in de zon. parasollen boven het zwembadje , niet te lang erin en niet tussen12 en 3 in de zon. kinderen zijn erg wit maar verbranden zo niet.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Blauwtje  schreef op: 22-05-2014 10:00:58
Over zonne allergie gesproken, ik heb ook ineens weer bultjes op mijn armen.
Het gekke is, het ene jaar niet, het andere jaar wel??
Snap er niks van


Wij wisselen wel veel af op warme dagen, ze mogen hier ook gerust binnen zitten. Zeker tussen de middag als het op z'n warmst is
Onder de parasol kan ik ze niet meer houden
Ook zitten ze veel onder de overkapping.


 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 10:03:28
Oooh mijn kids zet ik om 8 uur buiten en mogen pas om 20 uur binnenkomen hoor!

Een tshirt beschermt toch niet tegen de zon? Dacht ik tenminste.

Zal vast een volwassen lijf zijn, laten we voor een kind op 15 ml gaan zitten. Dan nog is het 13 a 14 keer smeren en is deze leeg. Stel je smeert 's ochtends en als ze thuiskomen een keer in is het 60 ml per dag en ben je 3 a 4 dagen verder (met maar 2 keer smeren per kind).

Punt is dat de hoeveelheid die mensen normaal smeren kennelijk te weinig is (denk ik; maak het dan geconcentreerder ofzo, want anders loop je met zo'n witte laag op je lijf).

Dus eigenlijk is het schijnveiligheid.

Ik ben idd meer van het opletten wanneer ze in de zon gaan spelen. Liever tussen de middag even binnen. Ze spelen hier dan ook wel eens in de badkamer met water tussen de middag. De warmte hangt ook in huis, lekker spelen maar wel veilig. 

Maar goed, ik weet ik ook echt niet meer wat veilig is, wel of niet smeren. Tegen het verbranden ish et wel goed, op het strand zou ik zeker smeren. Maar ik smeer hier zeker niet elke dag. Half om half denk ik... Straks in de hoge zomer weer wat meer, maar of je er goed aan doet? ik weet het niet meer hoor
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Martine  schreef op: 22-05-2014 10:06:30

Toch vraag ik mij af of dit echt van de zon komt (en niet van een kop thee bijv.).
Ik en ook mijn kinderen hebben een erg blanke huid (en rossig haar). En dit heb ik nog nooit meegemaakt.


Ik ben echt best vaak verbrand, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Als je op haar pagina kijkt, zegt ze dat hij een shirt aan had en dat ze hem meerdere keren ingesmeerd heeft en dit pas zag toen ze 's avonds zijn shirt uit trok...
Daarbij heeft hij witte plekken in zijn nek die juist verbrand zouden moeten zijn. De zon schijnt niet op sommige plekken wel en andere plekken niet. Op zijn oor heeft hij ook een enorme blaar, maar op zijn wang niet. Dat kan alleen als je zijn oor vergeten bent in te smeren en de wangen wel hebt ingesmeerd.

Ik blijf er bij dat ik het gevoel heb dat dit niet klopt.

Action trekt trouwens zijn handen ervan af. Garnier (het merk wat ze gekocht had) wil het flesje hebben om het te controlen en geeft aan dat zij altijd de zonnebrandcreme terug laten halen. Het is 3 jaar goed en wordt bij terugkomst in de fabriek opnieuw getest. Action zit niet in hun klantenbestand en daar worden de flessen dus niet van terug gehaald.

 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 10:06:31
lijkt me erg vervelend! Ik heb gelukkig enkel last van vaker een bloedneus, maar verder niets. Zonnetje is zo lekker als je er van kan/ mag genieten.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Debby1977  schreef op: 22-05-2014 10:07:34
Sis er is nog hoop voor je allergie hoor. Ik heb mijn hele leven hele erge zonneallergie gehad, werd gek van de jeuk en pijn. En sinds een jaar of 3/4 is het ineens weg???? Geen idee waardoor, maar het is foetsjie.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Debby1977  schreef op: 22-05-2014 10:14:34
Ik kon ook nooit in de zon zitten, dan voelde ik meteen al pijn en kon de blaasjes er bijna in zien springen en heb me al tot bloedens toe gekrabd en gewreven omdat ik gek werd. Ik werd ook nooit bruin en vorig jaar ben ik een zonnebankkuur gaan doen, begonnen met 2/3 minuten en eindigen op 22 minuten en ik kreeg zowaar een beetje kleur en kan nu ook in de zon zitten en een kleurtje krijgen.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 10:39:20
Sis, als de kids groter zijn hou je ze denk ik niet meer de halve dag binnen. Dan gaan ze met vrienden spelen enzovoort dus zijn ze wel meer buiten. Merk dat de oudste daar nu al meer mee begint (normaal doen we vaak tussen de middag met het eten een filmpje met mooi weer, zodat ze die tijd even overbruggen)

Hebben jou kinderen dan UV kleding aan naar school? Ik heb het alleen nog maar gezien als zwemkleding overigens, wist niet eens dat er gewone kleding van bestond 

Alleen als je om de 2 uur moet smeren maakt het volgensmij niet uit of je in de zon hebt gespeeld of niet... Smeer je om 8 uur maar blijf je binnenzitten dan moet je om 10 uur wel weer opnieuw smeren toch?
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 11:11:11
Met mooi weer leeft het hier ook op straat tot laat. Ik vind dat zo gezellig! Ouders in de voortuin, kinderen op straat aan het spelen, heerlijk!
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Jolanda1974  schreef op: 22-05-2014 11:12:51
Factor 50 is nergens voor nodig. Je bent er niet meer door beschermd. Factor 20-30 is meer dan genoeg. Ook zitten er meer middelen in om het factor 50 te laten zijn en die zijn ook niet helemaal goed.. Dit is mij verteld door de plastisch chirurg die mij behandeld voor mijn brandwonden/ littekens. 

Regelmatig insmeren en niet op het heetst van de dag in de zon is zijn advies voor mij. Dus doe ik dat ook bij onze kinderen. Die worden 's morgens ingesmeerd voor ze naar school gaan, tussen de middag nog een keer en als ze uit school komen. En dan niet met een dikke klodder maar net even dat extra laagje.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Anna28  schreef op: 22-05-2014 11:13:23
Tim heeft dit jaar dus voor het eerst uv kleding gekregen voor aan het strand en als hij in de zon speelt in onze tuin. Die verbrandde zo snel dat hij de blaren er op had staan na een kwartiertje. 
Maar hij is nog klein en accepteerd het allemaal prima. Kan me voorstellen dat grotere kinderen echt niet ieder uur thuis komen om in te smeren. 
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 11:17:12
smeren jullie op dagen als deze jullie kinderen in als ze naar school gaan ? Echt ?
Ik niet hoor...ze zitten binnen....ze hebben kleren aan en waar ze geen kleding aanhebben, hebben ze al vaker zon gehad.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Boterbloem  schreef op: 22-05-2014 11:24:03
Hier vertellen de juffen vaak even als ze de volgende dag lang buiten gaan spelen (als de gymles vervangen wordt bijvoorbeeld) dan kun je insmeren van tevoren als je dat wil.
Maar ik smeer in principe voor schooltijd ook niet in (gewone dagen met korte pauze)
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Martine  schreef op: 22-05-2014 11:34:21
Ik smeer de kinderen 's morgens al wel in. Maar ik heb dan ook echt een helel blanke huid en de kinderen ook. Rowin nog lichter dan Lynn overigens.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Son  schreef op: 22-05-2014 11:37:26
En je smeert je kind dan echt alleen maar in voor t speelkwartier om 10 uur ? De zon heeft dan nog niet zo veel kracht hoor. Maar als je snel verbrand weet ik t niet..kan me er niks bij voorstellen.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Suus  schreef op: 22-05-2014 11:39:02
Ik smeer ook niet naar school.
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Debby1977  schreef op: 22-05-2014 11:41:12
Ik smeer nooit voor school
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Minou  schreef op: 22-05-2014 11:41:21
Jochie is wel heeul erg verbrand zou mij niet verbazen dat het ook een reactie is, zonneallergie icm zonnebrandspul. Of supergevoelige huid, zeker die oortjes. Ach gos

hier ook niet de dure,maar dit ken ik niet hoor.


 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Minou  schreef op: 22-05-2014 11:42:02
ik geef flesje mee. Zeker met overblijven en spelen en weinig schaduw daar. 

In de praktijk gaat de fles snel leeg
 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Spatje  schreef op: 22-05-2014 11:46:11
hier net als sis altijd de 1+1 aktie

en aangezien de jongste overblijft en ze dan ruim een half uur buiten zijn smeer ik haar in , alleen gezicht en armen, benen niet, heb ook dames met een lichte huid, die overigens wel mooi bruin wordt


 
Quote
RE: foto van verbrandde jochie
Martine  schreef op: 22-05-2014 12:52:12

Quote son:
En je smeert je kind dan echt alleen maar in voor t speelkwartier om 10 uur ? De zon heeft dan nog niet zo veel kracht hoor. Maar als je snel verbrand weet ik t niet..kan me er niks bij voorstellen.



Hij komt nooit verbrand uit school, dus zal wel iets helpen

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op foto van verbrandde jochie
Naam
Bericht