Menu
 

Topic:

alleen naar de de bios?

Mvi  schreef op: 30-04-2014 11:50:06
2 vriendinnen van mij zetten hun kinderen van 7 8 en 9 alleen af bij pathe (bioscoop) en gaan dan zelf lunchen in de stad. Ik ga niet mee want ik vind mijn kinderen van 5 en 8 daar veel te jong voor. Wat vinden julle er van? ben ik te streng? Gisteren mocht mijn dochter van 8 ook niet meer om 20.45 met het buurmeisje van 9 naar de speeltuin, tot 19.30 mocht dat wel en daarna binnen of in de tuin/poortje.
 
Quote
Navigatie
RE: alleen naar de de bios?
Jen9  schreef op: 30-04-2014 22:24:26
Helemaal fout natuurlijk en niet leuk voor de oudste haha.. wost was ik als puber toen mijn zusje dingen mocht die ik pas 3 jaar later mocht ;-)
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mvi  schreef op: 30-04-2014 22:40:38
mijn jongste van 5 bijna 6 mag met en vriendje naar de speeltuin, na een half uurtje ga ik er ook heen en ga zitten lezen op een bankje, mijn dochter van 8 mag wel alleen naar school maar haar broertje moet ook naar school dus we gaan gezellig samen. het gaat erom dat als er iets gebeurd er wordt er een ziek of er gebeurd iets in de zaal ze dan niet ff naar huis kunnen komen. Ze zitten tussen allemaal vreemde mensen, en ik ben echt niet  paranoia en mijn man ook niet, maar sommige dingen moet je niet te vroeg invoeren. Ik heb het laatst gezien met een waterpolotoernooi van de basisscholen, veel ouders hadden geen zin om 3 uur in het zwembad te zitten, met als gevolg dat badmeesters met een hoop huilende 7 / 8 jarige aan de hand liepen ze zoeken in de tribune waar papa of mama was. niemand die die kinderen kent want het zijn er een paar honderd. Ik zou me echt kapotschamen als ik er dan niet zou zijn. Voor alles is een juist moment, sterker nog, nu ik erover nadenk gaat het hier niet gebeuren. Bovendien wonen wij tegen de binnenstad aan, heel druk verkeer, ze fietsen wel allebei als sinds ze 4 zijn met mij mee, maar je merkt toch dat mensen door rood rijden, om maar helemaal te zwijgn van de gehaaste ouders sochtends die langsscheuren.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Jen9  schreef op: 01-05-2014 06:00:35
Dat vind ik fout van de scholen..., zij zijn dan verantwoordelijk.
Het gaat niet alleen om geen zin, je moet ook maar kunnen.. Ontzettend dom om een waterpolotoernooi voor zulke jonge kinderen te organiseren.. Ik heb 20 jaar voor de klas gestaan, maar t zou echt niet in mijn hoofd opkomen.

Uiteraard ieder voor zich, ik vertrouw mijn kinderen hier volkomen in... begeleid ze naar hun zitplek en ben er 1,5 uur later weer, of de moeder van de vriend/vriendin.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mv5  schreef op: 01-05-2014 09:13:31
Als je de kinderen naar de bios brengt en weer ophaalt, kan er weinig fout gaan. Worden ze ook zelfstandig van. In geval van nood kunnen ze bij de bios altijd bellen.
Tegenwoordig worden kinderen vaak wel heel beschermd opgevoed. Bij mijn jongste in de klas (groep 7) zit een kind dat niet zelf naar school mag. Wordt elke dag gebracht en gehaald met de auto, terwijl het maar tien minuutjes fietsen is. Mijn kinderen gaan al sinds groep 3 alleen, het is maar vijf minuutjes fietsen en maar één keer oversteken. Na twee jaar samen oefenen moet dat toch kunnen. En ze zijn met meerdere. Als ze in de zomer bijvoorbeeld gaan zwemmen, hoeven ze ook echt niet te bellen als ze er zijn.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mvi  schreef op: 01-05-2014 09:23:55
hier moeten sommige kinderen ook alleen naar school fietsen, maar dan wachten die kinderen op de hoek van de straat en als ik met mijn kinderen eraan kom fietsen ze met mij mee, 7 jaar. dus de verantwoordelijkheid ligt gevoelsmatig dan bij mij, vind ik heel vervelend. Ik ben heel erg voor zelfstandig worden, maar er zijn wel grenzen. Als je in een rustig dorp woont kun je mss al op de 7e alleen naar school fietsen maar hier kan dat echt niet. en natuur;ijk ben je met een tweede makkelijker maar als om 17.00 nog een 4 jarige alleen in de speeltuin zit en ik als laatste naar huis ga met mijn kinderen voelt dat toch heel fout om zo'n kind alleen te laten zitten. Laat ik het zo zeggen, ik zou het heel vervelend vinden om en andr dat veranttwoordelijkheidsgevoel te geven over mijn kinderen, op sommige leeftijden hoor je er gewoon nog bij te zijn, ik vind kinderen die te vroeg streetwise zijn niet altijd heel verstandig.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mvi  schreef op: 01-05-2014 09:29:50
@Jen waarom ligt die verantwoordelijkheid bij de scholen? Jij hoort er als ouder gewoon bij te blijven, er was meer dan genoeg plek op de tribune of achter het glas, spreek dan vantevoren af dat je per groepje 1 ouder laat zitten. Ik bleef wel samen met een vriendin en dan wordt er doodleuk gevraagd : blijven jullie hier? oo dan zeg ik wel tegen mijn dochter dat als er iets is ze naar jullie kunnen komen want ik ga echt niet in die hitte blijven en weg was ze, druk druk druk met zichzelf. Het is toch ook leuk om je kinderen te zien zwemmen? Ik baalde ook van die hitte en ik had ook de hele dag gewerkt, had 100 dingen te doen en mijn zoontje vond er geen bal aan. maar je hebt als ouder bepaalde verplichtingen naar je kind en de leraren zijn niet voor alles verantwoordelijk.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Chloe  schreef op: 01-05-2014 09:57:49
Die van mij van 9 zou dat echt niet willen! Is juist iets wat we gezellig samen doen. Mocht ze het zelf graag willen met vriendinnen vanaf een jaar of 10, dan zou ze dat bij ons in de stad wel mogen. Dan zou ik wel in de buurt blijven en een telefoon meegeven.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mvi  schreef op: 01-05-2014 10:28:36
vanaf 10 jaar denk ik idd dat wij dat mijn dochter en wij er sociaal emotioneel klaar voor zijn, ook al hb je nog zulke verantwoordelijke 7 jarigen, het gaat erom dat ze zich kunnen handhaven bij evt. onverwachte gebeurtenissen.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
Mvi  schreef op: 01-05-2014 10:38:05
en over laat buitenspelen, ik ben daar helemaal voor, heerlijk in de zomer lekker hier buiten de poort tennissen, voetballen, verstoppertje spelen, in de tuin op onze trampoline, en dat mag zeker tot 2100, maar niet meer buiten het zicht in de speeltuin, daar hangen alleen maar tieners rond savonds, leuke jongelui verder hoor, geen echte hangjeugd, maar geen plek meer voor jonge kids.
 
Quote
RE: alleen naar de de bios?
M&j  schreef op: 01-05-2014 10:44:14
Vanaf een jaar of acht is dat toch wel gebruikelijk in mijn omgeving, dat ze activiteiten gaan doen zonder begeleiding van ouders. Dat kan bioscoop zijn of zwembad, ijsbaan etc. Ik ga heel graag mee maar heb er niet vaak tijd voor en zij willen mij niet meer overal bij hebben.

De speeltuin is 's avonds niet open maar om kwart voor negen mogen ze echt nog wel even naar een speeltuintje in de buurt in de vakantie, wel met een tijdafspraak dat ze thuis moeten zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op alleen naar de de bios?
Naam
Bericht