Menu
 

Topic:

Pil en hoge bloeddruk

Mv E.l.s  schreef op: 15-04-2014 22:41:15
Omdat ik al een tijd een vreemde menstruatie hb, onregelmatig, erge stemmingswisselingen, nachtelijk zweten en het ergste, hartkloppingen, vanochtend naar de huisarts geweest. Hij heeft me na een uitgebreide anamnese de pil voorgeschreven. (Om mijn lichaam voor de gek te houden en net te doen alsof ik geen overgangsklachten heb haha. Sta er overigens wel volledig achter hoor). Maar  omdat ik al een tijdje van tijd tot tijd een opgejaagd gevoel heb, heb ik eens mijn bloeddruk opgenomen. En ja hoor, giga hoog. En elke keer wanneer ik bij mijzelf de bloeddruk meet, maak ik me weer druk van o jee, met als gevolg een hoge bloeddruk. Zo ook vanochtend bij de huisarts, een hele hoge bloeddruk. 
Nu adviseerde hij om gewoon met de pil te beginnen en over 2 weken mijn bloeddruk nog eens te laten controleren. 
Maar ik durf de pil nu helemaal niet te slikken. Heb de hele dag al hoofdpijn, heb het idee dat ik ieder moment een hersenbloeding krijg. Sorry, maar het is wel duidelijk dat ik niet lekker in mijn vel zit. Zal ik vanavond nu wel/niet de pil gaan slikken? (Maar om wakker te worden met je hart in de keel is ook heel beangstigend)
 
Quote
Navigatie
RE: Pil en hoge bloeddruk
Bettie  schreef op: 15-04-2014 22:42:55
Wel pil heb je voorgeschreven gekregen?

 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Mitch  schreef op: 15-04-2014 22:44:21
Wat je kan doen is een 24 uurs meeting aan vragen.

Dan word je bloeddruk over een hele dag een nacht gemeten.

Wat vervelend dat je zo angstig ervoor bent...hoe hoog was je bloeddruk?




 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Mv E.l.s  schreef op: 15-04-2014 22:50:24
Heb het verdrongen hoe hoog het precies was, wel dat onderdruk bijna 100 was en bovendruk iets van 180. 
Marvelon heb ik voorgeschreven gekregen. Heet niet zo, (ben naam even kwijt) maar zelfde werkzame stof. 
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Sammie  schreef op: 15-04-2014 22:57:57
Van hoge bloeddruk krijg je geen opgejaagd gevoel, je merkt er niets van. Dat opgejaagde gevoel heeft waarschijnlijk een andere oorzaak. Mijn man had in januari een onderdruk van 160 en ik was ook bang voor problemen met zijn hart. Maar dat hoeft helemaal niet samen te hangen. Zijn hart blijkt perfect in orde. 

heb je misschien last van hyperventilatie? Dat geeft ook een erg opgejaagd gevoel, erg onplezierig. En als de arts een probleem zou verwachten, dan zou hij die pil toch niet voorschrijven? Hij had je bloeddruk toch opgemeten?
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Sammie  schreef op: 15-04-2014 22:59:54
Oh ja, de onderdruk van mijn man ligt nu nog steeds boven de 100 en dat met medicijnen. Van die bloeddruk merkt hij nog steeds weinig, van de medicijnen heeft hij allerlei bijwerkingen. Soms lijkt de kuur erger dan de kwaal.
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Xsara  schreef op: 16-04-2014 07:35:35
ik vind dat je terug moet gaan naar je huisarts en dat je je angst moet delen..

waarom ben je bang voor ..................... ????

als je bang bent voor een hersenbloeding dan kun je de pil gerust nemen want dat zorgt soms voor stolling waardoor je een prop krijgt... even heel domweg gezegd hoor maar ik wil eigenlijk aangeven dat hier en dus ook ik alleen mensen zijn die er amper iets van weten en dat je echt bij je huisarst moet zijn.

even ter zijde, ik heb op mijn 27e een zwaar herseninfarct gehad mede door marvelon ik ervaar nu nog de gevolgen er dagelijks van en ik ben van mening dat jij je lijf het beste kent en dat alleen de huisarts er iets mee kan.. blijf heengaan tot het goed voelt. ik heb er 5 keer gezeten en uiteindelijk met complete uitval gereanimeerd afgevoerd door ambulance.. wat ik wil zeggen is dat je echt bij je huisarts moet zijn en daar moet aangeven hoe jij je voelt.. 9 van de 10 keer is het niks maar beter dat er dan even goed over is gepraat en jij een goed gevoel erbij hebt..
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Nina1  schreef op: 16-04-2014 07:48:58
Idd deel je angst met je huisarts. Alleen je arts kan je gerust stellen.
Marvelon zou ik persoonlijk niet nemen. Heb ik met 25 jaar een flink trombosebeen van gekregen. En ook ik zit nog dagelijks met de gevolgen...

 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Jen9  schreef op: 16-04-2014 08:06:03
Ik khad ook zo'n hoge bloeddruk, , maar ik meet t verschillende keren per dag, ik verplicht mezelf eerst 10 minuten rustig te zitten en dan te meten.. Is hij te hoog? dab 10 minuten later nog een keer, en ik heb gewoon een prima bloeddruk.

Ik word gelijk bang als ik die bloeddruk ga meten zo stom, want dat jast die bloeddruk direct omhoog... Ik krijg trouwns dan ook een opgejaagd gevoel en weet dan direct hoe laat t is....
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Anne Mv 3  schreef op: 16-04-2014 08:54:43
Je klachten kunnen veroorzaakt worden door de overgang maar het kan ook veroorzaakt worden door stress.
De pil voorschrijven om overgangsklachten weg te nemen is inmiddels discutabel omdat je de klachten (hevig) terug krijgt op het moment dat je stopt met de pil. Ik neem aan dat je de pil niet blijft slikken tot je 80e
Met andere woorden: als jij je niet goed voelt bij de pil dan moet je die vooral niet gaan gebruiken!
'Laat desnoods eerst uitgebreider bloedonderzoek doen ofzo, en kijk eens of het zo kan zijn dat je last hebt van stress of andere onverwerkte zaken. Dat komt er gewoon uit in periodes dat je wat minder stabiel in je vel zit (en hormonen kunnen veel overhoop gooien!)
Sommige vrouwen zijn enorm opgeknapt van een dieet. Kijk eens op de site van de Energieke Vrouwen Academie, misschien kun je daar wat mee.
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Mv E.l.s  schreef op: 16-04-2014 13:35:40
Het zal vast ook voor een groot deel tussen mijn oren zitten, maar ik ben vandaag een heel ander mens!!
Geen hartkloppingen, geen gejaagdheid, niet zo zwaar op de hand. Het is de bedoeling dat ik over 3 maanden terugkom bij de huisarts en dan overleggen wat te doen. Huisarts weet van mijn angst, maar hij moest toch de risico's van de pil melden, waar je niet vrolijker van wordt. Het is trouwens geen marvelon, maar microgynon 30. 
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Bettie  schreef op: 16-04-2014 13:44:15
Volgens mijn huisarts was dat de allerlichtste pil én kon dat echt geen kwaad. Ik slik 'm nu een jaar en heb nergens meer last van. Behalve in mijn stopweek. En aangezien we die met die pil kunnen opschuiven, is dat nog 2 tot 3 keer per jaar.
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Mv E.l.s  schreef op: 16-04-2014 14:10:42
Welke klachten had jij dan Bettie?
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Nina1  schreef op: 17-04-2014 00:05:44
De mycrogynon 30 en marvelon verschillen niet heelveel qua hoeveelheid hormonen. Er zijn nog lichtere pilsoorten verkrijgbaar. Bijv mercilon.
 
Quote
RE: Pil en hoge bloeddruk
Nina1  schreef op: 17-04-2014 00:07:04
Maar wel fijn dat je je iets beter voelt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pil en hoge bloeddruk
Naam
Bericht