Menu
 

Topic:

Busreis naar Spanje

Monica Mv 2  schreef op: 15-04-2014 09:23:40

Het is bijna zover. Het begint nu akelig te kriebelen.

Vorig jaar rond deze tijd kwam de arts van mijn zoontje en de maatschappelijk werker van het ziekenhuis met een idee. Het zou eens goed zijn als deze mama quality time had met haar dochter. Dus kwamen ze met het grandioze idee dat mama eens een paar daagjes op vakantie moest met dochter. Zo kon papa zich ook eens op de zorg richten van Guus.

Prima idee. Maar mijn dochter en ik kwamen er niet uit. We zouden een weekendje london doen, toen een midweekje cp, toen een week Turkije maar dat vond ik om de 1 of andere reden doodeng om dat te gaan doen met een klein blond meisje van 10. En rond kerst hadden we nog niks geboekt. Toen zei mijn man op een zaterdag. Kirsten en Moon, we gaan nu de auto en naar het reisburo, misschien hebben die nog een idee.

En jawel hoor, uitgelegd dat wij altijd naar Oostenrijk gaan. Karinthië of Tirol, met de auto en dus tussen de 12 en 16 uur in de auto zitten en daar geen problemen mee hebben maar we nu de auto niet mee wilden nemen omdat mijn man en Guus dan nergens heen kunnen.

Toen kwam de mevrouw van het reisburo met een aantal boekjes aanzetten. Van Schotland met de boot, vliegen naar Turkije, de bus naar Spanje tot jawel bungalowparken in Nederland die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Kanonne wat is dat laatste duur t.o.v. de buitenlandse reizen.

Wij de boekjes mee naar huis en met kerstmis erin gekeken. En zo zaten wij 1e kerstdag aan de gourmet met schoonouders en vertelden zij enthousiast dat ze ooit eens toen mijn man en zijn zusje nog klein waren (ze schelen maar 11 mnd), en ongeveer dezelfde leeftijd van Kirsten hadden zij eens naar Santa Susanna aan de costa brava waren geweest. Zelfs mijn man, anti zon, zee strand meneertje vertelde erg enthousiast. Mijn dochter zat aan hun lippen gekluisterd. Ging gelijk op internet kijken met papa. Dus de reisboekjes vlogen de tafel op en werden driftig doorgebladerd en er werd veel verteld.

Mijn meisje, die al weinig kan lachen door alles wat er gebeurd is de laatste 2 jaar genoot volop.

Dus tsja, voor haar was de keuze gemaakt. IK wil naar Spanje.

Dus hops, 27 december zaten wij weer met z'n 3tjes bij het plaatselijke reisburo. Mijn dochter vertelde honderduit over wat opa, oma en papa verteld hadden. De mevrouw van het reisburo vond het geweldig, haar man kwam er zelfs bij zitten. In de tussentijd zocht ik 3 hotels uit. Uiteindelijk vlogen mijn keuzes op tafel. Ik kijkend naar de prijs en niks gewend had niet zo'n beste keuzes gemaakt, bleek bijvoorbeeld benidorm te hebben uitgekozen ipv de costa brava 

Dus toen kwam de mevrouw met een hotel aan. En ja die was leuk. Wel iets duurder als alle anderen maar gericht op kinderen. Halfpension. Ideaal. Zelfs ik werd helemaal enthousiast. De keuze bus of vliegen werd al snel bus. Het scheelt de helft qua prijs en zo ziet mijn dochter eens wat onderweg. Aangezien wij autorijden geen ramp vinden, ik al eerder eens met de bus ben geweest en we snachts rijden vond ik die keuze die Kirsten maakte helemaal prima. Dus toen was het rond. 10 dagen met een bus naar Santa Susanna vlakbij Malgrat de mar.

Nu 5 maanden later, Guus staat aan de vooravond van een zware operatie. Uitgesteld omdat mama en zus op vakantie gaan. De kinder thuiszorg zal als ik op vakantie ben, hier zijn van 8 uur smorgens tot 18 uur s'avonds en als mijn man weg moet blijven ze langer. Dus de zorg is goed ingedekt maar ik vind het vooral erg moeilijk om Guus los te laten en de zorg helemaal aan anderen over te laten. Dat is uiteindelijk ook 1 van de doelen geweest van de matschappelijk werker, dat mama vertrouwen leert hebben in anderen rondom de zorg van Guus. Mijn man vind het vooral leuk voor ons. Spannend voor hem zelf, maar gunt het ons enorm. En is verder relaxt, als Guus in het ziekenhuis komt, dan ga ik gewoon in Amsterdam zitten zegt hij.

En ik, ik vraag me af. Die bus, mijn dochter ziet het helemaal zitten. Toen we nog geen kinderen hadden gingen mijn man en ik ook wel eens met een busreis en dat was geen probleem. Maar toch, 16 uur in een bus zitten is wel lang hé. De mevrouw van het reisburo zegt, dit gaat je bevallen of juist niet. Maar dat moet je ervaren hebben. Ik heb al mensen om ons heen gehoord die zeggen, nooit meer. En ook hoor je nu inene veel meer vrouwen die alleen met een dochter of zoon gaan en dat al jaren doen en enthousiast zijn. De ene zweert bij boosten, de ander bij sunweb of solmar enzo. Ik ben benieuwd, heb er zin in maar vind het reuze spannend.

En dan in Malgrat de mar/santa Susanna. Wat kunnen wij er allemaal doen? Ik heb al leuke dingen gelezen en we krijgen onze tijd wel om. Maar bijv. alleen met haar in de trein naar Barcelona, dat durf ik echt niet hoor.

Moet je in Spanje op markten ook afdingen net als in Turkije?


Kortom, er spoken een hele hoop vragen door mijn hoofd en ik hoop dat als je je al door mijn verhaal heen gewurmd hebt, je mij alles wat je weet kunt vertellen over de costa brava, spanje, busreis, het eten enzo?

Ik heb er echt enorm veel zin nu in. Mijn dochter telt de dagen af.  De thuiszorg heeft samen met Guus ook al allemaal leuke uitjes bedacht. Ik hoef me geen zorgen te maken, maar van binnen? Vandaar dat ik het even van me af typ.  Het voelt zo raar....

 
Quote
Navigatie
RE: Busreis naar Spanje
Onsjanneke  schreef op: 15-04-2014 09:38:17
Ik wens je heeeeel veel plezier. Hoop dat je de rust krijgt om de thuissituatie een beetje los te laten.

Je hoeft niet 16 uur stil te zitten in de bus, er zijn ook rustpauzes waar je er even uit moet/mag. Maak daar ook flink gebruik van door even te rennen, rekken en strekken.

Malgrat ken ik verder net dus geen tips.

Ik zou wel een dag met de trein naar Barcelona gaan, maar als je daar niet overheen ziet blijf je lekker bij het strand.

En op een markt moet je ALTIJD afdingen, ook in Nederland
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Jo  schreef op: 15-04-2014 09:40:52
Spannend zeg!!!
Kan me enorm goed voorstellen dat het allemaal heel eng is, ene kan op vakantie met je meisje, aan de andere kant Guus alleen laten.
Maar ik denk als je in de bus stapt je lekker alles van je af kan laten glijden en lekker samen genieten.
Het fijne van deze tijd is dat je heel makkelijk kan bellen, whats appen enz regenwoordig zodat je toch op de hoogte van elkaar blijft.
Ik wens jullie heel veel plezier!!!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Anne Mv 3  schreef op: 15-04-2014 09:50:44
Wat een stoere vrouwen zijn jullie! Geweldig leuk!

Ik ken die omgeving niet, dus daar kan ik je niet mee helpen.
Misschien kun je met een ander stel samen met de trein naar Barcelona?
Wat wil Kirsten graag, veel uitstapjes of vooral lekker 'chillen', zwembad, strand, boekje, wandelingetje....

!6 uur in de bus is wel een hele tijd, maar het is nu nog niet zo warm hè.
De airco kan dus op een lage stand of uit. Heb je al van die lekkere nekkussentjes en slaapmaskers klaarliggen?

Ik weet niet wat je nu gebruikt aan medicatie, maar om er voor te zorgen dat je niet helemaal hyper-de-hyper wordt is het misschien fijn om nu passiflora o.i.d. te gebruiken, het geeft wat rust in je hoofd en lijf maar je wordt er niet suffig van (van valeriaan bijvoorbeel wel).

Hele fijne vakantie!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Anmv3  schreef op: 15-04-2014 10:40:23
Wat leuk ! en het zal je goed doen, ook al zie je er nu als een berg tegenop.

Wordt een avontuur waar je meisje het later nog over zal hebben, hoe bijzonder is dat !

In de bus vooral een lekker warm vest meenemen en lekkere sokken aandoen voor als je de schoenen
uit wil doen. Wij gingen eens in de zomer op onze slippertjes en hadden toch een partij koude voeten, bah..

Verder, geniet geniet geniet
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Monica Mv 2  schreef op: 15-04-2014 10:45:07
Thanks voor de lieve woorden. Het voelt echt raar. Maar An jij zal wel goed kunnen aanvoelen hoe ik mij nu voel.

Dat van die sokken en een fleece dekentje had ik al ergens op internet gelezen. Opblaasbare kussentjes hebben we ook al aan gedacht, medicijnen enzo ook. Opa en oma bereiden ons goed voor zeg maar

Enne Anne, ff nieuwsgierig. Heeft Kirsten er al wat tegen jouw over gezegd??

Ik heb zelfs gedacht aan chippies en tuc koekjes enzo om s'avonds op de kamer het gezellig te houden. Drinken koop ik daar. Er zou een supermarkt vlakbij zijn. En laten Kirsten en ik nu allebei dol zijn op buitenlandse supermarkten
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Eefje  schreef op: 15-04-2014 10:51:18
Ff over die Passiflora, daar zit dus ook valeriaan in 
Maar dat is idd niet versuffend, is een plantaardig middel.
Voor een beetje rust is het goed om daar nu mee te beginnen, kan het nog ff "inwerken". 

Mijn ouders gingen ook altijd met de bus, en zij vonden het fijn.
Je stapt in en de vakantie begint!

Mijn ouders zijn ook met de trein naar Barcelona geweest. Ging heel makkelijk.
Je bent er dan in de buurt, dus doen! Anders krijg je er misschien later spijt van.
Misschien kun je het als dagtocht doen, georganiseerd? Dan ben je met een groep, i.p.v. met zijn tweeën.

Heeeeel veel plezier, jullie hebben het verdiend 
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Meelezer  schreef op: 15-04-2014 10:53:19
Zeker met de trein naar Barcelona gaan, hartstikke leuk!
Daar kun je met een (open) bus langs allerlei leuke bezienswaardigheden gaan.
Overal zijn mensen die je willen helpen, bij het hotel hebben ze ook vaak mensen die je het allemaal kunnen uitleggen hoe en welke trein etc je moet nemen.
Gewoon doen, anders kom je straks thuis en denk je: "had ik maar."
Jullie zijn al zo stoer dat jullie deze reis gaan ondernemen en dit kunnen jullie gewoon, dit hebben jullie hard nodig!
(ik reageer bijna nooit, ben echt een meelezer, maar dit is zo belangrijk voor jullie allemaal!)
Verder wat eten betreft, het is Spanje, op bijna elke hoek zit wel een friet van Piet als je niets kunt vinden wat je lust.
Ze hebben "bikini's" heerlijke tosti's uit de oven. Verder veel menu's met gewoon foto's erop wat je kunt bestellen. hahaha, hoe makkelijk wil je het hebben.
Meid ga heerlijk met je dochter even weg, probeer het los te laten, elke dag zal dat een stukje beter gaan.
Je zult zien dat papa en Guus er samen ook goed uit gaan komen, anders dan dat jij het zal doen, maar daardoor niet slechter, echt niet.
Je moet even de batterij opladen en je meisje ook.
Qualitytime samen en probeer ervan te gneieten, wie weet wanneer je weer eens even weg kan gaan.
Het is superstoer en gaaf wat jullie gaan doen!
Veel plezier!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Nelia  schreef op: 15-04-2014 11:03:22
Ik snap je heel goed, vind het ook zeer lastig om de zorg uit handen te geven. Toch moet je proberen te genieten en dat zal vast lukken als je eenmaal op weg bent en het thuis goed gaat.

Voor Barcelona kun je via je hostess een georganiseerde reis boeken. Dan ga je bv. langs het voetbalstadion, de Sagrada Familia (kerk) en de fonteinen aan het eind van de dag. Tussendoor heb je tijd om wat rond te kijken, te eten en te shoppen.

Alvast een hele fijne vakantie samen!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Bartje  schreef op: 15-04-2014 11:10:17
ik weet dat je ook met de bus naar barcelona kan gaan moet je wel reserveren.en s'avonds in de bus wordt misshien wel bingo gedaan?ben je toch weer een uur verder.en dan gaan ze een film kijken?volgens mij zit er ook de lidl in malgrat.salou is er ook niet zo vervandaan en daar zit een pretpark.ik wens je een fijne vakantie samen met je dochter.lekker door straatjes wandelen,winkeltjes kijken,naar de markt.
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Mireille74  schreef op: 15-04-2014 13:44:18
Er gaat ook een trein langs al die badplaatsen, loopt langs de boulevard. Kun je makkelijk eens naar een ander plaatsje, Salou bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Kaasje  schreef op: 15-04-2014 15:56:23
Geen tips, wel wil ik jullie heeeel veeeel plezier wensen!!

Even heerlijk samen de zon op je snuit en niks hoeven!

 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Bettie  schreef op: 15-04-2014 16:09:28
Wanneer gaan jullie precies weg Moon?

Wat hebben jullie dit verdiend zeg; echt mama-dochtertijd zonder.......

Maar dat loslaten zal zo ontzettend moeilijk zijn. Alle zorg die jullie hebben om je kinderen moet je in 1x loslaten én uit handen geven. Aan de andere kant; wat zullen beiden genieten. Kirsten van jouw onverdeelde aandacht en Guus van de extra thuiszorg aandacht.

Ik ga van harte hopen dat jullie een megagave en voor herhaling vatbare vakantie met elkaar krijgen én hebben.
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Bepje  schreef op: 15-04-2014 20:38:39
Nu het dichtbij komt wordt het eng, dat is normaal hoor in jouw situatie. Denk dus vooral niet dat dat raar is. Verder heb ik geen informatie voor je maar wil je wel heel veel plezier en vooral ontspanning toewensen voor jullie allebei !!!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Moortje  schreef op: 15-04-2014 20:52:30
oh heerlijk!! geniet ervan met z.n tweetjes!
welk hotel gaan jullie?
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Monica Mv 2  schreef op: 15-04-2014 20:55:14
Dank jullie wel voor de tips en lieve reacties.

Bettie wij gaan 25 april weg. Moortje we zitten in hotel Aquamarina
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Anne  schreef op: 15-04-2014 20:59:23
Nope Moon ze zei nog niks daarover   zal nog wel eens vragen hoe ze ertegenaan kijkt
Maar veel plezier meis en genieten hoor, veel foto's maken voor later
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Bianca29  schreef op: 15-04-2014 21:15:00
dat hotel ken ik wel ben ik ook geweest ,santa suzanna is verder niet heel spectaculair maar wel heel gezellig ,vooral s,avonds .
al weet ik niet zo vroeg ik het seizoen .
trein stop vlakbij hotel ,is goed aan te lopen en zou zeer zeker naar barcelona gaan ,maar hou je tas heeel goed in de gaten .
ben bij het instappen in de trein beroofd. 
er liggen enkele nederlands talige cafeetjes  op de boulevard heeeel gezellig.
busrein deden wij altijd ,is juist heel leuk vonden wij .
de bus stopt redeljk vaak en dan inderdaad eruit en benen strekken ,even wandelen  met z,n tweetjes .
slapen gaat prima ,leuningen kunnen goed plat en beensteun kunnen vaak omhoog .
dekentje mee want s,nachts vaak fris in de bus.
verder wens ik je ontzettend veel plezier ,geniet van elkaar en thuis is alles verzorgd dus laat je zorgen los....
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Moortje  schreef op: 15-04-2014 22:31:17
oh dat moet een super hotel zijn!! veel plezier
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Chantal31  schreef op: 15-04-2014 22:52:51

misschien ook een leuk idee... weet alleen niet of ze al varen
Ga met de Dofijet boot kan je naar alle plaatsen aan de costa brava. Is niet duur en bij de heen weg stoppen ze onderweg op een plekje en kan je op de bodem van de boot vissen kijken. Onze dametje van 6 vond het fantastisch.


Alvast heel veel plezier en geniet er lekker van.

 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Marjolein852  schreef op: 15-04-2014 23:51:57
Heel veelplezier gewenst! enne ik vind het super dat je dit doet..
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Nina1  schreef op: 16-04-2014 07:52:03
Veel plezier meid!! Geniet!! Als het iemand verdiend heeft....
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Spatje  schreef op: 16-04-2014 09:12:08
leuk zeg moon

mijn vader heeft jaaaaaaaren gependeld op dat stuk, ik was 15 toen ik voor het eerst ging en vanaf die leeftijd ieder jaar, laatste keer was toen ik zwanger was van de oudste

ik ben er dus heel vaak geweest, ik zat altijd in reymar, dat is net waar santa susanna begint zeg maar

sterker nog toen ik 15 was bestond santa susanne nog niet eens, heb het zien groeien zeg maar

tja ik ken malgrat uit mijn hoofd, wil je echt wat zien van het oude gedeelte dan kun je met zo'n treintje mee en die gaat dan via de hele lange boulevard naar het oude gedeelte, ook leuk om eens te lopen, je doet er van waar jij zit ongeveer een half uur over, moet je wel geen winkeltjes bekijken

apotheek zit ook tussen ss en malgrat in, het is gewoon leuk, ik ben niet meer gegaan omdat het me snachts te luidruchtig was, verder heb je pub 13 en de pepermolen, zitten nederlanders in

have fun
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Mafkees  schreef op: 16-04-2014 11:28:21
wat geweldig!

wat heerlijk dat jullie gaan, ik hoop dat je los kunt laten en je kunt richten op je dochter en op jezelf.

ik heb vroeger elke meivakantie in Blanes doorgebracht (vlakbij) ook altijd met de bus.
echt heerlijk! het zal nog niet zo druk zijn, dus veel ruimte, stoppen vaak.
als je het ziet als ontspanning zal dat ook zo voelen.

met de trein naar Barca is max 1,5 uur maar de trein rijdt langs het strand. heel erg grappig.
je hoeft niet bang te zijn, de trein werkt hetzelfde als bij ons.

in Susanna zal je winkeltjes hebben en een boulevard. heerlijk man.
lekker zwemmen, wandelen,
in Blanes zit een prachtige botanische tuin.
In Barca ook een prachtige dierentuin.

Oh, wat genieten zeg!

alvast heel erg veel plezier!

en doe effe een fleechedeken in je tas. ik vond de bus altijd behoorlijk fris! in de nacht...
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Jen9  schreef op: 16-04-2014 11:36:17
Heel, heel, heel veel plezier. Ik gun t je zo!
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Myself  schreef op: 17-04-2014 14:54:38
Heel veel plezier
 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Bianca29  schreef op: 17-04-2014 15:00:51
pub 13 ,zooo,n aanrader haha daar heeft mijn zus haar man ontmoet.
weet niet of martin er nog in staat als barman. moet je zeker kijken daar.

 
Quote
RE: Busreis naar Spanje
Monica Mv 2  schreef op: 18-04-2014 22:45:20
Hahahaha nee een café ofzo zal ik niet ingaan hoor.

Vandaag de papieren opgehaald bij het reisburo. Hij gaf de tip om met een treintje vanuit Malgrat de berg omhoogte gaan. Dat klonk ook erg leuk.

Vrijdag om 11uur vertrekt de bus. Zoals ik begrepen heb, vertrekt onze bus iets eerder zodat we vaker en langer kunnen stoppen. De thuiszorg verpleegkundige zei dat we dan waarschijnlijk in een bus met veel gezinnen zitten. Ideaal. Ik heb er ondanks dat het niet zo goed met Guus gaat wel enorm veel zin in.

Maar toch neem ik deze week even contact op met onze verzekeringsman. Stel dat ....
 
Quote
Navigatie


Reageren op Busreis naar Spanje
Naam
Bericht