Menu
 

Topic:

LTO3, ervaringen

Boterbloem  schreef op: 05-04-2014 14:15:28
is hier iemand die ervaring heeft met LTO3 bij zichzelf of zijn/ haar kinderen met ADHD?
Wat zijn de ervaringen?
 
Quote
Navigatie
RE: LTO3, ervaringen
Mama_anja  schreef op: 05-04-2014 18:47:07
wat is het ?

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Vera  schreef op: 05-04-2014 19:34:10
Ik heb even gekeken, het is een vervanger voor Ritalin
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 05-04-2014 21:29:28
Een natuurlijk alternatief idd. In Canada is het een geneesmiddel, in Nederland valt het onder de voedingssupplementen. 
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 06-04-2014 09:49:07
Zelf niet maar een vriendin van me heeft het voor haar dochter gebruikt die adhd heeft. In het begin was ze heel enthousiast maar helaas voor korte duur. Zat al aan de maximale dosering maar het hielp niet meer voldoende. Haar dochter gaf dit ook zelf aan dat het niet meer hielp.
Uiteindelijk dus toch aan de ritalin.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
K  schreef op: 06-04-2014 10:45:55
Als je met voeding wilt kijken, dan zou ik informeren bij de universiteit Nijmegen, via je huisarts. Daar wordt een groot wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met andere Europese universiteiten gedaan naar voeding en ADHD. Een dieet wordt opgebouwd om vervolgens te zien welke voedingsstoffen een reactie teweeg brengen. Je kunt dit vergelijken met het idee van tolerantietests bij allergieen. 
Het fijne weet ik er niet van, ik hoorde hier via via over. 
Het middel LTO3 ken ik verder niet, sorry. 
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 12:08:34
Wat jammer Nicole, dat het maar kortdurend was. De ervaringen die ik online zijn die zijn ook heel wisselend zie ik (al hoor ik dat dat bij Ritalin ook zo is? Misschien iemand ervaring mee?).

K, ik heb er ook over gehoord. Heb een poosje met iemand gemaild waarmee ik contact had via iemand anders hier, en dat heeft me wel aan het denken gezet. Want hij reageert voor mijn gevoel bijvoorbeeld wel op melk. En dan denk ik echt: hoe bestaat het??? Waar zit het hem daar dan in? Hoe kan dit het gevolg zijn van de oorzaak van ADHD. 

Wel heel interessant overigens ;-)

Visolie heeft hier overigens dus maar heel kort geholpen. Zagen we ook verbetering, maar niet lang genoeg. Dat is hier ook weer een basis dus het is ook maar de vraag. Maar het proberen waard denk ik.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 06-04-2014 12:31:53
Hier wel afkeer van alle melkproducten. Alsof ze weet dat het niet goed voor haar is. Ken via een fb groep mensen die ook kortdurend effect hebben gehad. Hier tot nu toe goede resultaten met methylfenidaat en concerta...
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 12:41:43

We proberen hem zo lang mogelijk van de medicijnen af te houden. Het is eigenlijk wel zeker dat hij ze ook moet gaan gebruiken, maar ook bij medicijnen treed bij veel mensen gewenning op en dat het minder werkt. Daarbij gebruikt hij al vrij veel medicijnen, dus elk moment dat het langer zonder kan proberen we het.
Voordeel is dat we ontzettend veel begeleiding krijgen wat heel positief uitpakt, school actief erbij betrokken wordt en ook begeleid wordt en de kerk waar hij ook aardig wat tijd doorbrengt er ook op dezelfde manier op inhaakt. Hierdoor wordt alles voor hem al veel beter.


Maar goed, er blijven mensen met onbegrip, en dat frustreert hem natuurlijk enorm. Terwijl het van die mensen best begrijpelijk is, want het is ook maar een ingewikkeld iets.
Dus het kan maar zo zijn dat hij over een half jaar wel medicijnen gebruikt, maar nu eerst nog even dit proberen. Het is ook nog niet zol ang bekend. In Canada blijken toch heel positieve ervaringen te zijn, maar goed, dan is de vraag: is dat echt zo, of wordt het overdreven (hmmm snap je wat ik bedoel?) ben altijd zo bang voor verkooppraatjes...

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 06-04-2014 12:50:04
Die onbegrip herken ik ook hoor....... medcijnen voor de mensen die dat onbegrip hebben zou wel handig zijn
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 12:58:51

Kon dat maar he? Maar eerlijk is eerlijk, hoe meer ik me inlees hoe beter ik begrijp dat het gewoon ontzettend ingewikkeld is.

Heb je het boek: alleen een moeder kan van zo'n jongen houden, gelezen? Dikke aanrader.


Die jongen heeft het zelf, die het geschreven heeft, en je gaat het ineens heel goed begrijpen.


Dat niet onze kinderen zozeer het probleem zijn, maar alle anderen die verkeerd op ze reageren.

Hoe vaak mijn zoon wel niet te horen kreeg: doe eens even normaal! Je leert het maar gewoon. Iedereen kan het dus jij ook.
Maar het is hetzelfde als dat je tegen een kind met 1 been zeg: sta niet zo stom op dat ene been, gebruik je andere ook. Iedereen kan op 2 benen staan dus doe jij het ook.

En dan het onbegrip, dat mensen denken dat jij verkeerd opvoed als je kind uit z'n plaat gaat. Dat ze menen dat zij dat wel aners gedaan zouden hebben. Dan denk ik: heb je enig idee wat voor strijd er in zijn koppie omgaat? Hoe heftig het is voor hem? Hoeveel harder het sowieso al moet werken maar door mensen als jij het bijna onmogelijk gemaakt wordt omadt het goeie niet opvalt maar het slechte continue benadrukt wordt?

Vind het soms maar moeilijk hoor...

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 06-04-2014 13:18:20
Klopt wat je schrijft en weet je sinds Lisanne medicijnen heeft zjn heel veel dingen vooruit gegaan. Maar aan de andere kant zijn er ook dingen bij gekomen. Ze is nu eerder overprikkeld omdat ze nu dus veel meer van alles meekrijgt en nog meer te verwerken heeft. De rust in het koppie maakt dat ze dus zelf meer mee krijgt. Maar ook meer van anderen. Dat die dus ook storend kunnen zijn......
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 13:30:08

Lijkt me ook heel heftig.

Heb me nooit beseft hoe zwaar het moet zijn voor de kinderen zelf. Onze zoon heeft veel gesprekken (tijdens spelletjes) met de orthopedagoog, en daar komt zoveel verdriet uit. Dat wij thuis de enigen zijn die hem wel leuk vinden maar verder vind niemand het leuk, dat hij wel normaal wil doen maar hij snapt niet wat ze bedoelen, want hij doet gewoon wat hij doet. Dat hij ook heel graag rustig aan tafel wil zitten maar dat zijn handen vanzelf bewegen en zijn voeten dan ook weer mee gaan doen. 


Dat hij het erg vind als hij impulsief een ander pijn doet maar dat het niet tegengehouden kan worden. Nu zijn we daar bijvoorbeeld mee bezig, en het stoppen moet van buitenaf komen, maar hij werkt zo knoepers hard! Maar in plaats van dat het gewaardeerd wordt wordt er nog meer aan aan zijn kop gezeurd, wordt hij nog meer uitgedaagd door leeftijdsgenoten en moet hij nog harder knokken.


Gelukkig willen veel ouders nu ook meewerken en zijn zij met hun eigen kinderen bezig, heeft hij een super spreekbeurt gehouden waar kinderen gewoon stil van waren dus het begin is er. Maar ooh wat hebben ze veel te verduren zeg!


Stel je toch voor dat je zelf normaal doet en dat jou de hele tijd gezegd wordt: doe toch normaal, maak niet zoveel geluid, stop eens met dit en met dat... Volegnsmij wordt je gek.

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 06-04-2014 14:06:39
Van de woorden doe toch normaal, door haar eigen juf vorig jaar werd Lisanne zelfs depressie en vroeg ze zich af waarom ze leefde......
Das dan een deskundige die het behoort te weten........

Het is inderdaad keihard werken en helaas is er bij Lisanne op school nog niet allemaal top. 1 juf snapt het perfect en de andere snapt er geen bal van en wil het volgens mij ook niet snappen, dat na 1,5 jaar......
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
M&j  schreef op: 06-04-2014 15:06:30
Herkenbaar hoor, boterbloem.

Ik heb zelf ADD maar was als kind best eenzaam. Andere kinderen snapte mij gewoon niet. Het voordeel is dat ik mijn zoon wel snap en mee kan gaan in zijn denkwijze maar ook snap dat hij zijn impulsiviteit niet uit zichzelf kan onderdrukken.

Ik heb dat middel bekeken maar ik denk niet dat ik het wat vind, de plant die er in zit staat bekend als een kalmerend kruid, dat zal best wel effect hebben op sommige zichtbare symptomen maar de werking is toch anders. Methylfenidaat is meer een stimulerend middel.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 15:20:07
Nou dat vind ik dus het moeilijkste, ik ben totaal niet impulsief dus moet echt zijn denkwijze leren begrijpen.
Maar waar een wil is is een weg en daar waar ik hem beter begrijp gaat het meth em ook steeds beter.

Herkenbaar Jacquelien, hier dezelfde emoties helaas... En dan zijn ze nog maar zo klein. En nu gaat alles beter (begeleid jullie begeleider school oook, of dat niet?) en nu gaat hij zichzelf afkraken omdat anderen het steeds minder doen... Pijnlijk, gelukkig is daar goede begeleiding bij want ik heb als moeder op dit moment niet de vaardigheden in huis om daar echt echt echt goedm ee om te gaan.

M&J, dat stimulerende is dus juist wat ik weer wil voorkomen, wat ik heb begrepen is dat ze daardoor dus eigenlijk overgeconcentreerd zijn, en dat lijkt me zo ontzettend heftig! Want ze zijn al zo hyper, dat is voor mijn gevoel erg vermoeiend. Toch ben ik niet tegen op medicijnen en als het nodig is zal hij het ook zeker krijgen. Wij hebben echt het geluk dat alles en iedereen zo meerwerkt waardoor we dit kunnen blijven proberen. Maar het ligt er ook aan in hoeverre hij er zelf mee kan dealen.

Het werkt idd kalmerend, en de vraag is: hoe overactief is hij dat hij kalmerend kan hebben en toch goed kan functioneren. Is dus echt afwachten. Je koopt per maand/ anderhalve maand, dus je kan er ook weer mee stoppen. Maar heb ook ervaringen gelezen van mensen die er echt moe van werden, dat is ook niet de bedoeling. Maar anderen hebben daar totaal geen last van.

Wat een moeilijke keuzes he...
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
M&j  schreef op: 06-04-2014 15:52:25
Bij adhd heb je niet een stuk van de hersenen dat overactief is maar het stuk van de hersenen die remt is te weinig actief. Dat kan met Methylfenidaat gestimuleerd worden zodat het beter werkt. 

Geconcentreerd zijn is juist lekker, dat brengt rust. Ik heb beide nodig, even mijn hoofd helemaal 'los' laten gaan en alle gedachten over elkaar heen laten tuimelen en momenten van heel erge concentratie, ook dat geeft rust. De toestand daar tussen is erg vermoeiend.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 14-04-2014 10:55:28

Hij gebruikt inmiddels voor de 5e dag LTO3.

Hij zegt zelf veel vrolijker te zijn in zijn hoofd. Hij wordt nog wel boos maar is heel snel weer rustig te krijgen (normaal sloeg het altijd door als hij boos werd) is nog even druk, zo niet drukker als anders, maar lijkt het anders om te zetten... Eerst ging hij irriteren, nou zoekt hij dingen op om te doen. Zoals vanmorgen het ontbijt en de broodtrommels te vullen. Maar hij zit zo vol energie die hij nu positief eruit lijkt te willen krijgen, dat hij vanmorgen om 7:45 aan het waveboarden was in de tuin.
Geheel tegen mijn principes in, maar ik dacht: kijken of je het zachtjes kan (kan hij nooit) en hij deed het zachtjes. (ongelooflijk! Beide buren waren al naar het werk, dus durfde de gok wel aan.)
Hij zoekt minder de confrontatie met zijn zusje, helpt haar meer daar waar nodig. Zij heeft een prijs gewonnen van het weekend, normaal zou hij heel boos zijn geworden want hij wil dat ook enzovoort enzovoort, maar hij was gewoon oprecht blij voor haar. Heel trots. Zo mooi om te zien!

Dus, of hij zit in een veranderdende fase die gewoon al kwam, of hij is in een good mood (al zegt hij vanaf de eerste dag dat hij de capsules krijgt dat hij zich echt vrolijker voelt) of de pillen doen toch iets...


Wel is zijn hongergevoel veel minder. Deels fijn, hij vroeg de hele dag om eten, maar gisteravond om half 8 had hij nog geen honger, toen hij begon te eten ging het wel met gemak naar binnen, maar voor zijn gevoel hoefde hij niets.

We maken iig dit potje leeg en kijken of het nog meer gaat doen. 

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 20-05-2014 09:38:09
Toch nog even weer een update voor als iemand via zoeken ooit hier terecht komt: we zijn een paar weken verder, 6 week ongeveer want het potje is bijna leeg.
Vanmorgen de juf gesproken. T is rustiger, als hij boos wordt veel sneller weer kalm te krijgen, hij kan zich concentreren, heft de laatste weken zijn werk altijd af (had hij voorheen nooit terwijl hij al erg weinig kreeg), werkt een stuk netter en oogt veel vrolijker.

Zelf hebben we nu 2 keer gehad dat hij vergeten was het in te nemen, en we hadden direct ellende. Niet zo extreem als normaal (zal wel te maken hebben met een bepaalde spiegel ofzo) en na het innemen ging het na een uur weer beter (wel mindere werking als je al gegeten hebt).

Heb net het volgende potje besteld. Wij zijn echt helemaal om! Ongelooflijk wat fijn hoe dit werkt. Hij is nog steeds zijn 'drukke' zelf, nog steeds impulsief al lijkt ook dat minder te worden, maar de negatieve dingen (agressief, geen concentratie, ongelukkig voelen) zijn sterk veranderd. En dat zonder ritalin! Heerlijk! Hoop dat dit nog lang mag aanhouden!

De werking is in vergelijking met Ritalin overigens wel veel minder sterk als ik anderen mag geloven (geloof ik overigens ook wel, we hebben er nog genoeg werk van ;-)) maar het is net het verschil tussen een ongelukkig kind en een gelukkig kind, een storende factor in de klas en mee kunnen komen in de klas, de onrustmaker in huis en het erg aanwezige kind (wat ik niet erg vind want van je kinderen heb je gewoon werk) in huis.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Tam  schreef op: 28-01-2015 14:00:14
Bedankt Boterbloem voor je update... want inderdaad hier zo'n iemand die door zoeken hier terecht is gekomen.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 28-01-2015 15:44:34
Wat leuk dat je even bericht!

Mijn zus haar zoontje gebruikt het sinds kort ook. Had op school niets gezegd maar ze merken daar nu echt verschil. Concentratie is veel beter. 

Hoop dat je dezelfde ervaringen mag hebben!
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Ans Mv J.k.d  schreef op: 15-03-2015 08:41:13
Hey Boterbloem, gebruik je het middel nu nog? Zijn je ervaringen nog steeds positief of niet?
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 15-03-2015 09:25:42

Ja we gebruiken het nog!

We hebben een week terug het niet op tijd kunnen kopen omdat het geld er niet was, en toen merkten we het grote verschil. Hij was weer agressief, concentratie van niets, veel gedoe. Hij was ook echt aan het huilen dat hij zich niet prettig voelde.
Nu hebben we het met 1 pil opgehoogd toen we het weer hadden en hij voelt zich goed! 


MAAR

We staan wel weer op de lijst van hulpverlening. Dit keer voor het proberen van Ritalin. Thuis gaat het op zich goed, maar zijn de regels. Maar op school zijn de regels kennelijk niet meer te houden. Is oko lastig met zoveel kinderen.
Maar daardoor is er wel meer gedoe. Dat maakt hem ongelukkig. En wij hebben altij gezegd: zolang hij zich goed voelt is het goed, maar als hij zich ongelukkig voelt is het klaar...


Krijg er wel steeds meer vrede mee. Maar als regels werden gehouden zou dit afdoende zijn geweest.

Kortom: ben positief. Er zijn nu meerdere in mijn omgeving die het gebruiken (ook volwassenen) die er enthousiast over zijn.
Het is alleen best prijzig.

 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Ans Mv J.k.d  schreef op: 15-03-2015 09:31:58
Bedankt voor het eerlijk antwoord. Ik zit het te overwegen maar wil alle voor en tegens goed afwegen. Ik ga het ook overlegen met me man.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 15-03-2015 13:52:43
Succes met jullie keuze!

En tegen voor het middel zelf hebben wij nog niet gevonden. Ja, de prijs hihi. 
Alleen als het of/ of is (wel of niet gebruiken of LTO3 of wat anders) is het inderdaad goed alles naast elkaar te leggen.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 15-03-2015 15:13:02
Weet je Boterbloem het is zo dubbel. Je wilt liever geen medicatie maar soms ontkom je er niet aan. Je kunt echter zeggen dat je van alles hebt geprobeerd en dat het soms gewoon niet anders kan. Hoop zo voor julllie en T. dat het werkt en hem helpt! Maar toch is de docent zo bepalend. hier tot eind janauri het super gehad. Nu is haar meester uitgevallen en  is het weer drama.......

Hier veel baat bij Concerta omdat het lange tijd werkt en geen ups en downs. Voordeel is dat Lisanne door deze medicatie ook goed kan slapen en dus het niet erg is dat het 12 uur werkt. Toen we nog 3x per dag pilletjes gaven vond ik het ook eng om naar de 4 uurs dosering te gaan. Gedaana en meteen wilde ze het elke dag omdat het zo lekker rustig was in haar hoofd met slapen. Nu geven we onderhand zelfs 's avonds als ze bv naar het theater gaat of er nog iets spannend is extra medicatie.....
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
M&j  schreef op: 15-03-2015 15:31:47
Nog steeds niet aan de beurt Boterbloem? Jammer dat het zo lang moet duren. Allebei mijn kinderen zijn aan de methylfenidaat en wij zijn er nog steeds heel blij mee.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Boterbloem  schreef op: 15-03-2015 15:43:37
Lief, jullie reacties.

Ik ben me er ook echt van bewust dat ik er alles aan gedaan heb. Onze grens was het punt waarbij T zich ongelukkig ging voelen en die grens is er. Eerst dachten we dat het voor even was, dat kan, maar het is nu al langere tijd zo. En een grens trek je bewust en niet voor niets.
Op dat moment moet mijn angst voor het medicijn gaan wijken (die ik nog wel heb ;-))
Het is ondergeschikt aan zijn psychische toestand. Het is enorm lang goed gegaan, maar zoals nu gaat het niet. Echt vlak na ons vorige gesprek op itnernet hierover begon het ineens minder te worden.

Vind het moeilijk, tegelijkertijd ook een opluchting en ben ik enorm trots op hoe hij het al die tijd heeft gedaan. Ze moeten al zoveel strijden met zichzelf. Tijd voor wat meer rust.

Ik hoop ook ontzettend dat het hem erg goed gaat helpen! Zal hier te zijner tijd wel eens over berichten.

Hij is als het goed is over 2 week aan de beurt. De wachtlijst voor ons is korter omdat je al hulp heb gehad en we op een speciale lijst stonden voor als we weer hulp nodig hadden. Normaal duurt het 6 tot 8 maanden (schandaling lang al begrijp ik dat het gewoon niet vaker mogelijk is).


 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
M&j  schreef op: 15-03-2015 15:55:09
Zo'n besluit is al moeilijk genoeg en dan is het absurt als je ook nog eens 6 tot 8 maanden moet wachten, wij konden gelukkig bij een gespecialiseerde HA terecht. Dus toen ik er over uit was met mijzelf waren wij in een week aan de beurt. Ik hoop zo voor T. dat hij dezelfde ervaring heeft als mijn kinderen. 
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Bakkenm  schreef op: 15-03-2015 16:31:58
Maar mag ik vragen wat bij jullie de dosering is van de ritalin of te wel methylfenidaat? Onze zoon van 8 zit hier sindskort aan en hadden wij het maar eerder gedaan. Een veel blijer kind die geen drukte in zijn hoofd meer heeft.
Alleen zitten wij nog te rommelen met de dosering vandaar de vraag.
 
Quote
RE: LTO3, ervaringen
Jacquelien  schreef op: 15-03-2015 16:36:17
Hier concerta 36 mg en in de ochtend 5 mg methylfenidaat erbij. Dat staat gelijk aan in totaal 35 mg methylfenidaat.
Toen ze dat nog alleen slikte was het in de ochtend 15 mg, rond 12 uur 10 mg in om 16 uur 5 mg. 

Ze mag nu in de avond er nog 5 mg bij als er in de avond nog iets wordt gedaan bv theater of zo.

Hoeveel geven jullie en wat is het gewicht?

Mijn meisje is 10 jaar en weegt 40 kg
 
Quote
Navigatie


Reageren op LTO3, ervaringen
Naam
Bericht