Menu
 

Topic:

Overvallers juwelier doodgeschoten

Debbel79  schreef op: 28-03-2014 20:06:18
Vanmiddag zijn 2 overvallers van een juwelier door de vrouw van de juwelier doodgeschoten in Deurne.
De juwelier is in 2010 al een keer op brute wijze overvallen en nu dus weer.

Hier zullen de meningen over verdeeld zijn maar ik zeg: chapeau!
Nu maar hopen dat justitie opkomt voor de slachtoffers in deze dus de juwelier en niet voor de lafbekken
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Blauwtje  schreef op: 31-03-2014 11:12:54
Daar ben ik het wel mee eens Lisje, en ze worden uiteraard ook vervolgd voor verboden wapenbezit neem ik aan.

Ik denk dat ze zich genoodzaakt voelden om het aan te schaffen. Niet dat het dan oke is.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Angelique  schreef op: 31-03-2014 11:13:02
dat kan ik me dus ook niet voorstellen lisje in 2010 hadden ze al iets meegemaakt en nog tamelijk goed van af gekomen en snap best dat je dan weerbaarder wilt worden 
maar gaat je niet in de koude kleren zitten 
ze zijn al op leeftijd dus je zou denken ze meoten toch inkomen genreren maar kan me nouwlijks voorstellen dat ze dat met die winkel kunnen er zit nu toch een smet op 
vind erg lastig 
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Sjiraf  schreef op: 31-03-2014 11:14:05
Ik lees hier dat mensen zeggen "Ik zou ook schieten, maar dan op de benen". Maar ze waren toch ook gewapend? Stel ze staan gericht met dat pistool naar je dan ga je toch niet op de benen richten....kans dat ze dan het pistool nog in de handen hebben en alsnog gaan schieten is vrij groot. Misschien heb ik teveel films gekeken? Ach, we weten ook niet precies hoe het allemaal is gegaan. En ja er worden stomme keuzes gemaakt, maar soms heb je jezelf niet meer in de hand. Ik begrijp die vrouw wel!
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Boterbloem  schreef op: 31-03-2014 11:16:20
Sjiraf, daarom ben ik ook blij dat we in Nederland ook geen wapens mogen hebben.

Mijn man krijgt hier meerdere keren per jaar weer instructie over en dan moeten ze weer opnieuw de schiettoets doen. Dan leer je ook wat te doen in stresssituaties e.d.. En zelfs dan kun je nog verkeerd reageren (en kan het gevolgen hebben voor jou als persoonlijk zelf).

Ben zelf eigenlijk ook niet zo voor wapenvergunningen aan huis, al zitten daar hele strenge regels aan. Gewoon het idee brrrr... Want ik kan me best voorstellen dat je naar je wapen grijpt als je iemand in je huis hoort. Je wilt overleven als mens zijnde.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Blauwtje  schreef op: 31-03-2014 11:17:17
Het is gewoon onmogelijk om te zeggen: ik zou dit doen of het zo gedaan hebben.
bestaat niet.

Dat kun je wel zeggen, maar je weet het gewoon niet.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Angelique  schreef op: 31-03-2014 11:26:09
idd blauwtje 


en ik verbaas me sowieso hoeveel wapes er in nl gewoon rond gaan 
vorige week vlak om de hoek gewoon heir ieman neer geknalt 
en gebeurd zo vaak en hoe het kan kan me niet voorstellen dat iedereen wapen vergunning heeft hoor maar zoveel scietpartijen daar gaat het toch al mis dan ?
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Boterbloem  schreef op: 31-03-2014 11:26:37
Nou, maar ook daar zou de wetgeving in veranderd moeten worden vind ik... dat de politie meer kan en mag doen bij bedreiging en stalking. Aan de ene kant snap ik de wet die ook de andere partij moet beschermen, anders kan iemand gewoon iets verzinnen en je hebt al een probleem. Maar tegelijkertijd staan ze nu wel heel vaak met hun rug tegen de muur, en niets is zo erg als af te moeten wachten tot iemand daadwerkelijk wat aangedaan wordt (laat staan dat je het slachtoffer zelf bent)
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Angelique  schreef op: 31-03-2014 11:33:11
idd boter is nu vaak als kalf verdronken is ....
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Debbel79  schreef op: 01-04-2014 07:01:29
17 keer overvallen, maar juweliers gaan door (bevat video)

ARNHEM - Samen zijn ze in hun loopbanen liefst 17 keer overvallen, maar de juweliers Jos Kamerbeek uit Nijmegen en Hans Aalbers uit Velp denken er niet aan om te stoppen. Het vak is te mooi, aldus beide heren tegen Omroep Gelderland. De overval op een juweliersechtpaar in Deurne, waarbij de overvallers zijn doodgeschoten, doet hun veel.

Kamerbeek (foto) is 8 keer overvallen. Bij één overval werd hij in zijn borst geschoten en na een andere overval is de juwelier gedeeltelijk verlamd. Bij een schermutseling viel hij in 2011 in een metersdiepe bouwput. Door blijvende schade aan zijn zenuwen kan de juwelier de rest van zijn leven moeizaam lopen. Op twee krukken houdt Kamerbeek het net vol om 50 meter te overbruggen.

'Je moet niet capituleren voor geweld'
Ondanks zijn handicap is Kamerbeek 1 dag per week in zijn zaak te vinden. Het vak is te mooi en het contact met de klanten zo prettig dat hij niet wil stoppen. Met trots: 'We zijn al drie generaties hofleverancier.' Kamerbeek heeft het moeilijk na de overval in Deurne waarbij vorige week twee overvallers om het leven kwamen: 'Het is heel confronterend'. Maar ook: 'Je moet niet capituleren voor geweld.'

Veel vertrouwen dat het aantal overvallen ooit zal dalen heeft Kamerbeek niet. De juwelier voelt zich vogelvrij en in de steek gelaten door justitie. 'De pakkans is 0 procent en ook de strafmaat is 0. De twee Antillianen die mij in mijn borst schoten kwamen na drie maanden alweer vrij.'

Deurne 'inktzwarte bladzijde'
Zijn collega Hans Aalbers met zaken in Velp en Zwolle klinkt vrolijker aan de telefoon. Hij is in het Zwitserse Basel voor een belangrijke beurs en denkt zeker niet aan stoppen. Toch was Aalbers ook al 9 keer het slachtoffer van een overval. Daarbij liep hij een schotwond in zijn been en meerdere andere verwondingen op.

'Je reageert zoals je reageert'
En het had nog veel erger kunnen aflopen. Net als zijn collega's in Deurne en Nijmegen liet Aalbers zich niet zomaar overvallen. 'Het is levensgevaarlijk, maar je reageert zoals je reageert.' De 'ellende' in Deurne noemt Aalbers een inktzwarte bladzijde voor juweliers. Maar ook de Velpse juwelier denkt niet aan stoppen. 'Het is een prachtig vak.'
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Debbel79  schreef op: 01-04-2014 07:03:33
Is toch niet normaal... Het enige wat ze willen is werken voor hun geld. Dn dan werk wat ze leuk vinden. Erg dat het ze bijna onmogelijk wordt gemaakt door een stel lafbekken. Bah

 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Dicha  schreef op: 01-04-2014 12:02:14
Wat dacht je van inkomstenverlies..met al die extra maatregelen zoals sluizen...
Ik ben jarenlang trouwe klant geweest van Aalbers maar ik kom er niet meer.. ik voel me totaal niet fijn in de winkel.. je moet eerst aanbellen.. 2 sluizen door...Mocht er dan een mafkees komen met vuurwapens... de klanten en het personeel kunnen geen kant meer op. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Overvallers juwelier doodgeschoten
Naam
Bericht