Menu
 

Topic:

Overvallers juwelier doodgeschoten

Debbel79  schreef op: 28-03-2014 20:06:18
Vanmiddag zijn 2 overvallers van een juwelier door de vrouw van de juwelier doodgeschoten in Deurne.
De juwelier is in 2010 al een keer op brute wijze overvallen en nu dus weer.

Hier zullen de meningen over verdeeld zijn maar ik zeg: chapeau!
Nu maar hopen dat justitie opkomt voor de slachtoffers in deze dus de juwelier en niet voor de lafbekken
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Anja  schreef op: 28-03-2014 23:21:28
Die overvallers gaan willens en wetens die winkel binnen en ja ze weten ook niet wat er binnen kan gebeuren. 
Maar hun verdiende loon !! Hadden ze maar geen overval willen plegen ! Ze hadden ook gewoon kunnen gaan werken voor hun geld in plaats van andere mensen traumas voor het leven te bezorgen...

Respect voor die mevrouw en waarschijnlijk heeft ze gehandeld in een waas van verstandsverbijstering ... 


 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Luna-mama  schreef op: 29-03-2014 00:58:52
@ Samira, nee ik bezorg mijn familie geen trauma. Ik bescherm ze wel, ook als ik daar de gevolgen van moet dragen. Mijn kinderen zijn in mijn buik gegroeid en ter wereld gekomen zodat ik ze veilig zal grootbrengen.   Ik zal koste wat kost zorgen dat hen niks overkomt wat ik kan trfengaan

@ Blauwtje die dolk staat heel hoog en niet direct in het zicht, de kinderen weten niet dat die er staat.  Voor ons  staat ie wel binnen handbereik en dat voelt veilig. Wij hebben trouwens geen wapenarsenaal hoor!
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Mamajaxx  schreef op: 29-03-2014 00:59:29
Ben ik nou dom als ik zeg misschien heeft de gene die geschoten heeft in de rondte lopen schieten en zijn ze hier door overleden? Misschien nog.nooit een.pistool aangeraakt en wou op de benen schieten maar kwam ergens anders terecht.. Hihi
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Samira  schreef op: 29-03-2014 06:41:02
Luna-mama, dan denken wij heel anders over veilig grootbrengen, maar dat geeft niet. Ieder zijn manier.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Jen9  schreef op: 29-03-2014 06:41:19
Of ze kan heel goed richten..

Wat ik me wel de hele tijd afvraag, waarom allebei, was 1 niet geneg.. hebben beide overvallers geschoten?
Wapenbezit vind ik ook zeker niet ok.. in Amerika kost t meer levens dan dat t redt.

Zoals de meeste van jullie wel weten is mijn zoon vroger mishandeld door zijn juf, best heftig ook, hij was niet de enige.. Op een gegeven moment fietste ze voor me, en toen dacht ik even,.. als ik gas geef, verlos ik een hoop kinderen.. En toch.. toch doe je t dan niet.. Nu was dat geen situatie op leven en dood, absoluut niet.. maar denk dat bijna iedereen tot doden in staat is....
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Debbel79  schreef op: 29-03-2014 07:20:03

Quote Samira:

Luna-mama, die inbrekers bezorgen jouw gezin geen trauma, dat doe je dan "fijn" zelf!


Tjee, wat een heftige reacties zeg. Ik zou werkelijk geen idee hebben wat ik zou doen op zo'n moment. Eerlijk gezegd hoop ik het nooit mee te maken.
Vind het nogal wat als de vrouw ze doodgeschoten heeft, is gewoon moord met voorbedachte rade. Wat dat betreft mogen ze de vrouw veroordelen. Je hoeft niet iemand dood te schieten uit noodweer.


Kortom, ook ik ben tegen geweld



Hier moet ik even op reageren..... "Die inbrekers bezorgen jouw gezin geen trauma"????!!!!!!!!

Sorry.... Maar je hebt GEEN ENKEL idee waar je het over hebt.

Mijn dochter durft nog steeds niet zonder lamp te slapen, ze durft niet naast een raam te slapen, bij elk vreemd geluidje is ze wakker, ze is doodsbang in het donker.
Vraagt elke avond " vergeet je het alarm er niet op te zetten?"

Mijn kinderen vertrouwen mij, ze gaan er blindelings vanuit dat ik heb bescherm. Heel logisch. Ik zou het mezelf NOOIT vergeven als ik niks zou doen als zij oog in oog zouden staan met een inbreker (of zonder gevaar)
Als mijn kinderen in gevaar zouden zijn zou ik voor ze opkomen. DIRECT.... Hoef ik nog geen seconde over na te denken.
Doodschieten is extreem, mee eens. Maar in de heat of de strijd doe je rare dingen en kun je bijvoorbeeld uit onmacht verkeerd mikken.

Als ik in een hoekje 112 zou bellen zou ik mijn kinderen zo teleurstellen. Zij vertrouwen op hun veiligheid bij mij. En mama stond erbij en kerk ernaar omdat mama tegen geweld is?!

Nee, no way. Als ik de bak in zou moeten en mijn Kids weten dat het is omdat dat moet omdat mama voor hen opkwam en hen beschermde... Dan zouden ze trots zijn... Trots omdat hun mama voor hen opkwam.
Verdrietig voor de eventuele nabestaanden van de daders...
Maar sorry... De veiligheid van mijn kinderen gaan voor alles.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Harleysmama  schreef op: 29-03-2014 07:30:51
Mijn zoon heeft een fijn trauma, omdat zijn papa voor een paar uur in de gevangenis heeft gezeten. En waarom, omdat mijn ex werd verdacht van moord, op zijn eigen vader. Dus Debbel een kind kan wel degelijk een trauma oplopen. Hij is nog altijd bang dat mijn ex word opgepakt. En het is inmiddels al bijna 5 jaar geleden, dat mijn ex-schoonvader is overleden.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Jen9  schreef op: 29-03-2014 07:30:54
De ellende is Debbel, dat er nog steeds meer bekenden worden aangezien als inbreker, bijvoorbeeld puberzoon die een boterham smeert in de nacht, en die dan worden doodgeschoten..   Ikben dus echt faliekant tegen wapenbezit.

Overigens zouden inbrekers die ik zou zien mij zeker wel een trauama bezorgen.. dat doe ik niet zelf, dat doen die inbrekers..
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Debbel79  schreef op: 29-03-2014 07:43:26

Quote Harleysmama:
Mijn zoon heeft een fijn trauma, omdat zijn papa voor een paar uur in de gevangenis heeft gezeten. En waarom, omdat mijn ex werd verdacht van moord, op zijn eigen vader. Dus Debbel een kind kan wel degelijk een trauma oplopen. Hij is nog altijd bang dat mijn ex word opgepakt. En het is inmiddels al bijna 5 jaar geleden, dat mijn ex-schoonvader is overleden.



Dit is geen vergelijk, het gaat hier om dat je aangevallen wordt door inbrekers dat je veiligheid in gevaar is en dat je opkomt voor je gezin.

Tuurlijk kan een kind trauma hebben van een ouder in de gevangenis. Dat zeg ik ook niet. Maar de situatie die jij opnoemt is niet te vergelijken.
Als ik onder invloed zou rijden en iemand dood zou rijden dn daardoor in de bak zou belanden dan zouden mijn kinderen ook een trauma hebben.
Maar dat is toch een compleet andere situatie? Dat is toch niet te vergelijken dat je in de bak beland omdat je hen heb beschermd?

Ook dan kunnen ze een trauma hebben trouwens. Tuurlijk.
Maar ik reageer op iemand die zegt dat kinderen GEEN trauma kunnen hebben van inbrekers. Dat is bullshit. Daar reageer ik op. Ik zeg nergens dat kinderen geen trauma kunnen hebben van een ouder in de bak.


 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Xsara  schreef op: 29-03-2014 08:04:30
het beschermen van je kind in een confrontatie op leven en dood is ook heel wat anders dan op een afstand zien dat je partner wordt bedreigd. vind ik... mijn kinderen zijn afgelopen zomer in de tuin bedreigd door een buurman (onder invloed)vnan drugs hij was gek en wou over de schutting klimmen, en heb ze met alles wat in mij zat beschermd, heb hem steeds teruggeduwd en ook geslagen. je staat stijf van de adrenaline.de situatie die hier gebeurt en wat Debbel79 heeft meegmaakt zijn ook niet te vergelijken...
de politie gaf mij gelijk en justitie heeft hem zelfs veroordeelt, ik ben ook op hem afgelopen om mijn kinderen te beschermen dus ik begrijp het instinct wat vrij komt als je kinderen worden bedreigd. de kinderen zijn nog bang, durven niet in badje en durven niet voor de deur langs, als ze hem zien verstijven ze... heel triest je voelt nog steeds de spanning in je lijf opkomen als je hem ziet... dus ik begrijp het heel goed maar ik persoonlijk vind de situatie die geschetst wordt bij de juwelier gewoon te voorbedacht allemaal, das geen instinct meer dat lijkt gewoon te berekend, de tijd om je te bedenken was er gewoon zo vaak.. maar goed, we zijn er niet bijgeweest en wie weet is het wel allemaal net even heel anders dan wordt geschetst...
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Myself  schreef op: 29-03-2014 08:10:42
Ik keur het neerschieten van iemand niet goed, maar ik kan begrijpen dat wanneer ze aan je naasten komen je een waas voor ogen krijgt en je tot zoiets komt.
Volgens mij ga je gewoon in de overlevingsstand op dat moment, knallen om niet zelf neergeknald te worden (of je naasten)
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
L&  schreef op: 29-03-2014 08:17:41
Maar wat nu als ze in hun been waren geschoten? Over 3 maanden lopen ze weer op straat, voor n overval kryg je geen drol en dan mag je zelf de rest van je leven achterom gaan kyken? Ik vind serieus dat ze (als zy t gedaan heeft.... de verhalen verschillen nog) er niet voor hoeft te zitten! Elke baan heeft bedrijfsrisico's.... dit is t risico van overvallers en inbrekers.... niet doen dus of er gewoon mee dealen!
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Samira  schreef op: 29-03-2014 08:27:12
Debbel, ik reageer specifiek op de reactie van Luna-mama, niet op jou. Ik zeg ook nergens dat kinderen geen trauma kunnen hebben van inbrekers. Zelfde geldt voor het beschermen van je kinderen.
Jemig zeg, met je verkeerde been uit bed gestapt???
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Samira  schreef op: 29-03-2014 08:28:19
Verder vind ik, persoonlijk, het gewoon schokkend hoeveel mensen moord goedkeuren, echt schokkend!
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Cowgirl  schreef op: 29-03-2014 08:55:07

Nou ik alleen maar zeggen Chapeau

Dit is hun eigen schuld hadden ze met hun domme kop maar geen overval moeten plegen. dit is de schrik van alle (vooral) winkeleigenaren.

Ik werk zelf in een winkel, en het is toch voor de zotte dat WIJ een cursus moeten volgen voor een eventuele overval.

Dat ze met hun handen van de spullen en geld van andere afblijven.

Hier in Nederland zijn de straffen zo laag dat als de overvallers gepakt waren ze zo weer op straat stonden en vervolgens weer een overval gaan plegen.

 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Anja  schreef op: 29-03-2014 08:55:23
Ik keur moord niet goed, maar een overval plegen ook niet ....

 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marimammavanalec  schreef op: 29-03-2014 09:11:00
Misschien wou ze ze alleen maar verwonden en heeft ze gewoon te goed geschoten. Kan ook zijn dat ze ze op het moment dat de vrouw thuis zat nog niet op haar man hadden geschoten maar dat dat later is gebeurd, misschien toen zij wel aanwezig was?

Het is iig in en in triest
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marimammavanalec  schreef op: 29-03-2014 09:12:48
Ik keur moord niet goed, maar vind wel dat je geweld mag gebruiken om je eigen leven te beschermen.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Blauwtje  schreef op: 29-03-2014 09:23:12
Ik keur een moord niet goed.
Maar als ik moest kiezen tussen iemand die op het punt staat mijn man, kind of mezelf te doden of tussen diegene doodschieten dan kies ik wel voor het laatste.

Maar dat ik dat dan graag zou doen, echt niet. Het zou dan een opgelegde keuze zijn.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Mama Van Drie  schreef op: 29-03-2014 09:23:50
Ik heb echt niet alles gelezen op dit topic maar 1 ding is zeker....die vrouw wordt berecht, ze heeft als eerste te noemen een wapen en dat mag dus niet, daar zit je al mee.
Er zal dus wel iets op volgen.

Over wie wat doet wanneer kan je eeuwig discussiëren, dat is voor iedereen weer anders EN dat weet je pas op het moment dat het je overkomt.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marimammavanalec  schreef op: 29-03-2014 09:31:38
Waarom zou die vrouw geen wapen mogen hebben? Misschien heeft ze wel gewoon een vergunning.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Samira  schreef op: 29-03-2014 09:36:19

Quote Marimammavanalec:
Ik keur moord niet goed, maar vind wel dat je geweld mag gebruiken om je eigen leven te beschermen.



Voor een groot gedeelte eens, maar tussen geweld en moord zit nogal een verschil...

Als er echt geen andere mogelijkheid is, dus dood of gedood worden zou ik het waarschijnlijk ook doen, maar een inbreker vermoorden gaat nogal ver! Hij mag best een trauma oplopen zodat ie nooit meer inbreekt, maar vermoorden? Nee, dan ben je in mijn ogen nog veel slechter
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marimammavanalec  schreef op: 29-03-2014 09:40:49
Zoals ik ook al eerder schreef, misschien was het nooit haar intentie geweest om ze daadwerkelijk ook te doden.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Mama Van Drie  schreef op: 29-03-2014 09:42:08
Dat zou kunnen idd maar dan nog mag je het niet op deze manier gebruiken, ik lees nergens dat ze eerst 112 gebeld heeft, dat zou mijn eerste actie zijn, maar misschien is dat wel gebeurd, we weten dus niet alles van het hele verhaal.

Deze overvallers doen het in ieder geval nooit meer.....het zal je kind maar zijn, want dat je kind het slechte pad op gaat heb je niet altijd zelf in de hand om dat te voorkomen, in dat geval is het voor de ouders ook triest, of zeg je dan ook ' eigen schuld" .....
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marimammavanalec  schreef op: 29-03-2014 09:45:00
Nee je hebt geen vergunning om iemand te vermoorden, dat weet die dame neem ik aan ook
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marie8  schreef op: 29-03-2014 09:50:12
Ik weet niet of je er zo over nadenkt. Kan zijn dat ze wapenvergunnkng heeft, kan zijn dat hun huis heel dicht in de buurt is, kan zijn dat de vorige overval politie laat kwam. We weten het niet. Kan me voorstellen dat als je ziet dat je man onder schot wordt genomen je vanuit angst en adrenaline handelt. Vechten of vluchten, zelfd als je nog in de auto stapt. Er is ook nog eens al eerder een trajma geweest qua overval. Psychiaters en psychologen zullen zich hierover buigen.
Mijn verstand keurt het niet goed, maar gevoel zegt wat anders. Ik kan me voorstellen dat ik dit direct zou kunnen doen.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marie8  schreef op: 29-03-2014 09:57:14
Nu.nl

Bij de overval zijn de twee vermoedelijke daders om het leven gekomen. De eigenaar van de zaak is gewond, maar buiten levensgevaar, naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies is gebeurd in de juwelierszaak, is nog niet bekend, maar de politie zegt dat zij niet heeft geschoten.

Het verhaal gaat dat de juweliersvrouw de overvallers heeft beschoten. Zij zou thuis, op korte afstand van de winkel, de beelden hebben kunnen zien van bewakingscamera's in de zaak en zou erheen zijn gegaan toen ze zag dat er iets mis was.

De politie wil niet zeggen of de vrouw als verdachte wordt gezien. "We gaan er vooralsnog vanuit dat het gaat om een poging tot verdediging bij een overval", aldus een woordvoerder van de politie zaterdagochtend tegenover het Radio1 Journaal.

Goldies is een aantal jaren geleden ook al overvallen. De juwelier zou toen zijn gegijzeld en de overvallers zouden zonder buit zijn vertrokken.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Jo  schreef op: 29-03-2014 10:02:31
Zij heeft niet geschoten? Poging tot verdediging? Snap het niet, misschien heeft die juwelier zelf geschoten dan?

 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Marie8  schreef op: 29-03-2014 10:06:53
De politie zegt dat zij (de politie dus) niet heeft geschoten. Op omroep brabant staat overigens wel dat er ook verhalen gaan dat het de eigenaar is of een medewerker. Het is dus nig niet helemaal duidelijk.
Maar de pllitie was t dus niet.
 
Quote
RE: Overvallers juwelier doodgeschoten
Boterbloem  schreef op: 29-03-2014 10:20:23
Ongeacht wie geschoten heeft,
ik ben tegen wapenbezit door burgers. Waarom denken jullie dat de politie constant opnieuw schiettoetsen moet afleggen en als het maar even niet goed is ze hun wapen kwijt zijn en moeten oefenen tot ze het weer goedk unnen?
Een kleine afwijking op een paar meter is heel wat cm op die afstand. In een arm willen schieten is bijna onmogelijk bij een bewegend persoon, zeker als je geen ervaring hebt.

Voor hetzelfde geld schiet je je eigen kind/ partner dood. Je zit vol adrenaline, sommige mensen trillen erover op dat moment.

Dus mocht het zo zijn dat deze vrouw geschoten heeft, dan vind ik niet dat ze veroordeeld hoeft te worden voor moord, maar wel een oordeel over het wapenbezit en gebruik in deze situatie. Want anders gaan velen volgen en dan krijg je zoals hierboven geschreven wordt dat je je eigen kind vermoord die een boterham smeert.

Met een wapen ben je zeker niet veiliger. Het maakt het enkel gevaarlijker. Met een wapen tegenover je is de tegenstander ook eerder geneigd geweld te gebruiken, zijn gewoon onderzoeken naar geweest. En mijn kinderen zouden zeker niet trots zijn als ik iemand doodschiet, omdat ze weten hoe fout het is.

Alleen al een wapen op iemand richten heeft inmens veel impact op degene die hem vasthield (tenminste, als het goed is) want op het moment dat je richt weet je dat de kans bestaat dat je het leven van iemand afneemt... Een mensenleven, het leven van iemands kind/ vader of wie dan ook. Dan kun je het wel oke vinden voor die persoon, maar je hebt wel de vader vermoord van een kind bijvoorbeeld. En dat kun je goedb lijven praten doordat zij de fout maakten in te breken (waar ik het mee eens ben, dat dat hun fout is) maar reken maar dat eens dat beeld voor je komt van dat kind wat nu geen vader heeft, omdat die vader geen tweede kans heeft gehad.

Ik zou geen wapen willen. Ik ben het met Suus eens, er zit een verschil tussen vechten voor je leven waarbij iemand overlijdt, of bewust een wapen hebben en schieten waardoor iemands leven wordt beeindigd. 

Wapens moeten blijven voor militairen en agenten e.d. Zij krijgen constante opleiding om er juist mee om te gaan. Doodeng die dingen, vind het al niets als mijn man hier binnenkomt met zijn wapen terwijl mijn kinderen er zijn, zou hem hier ook niet willen hebben liggen voor een nachtje. Voel ik me alleen maar onveilig voor.

Wij hebben hier een doodsdreiging gehad aan huis, voor mij en de kinderen. Ik heb nooit het gevoel gehad een wapen te willen hebben. Mijn man moest gewoon zijn nachtdiensten werken, en dan was ik alleen. En ja, ik was ontzettend bang omdat die persoon elk moment langs kon komen. Maar ik heb hem op straat altijd vriendelijk gegroet als ik hem zag (ten tijde van de doodsdreiging). En het resultaat was dat hij huilend zijn excuus heeft gemaakt en niet begreep waarom ik zo vriendelijk tegen heb bleef.

Dat is wat liefde doet, ik had ook een wapen kunnen hebben en hem neer kunnen knallen, maar het is nu een beste vent. 

En je ziet het ook in zaken waar familie de dader vergeeft, dat heeft meer effect als dat je geweld terug gebruikt. Dat is ook wat ik mijn kinderen leer. Heb lief, vergeef. Vecht alleen als je leven er vanaf hangt, maar heb niet de intentie te moorden.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Overvallers juwelier doodgeschoten
Naam
Bericht