Menu
 

Topic:

36 uur werken

Annie  schreef op: 28-03-2014 18:45:39
Zijn hier mama's die fulltime of bijna fulltime werken?
Hoe bevalt jullie dat en wat zijn de voor- en nadelen?
 
Quote
Navigatie
RE: 36 uur werken
Debby1977  schreef op: 28-03-2014 18:51:26
Ik denk dat dit een vraag is die niemand echt goed kan beantwoorden. Want werkt diegene vrijwillig 36 uur of moet het. Wil jij vrijwillig 36u werken? Ik denk dat de nadelen vooral het regelwerk rondom kinderen zal zijn. Je zult met 36u per week minder bij schooldingen kunnen zijn die overdag plaatsvinden (tenzij je onregelmatig werkt), werk je van huis uit dan is het al iets makkelijker. Voordelen, meer inkomen
 
Quote
RE: 36 uur werken
Sammie  schreef op: 28-03-2014 18:56:00
Ja, ikke. Op maandag en vrijdag werk ik 6 uur en alle andere dagen 8 uur. Dochter gaat op woensdag en donderdag naar de BSO. Op dinsdag haalt papa haar uit school. Ik ben niet bepaald een 'gelukkige huisvrouw', buiten de deur werken bevalt me het best. En daarvan kan ik schoonmaakster en tuinman betalen, dus als we thuis zijn, doen we leuke dingen. Bevalt me prima, maar soms is het een beetje veel. Maar dat ligt helemaal aan mezelf. Doe namelijk ook nog veel op de school van mijn dochter en aan mantelzorg.
 
Quote
RE: 36 uur werken
K  schreef op: 28-03-2014 18:56:34
Ik heb altijd fulltime gewerkt op een periode van 2 jaar na, waarin ik mantelzorgtaken naast mijn werk heb gedaan (had toen een contract van 28 uur). Voordeel is dat ik een leuke baan heb, het past daar ook niet bij om een klein contract te hebben.
Ook voor de toekomst is het goed dat ik veel werk & heb gewerkt.
Op mijn werk heb ik het gevoel nuttig bezig te zijn (maatschappelijk gezien), ik doe iets met de investering die de overheid heeft gedaan in mijn opleidingen, heb leuke collegae. Fijn ook dat ik de mogelijkheid heb om enigszins flexibel met mijn tijd om te gaan ("nieuwe werken")

Nadeel: soms word je even helemaal gaar van al het plannen en organiseren van het leven naast werken. Het is wel een puzzel om alles goed te laten verlopen en naar wens van ieder gezinslid. Zo hebben mijn zoons inmiddels ook een sociaal leven in opbouw, waar sportclubs, muzieklessen, afspreken met vrienden etc. bijhoren. Dat wil ik dus ook graag mogelijk maken en dat is een gedoetje maar dat lukt uiteindelijk altijd wel. Het wordt pas echt spannend als ik met deadlines zit en een ziek kind. Mijn man is veel weg voor zijn werk, oppassen wonen verder weg (en werken ook) dus dat zijn dan de momenten waarop de moed in de schoenen kan zinken.
Maar uiteindelijk lost dat zich wel altijd weer op... Ik denk dat ik vooral het gebrek aan eigen tijd het meeste mis. Momenten waarop ik niets hoef, geen "maaaamaaaaaaaa" hoor of hoef te presteren op het werk en een leuke vrouw wil zijn voor mijn man.
Het weegt alleen nog steeds niet op tegen de voordelen
 
Quote
RE: 36 uur werken
Sammie  schreef op: 28-03-2014 18:58:13
Ik doe dit overigens niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Op het salaris van mijn man kunnen we ook prima rondkomen, ik zorg alleen voor verdubbeling van de inkomsten. Dus gaan we bijvoorbeeld deze zomer naar Australie.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Jolijn  schreef op: 28-03-2014 19:01:59
Het bevalt prima, de voordelen zijn dat je goed kunt zijn in je werk en daar ook echt "in" zit. FInancieel is het een voordeel, ook voor de langere termijn. Het is immers makkelijker op carrière te maken als je goed in je werk zit. Voor je collega's is het fijner, omdat je vaker aanspreekbaar bent voor je functie en omdat vergaderingen makkelijker te plannen zijn. Nadelen: al je vakantie gaat op aan vrijnemen wanneer dat voor de kinderen noodzakelijk of prettig is, het is een heel gedoe om je fulltime werkweek zoveel mogelijk binnen schooltijden te plannen en 's avonds thuis en / of in het weekend nog wat bij te klussen om je werk af te krijgen. Je huishouden gaat er wat onder lijden.
Ook een voordeel is dat je in een constante structuur leeft en daardoor veel werk kunt verzetten.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Mafkees  schreef op: 28-03-2014 19:03:47
geen ervaring mee en zal ik ook nooit krijgen

maar ik wil even zeggen dat de voor en nadelen alleen jij zelf kan bepalen!
er is niemand die kan zeggen: maar dit is voor jou gunstig of niet.

als voorbeeld Sammie hierboven: veel werken dus meer inkomsten en daardoor naar Australie gaan.
Ik denk alleen: is dat een voordeel? snap je wat ik bedoel?

en idd...WIL je het of MOET het is wellicht een groot verschil...

maak je eigen lijstje
 
Quote
RE: 36 uur werken
Sammie  schreef op: 28-03-2014 19:33:10
Mafkees heeft gelijk. Iedereen maakt zijn eigen keuze. Overigens is de reis naar Australie alleen een gevolg van de keuze voor 36 uur werken tegen een hoog salaris. Het is niet de reden. De reden dat ik die keuze maak is omdat ik nu een betere moeder en echtgenote ben dan ik ooit zou kunnen zijn dan als ik voor een bestaan als bij voorbeeld huisvrouw zou kiezen of voor een eenvoudigere baan met minder uren. Ik heb het wel geprobeerd, maar het doet mijn karakter geen goed.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Debbel79  schreef op: 28-03-2014 19:50:08
Ik denk ook echt dat het een persoonlijke keuze is.
Zo heb ik altijd gezegd dat ik niet meer dan 16 ging werken. Maar om deze baan te krijgen die ik heeeeeeeel graag wilde moest ik minimaal 24 uur werken. Dat was even wennen en het bevalt prima.
Al vind ik het wel de Max hoor.
Zoals sammie aangeeft dat ze anders het gevoel heeft dat ze anders niet "in het werk" zit, dat heb ik andersom. Als ik zoveel zou werken zou ik niet "in mijn gezin" zitten. En als ik zo beredeneer zit ik liever volledig geïntegreerd in mijn gezin dan in mijn werk. Hoe leuk ik het werk ook vind.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Ano  schreef op: 28-03-2014 20:10:44
Ik/wij doen het net als Sammie. Op maandag, dinsdag en vrijdag is 1 van ons thuis, papa of mama. Op woensdag hebben we een lieve oppas en op donderdag gaan ze naar de bso. We brengen de kinderen om en om naar school. De kinderen hebben een continu rooster. Ik heb ook minder gewerkt maar ik werd daar heel lui van. Toen de jongste een half jaar op school zat had ik de keuze tussen poetsen of werken. Ik hou helemaal niet van poetsen, dus heb ik gekozen voor extra werken en van het geld oa een schoonmaakster. En ik vind het heerlijk. Ja ik mis mijn eigen tijd af en toe, maar mijn werk vind ik leuk. De kinderen merken er weinig van omdat ik met name onder schooltijd werk. Alleen als kinderen ziek zijn is het een gepuzzel....
 
Quote
RE: 36 uur werken
Annie  schreef op: 28-03-2014 20:28:34
Ik begrijp dat niemand de keuze voor mij kan maken maar ik heb al wel veel aan de dingen die ik hier lees.

Het is gelukkig geen 'moeten' maar ook niet echt een 'willen'. Mijn tijdelijke contract loopt bijna af en nu ben ik redelijk ver in een sollicitatieprocedure voor een baan met veel opleidingsmogelijkheden en een goed toekomstperspectief.  Als ik geen kinderen zou hebben zou ik geen seconde twijfelen en deze (once in a lifetime) kans grijpen. Maar ik heb altijd gezegd dat 24 uur de max is icm kinderen. Bij deze baan is het eerste jaar sowieso 36 uur, daarna zijn er waarschijnlijk wel mogelijkheden om minder te gaan werken. het is dus 'maar' voor 1 jaar.

Financieel gezien kunnen we het goed gebruiken, we redden het nu ook maar het zou fijn zijn om wat ruimer te kunnen leven. En zoiets als een reis naar Australie zou voor ons ook echt een pluspunt zijn aan het hogere inkomen.
De opvang van de kinderen is geen probleem, dat kan allemaal heel goed geregeld worden, ook bij ziekte. 
Ik weet alleen niet of ik het wil/kan...een jaar lang niet op school komen, een jaar lang niet kunnen helpen op school, een jaar lang een weekendmoeder zijn. Het is niet wat ik wil, maar ja deze kans...laat ik die schieten en wanneer krijg ik dan weer een kans en nog belangrijker als ik in een uitkering kom dan hebben we echt een groot financieel probleem. Maar de jongste is nog best jong en de tijd gaat al zo snel, deze baby/dreumestijd komt NOOIT meer terug. Is een baan dat waard... Het ene moment denk ik 'ja' en het andere moment denk ik 'nee'.

Daarom ben ik zo benieuwd naar hoe andere moeders die fulltime werken dat ervaren. Het zet mij aan het nadenken en helpt mij bij het maken van mijn keuze.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Truuske  schreef op: 28-03-2014 21:45:07
Ik werk ook 36 uur, 3x een lange dag op kantoor en 2x een halve dag thuis. Bevalt prima. Ik ben ook nog leesmoeder op school en doe nog meer vrijwilligerswerk voor de school. Ik heb 3 kinderen, de jongste 3, de oudste 7.

Ik vind het fijn zoveel te werken en de kinderen merken er niet zoveel van. Als ik 24 uur zou werken zou ik ook 3 dagen van huis zijn.

Mijn man heeft hetzelfde rooster en de kinderen worden 1 dag door mijn moeder opgevangen.

Ik zou ervoor gaan, voor deze baan. Toch een superkans, ik hoop voor je dat je de baan krijgt, het went echt snel hoor, 36 uur werken. Mag je niet ook een dag thuiswerken?
 
Quote
RE: 36 uur werken
Sammie  schreef op: 28-03-2014 22:50:44
Wat mij betreft is het niet het een of het ander. Ik ben geen weekendmoeder, ik ben fulltime moeder. Waarom zou ik minder moeder zijn als mijn dochter op school of op de BSO is? Als ze thuis is, kiest ze er al snel voor om met vriendinnetjes te spelen. Of ze dat nou thuis doet, bij een vriendinnetje of op de BSO, wat maakt het uit. Mij wil ze daar toch niet bij hebben.

Ik help gemiddeld 3 uur per week op school. En ik werk 36 uur per week. So what.  Moet ik natuurlijk wel zeggen dat ik blij ben dat ik heel flexibel ben in mijn werk, kan binnen bepaalde kaders zelf mijn werktijden bepalen en ik heb veel vrije dagen. Daarnaast zijn bij voorbeeld Goede Vrijdag en 5 mei vaste vrije dagen en is het instituut waar ik voor werk tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten. Dat kost me dan max. 3 vrije dagen.

Verder maak ik hele bewuste keuzes bij het plannen. Zo gingen we vaak naar het theater en uit eten toen we nog geen kind hadden. Nu gaan we niet of we gaan met zijn drieen. Ik kook elke avond zelf, maar de boodschappen worden bezorgd. Shoppen doe ik voornamelijk op het internet, als mijn dochter slaapt. 

 
Quote
RE: 36 uur werken
Mafkees  schreef op: 29-03-2014 07:50:04
ik snap je dilemma wel Annie.

maar Sammie beschrijft het zo, dat je daaruit zou kunnen halen dat je veel werken goed kunt combineren met je gezin.

Ik was leidinggevende. Er kwamen nieuwe regels, je moest minimaal 32 uur werken. (logisch)
5 minuten heb ik maar nagedacht: dit wil ik niet.

Meer uren maken dan dat ik thuis zou zijn....een groot gedeelte missen van mn kinderen. Ik zou er niet mee kunnen omgaan.
Op de eerste plaats ben ik moeder. Door ernaast zoveel te werken zou ik mijn functie moeder niet goed kunnen uitvoeren.

Ligt er ook aan hoe je je uren kunt verdelen.
In mijn werk moet ik wel voor 7 uur de deur uit, en draai ik tot 18.30 uur. Mis dus dan veel van de dag van de jongens. Dat wil ik absoluut niet

Ik werk nu ' maar' 16 uur. Voor het werk net iets te weinig maar voor mij persoonlijk precies goed.

Misschien kun je in je arbeidsvoorwaardengesprek toch een deal sluiten?
Dat je aangeeft max 32 uur te willen werken maar dat je jezelf helemaal zal geven in deze tijd?
Wellicht is er een mouw aan te passen....

Het is soms verrekte moeilijk. Keuzes maken, waar doe je goed aan?
Elke keuze die je maakt zullen haken en ogen aan zitten.

Volg je hart, die klopt altijd
 
Quote
RE: 36 uur werken
Mikmvg  schreef op: 29-03-2014 09:12:58
Het is inderdaad een keuze die alleen jij kunt maken. Wat vind je belangrijk: altijd iemand bij je kinderen/ thuis of meer financiele vrijheid. Krijg je flexibele werktijden zoals Sammie, of werk je echt van 8-5?

Ik werk zelf 38 uur en ik ben juf, dus kan mijn dochter niet naar school brnegen en zeldenophalen. MAAR mijn man is thuis, dus er is bij ons altijd iemand thuis. Daarom akn ik het prima volhouden. Ik hoef me niet druk te maken over opvang, mijn man helpt veel op school. Ik heb in de schoolvakanties ook vrij, dus ik zie mijn dochter genoeg. Als mijn man ook fulltime zou werken op dezelfde uren als ik, hadden we een andere keus gemaakt. 
 
Quote
RE: 36 uur werken
Innie  schreef op: 29-03-2014 10:58:59
Mijn man en ik werken beiden fulltime, onze zoon is nu 18 maanden.

gelukkig hebben we beiden erg flexibele jobs: mijn man deelt zijn tijd grotendeels zelf in, en kan veel thuis werken.
Ik kan de helft van de tijd mijn werkdag beginnen en eindigen wanneer ik wil, en verder is mijn bedrijf erg gezinsvriendelijk.

mijn zoon gaat 4 dagen per week naar de crèche, en op woensdag is hij bij oma.

soms denk ik eraan om een dag per week minder te werken, terIjl mijn zoon in de crèche is. Dat is dan een dag waarop ik het huishouden kan doen, waardoor ik in het weekend voldoende tijd kan maken voor mijn gezin. Want dat vind ik de grootste moeilijkheid: het meeste huishoudelijke werk moet nu in het weekend gebeuren, waardoor er soms minder tijd is om leuke dingen te doen.

Verder ben ik zo iemand die moet gaan werken om dan thuis ook een goede moeder te kunnen zijn. Ik vind een dag thuis met mijn zoon trouwens ook veel vermoeiender dan een dag op het werk
 
Quote
RE: 36 uur werken
Orange   schreef op: 29-03-2014 12:08:47
Innie, niet aanvallend hoor. Maar waarom vier dagen crèche en oma als je beide zo flexibel bent? En wie gaat er nu poetsen op zijn vrije dag? Je kind is zó groot! Geniet ervan. 
 
Quote
RE: 36 uur werken
Orange   schreef op: 29-03-2014 12:12:02
Oh, ik werk er drie. Voor mij de max ook maar voor één jaar met goede mogelijkheden zou ik zeker 36 uur gaan werken. Je hebt basisschoil kinderen. Geen kdv leeftijd meer toch? 
 
Quote
RE: 36 uur werken
Ladyd  schreef op: 29-03-2014 14:46:19

Het liefst zou ik 3 dagen werken. Dat deed ik voordat ik werd ontslagen.


Ik weet dat ik niet kieskeurig kan zijn, wil ik nog werk weer krijgen. Dus ik solliciteer ook op fulltime functies.


Maar dat heeft eigenlijk niet mijn voorkeur.

 
Quote
RE: 36 uur werken
Innie  schreef op: 29-03-2014 17:12:09

Quote Orange :
Innie, niet aanvallend hoor. Maar waarom vier dagen crèche en oma als je beide zo flexibel bent? En wie gaat er nu poetsen op zijn vrije dag? Je kind is zó groot! Geniet ervan. 



omdat er nog altijd 5 dagen per week gewerkt moet worden natuurlijk
en ik kan echt niet verwachten dat mijn man zijn klanten opbelt en afspraken maakt met een jengelende peuter op de achtergrond. Veel werk zou er dan sowieso niet gebeuren.

Verder zou ik eigenlijk enorm graag een poetshulp inhuren, maar jammergenoeg is mijn man hier niet voor te vinden... Hij houdt niet van het idee dat er vreemden in ons huis komen. Maar ooit overhaal ik hem wel

en waarom ik zou poetsen op een vrije dag? Omdat alles nu eenmaal vlugger gaat zonder man en kind in huis
 
Quote
RE: 36 uur werken
Chloe  schreef op: 29-03-2014 18:53:17
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het met Orange eens ben. Ik werk 3 dagen, man 4 waarvan beiden 1 dag thuis. Dit doen we juist om te zorgdn dat de kinderen lekker thuis kunnen zijn ipv op de opvang. Het is ook bedoeld om werk en prive te kunnen combineren toch.. 
 
Quote
RE: 36 uur werken
Mafkees  schreef op: 29-03-2014 19:02:24
wow Innie!

wat werken jullie beide veel zeg!
voel je je nooit schuldig?

ik heb thuis altijd genoeg te doen eigenlijk, de combi werk en gezin is in balans moet ik zeggen, wanneer plan je dan afspraken? (denk aan dokter, zhuis, gesprekken KDV, gezellig met je vriendin shoppen, je huis, je boodschappen, etc)

kan gewoon niet voorstellen dat dit oke voelt.
je kindje 5 dagen per week wegbrengen.....je mist toch heel veel?

werken is ook zeker goed voor een mens. het is echt mn hobby, maar met mate graag
 
Quote
RE: 36 uur werken
Sammie  schreef op: 29-03-2014 19:23:47
Misschien goed om te weten. Zodra je ergens een jaar in vaste dienst bent, heb je volgens de wet het recht om arbeidstijdverkorting aan te vragen. En als de werkgever geen gegronde reden heeft om dat niet toe te kennen, moet hij er in mee gaan. Een gegronde reden is bij voorbeeld dat het de bedrijfsvoering ernstig zou verstoren. Maar dat moet dan wel hard gemaakt kunnen worden.

Er zitten ook nadelen aan deze regeling. Veel werkgevers verwachten dat je dan je werk toch blijft doen, maar dan in minder tijd. Mocht je zo'n aanvraag overwegen, dan moet je dus ook meteen benoemen welke taken je dan niet meer kunt verrichten.

Op die manier kun je toch in een leuke baan stappen, en als na verloop van tijd blijkt dat je het te veel uren vindt, kun je proberen daar iets in te wijzigen.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Annie  schreef op: 29-03-2014 21:49:11

Thuiswerken zal niet/beperkt kunnen. De werktijden zijn enigzins flexibel (tussen 7.30-18.00 uur). Ik overweeg om te vragen of ik 4x9 kan werken. Het heeft er ook mee te maken dat opleidingen en cursussen onder werktijd zijn dus daarin is er weinig flexibiliteit mogelijk.

@Sammie: Ik vind een mama die FT werkt ook echt niet 'minder moeder'. maar voor mezelf zie ik mezelf dan als een weekend moeder, dat ik ze alleen in het weekend volledige dagen meemaak. Dat is eigenlijk niet wat ik wil.
Na een jaar is er sowieso de mogelijkheid om minder te gaan werken. Zo niet daar, dan wel ergens anders omdat ik dan echt een mooi CV heb kunnen opbouwen en daarmee ga ik zeker aan de bak komen.

@Sis: zelf opzeggen kan niet, als ik opzeg dan heb ik geen recht op uitkering meer dus dan moet ik het toch een jaar uitzingen. Wij kunnen niet zonder mijn inkomen, zelfs als ik nu in een uitkering zou komen zou dat al voor een flink probleem zorgen.

@Mafkees: Mijn hart...als ik egoistisch en puur als Annie kijk zegt het 'gaan voor die baan'. Als ik in het algemeen belang en vanuit mijn moederhart kijk zegt het '36 uur is te veel'.

@Orange: Ik heb 2 kids op school en 1 nog thuis. Bij diegene thuis zit ook een groot stuk van mijn dilemma. Als ze allemaal op school zaten, had ik het ook veel makkelijk gedaan. Dan is de tijd die ik mis gevoelsmatig veel korter.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Eefje  schreef op: 29-03-2014 22:14:53
Jij zegt dat je na een jaar eventueel wel ergens anders kunt gaan werken.
Pas er wel voor op dat je dan soms het geld voor cursussen en opleidingen terug moet betalen aan het bedrijf!
Is natuurlijk ook logisch, je doet het op hun kosten, en dan zou je als de papieren binnen hebt, vertrekken.
Dus let daar even op, dan moet het in de overeenkomst staan. 

Met een kindje nog in huis, zou ik het niet over mij hart kunnen verkrijgen. Zeker als je niet thuis kunt werken. Is er een mogelijkheid dat je partner minder kan gaan werken, i.v.m. de opvang van de kinderen? 
 
Quote
RE: 36 uur werken
Truuske  schreef op: 29-03-2014 22:49:06
Hoeveel uur werk je nu dan? Ik denk eerlijk gezegd dat je niet echt en keus hebt als je al een probleem hebt als je nu in de ww komt.

Hoe oud is je jongste nu? Kan die niet een extra omadagje krijgen?

Ik zou zeker om 4x9 vragen en dan de woensdag vrij, dat is echt goed te doen.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Innie  schreef op: 29-03-2014 23:00:10

Quote :
wow Innie! wat werken jullie beide veel zeg! voel je je nooit schuldig? ik heb thuis altijd genoeg te doen eigenlijk, de combi werk en gezin is in balans moet ik zeggen, wanneer plan je dan afspraken? (denk aan dokter, zhuis, gesprekken KDV, gezellig met je vriendin shoppen, je huis, je boodschappen, etc) kan gewoon niet voorstellen dat dit oke voelt. je kindje 5 dagen per week wegbrengen.....je mist toch heel veel? werken is ook zeker goed voor een mens. het is echt mn hobby, maar met mate graag



Eerlijk? Neen, ik voel me absoluut niet schuldig.
Enkel wanneer ik in het weekend als een kip zonder kop rondloop om het huishouden rond te krijgen, dan soms wel. Maar zoals ik al heb gezegd: er bestaan mogelijkheden genoeg om daar in de toekomst iets aan te doen.
En mis ik veel? Ach, alles wat hij leert in de crèche, zal hij thuis wel nog eens overdoen zeker?  

Wat de afspraken betreft, bijvoorbeeld bij de dokter: op dat vlak ben ik erg blij met de flexibiliteit vanuit mijn werkgever. Onder zo'n omstandigheden kan ik zonder probleem wat later beginnen of wat vroeger stoppen, of eens een dagje van thuis werken. Boodschappen doe ik op vrijdagnamiddag, dan stop ik meestal ook wat vroeger.

Nu moet ik wel zeggen dat het in België eerder regel dan uitzondering is om beiden fulltime te gaan werken. Als je graag een betere balans werk- privé zou hebben, dan bestaan er heel wat mogelijkheden om je loopbaan een tijdje te onderbreken. Er maken dan ook heel wat mensen gebruik van.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Annie  schreef op: 29-03-2014 23:03:33
@Eefje: Dat is in dit geval niet zo, na een jaar ben ik vrij om te gaan. Zij kunnen ook nog geen harde toezeggingen doen over of ik over een jaar kan blijven. De kans is groot, maar niets is absoluut zeker.
Mijn man zou dan iets minder gaan werken. Maar de opvang van de kinderen is geen probleem, de jongste zou bij 4x9 1 dag naar het KDV gaan en verder thuis zijn.

@Sis: Misschien stom maar dat kan ik niet. Ik ben daar te loyaal/plichtsgetrouw voor. Wederzijds goedvinden zou kunnen. Ja ik heb ook echt gesolliciteerd door met mijn ogen dicht op de verzend knop te drukken. Gewoon omdat ik die kans niet kon laten liggen.

@Truuske: Ik werk nu ongeveer 16 uur op 2 dagen dus het is een enorm verschil. Ik heb ook wel eens 24-27 uur gewerkt en die 27 vond ik altijd al wel veel. De balans is dan weg. Voor onbepaalde tijd zou ik het sowieso niet doen, maar voor 1 jaar... De jongste is 1 en gaat dan 1 of 2 dagen naar het KDV.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Truuske  schreef op: 29-03-2014 23:11:43
Dat is inderdaad wel een enorm verschil, maar als je kindje maar een dag naar kdv hoeft en je veel meer inkomen genereerd is het wel goed te doen, lijkt mij. Huur een werkster in en ga 4x9 werken, dan heb je drie dagen zonder poetsen voor de kinderen. Ga lekker van het extra geld wat vaker een leuk uitje doen en plan wat fijne vakanties waar je naar toe kan leven. Verder goed plannen en alles in de avond klaar zetten voor de volgende morgen en het komt echt goed. Ik zou er voor gaan, je kan er de rest van je leven profijt van hebben en na een jaar ga je (als je dat nog wilt) gewoon korter werken.
 
Quote
RE: 36 uur werken
Nellemv2  schreef op: 29-03-2014 23:15:56
Ik heb gekozen voor meer rust voor mezelf en kinderen en ben tijdelijk, tot de jongste naar school gaat, minder gaan werken (24 ipv28) het scheelt maar 4 uur per week maar ol deze dag kan ik de oudste normaal naar school brengen en zelf ophalen zonder haast en heb ik die dag quality time met mijn dochter en dat is me heel wat waard! Ja..ik heb even wag minder inkomen maar we redden ons nog wel. .

Ik zou zeggen luister naar je gevoel en wat jd echt wil...wat maakt jou gelukkiger. ..
 
Quote
RE: 36 uur werken
Mvi  schreef op: 30-03-2014 08:16:03
ik werk 20 uur en doe nu vanuit mijn werk een opleiding die anderhalf jaar duur en daarna ga ik weer terug naar 20 uur. dit betekent dat ik 1 hele dag eXtra naar school moet van 8.45 tot 17.30) buiten mijn werk om, dus de ene week 24 uur en de andere week 28 uur + 10 uur min. huiswerk in de week. ik zag er als en ebrg tegenop maar nu gaat het prima, krijg er bakken energie van en de doordat ik ik op dinsdag zelf de kinderen uit school kan halen heb ik echt niet het gevoel dat ik iets mi. ben 2 jaar klassemoeder gewest nu is het tijd voor andere moeders. Ik ga veel efficienter met mijn tijd om, boosschappen huishouden het is nog nooit zo op orde geweest. als ik straks klaar ben en weer 20 uur ga werken zal mijn baan zwaarder zijn en dan ben ik blij met maar 20 uur. Ik zou het dus zeker doen, het is maar voor een jaar en daarna kun je het een beetje meer sturen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 36 uur werken
Naam
Bericht