Menu
 

Topic:

stoofpotjes

Gewoon Ik  schreef op: 15-03-2014 16:26:32
Ik maak deze vandaag.

Hebben jullie nog andere lekker stoofpot recepten


Rundvlees bakken in olijfolie 

gesneden uien en knoflook meebakken, spaanse peper en een paar tomaten in grove stukken 
ras el hanout-kruiden kort meebakken 
ruim water erbij en wat zout/bouillonblokje 

uren laten stoven 

overige groenten toevoegen (wat je lekker vindt/in huis hebt, kikkererwten en wortel vind ik wel een must), een handjevol rozijnen erbij als je ervan houdt, en laten gaarstoven. 

cous-cous maken zoals op de verpakking staat (wellen) 

Een schaaltje vocht uit de vlees/groentenpan scheppen en aankanen met harissa (soort marokkaanse sambal) Hiermee kan ieder het aan tafel naar smaak pittiger maken. 

Ieder schept couscous op zijn bord, flink groenten, vlees en vocht erover en harissa naar smaak (hoe pittiger hoe lekkerder winking smiley
 
Quote
Navigatie
RE: stoofpotjes
Jen9  schreef op: 15-03-2014 16:40:56
Lekker.. bedankt!  Ik ben niet zo'n keukenprinses, dus kijk ook uit naar andere ideeen...
 
Quote
RE: stoofpotjes
M&j  schreef op: 15-03-2014 16:51:02
Ik stoof een hele hoop, basic gebruik ik altijd tomaat, ui en knoflook met eventueel bleekselderij en wortel.

Ratattouille vinden we ook erg lekker en chili con carne is ook een hit.


Van de week ofzo zal ik jouw recept eens gaan proberen, de kruiden hebben we toch in huis en misschien vind ik cous cous dan wel lekker.
 
Quote
RE: stoofpotjes
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:07:49
Hier verkopen ze nergen die Marokkaanse kruiden, heb t in Frankrijk ingeslagen, dus heb wel genoeg.. maar waar halen jullie t?
 
Quote
RE: stoofpotjes
Gewoon Ik  schreef op: 15-03-2014 17:13:15
Ben benieuwd M&J of je het ook lekker vindt.

Jen9 Ik heb het gewoon gehaald bij de turkse supermarkt
 
Quote
RE: stoofpotjes
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:15:23
Ja, die is hier niet in de buurt haha!
 
Quote
RE: stoofpotjes
Marjolein852  schreef op: 15-03-2014 17:40:41
ah verkoopt kruiden van jonnie de boer; ook ras el hanout.

Stoof indisch: runderlappen bestrooien met peper en zout, aanbraden, 4 uien in stukken erbij, 2 teentjes knoflook geperst erbij, een stuk geraspte gember erbij , een schep(je) sambal erbij (of een rode peper gesneden), blikje tomatenpuree erbij, 8 lepels ketjap erbij, aanvullen met bouillon en stoven maar. Lekker met rijst en sperziebonen/broccoli.

Italiaans: runderlappen bestrooien met peper en zout, aanbraden, gesnipperde ui erbij, 2 teentjes geperste knoflook erbij,  400ml rode stevige wijn erbij, aanvullen met bouillon tot vlees onder staat. Dan een blik olijven erbij (wel uitgelekt!), 1/2 potje zongedroogde tomaten op olie (uitgelekt) in stukken erbij en 10 blaadjes verse salie erbij. Sudderen maar. Lekker met spaghetti/tagliatell/penne en sperziebonen/broccoli.

Succes!

 
Quote
RE: stoofpotjes
Jen9  schreef op: 15-03-2014 18:09:15
De appie hier niet helaas. . Zal eens, aka il de stad ben kijken. .Bedankt voor de tip. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op stoofpotjes
Naam
Bericht