Menu
 

Topic:

apk niet goed

Corine  schreef op: 03-03-2014 11:49:36
Wij hebben een andere auto gekocht met  nieuwe pk van 1 jr. Maar na aankoop bij het vervangen van de banden kwam de monteur erachter dat er zeker 5 dingen apk afkeur hadden moeten zijn, maar die staan niet op het apk formulier!

Wat moeten of kunnen we hier nog mee?

Heb even gekeken op de site van rdw, maar melden kan. Moet hij opnieuw beoordeeld worden kosten 46euro. Mocht hij toch afgekeurd worden dan moeten we hem op onze eigen kosten opnieuw laten keuren en mag hij voor die tijd niet meer de weg op.........
 
Quote
Navigatie
RE: apk niet goed
Petra  schreef op: 03-03-2014 11:52:43
Heb je hem bij een garage gekocht, dan zou ik daar terug naar oe gaan, heb je hem particulier gekocht dan moet je er zelf voor opdraaien ben ik bang, maar vind het zeer slecht dit moet niet kunnen eigenlijk

 
Quote
RE: apk niet goed
Caithy  schreef op: 03-03-2014 11:54:14
Idd en anders teruggaan naar waar hij gekeurd is! 
Bah wat een gedoe! De auto is verkocht onder valse voorwendselen, misschien kan je daar wat mee?
 
Quote
RE: apk niet goed
Caithy  schreef op: 03-03-2014 11:56:59
Wat moet ik doen als ik het niet eens ben
met het resultaat van de APK?
Als u het niet eens bent met de goed- of afkeuring van uw auto, dan kunt u
een herkeuring aanvragen bij de RDW. Aan een herkeuring zijn kosten
verbonden. U krijgt het bedrag terug als een voertuig inderdaad ten
onrechte is goed- of afgekeurd.
Let op: als u het niet eens bent met de afkeuring van uw auto, dan moet
u direct in beroep gaan bij het regiokantoor van de RDW. . Bel daarvoor 0900-0739 (€ 0,10/min). . Verplaats uw auto niet totdat de herkeuring is uitgevoerd. . U mag geen reparaties (laten) uitvoeren.
Bij een goedkeuring heeft u tot maximaal een jaar om in beroep te gaan. Het is
van belang dat u niet alvast onderdelen van de auto hebt laten repareren of
vervangen.
 
Quote
RE: apk niet goed
Soesjaa  schreef op: 03-03-2014 12:10:04
Een auto gekeurd krijgen die eigenlijk afgekeurd zou moeten worden is echt niet moeilijk..

Als je hem bij een garage hebt gekocht zou ik terug gaan en voorleggen wat je bevindingen zijn.. Maarja die garage kan ook zeggen dat die punten zijn gekomen na aanschaf... Weet niet hoe lang je de auto al hebt en wat de punten zijn?

Als je hem particulier gekocht hebt dan kun je eigenlijk weinig.. Je kan, afhankelijk van wat de afkeurpunten zijn, doorrijden tot de volgende keuring..
 
Quote
RE: apk niet goed
Onsjanneke  schreef op: 03-03-2014 12:20:37
Maar dan heeft iemand je foutief ingelicht bij de verkoop. Weet je nog hoe hij te koop stond, expliciet genoemd dat er een geldige APK is etc. en geen mankementen oid??

Ik zou terug gaan naar de verkoper (of het een garage is of particulier zou mij niet uitmaken) en eisen dat de extra kosten door de verkopende partij betaald worden.

Bij een garage sta je wat sterker. En een particulier kan je niet veel tegen beginnen mocht hij niet meewerken. Maar een onderhandeling zou ik sowieso starten.
 
Quote
RE: apk niet goed
Soesjaa  schreef op: 03-03-2014 12:28:11
Zowel garage (als die niet zelf gekeurd heeft) als particulier kunnen gewoon zeggen dat ze hem naar apk gebracht hebben en dat ie daar zonder punten gekeurd is en dat je zelf maar naar het desbetreffende keuringsstation kan gaan. En dan? Wil je dan daar heen gaan en eisen dat ie afgekeurd wordt?
 
Quote
RE: apk niet goed
Mafkees  schreef op: 03-03-2014 12:29:32
ik denk dat je genaaid bent....

voor een garage is een APK erop zetten niet zo moeilijk, dat zijn een paar drukken op de knop.

erheen gaan kan altijd, weet niet of je nog garantie hebt?
misschien kunnen jullie een deal maken, maar ik ben bang dat je niks kan.....
en das best zuur
 
Quote
RE: apk niet goed
Soesjaa  schreef op: 03-03-2014 12:31:57
Het werkt met een puntensysteem, ze krijgen strafpunten voor wat ze bv onterecht goedgekeurd hebben. Hoe ernstiger het afkeurpunt wat ze goedgekeurd hebben hoe meer strafpunten en bij zoveel strafpunten krijgen ze boete of kunnen cvertificaat kwijt raken.

Maarja je moet wel aan kunnen tonen dat die punten er al waren tijden het keuren...
 
Quote
RE: apk niet goed
Fransje72  schreef op: 03-03-2014 12:37:56
Wij hebben het met de camper gehad. Was gekeurd, vochtmeting gehad, particulier gekocht. We hadden hem 3 weken toen we er mee weggingen en we een mankementje zagen. Thuis naar onze eigen garage gereden. Je wilt niet weten wat er mis was. Achterkant op een plek verrot, dingen die voor het oog opgeknapt waren, van alles. Vorige eigenaar brief geschreven, maar die ontkende natuurlijk. De garage gebeld waar hij hem liet onderhouden, maar die was al ingelicht door de vorige eigenaar. Toen we vroegen naar de rapporten van vochtmeting waren die er niet, lek achterkant had ie nooit gezien, dat hadden we zelf gedaan, terwijl een expert zei: als zou je 24 uur per dag water er op spuiten, dan zie je deze verrotting pas na 3 jaar. Je staat in je recht, maar kunt nergens je re ht halen. Hetzelfde bij een garage. Ooit een auto van 2 jaar oud gekocht. Alles wat kapot kon was kapot. Was echt een "maandagochtendauto". Nog heel gedoe geweest met advocaat en hoofdkantoor en garage, maar helaas. Je staat nergens. Toch blijven melden, die klachten, op papier. Hopelijk heb je meer geluk dan wij.
 
Quote
RE: apk niet goed
Corine  schreef op: 03-03-2014 13:10:16
Mijn man heeft net direct gebeld met het bedrijf. We moeten een mail sturen naar hun met de punten.
Zij hebben de auto idd niet zelf gekeurd maar dat uitbesteed.

In het gesprek heeft hij duidelijk aangegeven het hier niet mee eens te zijn, deze punten moeten gewoon verholpen worden, meneer vroeg hoe; nou zegt mijn man of door jullie of door mij, maar het geld wat dat kost is voor jullie rekening. Meneer vroeg of er een brezan of andere automaterialen zaak bij ons in de buurt zit. Ja, 10 km verderop.
Dus dat klonk al positief, wellicht dat ze de onderdelen bestellen oid, prima dan kost het een zaterdag of 2 werk maar dan is hij weer goed/veilig.

We hebben ook gezegd dat dit gewoon niet hoort/mag en dat we RDW en BOVAG (was BOVAG-gecertificeerd bedrijf) anders ingaan lichten.
Misschien wat te voorbarig om dit te zeggen maar goed.

Ik duim even heel hard op een goed afloop!
 
Quote
RE: apk niet goed
Corine  schreef op: 03-03-2014 13:13:09
Mijn man is zelf monteur geweest , maar zien weet dat er gerommeld kan worden met apk, auto toch gewoon afmelden en de gok nemen.......hij heeft daar nooit aan mee willen doen en gelukkig de garages waar hij gewerkt heeft ook niet. Maar het gebeurt zat!

De auto is gelukkig nog wel veilig maar we zitten idd niet te wachten op zo'n controle en willen het ook nu zo snel mogelijk regelen want hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat ze zeggen dat dat niet zo was en dat dat bij jou is gebeurt.

We hebben de auto nu 3 wk, en nog niet veel mee gereden (alleen binnen de 10km om ons huis)
 
Quote
RE: apk niet goed
Corine  schreef op: 03-03-2014 19:21:07
We werden vanavond gebeld, ze willen ons met 150 euro tegenmoed komen. Dat is een heel mooi gebaar.
Maar we hebben zelf even gekeken en de onderdelen alleen al kosten 255 euro en dan zit het er nog niet onder (okey mijn man kan veel zelf, dus dat scheeld, maar het kost wel tijd en energie)

We twijfelen erg wat we nu zullen doen.
Ene kant zeggen we wees blij met 150 euro.
Andere kant tja de kosten om het weer apk goed te krijgen zijn 255....en dat is echt op zn voordeligst, via internet bestellen ipv bij autoindus/brenzan oid
 
Quote
RE: apk niet goed
Liefje  schreef op: 03-03-2014 20:48:24
Nee ging ik biet mee accoord hun fout dus alles dient betaald te worden hun moeten t masr weer verhalen bij t andere bedrijf
 
Quote
RE: apk niet goed
Zozo  schreef op: 03-03-2014 20:59:45
Als het aangetoond kan worden dat het verborgen gebreken blijken te zijn zou je ze nog met het burgerlijk wetboek 7 artikelen 17 en 20 om hun oren kunnen slaan. Zij draaien op voor de kosten of moeten de auto terugnemen voor het aankoopbedrag.
Wij hebben dit vorig jaar met een Peugeot gehad die we van onze (schoon)ouders kregen. Schoonvader is met rechtsbijstand of iets de boel gaan uitzoeken, en uiteindelijk kreeg hij het volledige bedrag terug.
 
Quote
RE: apk niet goed
Mrtj  schreef op: 03-03-2014 21:08:10
Wat Sis voorstelt, is een mooi en zeer net voorstel. Immers, zij hebben er dan alleen materiele kosten aan. Jullie dragen zelf bij in arbeidsuren. (en dat terwijl niet jullie schuld is)
 
Quote
RE: apk niet goed
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-03-2014 21:08:30
een apk keuring is een moment opname,
Ik denk dat het ook eraan ligt hoe en wat, wij hebben 2 weken geleden een andere auto gekocht die de dag ervoor apk is gekeurd wij hebben de auto vorige week op de brug gehad, omdat wij ook het zekere voor het onzekere willen.
Bij ons is er ook 1 apk afkeur punt naar voren gekomen, maar zoals onze monteur, zei , het is een moment opnamen en hun woord tegen het onze.

Sucses, wij hebben het gelaten en zorgen nu dat hij over 2 weken een grote beurt krijgt en dat dit verholpen wordt, iets met de fusee kogel ofzo , kan nog niet direct kwaad maar op langer terijm

Sucses
 
Quote
RE: apk niet goed
Corine86  schreef op: 03-03-2014 22:01:25
Ja apk is moment opnamen maar de eisen zijn wel dusdanig dat de auto voor zover in te schatten weer een jaar veilig is.
Kijk 1 scheurtje kan, maar 5 dingen die niet kloppen dat vind ik te doorzichtig en het bedrijf gelukkig ook!

Sis, dat vind ik idd een hele goeie! Zijn kunnen het miss wel steken ivm bedrijfskosten of krijgen extra korting weet ik wat en wij hebben goede spullen. Ga het tegen mn man zeggen dan kan hij dat morgen meenemen als hij belt.

@evenzo; bedankt voor de artikelen uit het wetboek, houden we bij de hand! Altijd handig zo'n stok achter de deur
 
Quote
RE: apk niet goed
Vlindertjes  schreef op: 04-03-2014 14:47:37
Ik ben wel benieuwd wat voor mankementen er dan aan de auto mankeert?

 
Quote
RE: apk niet goed
Corine  schreef op: 04-03-2014 15:10:12
Hoi, de punten waren oa


- gescheurde stuurhoes

- gescheurde fusehoes

- gebroken achterveer

- 2 ondeugdelijke motorsteunen

- rechts achter werkt handrem niet ,remklauw  vervangen

En dan had mijn man al de remschijven vervangen die waren volgens hem ook apk afkeur, meer dan 50% geroest en geloof dat er iets was met de xenon-verlichting wat hij ook al had gefixt. Daar konden we dus niks van zeggen omdat hij dat zelf al had opgelost. Maar wel alles benoemd rochting de verkoper en hij vond het inderdaad niet netjes en gaat erop toezien dat het niet vaker voor gaat komen.


Maar ze hebben het netjes opgelost, we krijgen 250euro terug!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op apk niet goed
Naam
Bericht