Menu
 

Topic:

bv of eenmanszaak

Even Zo Graag  schreef op: 02-03-2014 10:59:14
hoi,

Ik werk op dit moment nog voor 16 uur per week in een winkel.. het gaat echter neit zo goed en nu word mijn contract teruggeschroefd naar 10 uur


Nu kan ik via een kennis bij hem aan het werk voor 7 to 16 uur per week(naast mijn 10 ur in de winkel)

Hij wil mij echter (nog) niet in dienst nemen maar dat ik fakturen ga schrijven......

dus inschrijven bij kvk.... eigen bedrijf beginnen en per uur faktureren....

Wat moet ik dan beginnen een eenmanszaak bv of iets anders....

Het gaat overigens om werk op een camping... schoonmaken, foto's maken en website beheren



wie kan mij alvast adviseren en wat is een redelijke uurprijs..........

Ik wil ngeveer 10 euro per uur netto overhoouden maar er meot natuurlijk inkomstenbelasting btw ? enz..... af






 
Quote
Navigatie
RE: bv of eenmanszaak
Jacquelien  schreef op: 02-03-2014 11:13:31
Oprichten bv kost honderden euro's....

ik ik denk dat je je financieel goed moet laten voorlichten wat de voor en nadelen zijn. Ook met betrekking tot verzekeringen, var verklaring en noem maar op!
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Lind@  schreef op: 02-03-2014 11:15:43
zzp er dus .... even uitrekenen wat je aan belasting versekering etc moet betalen per maand en dat delen , dan heb je een redelijk uurloon bruto , ik denk dat je ongeveer bruto moet gaan zitten op 15-16 eur , omdat je niet precies kunt uitrekenen hoeveel je belasting moet gaan afdragen dat gaat nl naar je inkomen
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Moederkloek  schreef op: 02-03-2014 11:18:37
Ik had een kennis met een eenmanszaak, en die factureerde zo 60 euro per uur, waar hij zelf ongeveer 10 á 12 euro voor verdiende als hij in dienst was. De bedrijven die hem inhuurden vonden dat ook normaal. 
Daarbij zorgde hij ervoor dat de factuur zo was opgesteld dat dat bedrijf de belastingen moest regelen, wat hij kreeg was netto.

Nog even een klein dingetje, heeft die persoon gekeken of het aantrekkelijk kan zijn om je een nul-uren contract te geven?
Dan heb je als werkgever weinig risico en laat je een persoon alleen komen als er echt werk is...
althans, volgens mij werkt dat zo.

Succes ermee!

Groetjes van Kloek 

 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 02-03-2014 11:21:46
pfff 50/60 euro.... huh... nee dat is echt extreem veel..... dat kan hij niet betalen...

Ik dacht ok dat ik bij 15/16 euro ongeveer 10 euro over zou houden.......
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 02-03-2014 11:21:48
pfff 50/60 euro.... huh... nee dat is echt extreem veel..... dat kan hij niet betalen...

Ik dacht ok dat ik bij 15/16 euro ongeveer 10 euro over zou houden.......
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Jolijn  schreef op: 02-03-2014 11:42:56
zzp'er kun je dan worden, en ik denk dat je minimaal 23 euro per uur moet vragen om op een tientje netto uit te komen. je moet ook verzekeringen afsluiten namelijk... voor nieuwe klanten (die je dan ook moet werven!) kun je dan inzetten op 35 euro.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Xsara  schreef op: 02-03-2014 13:05:16
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Xsara  schreef op: 02-03-2014 13:07:15
ik denk namelijk dat je door de belastingdienst niet als zelfstandige wordt gezien. het is meer een verkapt dienstverband.

1 opdrachtgever, machtsverhouding, vaste uren waarschijnlijk, je kunt niet zelf beslissen om je werk uit handen te geven aan een ander. als zelfstandige zijnde zou dat wel moeten kunnen.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 02-03-2014 13:21:07
oke thanks


zowiezo dus geen bv oprichten begrijp  ik

eenmanszaak is beter....


Maar ik moet dus meerdere opdrachtgevers hebben..... begrijp ik


het is dus blijkbaar niet zo dat ik uren declareer en daar btw over betaal en over wat ik overhoud  (de winst) inkomstenbelasting......????


Er met blijkbaar nog veel meer betaald worden.....???

Waarom moet ik verzekeringen afsluiten dan en wat voor verzekeringen....


Pfffff


Ik dacht dat een uurtarief van 15/16 euro wel voldoende zou zijn om er ong. 10 euro aan over te houden.....


maar ik houd van 15/16 euro dus ongeveer 5/6 euro over???? maar waar gaat de rest dan heen....

Ik dacht een euro of 3 BTW en een euro of 3 inkomstenbelasting.......













 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mam Van Twee  schreef op: 02-03-2014 13:53:59
Volgens mij maakt het ook uit of je urenfactuur opmaakt of dat je jezelf op basis van opdracht/produkt verkoopt.

Dan worden niet apart alle uren berekend. Je verkoopt een compleet produkt zeg maar. Dus websitedesign a 5000 euro ipv 200 uur a 25 euro.


 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Jolanda1974  schreef op: 02-03-2014 13:59:44
Ik zou toch eens informeren naar een 0-uren contract.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Joltje  schreef op: 02-03-2014 15:10:47
Je zou dan idd zzp-er moeten worden. Wordt moeilijk, de zzp- ers liggen onder vuur. Om echt als zzp-er gezien te worden moet je minimaal 3 opdrachtgevers hebben...Die je zelf hebt moeten werven dmv reclame bijv.  Wil je aanspraak maken op bepaalde aftrekposten, dan moet je minimaal 1250 uur op jaarbasis werken. In die uren mag je bijv. Ook je administratie tellen...belastingdienst verwacht namelijk ook dat jij een deugdelijke administratie voert. En dat kost tijd.... Besprekingen, cursussen, die uren mag je er allemaal bijtellen..zolang het maar uren zijn die je of gewerkt hebt of daadwerkelijk met je zaak te maken hebben....wat betreft de financiën.....ikzelf zet 40% aan de kant. Mijn uurtarief is dan ook wat hoger, maar ik moet wel nog alles afdragen..vandaar de 40%.  De arbeidsongeschiktheidsverzekering is iets wat de belasting toch wel belangrijk vind, maar voor jouzelf is dat ook belangrijk. Ben jij namelijk ziek..dan heb jij nergens recht op als je geen atbeidsongeschiktheids verzekering hebt.  sowieso krijg je ( bij de meeste verzekeringen) de eerste 4- 6 weken geen uitkering. Dus zo een arbeidsongeschiktheids  verzekering is voor als je langdurig ziek bent....die eerste weken moet je dan zelf ook overbruggen. Vakantiegeld krijg je van niemand...die zitten bij mij in die 40% die ik aan de kant leg.  Vakantie betekent voor mij geen inkomen....En wat nog heel belangrijk is, is een goede accountant. Niet alleen voor je belastingaangifte, maar ook voor het aanvragen van je VAR bijv.  

 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 02-03-2014 18:04:57
oeps nog meer onduidelijkheden dus


tis ingewikkelder dan ik had verwacht



wat is bv VAR

en ik hoef neit per se een verzekering omdat mijn werk gewoon extra is.... we hebben het zeg maar neit per se nodig, dus geen werk is voor ons nog wel brood op de plank......


bedankt voor je antwoord in ieder geval....

Ik zat te denken aan 15/16 euro per uur excl.BTW

dus dat is er neit in meegerekend ... dan komt er daarnaast toch aleen nog IB bovenop....


En ik hoef neit per se ZPP er te worden wil gewoon een eenmanszaak




 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Alice  schreef op: 02-03-2014 18:10:44
Weet niet of het in NL ook kan, maar hier is het niet ongebruikelijk om dan een constructie te doen via een uitzendbureau. 
Je werkt dan in dienst van het uitzendbureau, voor diegene. 
Uiteraard is het financieel minder gunstig, maar wel makkelijk
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Padefa  schreef op: 02-03-2014 19:55:28
Bv kost tegenwoordige geen geld meer, dat is veranderd. Zzper en eenmanszaak komt in principe op hetzelfde neer. Je moet wel minimaal 3 opdrachtgevers per jaar hebben. Anders ziet de  BD jou als werknemer bij de camping. De rest is al geschreven, ik zou je even goed voor laten lichten bij de kvk, die kunnen jou heel goed helpen.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Padefa  schreef op: 02-03-2014 19:56:47
Die constructie via een uitzendbureau kan in NL ook. Dan ga je op de pay roll, google daar maar op.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Joltje  schreef op: 02-03-2014 20:17:06
De VAR dat is de verklaring die je krijgt van de belasting die aanduid dat je zelfstandig ondernemer bent. Er zijn meerdere soorten VAR. Als je daar eens op googeld dan zie je de verschillen. 

zzp-er of eenmanszaak dat is hetzelfde. Er zijn bedrijven die de mensen niet in dienst willen nemen en hun dan adviseren om zzp-er te worden, zodat dat bedrijf dan geen loonbelasting en andere dingen hoeft af te dragen. dat scheelt dat bedrijf veel geld. Hier zitten ook vaak de schijnconstructies waar de regering en belasting nu zo op jacht naar zijn. Ze laten jou dan wel werken als zijnde dat je in loondienst bent, dus je hebt niets te zeggen over je werktijden bijv. hebt niets te zeggen over dagen..wordt gewoon door jou opdrachtgever op een planning gezet zoals het hen uitkomt, maar laten jou zelf facturen sturen en dan steken zij veel geld in hun zak. Dit is dus GEEN zzp-er zijn. Ik weet natuurlijk niet of dat zo is, maar het gebeurt. En steeds meer.....
Ik ben zzp-er, maar Ik bepaal wanneer ik werk, hoeveel ik werk, welke clienten ik aanneem, ik maak mijn eigen planning er staat niemand boven mij zeg maar....ik heb geen baas.
 Ik zou hier toch mee opletten.  je moet sowieso zeker weten dat je meerdere opdrachtgevers wilt / kan aannemen. Als jij alleen maar bij dat bedrijf aan de slag gaat als zzp-er gaat het geheid fout. En dan kan jij nog een flinke boete aan je broek krijgen. 
Als dit echt alleen maar is om bij dat ene bedrijf aan de slag te kunnen, dan zou ik me toch iets anders bedenken dan zzp-er worden. 
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mamami  schreef op: 02-03-2014 20:21:15
Een VAR is een verklaring arbeidsrelatie. Omdat je jezelf in principe verhuurt aan een opdrachtgever ben je voor de belasting geen zelfstandige maar ZZP-er.  Heel kort gezegd kan je het zo stellen dat als iemand jou vertelt hoe en wanneer je je werk moet doen ben je geen zelfstandige maar in loondienst voor de belastingdienst.

Verzekering is niet verplicht maar stel je voor dat je tijdens het schoonmaken iets kapot maakt of je bouwt een website en een bedrijf klaagt je aan om wat voor reden dan ook. Wel handig om dan een AVB te hebben (aansprakelijkheidsverzekering bedrijven).

Wat je verdient (stel € 20 per uur) en je werkt 10 uur per maand € 200 per maand. Hiervan is je BTW 21%, dus € 42 draag je af aan de belasting aan BTW. Over de rest betaal je inkomstenbelasting (omdat je in loondienst werkt kan ik nu heel lastig bepalen of je nog recht hebt op heffingskortingen dus ik neem ze even niet mee in de berekening). Het tarief van de eerste schijf bedraagt 36,25%, dus je betaalt € 57,28 (van 158). Je houdt dus 200 - 99,28= 100,72 over per maand, komt neer op € 10 per uur.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mamavonn  schreef op: 02-03-2014 20:39:54
Denk je er wel aan dat als het fout gaat en je failliet gaat je prive bezittingen meegenomen worden om je schulden te betalen als je een eenmanszaak hebt.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mamami  schreef op: 02-03-2014 20:47:32
Wat is de kans dat ze schuldeisers heeft, hooguit de belastingdienst als ze niets afdraagt. Ze heeft verder geen kosten
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Jolijn  schreef op: 03-03-2014 06:05:02
de verzekering is in elk geval een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. stel iemand hackt de website en er komt schade, dan kun jij die betalen. dan maakt het niet meer uit of je er een tientje voor kreeg, maar kost het je duizenden euro's. Van een kale kip kun je niet plukken, maar als je een koophuis hebt kan die meteen in de gedwongen verkoop.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Joltje  schreef op: 03-03-2014 06:41:06
Oh ja idd de beroepsaanspprakelijkheidsverzekering. Is echt wel een aanrader en de kosten van deze verzekering vallen op jaarbasis ok reuze mee. Ik had het  over een arbeidsongeschiktheids verzekering en daar zijn de kosten behoorlijk van per maand......maar dat is dan in jou geval niet nodig, dat scheelt al enorm.  
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Saskia Mv Eva  schreef op: 03-03-2014 09:56:46
Heb een eemanszaak en denk aan zakelijke rekening, zakelijke mobiel, verzekering, website, briefpapier, logo, kosten kvk. Komt meer bij kijken dan je denkt. Nu betaal ik BTW, maar dat is 21% van mijn inkomsten en 25% aan zakelijke kosten, houd dus de helft over en daar reserveer ik ook van voor als pc kapot gaat en/of nieuw software, postzegels enz enz.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mamami  schreef op: 03-03-2014 10:08:41
Gezien het werk wat TO gaat doen gaat het om niet veel uren per maand, daar heeft ze geen website, briefpapier met duur logo voor nodig. Het is maar net hoe gek wil je het hebben. De KvK is trouwens gratis

Ik heb bij de ING een startersrekening, die is gratis het eerste jaar. Website hebben we zelf gedaan (domein gekocht, kost € 20 per jaar). Logo heeft mijn man gemaakt, briefpapier gebruik ik niet, klanten rekenen af als ik klaar ben met de behandeling.
Dus je hebt niet altijd hoge kosten om je eenmanszaak te draaien.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Caithy  schreef op: 03-03-2014 10:20:49
Ik ga het eens omdraaien;
Waarom moet jij dit allemaal doen omdat hij wil dat jij bij hem komt werken?
Hij wil dat jij bij hem komt werken en dan moet je een eenmanszaak oprichten, doe normaal?
Als je problemen wilt met de belastingdienst, dat zou ik dit echt doen.

Er zijn zoveel voorwaarden waaraan je moet voldoen, die hierboven ookal genoemd zijn. Je start niet even een eenmanszaak! 
Er gaat ook veel tijd inzitten mbt uren bijhouden, facturen, belastingen invullen en opsturen etc.
Die uren moet je ook meenemen in je uurtarief!
En waarom wil je 10 euro per uur overhouden, je neemt toch ook risico?


 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Mrtj  schreef op: 03-03-2014 10:34:49
Helemaal eens met Caithy!
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 03-03-2014 14:11:27
bedankt voor alle antwoorden


-kamer van koophandel is gratis
-briefpaier pennen enz heb ik ook allemaal niet nodig
-zakelijk mobiel ed heb ik ok niet nodig
-zakelijke rekening kost neit zo veel en is inderdaad eerste jaar gratid



-drie opdrachtgevers is geen probleem (ik ken wel meerdere mensen die mij evt zouden willen inhuren)
-Var verklaring ga ik uitzoeken


Ik bepaal overigens zelf wanneer ik werk hoor en hoeveel uren ik maak, als ik neit kan ga ik gewoon neit dus het is neit zo dat mijn opdrachtgever alles bepaald...
















 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 03-03-2014 14:33:20
ik heb even gegoogeld en ik zie dat zo'n var verklaring niet verplicht is hoor.......


waarom zou ik die moeten aanvragen?????

Ik snap het niet zo goed....


Ik dacht... ik ga gewoon een uurtarief berekenen betaal daar maandelijks mijn BTW over en over wat ik overhoud betaal ik inkomstenbelasting.....

Ik sluit een zakelijke rekening af en evt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en Klaar......




volgens mij voldoe ik dan aan alle voorwaarden en draag ik al mijn verplichte lasten af......


accountant enz... lijkt mij niet echt nodig in dit geval... heb je een groter bedrijf en personeel in dienst dan is het wat anders maar mijn aangiftes kan ik toch gewoon zelf doen....

Mijn vriendin heeft een webshop en doet dit ook gewoon allemaal zelf... heeft ok geen var verklaring accoutant enz.......







 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Onsjanneke  schreef op: 03-03-2014 14:49:42
Maar een webshop is wel iets anders dan een arbeidsrelatie aangaan met een ander bedrijf.

Als de belastingdienst jou aan het eind van het jaar niet als zelfstandige aanmerkt kan het zijn dat die kennis achteraf nog geconfronteerd word met een loonheffingbetaling. Die mag hij dan nog bovenop de aan jou betaalde kosten afdragen. Daarom is zo'n VAR wel belangrijk. Het voorkomt (hele dure) belastingclaims.
 
Quote
RE: bv of eenmanszaak
Even Zo Graag  schreef op: 03-03-2014 15:03:46
oke....


Zijn daar ook kosten aan verbonden dan... of kan ik die zo aanvragen....

opdrachtgever vraagt er niet om..... 

Zijn de kosten voor mij of voor hem????






 
Quote
Navigatie


Reageren op bv of eenmanszaak
Naam
Bericht