Flower schreef op: 18-02-2014 20:52:53 |
ik heb zelf atjar gemaakt twee weken geleden, maar nu zie ik dat er een soort bezinksel op de bodem
ligt. ik weet dat er meiden hier zijn die het ook zelf maken (weet ff zo snel niet meer wie) maar is dit normaal? mss de kruiden? heb er trouwens niet heel veel kruiden door, alleen kurkuma, zout peper. |
Quote |
Proestie schreef op: 18-02-2014 20:54:58 |
Ik denk dat het van de kruiden is. Ik heb vorig jaar voor het eerst courgette ingemaakt, daar ging
ook kurkuma in en dat had ik ook. |
Quote |
Flower schreef op: 18-02-2014 20:58:19 |
mss moet je het eens zelf gaan maken sis?? jij houd toch ook van koken. het is echt zo gemaakt, ik vind deze zelfgemaakte atjar heerlijk. |
Quote |
Flower schreef op: 18-02-2014 20:59:31 |
jij had het dus ook wel proestie.... ik werd een beetje huiverig, de deksels zijn wel goed vacuum, daar kan het niet aan liggen |
Quote |
Suuster schreef op: 18-02-2014 22:00:29 |
wat is het recept dan? Wil het wel graag proberen. Ik vind de verse atjar van de deka alleen maar
lekker... |
Quote |
Flower schreef op: 19-02-2014 14:30:45 |
ff gecopieerd, ik heb het dus niet in weck potjes, maar in gewone lege appelmoes potjes |
Quote |
Flower schreef op: 19-02-2014 14:34:02 |
ohh, ja, ook wel handig, water, suiker, azijn en kruiden aan de kook brengen, groente er in, 5 min
laten koken en daarna meteen in de poten doen (kokend heet) potten dicht draaien en op de kop
zetten. |
Quote |