Menu
 

Topic:

KIA ervaringen

Mv E.l.s  schreef op: 15-02-2014 23:56:45
Wij zijn toe aan een andere auto. Nu heeft mijn man zijn zinnen gezet op een kia sorento. Ik heb helemaal niets met kia en ken ook niemand die in een kia rijdt. Hebben jullie ervaring?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: KIA ervaringen
An  schreef op: 16-02-2014 21:54:29
Wij hebben een eenvoudige auto nieuw gekocht (was 13.500 euro). Deze kost ons aan alleen afschrijving (10 jaar met restwaarde), verzekering, motorrijtuigenbelasting en 1x tanken al ruim 200 euro per maand. Dan heb ik nog niet het onderhoud berekent en die wordt in de loop van de jaren natuurlijk steeds hoger. En met 1x tanken per maand rijdt je ook niet erg veel natuurlijk.

Zou ik een duurdere en/of luxere auto nemen en heel veel kilometers rijden dan kost het zo honderden euro's per maand meer.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 22:12:21

Quote Senna:
Debbel, er zijn volgens mij meerdere auto's met 14% bijtelling waar een trekhaak achter kan.
Anders zou dat idd wel een overweging waard zijn



Maar niet in de merken waar wij de keuze uit hadden.
Dat bedoel ik met de eisen van de werkgever waardoor de kosten de pan uit kunnen rijzen.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Suus  schreef op: 16-02-2014 22:33:49
Mijn man rijdt zijn leasebak niet privé, hij moet in een bepaalde klassen leasen en wij hebben geen trek in eigen kosteN. Bovendien rijd ik het meest dus heb de grootste wagen overdag nodig.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Vera  schreef op: 17-02-2014 07:58:50
Ik vind het eigenlijk een zinloze discussie worden. Diegene die geen lease auto mogen rijden en denken dat het allemaal zo vresleijk goedkoop is en denken wat we mazzelaars zijn, raad ik echt aan een baan te zoeken waar een auto van de zaak bij zit.
Ik ben het volledig met Deb eens. Er zitten heel veel haken en ogen aan. En ja als je enorm veel gaat rijden dan kost het je ook minder. Maar vooralsnog zijn de regels zo dat ook dat niet meer kan. En wij er een auto (volvo V 70) naast kunnen en moeten rijden omdat anders onze kinderen geen eten meer hebben of ik moet lopen 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 17-02-2014 08:05:41
Ik dacht exact hetzelfde Vera.
Degene zonder leaseauto hebben totaal geen benul wat get allemaal kost.
Er wordt ff gegoogled en ze denken het antwoord te weten en met wat optel sommetjes hun gelijk te kunnen halen.
Was het allemaal maar zo plat als hier neergezet wordt.
Idd. Als je denkt dat wij mazzelaars zijn zoek dan een andere baan waar hè hetzelfde mazzeltje hebt. Denk dat je van een koude kermis thuis komt.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Ano  schreef op: 17-02-2014 09:10:29
Wij zijn lease rijders en zijn het dus echt niet met je eens. Dit heeft niets met googlen te maken. Wij hebben de afgelopen 4 jaar peugeot gereden. Ik ben blij dat wij deze te leen had. Alleen al aan onderhoudskosten kwamen we op 450 euro per maand. Neem daar de afschrijving van de auto bij van 300 euro per maand en je zit al op 750 euro. Dan nog je rijtuigenbelasting en verzekering. En dan heeft de auto ook nog flinke dorst. Vergis je niet in de benzine kosten. Manlief tankt 1 keer per week voor 90 euro. Dat is al 400 euro in de maand. Ok je krijgt als het zakelijk is 19 cent per km, maar dat dekt de kosten ook echt niet. 
Daarbij passen bij bepaalde functies misschien bepaalde auto's maar vaak ook een passend salaris. Vaak heb je een auto, gekocht of geleased passend bij het gezinsinkomen.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Ano  schreef op: 17-02-2014 09:12:36
Even voor de duidelijkheid , we hebben de kosten 4 jaar lang bijgehouden om te berekenen wat goedkoper is.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 17-02-2014 09:23:39

Als je een rekensommetje maakt om privé en lease te vergelijken, dan moet je niet alleen naar de kosten van een eigen auto kijken. Wat vergeten wordt is dat je die lease auto vooral krijgt omdat je zoveel kilometers maakt voor je werk. Als je een eigen auto rijdt, dan levert die dus ook nog wat op, want je krijgt dan een kilometervergoeding. Die dekt niet alle kosten, maar wel een deel.

Mijn man rijdt 50.000 kilometer voor zijn werk. Als hij daarvoor een kilometervergoeding krijgt van € 0,19 én hij hoeft de eigen bijdrage van €450 per maand voor de lease auto niet te betalen, dan kunnen we daar een leuke privé auto van rijden. Dan heb je het ineens over een bedrag van meer dan € 14.000 per jaar.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 17-02-2014 11:04:34
Idd sammie, en ik hief echt geen grote bak te rijden hoor. Met een kleinere auto kunnen wij heel aardig uit de voeten. Maar doordat de werkgever verplicht lease te rijden en ook nog verplicht de duurdere merken en dan ook nog verplicht een auto met trekhaak en vanaf een bepaalde klasse hebben wij geen keuze.. Wij MOETEN een dikke bak rijden die dus ook dikke kosten met zich meebrengt. 

Als lis we de keuze hadden gehad en dan hadden we absoluut gekozen voor een wat kleinere auto. Want wat ik nu de afgelopen 5 jaar kwijt ben aan lease kosten etc, daar hadden we met gemak privé een leuke kleinere auto voor kunnen rijden. En dan had ik nog aardig wat over gehouden ook Nog..

daarom zijn wij zo blij nu ford erbij is gekomen en we nu mar 200 euro betalen. Nu is het pas interessant voOR ons.. Daar rijd je privé geen auto voor. Maar voor 450 wel degelijk, wel geen luxe grote bak, maar dat wil ik ook niet. maar je hebt geen keuze.. Is dat eenluxe probleem? Misschien wel? maar ik weet zeker dat er meer mensen privé zouden gaan rijden als ze de keuze hadden.. Vooral mensen die een wat kleinere auto prima vinden.. Dat scheelt echt veel geld. Privé had ik echt geen tuscon gekocht. Maar die was dan in de merken en klasse 5 jaar terug waaruit we moesten kiezen de allergoedkoopste. 450 euro, en zo basic als wat. Nog net airo zat erin, verder helemaal geen luxe hoor. Mijn c1 van 2011 kan dan wel kleiner zijn, maar daar zit ik vele malen luxer in dan in die grote kale bak. En die c1 kost met nog niet de helft van 450 euro per maand,

dus het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn bij leaserijders hoor.. Alleen degene die heeeel veel km maken, die goedkoop mogen leasen, die geen trekhaak hoeven, die geen beperkte merkenkeuze hebben die komen aan het eind van de streep voordeliger uit. Dat is echt per situatie verschillend.

maar niet zoals hier geroepen wordt leaserijders rijden op kosten van de baas en moeten niet zeiken. Maar dat mag ik zeker weer niet zeggen want dan ben ik arrogant 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mamami  schreef op: 17-02-2014 11:27:09
Je kunt er ook voor kiezen (net als de man van Suus) om de auto alleen zakelijk te rijden, heb je geen bijtelling ook. En kan je prive een goedkope auto rijden.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Angelique  schreef op: 17-02-2014 11:34:09
zo is dus bij elk bedrijf anders voor ons is lease wel goedkoper en rijden ook prive een rijbewijs en 2 autos is ook een leuke grap en voor prive kost het ons nie super veel
wij rijden bijtellling 14% met trekhaak
de ford kon neit met trekhaak dan wer ie te zwaar maarde megane kon dus wel gelukkig want was wel een eis voor ons
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 17-02-2014 11:38:52
Ja klopt Angelique, wij mochten helaas geen Renault. dan waren we ook zeker voor die 14% gegaan.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mrtj  schreef op: 17-02-2014 11:42:42
Er gaat een wereld voor mij open over dit lease-rijden

Mijn werkgever laat mij mooi met de trein reizen
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 17-02-2014 11:58:18
Ach Debbel, je zit jezelf compleet te verantwoorden. Moet je niet doen. Jij maakt jouw keuzes en een ander maakt de zijne. Wij kiezen wel voor een wat grotere leaseauto en een kleinere privé auto. En dat doen we om redenen die wij belangrijk vinden. Ik vraag aan een ander toch ook geen geld om mijn keuzes te kunnen betalen.

Vind heel die discussie erg flauw worden, begint meer op jaloezie te lijken dan op echte onderbouwing van het verschil privé rijden vs. leaserijden.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mafkees  schreef op: 17-02-2014 12:09:09

hier nog betere optie voor man....de taxi!


wanneer je maar wil brengt ie hem van A naar B. gratis en voor niks.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 17-02-2014 12:22:06

Quote Smvn&d:
Maar als je niet prive rijd maar alleen zakelijk dan hoef je toch geen eigen bijdragen of bijtelling te betalen? 
Mijn man is ooit bij een bedrijf gaan werken waar iedereen standaard een lease auto kreeg, en als hij niet prive wilde rijden ermee dan kosten hem dat niks werd gezegt (nu heeft hij geen rijbewijs dus hoeft geen auto).

Dus het is toch ook maar wat je kiest of je hem ook prive wil gebruiken? Het zou toch raar zijn dat je een auto hebt voor je werk, en die alleen daar voor gebruikt, en zelf daaraan moet betalen?



geen bijtelling maar wel eigen bijdrage. en hoe hoog dat is ligt weer aan de werkgever. Die geeft je een Max bedrag. Alles daarboven betaal je zelf. En als je alleen zakelijk rijdt kan het zijn dat je een compleet boek bij moet gaan houden voor elke km die je rijdt. sommige werkgevers plaatsen een kastje die dat bijhoud. Ook dat ligt weer aan de werkgever. 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 17-02-2014 12:22:59

Quote MaFKeeS:

hier nog betere optie voor man....de taxi!


wanneer je maar wil brengt ie hem van A naar B. gratis en voor niks.




whaha!!! je doet je naam nu wel eer aan... Mafkees hihi
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 12:24:01
TOen mijn man een lease auto had. Moest hij alleen de km bij houden en verder niks. Koste ons ook niks extraatjes. Alleen konden wij er geen prive km mee maken.
Hiernaast een prive autootjes is dan toch het goedkoopst omdat jullie het allen niks vinden?
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Vera  schreef op: 17-02-2014 12:26:44

Quote Mamami:
Je kunt er ook voor kiezen (net als de man van Suus) om de auto alleen zakelijk te rijden, heb je geen bijtelling ook. En kan je prive een goedkope auto rijden.



Ja en het houden bij max 2 kinderen,anders gaat die goedkope auto ook niet meer op 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 12:30:24
Wij rijden een goedkope auto ondanks onze bijna 5 kinderen ;-)
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Vera  schreef op: 17-02-2014 12:31:46
Welke is dat dat DEborah?
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 12:33:56
Opel Zafira, vinden wij dan goedkoop hé ;-). Kost ons maar 155 euro per drie maand in de wegenbelasting.
uit 2003, 4000 euro gekost... rijden nu het 3e jaar mee. 1 maal 450 euro kosten gehad!
Prive maken wij ook weinig km.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Vera  schreef op: 17-02-2014 12:43:09
Ik dacht meer aan het formaat twingo, alto en dergelijke. DAt is goedkoop 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 12:45:53
Ja in wegenbelasting wel ;-).
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 17-02-2014 12:45:54

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan en Jim:
Opel Zafira, vinden wij dan goedkoop hé ;-). Kost ons maar 155 euro per drie maand in de wegenbelasting.
uit 2003, 4000 euro gekost... rijden nu het 3e jaar mee. 1 maal 450 euro kosten gehad!
Prive maken wij ook weinig km.



Oh ja, en hij is niet verzekerd en rijdt op water? En hij is waarschijnlijk ook nog grijs. Ik heb namelijk een pleurishekel aan grijze auto's, heb altijd gezegd dat als ze me daarin zien rijden - ze echt aan mijn verstandelijke vermogens mogen gaan twijfelen.

Als je niet veel met de auto rijdt, kun je beter gaan fietsen. Dan is elke auto te duur.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 12:52:56
Nee maar julile klagen allen dat het helemaal niet goedkoop is. En het helemaal niet zo perfect.

Koop dan gewoon prive een oudere auto. En rij alleen zakelijk lease. Dan is het probleem toch opgelost.

Ik denk dat de meeste mensen prive helemaal niet zoveel rijden. En dat de meeste km voor het werk worden gemaakt.

Allrisk verzekerd voor 23 euro. En niks geen grijs.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 17-02-2014 13:31:37
Nee joh, ben je gek. Wij rijden privé helemaal niet veel. Hebben alleen maar een appartement in Z-Frankrijk, en daar wandelen we iedere keer naar toe. Tijd zat.

Je moet je eigen situatie niet altijd als uitgangspunt nemen. Andere mensen leiden andere levens.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 17-02-2014 13:33:52
Oh ja, en volgens mij wordt er niet geklaagd, er wordt alleen een weerwoord gegeven op de constatering dat leasen zo goedkoop zou zijn. Laten we elkaar niet in de maling nemen, auto's zijn niet goedkoop - lease is dat niet en privé eigendom ook niet.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 17-02-2014 14:40:03
Je kunt auto rijden net zo duur maken als je zelf wilt ja...

Het bestaat veelal uit keuzes. Je hoeft lease toch niet prive te gebruiken.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Suus  schreef op: 17-02-2014 14:56:09
Mijn man betaalt 0 eigen bijdrage hoor. Rijdt zakelijk en privé heel soms ( mag Max 400 km per jaar).
ik ben meestal met de kids en/of hond etc dus als zijn auto de hoofdauto was had ik een probleem. 

bij mijn man zou er ook hoog belastingtarief over heen gaan, zonde
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op KIA ervaringen
Naam
Bericht