Menu
 

Topic:

KIA ervaringen

Mv E.l.s  schreef op: 15-02-2014 23:56:45
Wij zijn toe aan een andere auto. Nu heeft mijn man zijn zinnen gezet op een kia sorento. Ik heb helemaal niets met kia en ken ook niemand die in een kia rijdt. Hebben jullie ervaring?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 00:25:28
Had graag ervaring op willen gaan doen met een Kia Sportage. Ging voor een nieuwe naar de dealer. Maar de verkoper was zo arrogant, dat hij geen offerte voor me wilde maken voor een instapmodel. Hij zei dat ze die nooit verkochten, alleen met extra's. Heb mijn geld naar een ander merk gebracht.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mv E.l.s  schreef op: 16-02-2014 00:28:46
Zoiets hebben wij met Opel gehad, arrogantie ten top, bah.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Marron  schreef op: 16-02-2014 07:48:28
kia sorento heb er een keer proef mee gereden Vond de auto zwalken Niet lekker op de weg liggen.
Heb nu een ssangyong rexton.. veel stabieler bere sterk en net zo ruim
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Ik  schreef op: 16-02-2014 07:56:07
Wij hebben pas een Kia gekocht. Wij zeer vriendelijk behandeld en er is goed met ons meegedacht. . 7 jaar garantie vonden wij wel de doorslag geven. Mijn man rijd 40.000 km per jaar. Wij hebben hem pas een maand Maar tot nu toe is hij dik tevreden. Rijdt heerlijk. Is erg stil. Hier rijden trouwens erg veel Kia. Ook op de snelweg kom je ze ook veel tegen. Ze staan bij de top 5 van meest verkochte autos van nederland. Let maar eens op als je gaat rijden hoeveel je er tegen komt. Kia is nog niet lang in Nederland. Toen wij jaren geleden een Kia wilde leasen mocht dat nog niet. Nu hebben lease maatschappijen ze graag door die 7 jaar garantie. Als je als bedrijf dat geeft opmje autos dan sta je dus wel achter je product. Succes met jullie keuze.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 09:00:10
Ik vind het allemaal popperig en te plastic achting van binnen. 
Als je een van de betere merken gewend bent merk je dit gelijk. Qua wegligging geen ervaring. Het "goedkope" interieur was al voldoende om de dealer weer te verlaten. 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2014 09:25:55
Nou die mening deel ik niet. Wij zijn voor een kia rio gegaan. Vriendelijk behandeld en zag er goed uit. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan omdat dan al ons spaargeld op zou zijn en met 2 zieke kinderen durfde ik dat risico niet te nemen.

Toen hebben we een Nissan note gekocht van 4 jaar oud. Beetje spijt van want hij is net te klein
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 09:33:36

Quote Debbel79:
Ik vind het allemaal popperig en te plastic achting van binnen. 
Als je een van de betere merken gewend bent merk je dit gelijk. Qua wegligging geen ervaring. Het "goedkope" interieur was al voldoende om de dealer weer te verlaten. 



ik ben het niet met je eens dat ze een plastic interieur hebben, dit zal meer een kwestie zijn van smaken verschillen. Tegenwoordig zijn er haast geen auto's meer waar dat echt voor geldt. Mijn man had diezelfde mening over Nissan. Totdat we in de Nissan Juke gingen zitten, want die is het uiteindelijk geworden. Veel ruimte voor personen, kunnen met gemak 5 personen incl. bestuurder in. Maar weinig bergruimte. Zou er niet mee op vakantie kunnen, passen hooguit twee weekendtassen in de achterbak. En dan moeten ze ook niet te groot zijn. Hiervoor reed ik een Peugeot 206 cc, en hoewel dat een cabrio was had ie veel meer bergruimte. Maar daar pasten maar 2 volwassenen en 2 kleine kinderen in.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mirella  schreef op: 16-02-2014 09:43:37
Wij rijden een picanto en zijn erg tevreden. Interieur is niet van plastic weet niet of dat bij de oude modellen wellicht wel was. Hier dus zeer tevreden.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mama Van Drie  schreef op: 16-02-2014 09:44:06
@Sammie.....vertel je ervaringen eens over het rijden in je peugeot 206 cc.....dingen die snel stuk gaan of snel haperen etc etc....mijn oudste zoon heeft zijn zinnen gezet op eerst een peugeot 206 cc maar wil nu gan voor een peugeot 307 cc......ondanks dat wij van alles aangedragen hebben van andere merken wil hij perse zo een......wij....als ouders.....vinden hem best duur in wegenbelasting en brandstof, nu bekijken wij dat vanuit een ander ogpunt want mijn zoon is student, heeft een bijbaan van 20 uur per week waar hij best leuk mee verdient ( zo'n 200 euro in de week) maar om dan straks veel daarvan in de auto te moeten stoppen.......vinden wij als ouders zonde.....

Sorry voor het off topic...wij hebben trouwens geen ervaring met de Kia.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 09:48:39
Tuurlijk is het interieur van plastic. Elk auto interieur is van plastic. Alleen wordt voor de ene ander soort kunststof gebruikt dan voor de andere auto. Hoe harder het plastic hoe "goedkoper" het lijkt. Maar dat kan idd smaak zijn. Maar dan toch... Als je bijvoorbeeld gewend bent om BMW te rijden en je stapt dan in een Kia... Tja dan moet je toch ECHT wel ff slikken hoor. 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mirella  schreef op: 16-02-2014 09:53:20
Moet je ook BMW geld neertellen haha. Tuurlijk weet he dat dat beter rijdt maar als je budget dat niet toelaat is er net n kia niks mis.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 09:55:55
Sorry, kan je niet helpen met slechte ervaringen . Heb hem destijds ook nieuw gekocht en er bijna 11 jaar in rondgereden. Had maar een terugkomende klacht, iets met de cilinders. Maar dat was meer een software probleempje dat meestal snel verholpen kon worden. Heb uiteindelijk een van de cilinders laten vervangen. Maar misschien heb ik technisch gezien gewoon mazzel gehad, had hem wel elk jaar netjes in onderhoud bij de vakgarage.

Een 307 cc vind ik nogal een vette auto voor een student, maar ook wel een hele mooie. Zou zo maar kunnen zijn dat dat mijn volgende auto wordt, want ik mis mijn cabriootje wel heel erg. Heb ook tranen met tuiten gejankt toen ik hem uiteindelijk weg ging brengen. Maar er pasten echt geen kinderen van een jaar of 10 meer achter in, dus echt te klein. Dat zou ook een nadeel van de 307 zijn overigens, want die heeft wel iets meer, maar nog steeds niet veel beenruimte achterin. Maar het is en blijft een keigave auto.

schiet me nog een nadeeltje te binnen, de rubbers van de dakconstructie kunnen gaan lekken. Dan wordt je aan de zijkant nat als het regent, en je krijgt een natte kont, want de zitting wordt ook nat. Dan is het handig als je leren bekleding hebt.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 09:57:19
Debbel, het interieur van een auto is van kunststof, dat hoeft niet perse hetzelfde te zijn als plastic .
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Made  schreef op: 16-02-2014 10:40:13
Een bmw kun je natuurlijk niet met een kia vergelijken!

ik heb een picanto, mn oom een sorento. Bevallen beiden erg goed. Vind het mooie goede auto's voor die prijsklasse.
mn autootje glijd over de weg, zit lekker ruim, alle luxe zit erop en nog belangrijker hij brengt me van A naar B
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 10:41:08
Plastic is kunststof. Alleen zijn daar tientallen varianten in.
En nogmaals, dat zal dan wel smaak zijn. Maar ik vind het soort kunststof (plastic dus) dat Kia gebruikt niet mooi en goedkoop aandoen.

Het soort plastic ( kunststof dus) dat bijvoorbeeld BMW of Peugeot gebruikt spreekt mij meer aan. Maar ook dat is smaak en persoonlijk.

En dat was ook de vraag van to toch? Je ervaring met Kia. Mijn ervaring is dat ik het een "goedkoop " interieur vind qua uitstraling.

Jij hebt een andere mening. Prima. Over smaak valt niet te twisten. En dan us het ook overbodig om een ander zijn mening ten twijfel te trekken. Of erover te oordelen. Doe ik ook niet over de mening van een ander.
Alleen als iemand zegt dat gaar picanti geen plastic interieur geeft dan zeg ik dat dat wel zo us want elke auto heeft een plastic interieur ( of kunststof) net hoe je het noemen wilt. Komt op hetzelfde neer.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mama Van Drie  schreef op: 16-02-2014 11:11:59
@Sammie...bedankt voor je reactie, ik vind het ook nogal een auto voor een student hoor haha....maar hij kan het nu betalen en hij heeft nog geen kinderen dus ik snap wel z'n drive om zo'n auto te willen, hij wordt in augustus 20 dus tuurlijk vind je zo'n auto gaaf.
Dat van die rubbers hadden we wel vaker gelezen en dat is een nadeel maar ja.....het is zijn keus.

 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mv E.l.s  schreef op: 16-02-2014 11:36:26
Oké, heel verschillend dus. We gaan binnenkort een proefrit maken in een kia sorento en kia carens. We hebben altijd Opel en Volkswagen gereden, maar vinden dat teveel geld voor wat je krijgt. Er zijn nu geen slechte auto's meer. En m.n. Opel vind ik ontzettend stug, echte Duitse degelijkheid. 
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mirella  schreef op: 16-02-2014 11:39:04
Debbel jouw mening voegt niks toe want je hebt geen ervaring met de kia. Bovendien is ervaring gebaseerd op het rijden ermee en niet op je meni g  over het interieur lijkt me.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2014 11:52:08
Nou en dan is er nog een verschil. Of je rijd een auto van de baas of je moet hem zelf betalen.

Als je hem zelf moet betalen snap ik de overweging op een kia heel goed. Wij vonden het mooie auto's.

Als wij lease moesten gaan rijden was er hier een nissan qashqai gekomen.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 11:53:00

Quote mirella:
Debbel jouw mening voegt niks toe want je hebt geen ervaring met de kia. Bovendien is ervaring gebaseerd op het rijden ermee en niet op je meni g  over het interieur lijkt me.



Dus hoe een auto er van binnen uitziet , aanvoelt, hoe de stoelen zitten dat boeit jou niet als je een auto koopt?
Jij kijkt alleen naar hoe hij stuurt, hoe de motor loopt en goe hij op de weg ligt?
Haha! Zou graag autoverkoper zijn en jou voor me hebben.

Zucht... Zoals ik al eerder aangaf: met de wegligging heb ik geen ervaring maar qua interieur vind IK het niks. Maar dat us persoonlijk.

Dat mijn mening geen toegevoegde waarde heeft volgens jou slaat natuurlijk nergens op. Maar dat weet je zelf ook wel.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 12:10:41
Debbel, ik ben me er niet bewust van dat ik je mening in twijfel trek. Ik geef alleen maar aan dat een auto interieur van kunststof is en dat dat niet perse plastic hoeft te zijn. Want het klopt dat alle plastic tot de kunststofgroep hoort, maar niet alle kunststof is/heet plastic, kwestie van samenstelling. Maar daarmee zeg ik toch niet dat jij een bepaalt interieur niet mooi mag vinden?
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Sammie  schreef op: 16-02-2014 12:11:26
Bepaald interieur dus  .
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mirella  schreef op: 16-02-2014 12:23:36
Debbel ik vraag niet om ervaringen dus of het mij wel of niet boeit is niet van belang. Er wordt gevraagd naar ervaringen van Kia rijders en dat ben jij niet, daarom gaf ik aan dat jouw mening niks toevoegt en dat vind ik nog steeds.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 12:35:42
Nee er wordt gevraagd naar ervaringen met een Kia. En mijn ervaring is dat ik het interieur niks vind. Als je een auto koopt kijk je naar interieur en exterieur en motorprestaties, wegligging etc. Dus natuurlijk laat je een interieur meewegen bij de aanschaf van een auto!
Dus het zou fijn zijn als je die denigrerende toon achterwege laat en mensen en hun mening in hun waarde laat. Ik geef alleen mijn mening en als dat een andere mening is dan jouw mening accepteer dat dan gewoon ipv die andere mening af te kraken. Dat doe ik ook niet.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 12:38:12
En als jij vind dat ik dat wel doe en mensen hun mening afkraak dan zou ik dat stukje graag gequote willen zien. Want ik kan het niet terugvinden.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Mirella  schreef op: 16-02-2014 12:39:40
Ze schrijft duidelijk: niemand die een kia rijdt. Denigrerend? Daar ben ik me zeker niet van bewust. Ik vind daarentegen jouw berichten wel denigrerend en overkomen alsof Kia niet goed genoeg is voor jou omdat jij "de betere merken"  gewend bent zoals je zelf schrijft.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 12:45:47
Grinnik.. Nou ik ben niks gewend hoor. Ik rij zelf nu citroen en daarvoor deawoo. Alles behalve de betere merken. Maar to wil een wel overwogen keuze maken en Wrs 5x meer geld neertellen dan ik gedaan heb en ik kan me voorstellen dat je dan wat kritischer bent dan iemand die een auto koopt om van à naar B te komen.

Dus ik voel me nergens beter of te goed voor. Als dat voor jou zo voelt ligt dat meer aan jou dan aan mij denk ik.
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Angelique  schreef op: 16-02-2014 12:55:23
dames dames is zondag wees lief voor elkaar het is en blijft een forum
iedereen kan en mag zijn mening geven daar word toch om gevraagt
pas maar op als ik sis langs stuur
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Debbel79  schreef op: 16-02-2014 13:00:55
Thanx Angelique
 
Quote
RE: KIA ervaringen
Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2014 13:56:46
Maar Sis heeft dr eigen auto betaald en rijd geen auto van de baas .

Ik blijf van mening dat de lease rijder een tegen een andere wijze van auto's aankijkt als iemand die er zelf zijn spaarcentjes tegenaan moet gooien.

Ik vind Ford een waardeloze auto, rijd als een zandzak over de weg. Maarrrr je ziet ze toch heel veel (wel steeds minder). Maargoed daar werd niet om gevraagd
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op KIA ervaringen
Naam
Bericht