Menu
 

Topic:

flesje drinken onder schooltijd

Ano  schreef op: 13-02-2014 12:10:42
Ok ik weet dat ik heel ouderwets ben. Toch graag jullie mening over een discussie met mijn zoon.

Vanochtend begon hij met de opmerking van Mam mag ik ook een extra flesje drinken mee, want ik heb soms dorst op school. (hij krijgt 2 bekers mee, genoeg tot half 3 lijkt mij) Even doorvragen en toen kwam de aap uit de mouw. Het schijnt helemaal hip te zijn om tijdens het werken af en toe een slokje drinken (water of limonade) te drinken...We praten hier over groep 5/6 van de basisschool. Ben ik nou echt een enorme muts die dit klinkklare onzin vindt. Er zijn 2 pauzes gedurende de dag op school waarin hij kan eten en drinken. Het lijkt mij toch niet de bedoeling dat een kind de hele dag door mag drinken op school.  Bij het wegbrengen vanochtend zag ik inderdaad meerdere kinderen met petflesjes lopen....dus misschien toch een muts als moeder???? Graag jullie mening...
 
Quote
Navigatie
RE: flesje drinken onder schooltijd
Stefke  schreef op: 13-02-2014 20:47:23
Hier hebben alle kinderen een eigen beker met naam en mogen redelijk onbeperkt drinken (natuurlijk niet tijdens instructie, maar wel tijdens de werkmomenten)
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Ano  schreef op: 13-02-2014 21:18:15
Een slokje uit de kraan vind ik prima, gewoon uit een beker moet het zeker kunnen. Het gaat echt om steeds een klein slokje uit een flesje tijdens het werken.
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-02-2014 21:26:21
Als ik naar mezelf kijk neem ik ook altijd een flesje water mee naar het werk. buiten de kop koffie om 10.00 en beker drinken om 12.00 drink ik ook zeker een flesje water leeg.  Eigenlijk doen alle collega's dat, drinken buiten de pauzes. Mijn vriend neemt zomers zelfs een 1,5l fles water mee. Kun je nagaan als je dan ook zoals de schoolkinderen op sommige dagen sport hebt plus de buitenspeelmomenten. Zeker op warme dagen spoor ik mijn kind aan om water uit de kraan te drinken als hij dorst heeft, gelukkig mag dit ook op school. Maar een flesje water mee voor in de klas zou ik onzin vinden en te onrustig. Ik zou dat zeker even bij de juf vragen wat hier de bedoeling van is.
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Jessiemv3  schreef op: 13-02-2014 21:38:52
Voor degene die het onzin of gezeur vinden, ik vind twee bekers op een hele schooldag toch echt te weinig. Ik krijg hoofdpijn als ik te weinig drink op een dag, mijn kinderen ook. Ze zitten wel bijna de hele dag te werken en dan is genoeg drinken wel belangrijk.
Als mijn kinderen thuis zijn drinken ze ook echt meer en dan veel thee of water.
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Mafkees  schreef op: 13-02-2014 21:44:30
hier 2 pauzes op school, een korte en een lange
in de korte krijgen ze appelsap van school, voor de 2e allebei een pakje mee.

thuis drinken ze geen water, op school mogen ze tussendoor naar de klaskeuken lopen om een slokje te nemen, prima toch? er staan geen rijen dik iig!

als kind niet lekker is, hoest of weet ik veel, krijgen ze van meester altijd een glas water op hun tafel.

mijn kinderen zitten 5,5 uur op school. ik denk dat ze meer dan genoeg krijgen.
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Stefke  schreef op: 13-02-2014 22:15:36

Quote Jessiemv3:
Voor degene die het onzin of gezeur vinden, ik vind twee bekers op een hele schooldag toch echt te weinig. Ik krijg hoofdpijn als ik te weinig drink op een dag, mijn kinderen ook. Ze zitten wel bijna de hele dag te werken en dan is genoeg drinken wel belangrijk.
Als mijn kinderen thuis zijn drinken ze ook echt meer en dan veel thee of water.



Hrt is maar hoe je het ziet....
van 8 (ontbijt) tot 10.15  is 2.15 uur. Dat wat drinken, op om 10.30.
dan van 10.30 tot 12.30 (thuis aan tafel). Dan kun je ze onbeperkt volgieten tot 13.15. 
Dan van 13.15 tot 15.30 (thuis, theetijd). Weer onbeperkt volgieten tot bedtijd.

(op school heb ik uiteraard ook dit ritme, geen problemen mee)

Steeds max 2.15 uur zonder drinken. Ik geloof niet dat ze daar wat van krijgen. En ik ben vervangster jn het onderwijs, in de afgelopen 6 jaar veel scholen gezien. Nog nooit een school gezien waar geen bekers bij de wastafel stonden
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Jessiemv3  schreef op: 14-02-2014 10:40:55
Het is inderdaad maar net hoe je het ziet en ook heel persoonlijk. Ik maak er ook geen drama van maar zorg wel dat mijn kinderen meer drinken mee krijgen naar school en houd me aan de regels. Niets mis mee lijkt me...
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Zijlijn  schreef op: 14-02-2014 18:57:51
leesvoer:




Water drinken verhoogt reactiesnelheid




Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.



Foto:  Thinkstock

Na het achteroverslaan van een glas water reageren mensen tot 14 procent sneller bij een cognitieve taak, bijvoorbeeld wanneer ze zo snel mogelijk de grootste cirkel op een computerscherm moeten aanklikken. Het effect is het sterkste bij mensen die veel dorst hebben.


Daarmee is aangetoond dat milde uitdroging een grote invloed heeft op de cognitieve prestaties van mensen, zo melden onderzoekers van de Universiteit van East London in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Human Neuroscience.







 


Brein


 


Bij het onderzoek lieten de wetenschappers 34 proefpersonen een aantal cognitieve taken uitvoeren, nadat ze een nacht niet hadden gedronken. Voor de test kregen ze een mueslireep en een glas water, of alleen een mueslireep. Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers gemiddeld sneller reageerden bij de testjes als ze van tevoren water hadden gedronken.


Volgens de wetenschappers is het goed mogelijk dat een tekort aan vocht een directe invloed heeft op de prestaties van het menselijk brein.


 


Dorst


 


"Als je dorst hebt, leidt dat waarschijnlijk de aandacht af van de taak waar je mee bezig bent", verklaart hoofdonderzoeker Caroline Edmonds in de Britse krantThe Telegraph.


"Bijna 80 procent van onze hersenen bestaan uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt", aldus Edmonds.


De Britse onderzoekers toonden al eerder aan dat schoolkinderen die veel water drinken gemiddeld genomen alerter zijn en beter presteren bij geheugentaken.



 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Ivy  schreef op: 14-02-2014 21:03:47

Quote Alice:
Klopt, maar water mag altijd. 
Water is niet slecht voor de tanden. 
De hele dag door limo drinken, zou ik echt niet goed vinden. Water ok.. als dat hip is, zou ik dat wel leuk vinden. 



Helemaal mee eens.  Ik zie het probleem niet zo van af en toe een slokje water pakken.  Lijkt me ook niet dat dat nou echt veel onrust veroorzaakt.  
 
Quote
RE: flesje drinken onder schooltijd
Nellemv2  schreef op: 14-02-2014 22:03:53
Nou, als het nou echt heel warm is of de kinderen hebben net gegymd, ach dan vind ik dat het moet kunnen. Maar anders zou ik het onnodig vinden eerlijk gezegd. En het is inderdaad 'hip gedoe'

Persoonlijk vind ik de hele dag aan het zelfde flesje water lebberen ook niet bepaald fris (; je zit er toch steeds met je mond aan en een beker was je gewoon na gebruik af en drink je over het algemeen in een keer leeg.)
 
Quote
Navigatie


Reageren op flesje drinken onder schooltijd
Naam
Bericht