Menu
 

Topic:

aardbeving ;-)

Boterbloem  schreef op: 04-02-2014 22:36:02
Hihi moet hier toch wel lachen.
Er was net weer een aardbeving, gister ook 1. Maar deze van net hoorde ik idd, allee ndacht ik aan gerommel van onweer in de verte. Nu zie ik reacties van mensen in de buurt (paar huizen verderop) en het wordt steeds mooier en extremer hihi.

Nog even en we zijn ons bed uit geschud, ik geef dat verhaal nog 15 minuten dan is het wel zover ;-)
 
Quote
Navigatie
RE: aardbeving ;-)
Bettie  schreef op: 04-02-2014 22:42:54
 niet de beving ehhh het gerommel maar wel het commentaar. 
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 04-02-2014 22:45:13
Hahaha. Maar, morgen taart! Dit was beving nummer 10 voor dit jaar, dat moeten we vieren hihi.

Maar ik kan me niet voorstellen dat wat ik hoor in een stil huis een paar huizen verderop zo extreem is... Ben hier behoorlijk gevoelig voor en voel ze regelmatig, maar ik zit nog op mijn stoel ;-)
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Family  schreef op: 04-02-2014 22:48:53
2 jaar geledenop kos 1 van 5,7 en ja toen ging werkelijk alles trillen en schuiven en scheuren in hotel en kamers... mijn kinderen naar het open veld geloodst en dat was echt mega schrikken en huilende kinderen en mensen! Denk dat het hier reuze meevalt .. wel raar idd dat een paar huizen verder het zo heftig was...
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 04-02-2014 22:53:04

Vaak is er geen peil op te trekken. Soms voel ik amper wat en dan was het in de 2, en een andere keer rammelt alles hier en valt er wat uit de kast en dan was het net 1...
Misschien iets met de diepte te maken ofzo?

over de 5 is ook wel heel heftig hoor!!! Vind he tgeschud niet zo eng, maar als je op bed ligt en de aarde kreunt flink... nou dan ben ik best ff stil 

Hier ook idd scheuren in huis, tegeltjes in de badkamer die loslaten dat soort dingen.

Zag vanavond een stuk over limburg, die mensen wilden ook vergoeding (mijnbouw).
Te erg! Gewoon verzakkingen van het huis van 20 cm! En in eerste instantie zou er niets aan gedaan worden omdat het verjaard is...


Maar die man zat vast in zijn eigen huis: geen cent meer waard maar het wordt steeds gevaarlijker.
Nooit bij nagedacht dat zij daar nu nog last van hadden...

 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Son  schreef op: 04-02-2014 23:05:08
Hahaha mooi he het verhaal wordt steeds groter.
En ik zeg taart goed idee. Ik ben jarig en doe met je mee. Als ik beter ben...
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Dani  schreef op: 05-02-2014 00:19:06
ik woonde toen in roermond toen daar de ''grote'' aardbeving was , nou geloof me , daar word je niet vrolijk van
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Dani  schreef op: 05-02-2014 00:20:09
In de vroege ochtend van 13 april 1992 werden om 03:20 uur veel Nederlanders opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Het epicentrum lag enige kilometers ten zuidwesten van Roermond. De aardbeving had een sterkte van 5,8 op de Schaal van Richter.
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Famke  schreef op: 05-02-2014 06:28:27
Ik hoor net op tv dat het geen aardbeving is geweest maar een akoestische knal?!
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Nina1  schreef op: 05-02-2014 06:49:22
Dat staat n ook ik de kranten
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 08:16:18
Haha ik ook, wat dat ook maar wezen moge hihi.

Dan ben ik benieuwd naar andere dingen he... Een man die zegt dat zijn vorogevel nu zo verzakt is door deze beving dat hij zijn hand naar buiten kan steken, als dat echt zo is, dan is zo'n huis toch niet bewoonbaar als het door iets anders als een aardbeving zo kapot gaat?

Een akoustische knal, ga er toch eens op zoeken vandaag
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 09:27:42

Deels mee eens Sis, maar als je ziet hoeveel huizen, en vooral boerderijen dat hebben... Er zijn er al velen gestut... Waar moet je naartoe? Ik zou niet weten bij wie ik zomaar met mijn gezin in kan trekken en het geld voor een hotel oid hebben wij niet.
Dus ik denk dat velen gevangen zitten in hun eigen huis.

net als die man in Altijd Wat gisteravond. Zijn huis aan 1 kant 20 cm verzakt, maar hij verwacht ook dat hij met zijn huis begraven wordt... Daar is het wachten op den duur op. Want zijn huis is niet meer verkoopbaar (wie wil een huis wat zo verzakt is?) maar je hebt geen geld om een tweede huis erbij te kopen.


De NAM betaald het maken, maar het is nog niet geheel naar behoren. Ook in de kerk scheurt het zo weer verder, eenmaal schade dan blijft het denk ik heel makkelijk kapot gaan...

Al zou ik niet in mijn huis durven blijven. Zet de vouwwagen wel in de achtertuin hihi

 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 10:08:16
Yep, maar scheuren in je huis is net even anders. Zo was er een stel wat ik van vroeger ken, en die moesten eerst in het achterhuis leven, omdat de voorkant te gevaarlijk was. Dan woon je nog gewoon in je huis maar kun je in een heel gedeelte niet komen.
Helaas gaat het niet zo 'simpel' als bij een brand.
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 10:15:44
Toch is dat wel zo, ik snap je mening, maar helaas zie je hier anders. Mensen die gewoon in een deel van hun huis neit zitten omdat het onbewoonbaar verklaard is. Op den  duur koopt de NAM het over als het te erg is (maar tot die tijd zit je er wel) OF ze gaan op den duur het stutten, ontzettend lelijk, maar je muren blijven dan waarschijnlijk wel staan.
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 10:17:27
Als ze dat serieus voor iedereen willen doen mogen ze wel heel rap hotels gaan bouwen hierzo hihi. Als ik kijk wat voor scheuren de 2 hoekhuizen alleen al hebben in ons rijtje van 4... En dan zijn we 1 van de weet ik veel hoeveel dorpjes en wonen we nog bijna 20 cm van de plek af waar de meeste aardbevingen zijn. De scheuren worden gemaakt, gaan vaak weer verder, ooit houd het op... Nu hebben wij geen huizen waar je dan nog een veilige plek hebt, dus geen idee hoe het hier gaat. Maar veel huizen zijn niet vergelijkbaar met de randstad. Dan heb je echt voor en achterhuizen zeg maar.
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-02-2014 12:19:51
Nou die woningen kunnen msischien wel helemaal niks meer hebben?

Ik vind het te zot voor worden. Mensen hebben hun ziel en zaligheid in hun huizen. Hypotheken en niemand die daar nog wat wil kopen.

Ik vind dat wij de groningers wel wat meer mogen steuenen! Er zit bijna geen gas meer daar in de grond. Laten wij dit houden voor de toekomst voor nood. Meeste is er al uit.
Nu schroeven zij bij een gedeelte fors terug maar dat word op een ander punt dubbel gehaald
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 13:06:07

Raar eigenlijk he? eerst zegt de luchtmacht dat het geen F16 was, KNMI zegt: ook geen aardbeving, en dan ineens: oh toch een F16... Dat weet je toch , als er daar oefeningen zijn.


Daarbij vind ik het al een vreemd iets dat gisteravond direct werd gezegd: in Middelstum werd het het sterkst gevoeld... Op basis waarvan beweren ze dat? Meeste klachten? Of trillingen die toch gemeten zijn?

Als je je huis wil verkopen is het nu zo dat de NAM het gedeelte dat de waarde gedaald is moet vergoeden, persoonlijk vind ik dat een nette oplossing. Ik weet niet of mensen hier echt minder willen wonen hierdoor... Limburg is kennelijk ook nog erg zo bezig, en daar wordt ook gekocht. Het is nu veel in de media, dus nu zal het minder zijn, maar over 5 jaar vast weer meer! (tenminste, als die actiegroep zich een beetje koest houdt).

Het blijkt dat experts kunnne zien of iets door een aardbeving komt of niet...

 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Boterbloem  schreef op: 05-02-2014 13:35:05

Ik  heb in Hengelo gewoond, 3 km van vliegbasis twente af. Daar was het ook gewoon dat het gebeurde. Ken die trillingen ook niet, ken het geluid wel en dat was niet wat ik gisteravond hoorde MAAR er is natuurlijk een groot verschil in afstand, dus zou op zich prima kunnen. Maar dan zou je ook meer trilling verwachten idd. En waarom hier niet (redelijk vlakbij) en in de stad wel..


Ik had alle geluid uit, was hier muisstil, hoorde alleen een soort gerommel, net als onweer

 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Martine  schreef op: 05-02-2014 18:34:49
Op RTL-nieuws zeiden ze gisteravond dat de meeste telefoontjes uit Middelstum kwamen. 
het lag niet in het centrum van waar de trilling gevoeld werd.
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Made  schreef op: 05-02-2014 19:44:14
Vrienden van mij hebben sinds gister een enorme scheur in de muur. Zij zeiden door aardbeving. Ik heb niks gevoeld/ gehoord, maar lag ook te slapen. Wonen beiden in de stad (wel ieder andere kant van de stad)
 
Quote
RE: aardbeving ;-)
Janneke01  schreef op: 06-02-2014 08:27:26
Bij ons trillen de ramen er bijna uit als er weer een F16 door de geluidsbarrière vliegt. Het is zeg maar net of dat er iets zwaars van een hijskraan naar beneden valt en wat dan nog even door trilt. Dus het zou mogelijk kunnen zijn. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op aardbeving ;-)
Naam
Bericht