Menu
 

Topic:

zoon gepest

Jesmv3  schreef op: 30-01-2014 21:48:15
Vanmiddag kwam de juf naar me toe met de vraag of ik even kon meelopen aangezien er wat was voorgevallen,
er was namelijk iets gebeurd tussen een aantal kinderen en die kinderen moesten het verhaal zelf gaan doen.

2 meiden hebben opgebiecht mijn zoon te hebben geslagen en geknepen,samen hebben opgewacht om hem te pakken.
1 van de meiden pest mijn zoon al sinds de kleuterklas (nu groep 4) zelfs zo erg dat hij vorig jaar boven aan het raam stond en riep ik spring naar beneden dan ben ik er vanaf.

Hij verteld lang niet alles en al helemaal niet op school,wil niet lastig zijn.
Hij is stiekem in de pauze binnengebleven,andere kinderen hebben dit aan juf verteld.
Toen moest hij dus op het matje komen en toen is hij  meteen in tranen uitgebarsten en heeft het verhaal gedaan.Hij was zo intens verdrietig,toen de juf me dit vertelde had ze zelf tranen in haar ogen.
Hij durfde niet naar buiten omdat ze hem op stonden te wachten.
De pesters zijn flink aangepakt,petje af voor de juf.

Maar....mijn hart huilt.
Het is al heel lang aan de gang verteld,hij word geslagen en geschopt en geknepen,uitgescholden en gepest.Ook staan er kinderen bij die dit allemaa lleuk vinden en er omstaan te lachen
En waarom?De juf zegt ook,hij is lief,leuk,heeft een gevoel voor humor,ziet er leuk uit dus waarom???
Hij is een maakkelijk slachtoffer,dat is het,Te goed voor deze wereld.

En wat er ook nog bij komt,de moeder van de grootste pestkop is een vriendin van mij.

Ik doe niks anders als huilen sinds hij op bed ligt.


 
Quote
Navigatie
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 30-01-2014 22:00:09
tja dat is het probleem,ze ziet niet hoe achterbaks en stiekum en gemeen dat meisje is,terwijl onze hele vriendengroep dat wel ziet.
Als wij zeggen dat ze haar dochter aan moet pakken,gooit ze het op haar jeugd.Ze heet een klotejeugd gehad,is ook echt zo.Ze wil dat haar kinderen gelukkig zijn,daarom pakt ze haar ook niet aan.
Ik heb het al eerder met haar erover gehad,ze zat er ook bij bij het gesprek.Beide moeders zeiden niks tegen me,wel stond de ene te huilen bij de juf,aangezien ik haar vriendin ben.En ze zich schaamt.Ook wist iedereen het al,toen ik bij school kwam werd me aldoor verschijnende moeders verteld dat ik bij de juf moest komen omdat er wat gebeurd was....
Ik was dus niet op de hoogte aangezien ik aan het werk was.

Verschrikkelijk!!!Dit gaat al sinds de kleuterklas zo en zelfs de juffen zeggen dat het allemaal van een kant komt,ik zal nooit zeggen dat de mijne nooit wat doet hoor,hij zal ook weleens wat doen maar pesten?nee!

Ja ben echt blij met de juf!

 
Quote
RE: zoon gepest
Fransje72  schreef op: 30-01-2014 22:02:24
Onder vriendinnen moet dit toch bespreekbaar zijn. Kijken of jullie met zijn vieren kunnen praten, kan je zoon vertellen wat dit met hem doet. Als het een goede vriendin is, is dit bespreekbaar. Knuf voor je zoon 
 
Quote
RE: zoon gepest
Fransje72  schreef op: 30-01-2014 22:06:15
Oeps, had je eerdere verhaal niet gezien. Eerlijk: als mijn vriendin haar kind niet aanpakt en ze weet dat je zoon er zo onder lijdt, dan zou ik onze vriendschap op een laag pitje zetten. Mijn zoon zou voor gaan. Dat pesten heeft niets met een fijne jeugd te maken, en dat ze veel hebben meegemaakt ook niet. Een kind mag heus wel aangesproken worden op haar gedrag, dat betekend niet dat ze daardoor geen fijne jeugd zou hebben
 
Quote
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 30-01-2014 22:09:11
ik denk niet dat dit te bespreken is aangezien ik het er al vaker over heb gehad.Eigenlijk is het ergens ook nog wel zielig,ik weet zeker dat ze dit heel erg vind en zich er heel erg voor schaamt.
Ze heeft tot nu toe ook nog niks van zich laten horen.
Aan de ene kant wil ik zeggen,jij kunt het niet helpen dat jou dochter dit doet,aan de andere kant wil ik haar wijzen ophet feit dat dit meisje gewoon aangepakt moet worden.
Als ik een half uur na het gesprek zie dat het kind actief is op facebook met spelletjes denk ik hallo????
Mijn kind was een week lang na school naar boven gegaan en allen naar beneden gekomen voor het eten....Omdat ik zo TEGN pesten ben.
Mijn zoon is erg gevoelig,ontwikkelt tics van stress door zulke dingen en dt meisje mag gewoon haar gang gaan op de comp na dit

 
Quote
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 30-01-2014 22:11:12
Ik laat haar ook eerst even,ga eerst nadenken.Wil niet dat dit onze vriendschap kapot maakt maar wil mn kind ook niet kapot hebben.
Ik ga morgen ook nogmaals naar de juf dat dit al veel langer speelt dan wij dachten,misschien tijd voor een kringgesprek over pesten en wat dit met een kind doet.
 
Quote
RE: zoon gepest
Jessiemv3  schreef op: 30-01-2014 22:12:14
Heel jammer voor je vriendin maar wat mij betreft zou mijn zoon toch echt even voor gaan.
wat denk je dat dit met hem doet, ook op langere termijn? 

Ik zou toch proberen om tafel te gaan met vriendin en dochter. Wil ze niet, dan zou ik ook de vriendschap op een laag pitje zetten.

is het misschien een idee om je zoon een kanjertraining of weerbaarheidstraining te laten volgen? Zo kan hij misschien beter voor zichzelf opkomen en wat steviger in zijn schoenen staan. Mijn hart breekt echt als ik je verhaal lees, zo sneu.
 
Quote
RE: zoon gepest
Sammy  schreef op: 30-01-2014 22:33:00
Mijn hart huilt. Ik kan er zo slecht tegen als andere kinderen het gemunt hebben op 1 persoon!
In ieder geval fijn dat de school er op in gesprongen is en de desbetreffende kinderen (en ouders) erop aangesproken heeft. Adviseer je ook om met school in gesprek te blijven!

Kan me voorstellen dat je zoon behoorlijk geknakt is en hij kan denk ik wel een steuntje in de rug gebruiken. Het voelt misschien heel oneerlijk dat misschien je zoon nu even hulp nodig hebt, terwijl hij er niets aan kan doen. Wat hier boven al gezegd is kan zeker helpen, een weerbaarheidstraining. Of anders misschien 1 op 1 met een (goede) kindercoach.

Mijn zoon is ook heel erg gepest op school en samen met de hulp van een kindercoach heeft hij zichzelf weer heel goed terug op de rails gekregen. Hij is, in positieve zin, enorm veranderd. Reageert anders en staat veel sterker in zijn schoenen. Als extra ondersteuning heeft hij ook een weerbaarheidstraining gedaan. Maar het meeste heeft hij toch aan zijn coach gehad. Vooral het gewoon al spelend/knutselend kunnen vertellen wat hem dwars zit heeft hem enorm geholpen om zijn gevoelens te uitten. Onze zoon zit ook op Aikido, een Japanse zelfverdedigings sport. Dat heeft ook zeker in hele positieve zin meegeholpen.

Ik wens je veel succes en voor jullie beiden een dikke knuffel. Ik begrijp je verdriet. Van je zoon en zeker ook van jou.
Blijf samen ook in gesprek en vertel hem hoe belangrijk je het vind om te weten hoe hij zich voelt.

 
Quote
RE: zoon gepest
Mafkees  schreef op: 30-01-2014 22:34:28


heb net de film Spijt gekeken en nu lees ik jouw verhaal.

ik vloek nooit maar gloeiende gloeiende wat vreselijk verdrietig dit....
hartverscheurend, die kinderen zijn 7 a 8 jaar, waar gaat het toch heen?

wat fijn voor je zoon dat dit nu allemaal eruit is gekomen. geeft openingen voor hem om te praten maar wat zal je moederhart huilen zeg....

wat zou ik doen?
morgen iig mn zoon een dagje thuis houden om vreselijk in de watten te leggen. samen praten, samen huilen en vooral samen knuffelen.
ik zou morgenavond eerst alleen met je vriendin gaan praten. niet vragen, maar eisen dat jullie met elkaar (dus met kinderen) dit helemaal uit de wereld gaan helpen.
sputtert ze tegen? verhaal bij juf leggen en vriendschap per direct stoppen.

sjemig he, verder wens ik je veel sterkte!
 
Quote
RE: zoon gepest
Son  schreef op: 30-01-2014 22:46:21
Aaah ik kreeg tranen van verdriet toen ik t las. Wat vreselijk toch
 
Quote
RE: zoon gepest
Babsmv2  schreef op: 30-01-2014 22:49:01
Mijn zoon van 9 1/2 (groep 6) liep al weken met buikpijn/geen zin in school/slecht slapen.
En al weken vraag ik aan hem wat er aan de hand was.
Afgelopen maandag was hij 's morgens echt in paniek dat hij naar school moest.
Toen heb ik ook tegen hem gezegd; je gaat mij nu vertellen wat er aan de hand is, maar je gaat hoe dan ook naar school.

De aap kwam uit de mouw
Hij werd al wekenlang na school opgewacht door een klasgenootje en zijn oudere broer uit groep 8 (de helden) en werd dan geintimideerd, geduwd en geschopt. Deze jongen heeft het in groep 5 ook al een periode gedaan en toen heeft zijn moeder het op aandringen van mij (niet van harte) opgelost.
Nu ben ik zelf jarenlang een pestslachtoffer geweest (afgelopen zomer in therapie hiervoor geweest) en ontplofte dus zowat!
Te kwaad om het weer via die moeder te spelen ben ik met mijn zoon mee naar school gegaan en heb die jongen midden op het plein met al zijn vriendjes er om heen verteld dat als hij doorging met deze praktijken, hij met mij te maken zou krijgen (en daarbij verteld dat ik een behoorlijk k.tw..f kan zijn  )
Vervolgens naar de juf gegaan en verteld wat er gebeurd was. Nu blijkt de juf dus ook een pestslachtoffer te zijn en heeft het in de klas nog eens over pesten gehad en mijn zoon duidelijk gemaakt dat hij er de volgende keer niet weken mee moet gaan lopen.

Gevolg: zoonlief wilde woensdag om 8 uur al naar school want hij vond het nu weer zo leuk 

Wel wat kwade whats appjes van die moeder gehad, over dat zij haar zoon wel zelf zou opvoeden. Misschien had ik haar daar al de kans voor gegeven?
 
Quote
RE: zoon gepest
Eefje  schreef op: 30-01-2014 22:49:58
Misschien terugspelen aan je vriendin dat zij vroeger dan misschien wel een klotenjeugd heeft gehad, maar dat jouw zoon nu een ook een klotenjeugd heeft, door toedoen van haar dochter?

Sterkte en een knuffel voor je zoon!
 
Quote
RE: zoon gepest
Babsmv2  schreef op: 30-01-2014 22:52:55
volledig eens met Eefje!

En inderdaad een dikke knuffel voor je zoon
 
Quote
RE: zoon gepest
Nelia  schreef op: 30-01-2014 22:54:43
Wat vreselijk sneu. Ben het met anderen eens, je zoon gaat boven de vriendschap. M.i. is dit geen vriendin, want als je eigen dochter zo met jouw zoon omgaat, dan moet ze zich kapot schamen. Als vriendinnen moet je alles tegen elkaar kunnen zeggen. Als zij dit gedrag van haar lieverdje niet kan stoppen, dan is ze vriendschap niet waard! Heel veel sterkte voor jullie!
 
Quote
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 30-01-2014 23:46:36
wat is ml traaag!en had een heel verhaal getypt en nu is het weg.

jah daar heb je gelijk in sis...het doet haar echt wat,weet ik zeker!!!!!
Maar hoe kan ik duidelijk maken haar kind er meer aan heeft aan grenzen dan aan losse teugels?
mss kan ik er samen met nog een andere vriendin erbij over praten,niet aanvallend en niet verwijtend.Maar wel met de duidelijkheid hoe mijn kind hier onder lijd.

Het idee om samen met het meisje te praten is een goed idee,welmet een juf erbij.Heb geen zin in dingen achteraf of dat er verwijten worden gemaakt of dingen gezegd worden die niet gezegd zijn.
Ik denk dat ze te jong zijn voor de film,ze zijn 8.

Het meisje is hier laatst enkele maanden geleden wezen spelen en keren daarvoor ook,dan is er NIKS aan de hand.Komt mama erbij of ze is in een groep dan begint het,zelfs waar ik bij sta word er gezegd,damien je bent een baby etc....pesten om iets wat er bij de kleuters al gebeurd is,in zn broek geplast ofzo.Mama zegt dan wel ophouden en ik ook maar ze pakt niet door met haar.
ook in onze vriendinnengroep,als ze zin heeft gaat ze express op iemands voet staan,en niet 1x nee drie keer.En ze lacht er ook nog bij.Het lijkt wel hoe ver kan ik gaan en mn moeder pesten.Een vriendinnen avond is verknalt door het meisje,en mama geeft daar aan toe.

Lijkt me ook vreselijk als je kind pest,gelukkig is nick nog een kleuter en kun je hem sturen en begegeleiden erin.
En in de kleuterjaren is het toch allemaal anders.Hier bij vele vriendjes een momentopname en een uur later waren het weer de beste vrienden.
Maar goed,er zitten rotte appels tussen die geen ouders hebben die er fel op tegen zijn en tja...dan blijven het pesters.
Zijn ze bij jullie streng op pesten?Hier wel gelukkig en tuurlijk word er wel eens geplaagd en alsiemand een keer iets gemeens zegt hoeft er geen drama van gemaakt te worden maar opwachten met het doel iemand te slaan etc gaat gewoon veel te ver.
Eigenlijk wel goed dat je nick liet voelen hoe het was....

een weerbaarheids training is me wel eens aangeraden door school,mss tijd omdaar serieus over na te denken....

ik zou nooit zeggen tegen haar dat mijn kind een klotejeugd krijgt door haar kind omdat ze een klote jeugd heeft gehad....
ik ga niemand pijn doen,en dat zal ik doen met zulke woorden.
Ik denk dat ze eerder hulp nodig heeft dan verwijten


Ik laat het dit weekeind rusten,even voor mijn zoon ook.Ga morgen nog wel naar school met de juf praten.
misschien dat ik na het weekeind eens kan praten met mn vriendin.Ben ook het hele weekeind vanaf morgenmiddag aan het werk.

erg babs dat ze er zo mee rond kunnen lopen....dat is het ergste.bah....het maakt die kleintjes gewoon kapot





 
Quote
RE: zoon gepest
Jen9  schreef op: 31-01-2014 06:32:02
En een andere school icm weerbaarheidstraining?
 
Quote
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 31-01-2014 20:16:12
een nieuwe school?nee,ben tevreden over deze school.Ga geen drie kinderen van school halen,weg bij hun vriendjes voor 1 rotte appel die de boel  opstookt.Mijn zoon heeft verder veel vriendjes en is ook populair.Hij is alleen een makkelijk slachttoffer.Ik hoop toch echt dat dit de druppel is geweest en de juf weet nu ook hoe ernstig de situatie is en die zit er bovenop.

Heb vanmorgen gepraat met de moeder,de moeder gaf aan zelf niet eens te hebben geweten dat het zo erg is.
We gaan woe met de kids in gesprek,ik ben erg benieuwd.
Wat ik er verder over denk hoe dit allemaal gaat lopen,weet ik even niet.
Ik hoop dat ze haar dochter aan gaat pakken,ook voor haarzef
 
Quote
RE: zoon gepest
Eefje  schreef op: 31-01-2014 21:24:57
Wat fijn dat je een goed gesprek hebt gehad met de moeder.
Succes woensdag!
 
Quote
RE: zoon gepest
Jen9  schreef op: 31-01-2014 22:47:11
Geen andere school voor die rotte appel, maar voor je zoon..
Weet helaas waar ik over praat en hier was t de oplossing, mijn kind was in 3 dagen tijd stikgelukkig.. ongelooflijk om te zien, geen nachtmerries meer, geen bedplassen meer.. Maar goed, hij werd gepest door de juf, dan is de keuze gemakkelijker....

Lastig hoor.. Kiest de rest van de klas wel zijn kant.. Dat is zo belangrijk bij t aanpakken van pesten. vaak wordt alleen de pester en de gepeste aangepakt, maar juist die middengroep is zo belangrijk in het proces! Daar kan de juf misschien wel aandacht aan gaan besteden.
 
Quote
RE: zoon gepest
Jesmv3  schreef op: 03-02-2014 16:03:55
 nou dat vind ik zo radicaal een andere school zoeken.

Juf wou daar ook mee beginnen,tenminste,ze vroeg aan mn zoon of hij dat wou,een kringgesprek.Hij moest hier over nadenken.
Ik heb het idee dat ze beter even kan wachten,nu weet iedereen dt het over hem gaat.

Ik was best een beetje pissig,er was beloofd dat dit pestkind een andere plek zou gaan krijgen.Donderdag gebeurd dus ik denk vandaag zit ze wel ergens anders.Niet dus.
Ik ben vanmiddag naar de juf gegaan,de andere juf waarom ze nog steeds bijelkaar zitten.
Tja ik wou eerdaags al wisselen,er zitten meer kinderen niet goed.Of ik daarop kon wachten.Nou nee heb ik gezegd-.....
Vind het zoiezo belachelijk dat er iets beloofd is en het word niet gedaan.

Ookheb ik die afspraak voor woe veranderd...ik heb geen zin mijn zoon weer te belasten met een gesprek...hij heeft niks gedaan...
Er word dus gesproken met die moeder en mij en dat kind....
Ze mag best weten wat het met hem heeft gedaan en met mij...

 
Quote
Navigatie


Reageren op zoon gepest
Naam
Bericht