Menu
 

Topic:

wat halen jullie extra voor het weekend?

Moortje  schreef op: 26-01-2014 11:05:57
maken jullie het ook altijd gezellig op vrijdag of zaterdagavond?,enzo ja wat halen jullie extra voor het weekend?

ik had gisterenavond lekker bakjes chips,kaasblokjes,worst-plakjes,toastjes met eiersalade,en een zak m&m opengetrokken,mijn kinderen vinden dit altijd zo gezellig en kijken uit naar het weekend,hoe doen jullie dit?
en mogen ze door de week ook snoepen? hier is het als ze naar school gaan 1 koekje en 1 snoepje per dag,verder
zijn ze dol op fruit.
 
Quote
Navigatie
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Mama Van Drie  schreef op: 26-01-2014 18:15:00
Mafkees, ik denk dat het er financieel niet inzit voor sommige mensen om van alles wat in huis te hebben.

Wat dat betreft hebben wij hier in huis toch wel een bepaalde levensstandaard opgebouwd, er is altijd van alles, ik koop niet 1 zak chips voor het weekend maar voor ieder kind ( en man) een zak van wat ze lekker vinden, ik besef me wel dat er mensen zijn die het met z'n allen met 1 zak doen en dat is het.
Koek precies hetzelfde, er ligt hier meer dan genoeg, niet 1 pak en op is op, maar eerlijk is eerlijk....als ik zou moeten gaan bezuinigen dan zal ik toch ook daarnaar toe moeten avn 1 pak koek en op is op.
Zo was het bij ons thuis ook altijd zo en dat neem je dan misschien wel over, mits het betaald kan worden.

Er gaan hier zeker 6/7 pakken melk door in de week, een brood per dag, een grote pot chocopasta van nutella en een grote pot pindakaas jumbo merk en dat per week, lijkt alsof we grootverbruikers zijn maar mijn oudste neemt alleen al 8 boterhammen mee.

 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
M&j  schreef op: 26-01-2014 18:22:33
.........en dan heb ik ook nog eens kinderen die aan hééééél de buurt gaan vertellen dat er bij ons wél chips te halen is..........



 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Made  schreef op: 26-01-2014 18:25:28
Ik haal misschien 1x in het half jaar wat lekkers
we talen er beiden niet naar.
in principe is hrt hier ook alleen in het weekend, ik associeer het dan met gezelligheid. Maar als we samen boodschappen doen en ze wil een chippie uitkiezen mag het eigenlijk ook wel altijd omdat het bijna nooit voorkomt. Tegen de tijd dat we thuis zijn is ze de chippies al weer vergeten en duikt ze met dr neus in de fruitmand
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Anmv3  schreef op: 26-01-2014 18:58:29
Hier ook eigenlijk altijd lekkers in huis.
En in het weekend wat extra.
Mijn man is ook een echte chips en chocola eter.

Door de week mogen de kinderen gerust na schooltijd een bakje chips.

Ik heb zelf ook weleens zin in wat lekkers en wordt bloedchagerijnig als er dan niets te vinden is
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Jolanda1974  schreef op: 26-01-2014 19:19:05
Ik haal chips die ze lekker vinden maar op = op. Ik ga niet nog een keer naar de winkel door de weeks om snaai te halen. besteed ons geld liever aan de gezonde dingen. En dat wil ik ze dus ook meegeven. Balans in de voeding en eetpatroon. En ze krijgen hier door de weeks geen chips nee en dat nemen wij zelf ook niet. Dat is de "traktatie" van het weekend. Het weekend en dan vooral de zondag is 1 van de weinige momenten dat we als gezin samen kunnen doorbrengen omdat mijn man veel aan het werk is. Dus maken we het dan juist extra gezellig door leuke dingen te ondernemen en daar hoort wat lekkers bij.
De rest van de week kunnen ze pakken wat ze willen en dat is meestal fruit of van die breekcrackertjes. 
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Jolanda1974  schreef op: 26-01-2014 19:22:03
En daarbij hebben wij ook niet zomaar budget om niet na te denken over "luxe" aankopen. Dus bewaren we dat juist voor het weekend. Prioriteit is gewoon eten en fruit. Dat is er voldoende.
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-01-2014 19:49:50
Hier hebben we niet echt onderscheid in weekend of door de week. Het gebeurt vaker dat ik op woensdag of vrijdagmiddag naar de bakker ga en lekkere broodjes haal en eitjes kook dan in het weekend. Ze mogen op woensdag en vrijdag "yoghi" (biologische dirnkyoghurt aangevuld met melk) en in het weekend.
Verder krijgen ze bijna elke dag wel wat lekkers, varierend van een snoepje tot een handje chips of een koekje, de laatste tijd vaak een sapje uit de blender met ingevroren fruit (onder de noemer milkshake ). Alleen op vrijdag avond is het vaste prik dat we wat lekkers eten want dan mag de oudste opblijven. De ene keer is het een stroopwafel van de markt, soms een donut, zoute stokjes of chips of ik bak een cake. Voor de rest hebben we altijd wel lekkere dingen in huis voor als we trek hebben dat hoeft niet altijd in het weekend te zijn want de salades en toastjes liggen nu nog in de kast.
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Mafkees  schreef op: 26-01-2014 19:59:31
het is idd een gewoonte die erin geslopen is, maar mijn kinderen maken er weinig gebruik van dat het allemaal voor het grijpen ligt.
de koek en snoep-la is op kindhoogte en soms vragen ze of ze iets uit de la mogen pakken, maar eigenlijk hoor ik ze er nooit over.
ze eten liever een boterham geloof ik.

maar andere kinderen zijn niet te houden als ze hier zijn en duiken altijd de la in.

ik associeer eten (snoepen enzo) ook met gezelligheid. een verkeerde gewoonte ben ik bang.
nu hebben we alle3 niet echt aanleg om dik te zijn ofzo, maar wel een verkeerd iets denk ik...
ook met een fruitbak zijn we blij, maar als we maarkunnen kauwen

en ik zat er net over na te denken maar ik denk dat daar het meeste geld naartoe gaat idd.
en wat er niet is kun je ook niet uitgeven nee.
dan snap ik heel goed dat je kiest voor de normale maaltijden, die hebben zeker weten voorrang!
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Jolanda1974  schreef op: 26-01-2014 20:02:11
Nou zeker weten daarom in het weekend juist wat extra's om het net even specialer te maken  Ieder zijn ding.. En eten doen we ook voor de gezelligheid hoor. Met z'n viertjes aan tafel heerlijk keuvelen en de dag door spreken. Echt ons moment. Dus ook hier is gezelligheid en eten een combi 
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Mamami  schreef op: 26-01-2014 20:37:51
Ik ben het helemaal met Angelique eens. Ik moet ook echt uitkijken met mijn budget, dus prio is dan gezond eten. De extraatjes komen later. Er zijn tijden geweest dat we gewoon iedere dag chips aten, cola dronken, in de weekenden een vermogen uitgaven aan kaasjes en andere luxe hapjes. Tja buiten dat we flink in gewocht aankwamen is het ook nog eens slecht voor je. Transvetten, suikers, kunstmatige toevoegingen en het kost ook nog eens veel geld.

Dus hier in het weekend een zak naturel chips en en zak nootjes. Op is op. Geen glacekoeken of andere suikerbommen in de kast. Gewoon mariakaakjes, en een zak snoep voor de kids. Door altijd maar koolhydraten te eten raakt je verzadigheidshormoon van slag en blijf je altijd trek houden en snaaibuien. Sinds wij er op letten heb ik niet eens trek in ongezonde dingen. De kinderen ook niet, die eten liever fruit, rauwkost. We eten 1x per week gewoon friet hoor, ik hou echt wel van patatjes

Ik merk wel dat veel ouders die het anders doen ons nogal raar vinden en de kinderen vooral zielig. Mijn zoon drinkt altijd water of groene thee, vinden sommige heel raar voor een kind van 9. Hij vindt frisdrank echter veel te zoet en gewoon niet lekker. Het is ook niet zo dat ze bij een ander zich volstouwen met snoep en chips.
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Pup78  schreef op: 26-01-2014 21:32:11

Ik doe altijd op zaterdag de boodschappen en neem dan een zak chips mee en wat koek en chocolade ofzo. Hier doen we de hele week mee. Op=op. Ik haal pas het weekend weer.
In het weekend mogen ze een bakje chips en op woensdag ook. Overige dagen vind ik niet nodig, omdat zoonlief wat aan de stevige kant is. Hij mag op de lange schooldagen natuurlijk wel wat lekkers, maar dan een koekje of zakje snoepjes.
Verder haal ik zelden dingen als toastjes, stokbrood met iets erbij ofzo. Wij eten zelf in het weekend 's avonds ook een chippie of koek.

 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Liefje  schreef op: 26-01-2014 22:34:43
Hier chips wanneer hij wil en snoep ook maar is ook makkelijk zovaak neemt hij niet haal vaak wat extras en niet alleen in t weekend 
Ieder weekend vande danerol mini croissantjes dat wel
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
Bepje  schreef op: 26-01-2014 22:40:30
Als ze er naar vragen krijgen ze door de week een snoepje maar vaak wordt dat vergeten, heel som een mini zakje chips. In het weekend, op zondag, zelf uitgekozen chips en een glaasje sinas.
 
Quote
RE: wat halen jullie extra voor het weekend?
M&j  schreef op: 27-01-2014 08:41:57

Quote Smvn&d:
Haha dus jij heb huis vol ships eters..

Ach ik heb hier ook vaak zat bedelende kinderen gewoon, dat ik denk, krijg je thuis nou echt niks of doe je alsof?
Maar zie me eigen dochter er ook voor aan hoor, als ze snoep kan krijgen, zal ze het zeker proberen haha.




Ja, inderdaad. En die kinderen krijgen thuis echt wel snoep en chips hoor, het is niet dat ze iets tekort komen, maar bij een ander is leuker schijnbaar. Snoep haalde ze dan weer een paar huizen verderop bij de buurman, daar was het snoep weer lekkerder 
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat halen jullie extra voor het weekend?
Naam
Bericht