Nelia schreef op: 21-01-2014 14:10:22 |
Ik heb hier een grote zak aardappelen liggen en wil bezuinigen op kant-en-klare zakken. Hoe maak ik
zelf friet? Wie doet dit wel eens? Aardappelen schillen, in reepjes snijden, wassen, goed afdrogen
snap ik. Maar dan... Hoe voorkom je rauwe frieten? Voorkoken? Hoe lang in de friteuse? |
Quote |
Bettie schreef op: 21-01-2014 14:13:02 |
Gewoon in de frituurpan en bakken maar. Duurt vaak wel iets langer dan de diepvrieszakken. Eventueel kun je ze ook een paar minuten voorbakken en daarna normale tijd afbakken maar dat doe ik nooit. |
Quote |
Debby1977 schreef op: 21-01-2014 14:13:03 |
Ik bak ze voor in het vet op 160-165 graden. Minuutje of 5-6 , en dan afbakken op 190. Iedereen
vindt mijn patat altijd heerlijk! |
Quote |
Luna-mama schreef op: 21-01-2014 14:13:27 |
Gewoon schillen en snijden en wassen. In niet te grote hoeveelheden in de frietpan en als ze mooi
gekleurd zijn...klaar! |
Quote |
Debby1977 schreef op: 21-01-2014 14:14:19 |
Als je patat voorbakt zijn ze veel lekkerder! Ik bak ze altijd 5-6 minuten voor, je kunt eventueel
even met een vork in 1 prikken of ie zacht is. Als het dan etenstijd is dan bak ik ze nog een
minuutje ofzo tot ze lekker knapperig zijn |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 21-01-2014 14:19:19 |
Ik bak ze altijd voor in de frituur en bak ze af in de oven. maar niet lullig bedoelt..maar de kant-en-klaar zakken zijn stukken goedkoper ![]() |
Quote |
Mamami schreef op: 21-01-2014 14:22:20 |
Ik bak al jaren zelf friet. gebruik wel goede frituuraardappels (vastkokende) Altijd voorbakken !! Op 150 graden voorbakken tot ze beginnen te verkleuren. Daarna op 190 graden afbakken ! Gewoon schillen en wassen. Zeker wassen is erg belangrijk omdat je zo het zetmeel weg spoelt. Daarna goed afdrogen. Ik heb een patatsnijder, ideaal. |
Quote |
Nelia schreef op: 21-01-2014 14:24:46 | ||
Echt niet! Vorige week bij de Plus een zak aardappelen voor € 2,-- gekocht. Gewoonlijk eten wij altijd de verse frieten van de AH. Oké, als je ook berekent hoeveel tijd je ermee bezig bent, dan is het duurder, maar qua aankoop niet. | ||
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 21-01-2014 14:24:48 |
4 minuten op 150 graden en dan 190 graden af bakken tot ze een mooi kleurtje hebben. |
Quote |
Chantalmvsamen schreef op: 21-01-2014 14:41:00 |
Nou tis echt wel goedkoper kant en klaar. Maar niet zo lekker! Een zak friet van een kilo ,koop ik voor een euro, bij de Aldi of de lidl. |
Quote |
Satekroket schreef op: 21-01-2014 14:46:05 |
Ik bak ook voor 150 graden en dan afbakken op 170 graden. Heter doe ik niet, dan oxideert het vet.
(ik neem raapzaadolie) Ik heb z´on ding waar je ze doorheen kan drukken en dan is het patat. Veeeeel lekkerder dan kant en klaar friet!! |
Quote |
Emilie schreef op: 21-01-2014 14:59:43 |
Als echte Belg verkies ik om frietjes niet te wassen voor je ze voorbakt! Je spoelt het zetmeel weg
en dat vind ik juist lekkerder. Frietjes worden ook krokanter. Maar dat is smaak natuurlijk. Voor de
rest volg ik de dames hier. Zeker voorbakken! Emilie |
Quote |
Nelia schreef op: 21-01-2014 16:56:07 | ||
En ik heb nu een zak aardappelen van 5 kg voor € 2,--, dus 40 cent per kilo... En dan heb ik vers, zijn die van de Aldi of Lidl ook vers of uit de diepvries? | ||
Quote |
Jo schreef op: 21-01-2014 17:34:06 |
Ik doe ze voorbakken op 150 en afbakken op 170-180 maar dat is echt op gevoel, hoe lang etc. Ik vind het veel werk dus doe het zelden, maar het is zooooooooooo lekker. |
Quote |
Nina1 schreef op: 21-01-2014 17:45:26 |
Neem je ze morgen mee om te laten proeven??!!!! ![]() ![]() |
Quote |
Nelia schreef op: 21-01-2014 18:57:25 | ||
Whahaha, het is voor na de tijd, dus je mag inderdaad mooi helpen schillen! Dat we daar, naast de koffie, nog niet op zijn gekomen! We kunnen dat uurtje veel zinvoller besteden! Hoe bevalt je bril? Ben benieuwd! See you tomorrow! | ||
Quote |
Muis73 schreef op: 21-01-2014 21:06:29 |
45-60 minuten in de oven op 200 graden. Aardappels zelf snijden of door een frietmschine
halen. Door de bloem halen en eventueel kruiden en op bakpapier in het midden van de oven bakken.
Zijn heerlijk knapperig en gaar |
Quote |
Satekroket schreef op: 22-01-2014 11:11:48 |
Oh Emilie, dat is handig een echte belg hier. Dus niet wassen voor het bakken!? Dat ga ik volgende keer doen! |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 22-01-2014 11:26:22 |
Ik maak ze zoals Debby. Ik laat de kinderen altijd 2-3 aardappels zelf snijden in reepjes of vormpjes en ik bak die allebei apart. Zo hebben ze ieder hun eigen gemaakte frietjes |
Quote |
Nina1 schreef op: 22-01-2014 23:06:59 |
En????????!!! Heb je z nog gemaakt en gebakken????? Hoe smaakten ze????? |
Quote |
Nelia schreef op: 23-01-2014 09:45:50 |
Yep, gemaakt en gebakken! Alleen ze waren wel behoorlijk bruin. Waarschijnlijk te nat nog. T2 vonden
ze echter heerlijk, papa zou ook mee-eten, maar even miscommunicatie over de tijd. Was echter niets
meer over en oudste vroeg vanmorgen of ik volgende week weer zelf wilde maken! Yeah, missie geslaagd
![]() |
Quote |