Corine86 schreef op: 21-01-2014 10:40:41 |
Hi dames, Ik wilde even een appeltaart en eren cake bakken. Maar nu zijn mn eieren 2 dgn over datum. Zou ik ze nog kunnen gebruiken? |
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 10:41:27 |
Je moet je ei in een groot volume water doen (maatbeker vullen of zo) Als je ei naar de bodem zakt, is het nog goed... als het gaat drijven, niet gebruiken! |
Quote |
Eefje schreef op: 21-01-2014 10:41:31 |
In een bak met water leggen. Als ze gaan drijven, zijn ze niet goed. |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 21-01-2014 10:41:59 |
Even in een bakje/glas met water leggen. Blijven ze op de bodim kan je het nog gewoon gebruiken |
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 10:42:03 |
2 dagen lijkt me trouwens geen probleem hoor, maar met dat testje ben je zeker. |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 21-01-2014 10:42:14 |
Ik lees altijd dat je dat kan testen door ze in een glas met water te leggen, komen ze omhoog zijn
ze niet meer goed. Maar als ik voor mezelf kijk, ik doe t nooit, veel te bang dat ik ziek word. |
Quote |
Son schreef op: 21-01-2014 10:43:22 |
ik wilde net zeggen. Met ei neem je wel een risico. Je kan daar goed ziek van worden..Dan zou ik
even nieuwe eieren kopen.... |
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 10:44:43 |
Een ei wat slecht is, ruik je meteen als je het openbreekt. Dus als je dat truukje met het water doet, en het zakt naar de bodem, maar je vertrouwt het niet, even openbreken in een kommetje, dan ruik je dat meteen |
Quote |
Corine86 schreef op: 21-01-2014 10:45:45 |
Maar zouden die bacteriën niet in de oven gedood worden? Tgaat 60minop 170° Ik ga het testje even doen. En miss toch ff nieuwe eieren halen zijn volgens mij nog aanbieding bij c1000 ![]() |
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 10:46:55 |
Ik doe het echt al jaaaaaaaaaren met dat truukje! Nog nooit gehad dat het ei zakte, maar bij het
breken toch slecht bleek te zijn. Zo'n zonde om een perfect goed ei weg te gooien. |
Quote |
Harleysmama schreef op: 21-01-2014 10:51:53 |
Er staat toch op de doos tht dat betekend dat ze nog goed zijn na die datum, maar dat de kwaliteit
iets achteruit kan zijn gegaan. Gewoon nog gebruiken hoor. Doe ik ook nog. Dit vond ik op internet Houdbaarheidsdatum (THT/TGT)Op verpakkingen kunnen 2 soorten houdbaarheidsdatums staan: een THT-datum (ten minste houdbaar tot) of een TGT-datum (te gebruiken tot). Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan. Je kunt het dan vaak nog wel veilig eten. Een TGT-datum staat op zeer bederfelijke producten. Na de TGT-datum moet je de producten weggooien. De TGT-datum is de laatste dag waarop het nog veilig is om het product te eten. Hoe lang een product houdbaar is, moet op de verpakking te vinden zijn. Zolang de verpakking niet geopend is, kun je het product bewaren tot de houdbaarheidsdatum. Er zijn twee mogelijke aanduidingen:
THT-datumTHT staat voor 'ten minste houdbaar tot'. Een THT-datum staat op voedingsmiddelen die niet snel bederven. Na deze datum kan de kwaliteit, zoals smaak, geur of kleur van het product, achteruit gaan. Je kunt het vaak nog wel zonder gevaar eten. De fabrikant garandeert tot de THT datum een smaakvol en veilig product. |
Quote |
Alice schreef op: 21-01-2014 11:00:24 | ||
een salmonella ei kun je goed ziek van worden, maar dat is geen oud ei. Kan juist gelegd zijn, maar wel besmet zijn. Dat ruik je ook niet trouwens. Dat risico loop je met elk ei. Een rot ei, ruik je meteen | ||
Quote |
Corine86 schreef op: 21-01-2014 11:07:23 |
Okey dus als hij stinkt niet gebruiken, logisch Maar werkt het dan nog wel goed genoeg voor in een cake? |
Quote |
Famke schreef op: 21-01-2014 11:09:27 |
mamalu een ei wat zakt is vers en die blijft drijven is niet goed dus dat ze niet goed waren dan kan
wel kloppen ![]() |
Quote |
Son schreef op: 21-01-2014 11:12:50 | ||
ooh, dat wist ik niet. maar dan nog..hahaha ik wordt al misselijk vh idee dat het heel misschien niet meer goed is ![]() | ||
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 11:33:30 | ||
huh? ![]() | ||
Quote |
Boterbloem schreef op: 21-01-2014 12:38:05 |
Andersom ook regelmatig gehad: zouden ze nog houdbaar zijn en gaan ze drijven. Dus ik gebruik de
truc regelmatig, ook bij ogenschijnlijk verse eieren. |
Quote |
Kim schreef op: 21-01-2014 14:56:13 |
Mamalu, wat jij schrijft klopt maar ik denk dat Famke de zin verkeerd gelezen heeft. Ik las hem
eerst ook niet goed (waarschijnlijk zoals Famke 'm ook leest). Even goed lezen Famke en de nadruk iets anders leggen en dan klopt wat Mamalu schrijft helemaal ![]() |
Quote |
Mamalu schreef op: 21-01-2014 15:54:38 | ||
weer een duidelijk voorbeeld van het verschil tussen nederlands en vlaams... ![]() | ||
Quote |
Debby1977 schreef op: 21-01-2014 16:02:45 |
Mijn man test een ei altijd in het water ook al is de datum nog goed, anders eet ie ze niet. |
Quote |
Famke schreef op: 21-01-2014 16:36:19 |
Nou na tien keer lezen zie ik het nu ook hoor,ik las het idd anders! Vlaams en nederlands is idd wel eens want anders en dan kom ik ook nog iuit friesland dus nog verder weg van elkaar ![]() |
Quote |
Mamavonn schreef op: 21-01-2014 18:01:57 |
Zeg, in die tijd dat je hier vragen stelt was je al drie keer naar de super geweest voor nieuwe
eieren ![]() ![]() |
Quote |
Jen9 schreef op: 21-01-2014 19:51:24 |
In sommige supermarkten kan je oudere ieren kopen, speciaal om mee te bakken, dat bakt beter!
En verder idd dat watertrucje gebruiken. |
Quote |