Menu
 

Topic:

patat kraam

Even Zo  schreef op: 20-01-2014 13:41:13
Hallo allemaal,
ik heb even echt helemaal jullie input nodig want ik loop even helemaal vast. Ik heb dus een idee en nu heb ik via mijn schoonouders ook het missende kapitaal om het volgende te beginnen. Ik werk nu in loondienst en kan het er eerst bij doen. Het lijkt me helemaal geweldig maar ik mis iets.. in het verleden ben ik zelfstandige geweest, ik weet wat het is, keihard werken, veel uren, eerst weinig overhouden, geen zekerheid, etc.. toch wil ik het graag. (hoe dom ben je hihi) mijn vorige onderneming heb ik gestaakt maar heb alles netjes afgerond zonder schulden en het was gewoon klaar!


Mijn idee is om een mobiele patatzaak/indische snack zaak te beginnen. Ik heb een vaste overdag lokatie, vergunning is in aanvraag maar duurt tot 3 maanden, en ik heb diverse extra evenementen op het oog maar dat gaat vaak op inschrijving. ik heb een kraam op het oog, ben nog in onderhandeling. ik heb leveranciers, lekkere gerechten, eerst van de toko groothandel want zelf maken is moeilijk inschatten, maar daarnaast wil ik graag duurzaam ondernemen, ik denk dat het hier op neerkomt, nu ben ik een redelijk "groen" mens  maar missen jullie iets, de punten hieronder is even heel kort een brainstorm van wat ik grofweg wil. niet uitgewerkt nog maar ik loop een beetje vast, niet op een prijslijst of producten lijst, zoals patat met of zonder of een frikadel maar dat ene ..... wat vinden jullie van mijn concept? 

"Naam van de toko" (nog even privé
Duurzaam ondernemer!


Steun ons beleid en breng uw eigen tas mee als u uw friet komt halen..


 


·        Verse, biologische en fabriek Patat


·        Snacks


·        Heerlijke broodjes


·        Hotdog


·        Indische kip of varken Saté & Snacks


Met onder anderen:


·        Lemper, kleefrijst met kipvulling


·        Loempia, vergetarisch, kip of varken


·        risolles, flensjes gevuld met kipragout


·        pasteitje, rund, varken en kip


 


Winter kost:
Warme chocolade melk,
 erwtensoep, vers & eigen gemaakt


 


Duurzaam ondernemen



Als betrokken onderneming neemt De patat Bakker haar verantwoordelijkheid als het gaat om zaken als zorg voor het milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid. Voortdurend streven we naar duurzaam ondernemerschap.


De feiten op het gebied van voedselveiligheid, voedselkwaliteit en dierenwelzijn:



  • We gebruiken diervriendelijk geproduceerd varkensvlees. Afkomstig van scharrelvarkens voor de burgers & de ballen.

  • gebruiken we scharreleieren voor onze salades, uitsmijters, etc.


 


De feiten op het gebied van milieu:



  • In ons milieubeleid staan de drie R's centraal: Reduce, Re-use en Recyle.

  • We zoeken voortdurend naar mogelijkheden om te besparen op het energiegebruik.

  • Wij streven naar gebruik van groene stroom en groen gas.

  • Alle zaken nemen maatregelen tegen zwerfafval. Ze plaatsen bijvoorbeeld voldoende afvalbakken en ruimen de omgeving dagelijks op.


nou dat is het dus een beetje... graag ideetjes, kritiek mag ook dan kan ik erover denken.
 
Quote
Navigatie
RE: patat kraam
Alice  schreef op: 21-01-2014 07:42:15

Quote Jen9:
wilde pit tussen haakjes ertussen zetten, maar dat ben ik vergeten..
Vanwege de ontbossing idd... ;-)



Klopt natuurlijk wel.. 
Maar.. moesten we alle palm(pit)olie vervangen door zonnebloem of olijf.. was er nog veel meer ontbossing nodig
 
Quote
RE: patat kraam
Xsara  schreef op: 21-01-2014 08:09:19
is dat lekker krumelke???
 
Quote
RE: patat kraam
Flower  schreef op: 21-01-2014 08:30:29
leuk concept xara, klinkt goed allemaal.
al veel goede tips voorbij zien komen.
en idd als je een goede locatie kunt krijgen is het het proberen denk ik zeker waard.

xx
 
Quote
RE: patat kraam
Xsara  schreef op: 21-01-2014 09:27:14
ladies, wil even bedanken alvast voor de vele goede tips!!!

heb al een groot deel kunnen aanpassen en sta nu nog meer achter mijn besluit om het keihard door te zetten...

tzt laat ik weten van hoe, wat en waar en plaats ik wat foto's natuurlijk!!!  Als jullie ooit in Groningen komen dan mag je bij mij wat lekkers komen halen.

 
Quote
RE: patat kraam
M&j  schreef op: 21-01-2014 09:35:33
Leuk, heb je een horeca achtergrond?

 
Quote
RE: patat kraam
Xsara  schreef op: 21-01-2014 11:01:37
ja maar dat was wel anders, we hebben op Bali het een en ander gehad maar daar hadden we personeel. Ik heb ook mensen geholpen om nieuwe ondernemingen op te starten daar, een café, een Café/ booking office een restaurant op een villa park en een dutch restaurant. Ik verzorgde de inkoop in Nederland, de vriesvrachten en heb de hele toko daar ingericht met dank aan Hakvoort. we hebben 2 schepen gehad en hadden het beheer na verkoop over verschillende bungalow parkjes. ik regelde trouwerijen voor Nederlanders die daar wilden trouwen of een ceremonie wilden houden. ik vloog 5 keer per jaar op neer voordat ik de kinderen kreeg.

ik was 22 toen ik ben begonnen, ben nu 40 (bijna) maar mijn leven is 180 graden gedraaid. Mijn dromen zijn uitgekomen, ik heb HET leven geleefd en nu ben ik gewoon happy met mijn gezinnetje en familie, ik droom klein en niet meer over de hele wereld, ik heb de nadelen gezien en de vruchten geplukt! Emigreren en leven in het buitenland is heel mooi als je gezond bent maar als je iets krijgt merk je toch hoe goed we het "nog" in nederland hebben in vergelijk met de rest van de wereld.
 
Quote
RE: patat kraam
Baby2  schreef op: 21-01-2014 11:03:34
Laat even weten waar je dan precies gaat staan Xsara want ik woon namelijk in de provincie Groningen en dan kom ik zeker een keer langs om verse friet te proeven met sate!!!! Lijkt me heerlijk!!!
 
Quote
RE: patat kraam
Xsara  schreef op: 21-01-2014 11:14:10
ooh wat gezellig!!!!! natuurlijk doe ik dat!!!
 
Quote
RE: patat kraam
M&j  schreef op: 21-01-2014 17:17:06
Mijn man en ik hebben allebei een horeca achtergrond en mijn man heeft parttime een eigen horecabedrijf wat uitgebreid gaat worden in de nabije toekomst.

Waar je rekening mee moet houden is dat je een diploma sociale hygiene moet hebben (of iets vergelijkkbaars, ik weet je opleiding niet), ook moet je het hele HACCP verhaal opzetten. In nederland ligt de bewiijslast bij de ondernemer, dus op het moment dat iemand een klacht indient vanwege voedselinfectie/vergiftiging, terecht of onterecht mag je gaan bewijzen dat het jouw schuld niet is.

Tot zover even, morgen ben ik vrij en dan ga ik in op je concept.



 
Quote
RE: patat kraam
Jolijn  schreef op: 21-01-2014 17:40:48
Wie is je doelgroep? Ik zou een snackbar niet kiezen op groenheid - dan zou ik zelf wel kopen -maar op nabijheid (anders wordt de friet koud) assortiment, smaak en prijs. Misschien kun je wat meer vegatarische alternatieven geven, of bijvoorbeeld allergievriendelijke producten?
 
Quote
RE: patat kraam
Jen9  schreef op: 21-01-2014 19:54:21
Nou Alice, dat is volgens mij niet waar... maar goed, om die discussie nou aan te wakkeren. Maar ik vind dat wij westerlingen andre landen zo uitbuiten, met de superfood, plam(pit)-olie...., voor ons goed, maar die mensen daar hebben last van ons.. behalve de rijke top uiteraard... daar pas ik voor.

Verder gaat t in deze om oa tropisch regenwud, de longen van de aarde.
 
Quote
RE: patat kraam
Bepje  schreef op: 21-01-2014 20:34:47
Misschien moet je het groene er een beetje afhalen en je richten op gezond eten. Wel zo veel mogelijk milieuvriendelijk, dat beslist maar als je je er te veel op vastlegt ben je iets minder vrij denk ik.
Een kraam waar je gezonde dingen kunt afhalen i.p.v. alleen vette hap lijkt mij wel wat. Ik weet niet of het al bestaat maar het idee spreekt mij erg aan. Als je nu eten wil afhalen is dat toch al gauw patat en als dat bijv. stamppot voor een redelijke prijs zou zijn doen veel mensen dat misschien wel. Of patat met lekkere salades in de zomer. Bij de combinatie patat/ indisch / stamppot is er keuze voor iedereen waardoor je mensen trekt die anders niet zouden komen.
 
Quote
RE: patat kraam
Xsara  schreef op: 21-01-2014 20:35:38
M&J, ik lees verschillende berichten daarover, met name omdat het een verkoopkraam betreft en geen vaste horeca onderneming. de beleidsregels kunnen per gemeente verschillen. ik ga het voor mijn eigen gemeente uitzoeken. Maar op zich is die cursus in een dag te volgen, zoals ik al heb gevonden. Mijn man heeft zijn ondernemers diploma maar die is misschien al te oud.

het was weer een lange dag, veel info en voor nu maar even lekker in bed NCIS kijken..

dank u maar weer.........
 
Quote
Navigatie


Reageren op patat kraam
Naam
Bericht