Flower schreef op: 07-01-2014 17:16:05 |
ik hou erg van koken, en het koken uit pakjes en zakjes staat me steeds meer tegen, ik vindt het
niet eens meer lekker. (alleen sommig wereld gerechten) sausjes, soepen alles eigenlijk zonder pakjes, vooral bij de rijst gerechten gaat het super. maar voor de macaroni en spagettie (behalve carbonara) grijp ik dus nog steeds naar de pakjes ik weet dat de basis voor de saus verse tomaten of uit blik is, maar ik vind het zo moeilijk wat voor kruiden ik er dan door moet doen. hezelfde geld voor een pan nasi ik grijp dan dus toch weer een pakje honig..... |
Quote |
Ania schreef op: 07-01-2014 17:26:11 |
Ik pak voor de basis een pak tomatensaus van de Heinz, zit geloof ik alleen gezeefde tomaten en wat
zout in. Dan oregano, tijm en basilicum, en saus is klaar. De nasi maak ik op de Chinese manier: reepjes vlees braden, veel groenten toevoegen (nasi pakket b.v. met extra tauge), dan roereitje toevoegen, dan witte (plak-)rijst toevoegen (ik gebruik pandan rijst). Ik kruid dan met een beetje zout en peper, simpel maar lekker. Ben wel benieuwd welke sausjes jij bij rijstgerechten maakt . |
Quote |
Flower schreef op: 07-01-2014 17:36:10 | ||
zoet zuur met ananas, kipkerrie, babi ketjap. die nasi die jij maakt lijkt me ze enorm flauw, of valt dat mee? niet verkeerd bedoeld hoor.. | ||
Quote |
Flower schreef op: 07-01-2014 17:41:49 |
ohh, ja en babi pangang en room sausjes of champion saus voor de pasta gaat ook prima. |
Quote |
Miesje schreef op: 07-01-2014 17:43:36 |
Ik maak bij de pasta vaak zelf saus van paar tentjes knoflook, 2 uien, kleine blikje tom.puree,kilo tomaten , 2 gewone of geroosterde paprika's , doos champignons. als ik wat restjes heb van bijv wortel of prei ofzo gooi ik dat er ook bij. lekker late pruttele en dan staafmixer erdoor. niet te fijn maak ik het. Chsmpignons bak ik en gooi op laatst na fijnmake er pas in. zelfgemaakte kaassaus is ook lekker, van eerst rouge maken en daar melk bij en dan lekkere geraspte kaas(niet te jong) |
Quote |
Xsara schreef op: 07-01-2014 17:56:08 |
ik heb het laatst ook zelfgemaakt, de saus voor de macaroni en spagetti... dit is het geworden: 1/2 ui fijn gesneden 350 gram rundergehakt gebraden knoflook poeder (kan ook vers) 1 blikje groente fiesta met mais zout, peper, paprika poeder 2 blikjes tomaten saus 1 blik gepelde tomaten in blokjes (gewoon een groot bik) 1 scheut ketjap asin (manis kan ook maakt het zoeter) 1 schepje suiker een flinke scheut italiaanse kuiden (gedroogd) van verstegen verse 3 kleuren paprika dit was, ik neem normaal ook altijd honig en dit was erg lekker, ik denk alleen dat ik het de volgende keer smorgens maak zodat de smaken meer door kunnen trekken... |
Quote |
Flower schreef op: 07-01-2014 18:32:36 | ||
maar ik mis bij jou de kruiden...dan smaakt het toch alleen naar groente?? dat houd me dus tegen, daarom ben ik dus ook nog nooit aan begonnen bang dat ik alles weg kan mikken | ||
Quote |
Flower schreef op: 07-01-2014 18:34:08 | ||
die kruiden, zijn dat van die bussen? recept klinkt wel lekker. ik kom op internet ook zoveel verschillende tegen. | ||
Quote |
Ania schreef op: 07-01-2014 18:41:55 |
Haha, het is niet flauw, maar wel een andere smaak dan de nasi uit het pakje . Je kunt zelf misschien nog andere kruiden toevoegen, maar wij maken er graag een beetje satesaus bij. |
Quote |
Miesje schreef op: 07-01-2014 18:53:29 | ||
ik die er een boullion blokje en scheut water erbij en dan pruttelen en nadat ik staafmixer erdoor haal verse if gedroogde peterselie, en wat paprika poeder en peper . | ||
Quote |
Sab schreef op: 07-01-2014 18:58:39 |
Gehakt 500 gr (ik gebruik zelf altijd de helft die vries ik na t rul bakken in aangezien de mix voor
500 gram is) Bretonse kruiden mix voor gehakt massala 1 grote ui 1 paprika 1 blik tomatenblokjes 1 klein blikje tomatenpuree 1x kuipje slankie smeerkaas of 250 gr sperziebonen of 250 gr champignons Sperziebonen gaar koken vantevoren gehakt mengen met de kruiden en een snufje massala uitje meebakken paprika meebakken dan de champignons/sperziebonen erbij even laten meebakken blikje tomatenpuree erbij en goed doorroeren/verdelen tomatenblokjes erbij even laten pruttelen smeerkaas erbij en deze goed in de saus laten smelten goed blijven doorroeren en als de smeerkaas goed opgelost is: eet smakelijk! |
Quote |
Kmvs&m schreef op: 07-01-2014 19:00:24 |
Als ik voor gemak ga dan haal ik een grote bak macaroni groenten. Anders snij ik een rode ui fijn, doe ik er groenten doorheen die ik in huis heb en ga dan verder. Beetje kokosolie in de pan, alle groenten erbij en ondertussen de tomaten (stuk of 6/7) in stukjes snijden en er bij gooien. Knoflook toevoegen (gok een teentje of 4) bouillon blokje erbij. Een pakje tomatenpuree (AH) en het geheel even lekker laten pruttelen. Gehakt rullen met wat peper en zout. De staafmixer door de saus halen, wat kruiden naar smaak toevoegen (oregano ed) en dan de gehakt toevoegen. Klaar is Kees! Zo simpel als wat en echt heeeeerlijk. |
Quote |
Ma Dalton schreef op: 07-01-2014 19:47:47 |
Ik doe vaak een half bouilonblokje door de tomaten prut . Een ui fruiten. Verder gehakt. En
misschien wat ik in de koelkast heb wat erbij past. Kruiden met knoflook, basilicum, oregano en
peper. Bouilonblokje is zout genoeg. simpel maar echt lekker. Als de tomaten smaak hebben doe
ik het met echte tomaten, maar buiten seizoen grijp ik naar blik/ Pot. Tomaten kun je het gezondst
uit glas eten. Ze zijn zo zuur dat ze de binnenkant van de blikjes wat aantasten en dat is niet zo
gezond. |
Quote |
Mama_anja schreef op: 07-01-2014 20:16:28 |
voor saus bij macaronis spagetti en lasagne gebruik ik de zelfde basis knoflook ui blikje tomaten pakje gezeefde tomaten en blikje gepelde tomaten wat paprika poeder cayenne peper zout, basilicum italiaanse kruiden marjolein suiker knoflook ui fruiten tomataenpuree toevoegen dit even aanbakken in een andere pan gehakt rullen pakje tomaten en blikje tomaten toevoegen goed kruiden proeven eventueel naar smaak bij kruiden eventueel suiker er bij knoflook ui mengsel er bij pasta koken door elkaar eventueel nog soepgroenten er bij en eetsmakelijk |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 07-01-2014 20:39:03 |
Voor de pasta heb je genoeg recepten gehad Voor de nasi maak ik vaak een prutje in de vijzel van: sambal teentje knoflook stukje gember schaafsel trassi en anijspoeder Vaak kruid ik het vlees (varken of kip) met chineze vijf kruidenpoeder. Dan bak ik het gekruide vlees in het prutje tot het bruin is, dan mik ik de groente er bij en als laatste gaargekookte rijst of noedels er bij. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 07-01-2014 21:53:27 |
Ik doe: Gesnipperde ui glazig bakken, knoflook fijngehakt erbij, winterpeen in kleine blokjes erbij, bleekselderij in kleine boogjes meebakken, bakje spekjes meebakken (liever pancetta), courgette en rode pparika in kleine stukjes meebakke en even laten pruttelen. Blikje tomatenpuree mee bakken en een blik tomatenblokjes en witte wijn erbij doen. Schepje suiker, snuf kaneel en een bosje bij elkaar gebonden verse italaansekruiden toevoegen. In een andere pan rundergehakt (hebben wij altijd wel in huis, maar half m half geeft meer smaak!) rul bakken en vet afgieten. Op smaak brengen met peper en zout. Dit bij de saus doen. Is de saus te dik, verdunnen met een beetje water en er dan een bouillonblokje over verkruimelen. Even laten sudderen.. |
Quote |
Jen9 schreef op: 07-01-2014 22:28:31 |
Het lekkerste vind ik, uitjes fruiten met knoflook en wat paprika, in olijfolie, dan veel verse
tomaten erbij en veel Italiaanse kruiden en dan uuuuren in laten dikken! Staafmixer doe ik vaak,
vinden de kinderen lekker. |
Quote |
Belske schreef op: 08-01-2014 07:51:26 |
Makkelijkste manier om pastasaus te maken vind ik deze: halve kilo gehakt rullen in de wok pak spaghettigroenten mee aanbakken twee blikken tomato frito (mediterraanse variant, van Benito - Colruyt) erbij zakje Parmezaanse strooikaas er doorheen (Parmesello van Kraft) aan de kook brengen alles in de ovenbestendige stoofpot (Le Creuset) en dan drie uur in de oven op 120°C Geen omkijken naar en erg lekker |
Quote |
Marli schreef op: 08-01-2014 11:26:31 |
Vandeweek hebben we noedels gegeten. Champignon groentepakket, kip en oesterwoksaus. Heerlijk! Ook maken we vaak Linguine met gemarineerde garnaaltjes en bladspinazie (geen diepvries). Garnaaltjes bakken, spinazie erbij bakken en dan door elkaar. Misschien nog wat geroosterde pijnboompitjes erbij. spitskool roerbakken, kerriepoeder erdoor en misschien een beetje creme fraiche of sour cream. Dat gewoon bij een pasta doen. Wij gebruiken pasta allang niet meer als alleen maar met saus of mix. We eten bijv. ook wel macaroni, groente en een stukje vlees. Waarom niet buiten de box denken? |
Quote |