Menu
 

Topic:

visolie oid

Corine86  schreef op: 07-01-2014 09:02:43
2 jaar terug heb ik in de winter visolie van el mare gebruik voor mijn zoon, daar ging zijn weerstand van omhoog. Ipv elke winter verkouden en hoesten had hij die winter er nagenoeg geen last van.
Afgelopen winter ging het ook prima, maar nu is het weer pet. Ook de jongste hoest nu al 4 weken en is eignelijk continu aan het snotteren.

Nu ben ik zelf iets kritische geworden om mijn kids alles zomaar te geven, dus ik keek op de verpakking en daar werd ik niet vrolijk van, er zit oa acesulfaam kalium in, niet echt positief!

Dus wie weet er een betere variant?

qua samenstelling ongeveer zo

omega 3 348 mg
vitamine E 6 mg
vitamine A 400mg
vitamine D 2,5 mcg
vitamine B5 3mg
jodium 75 mcg
ijzer 7mg
 
Quote
Navigatie
RE: visolie oid
Nina1  schreef op: 07-01-2014 09:20:55
De gewone levertraancapsules van de orthica. Die werken goed. Zijn wel duurder maar pure levertraan.
 
Quote
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 09:36:32
dank je ga ik eens naar kijken, hier bij de drogist hadden ze alleen dit, levertraan hadden ze niet
 
Quote
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 09:39:04
Het voordeel van die met omega 3 vind ik dat het ook nog helpt bij de concentratie.
Mijn zoon heeft ws ADD en op school spraken ze over ritalin, nou ff nietplease!
Dus wil ik gaan testen of dit werkt

+ natuurlijk voor de weerstand
 
Quote
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 09:43:21
Het bijzondere van el Mare voor kinderen:
• goed voor de hersenfunctie (DHA, min. 250 mg per dag)
• goed voor concentratie en geheugen (Jodium, IJzer)*
• helpt bij geestelijke inspanning/druk (Vitamine B5)**
• draagt bij aan een normaal leervermogen (Jodium, IJzer)
• draagt bij aan een normaal probleem oplossend vermogen (Jodium, IJzer)
• goed voor de normale groei en ontwikkeling van het beenderengestel
  van kinderen (Vitamine D)
• ondersteunt het immuunsysteem (Vitamine A)
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 09:47:13
Ik geloof dat wanneer je gevarieerd eet en dus ook producten als vis, noten en peulvruchten dit soort supplementen helemaal niet nodig zijn... En dat je zoontje dit jaar weer meer verkouden is dan jaren ervoor kan ook toeval zijn of gewoon vermoeidheid etc... Het is deze winter dan wel niet koud maar juist erg wisselvallig weer, dat is vaak ook niet al te best voor je weerstand... Zorg voor voldoende beweging, slaap en gevarieerd eten zou ik zeggen.. Ik denk eigenlijk dat, dat veel meer doet...
 
Quote
RE: visolie oid
Corine  schreef op: 07-01-2014 09:48:28
Kolibrie, dat is het hem nou juist, ze eten gewoon slecht. Ik prbeer ze vanalles te geven maar blijkbaar niet voldoende.
Dus dan maar n pilletje erbij
 
Quote
RE: visolie oid
Alice  schreef op: 07-01-2014 09:52:57
Ben het met Kolibrie eens en denk zelfs dat door het nemen van supplementen, je meer kwaad doet dan goed. Ik denk niet dat je deze dingen structureel moet gebruiken, je lichaam gaat daardoor zelf niet meer aan het werk om dingen uit het voedsel te halen. 

Momenteel is de gemiddelde vitamine D status er alleen maar op achteruit gegaan. Meer dan ooit kampen mensen met vitamine D tekorten. Volgens mij is dat puur te wijten aan de hoeveelheden die wij onze baby's/kinderen geven in pilvorm
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 09:58:46
Een lichaam kan zijn weerstand en opname van vitamine normaal gesproken prima zelf regelen... Tenzij je een opnamestoornis hebt, of oud bent... Ik geloof ook dat die pillen meer kwaad dan goed doen... En niet alleen omdat het lichaam er lui van wordt maar juist om al die rotzooi die ze erin gooien waar jij zo bang voor bent... Waarom zou je, je kind iets toedienen in de vorm van iets wat chemisch is samengesteld terwijl het gewoon te koop is in de vorm van gezonde voeding en fruit etc... Er bestaan vandaag de dag zulke gezonde recepten en allerlei variaties in groenten en fruit shakes die lekker en gezond zijn en echt een bom aan vitames en mineralen zijn...
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 10:02:03
Maar waarom denk jij dat het niet voldoende is? Ik bedoel, heb je bloed laten prikken om dat te checken? Hebben ze echt vastgesteld dat ergens een tekort aan is? Want als kinderen ziek zijn hoeft dat helemaal niet per see te betekenen dat er iets mis met hun weerstand is... Ze zijn op school en komen veel in contact met anderen... Daar zijn altijd bacterien en virussen... Het is heel normaal en soms ook nuttig dat kinderen ziek worden, zo bouwen ze juist weerstand op... Ondanks dat het vervelend is ga je het denk ik niet voorkomen met zon voedingssupplement...
 
Quote
RE: visolie oid
Corine  schreef op: 07-01-2014 10:04:38
okey maar omega 3 zit in makreel, ansjovis, sardines, zalm, haring geloof ik.

Wat is dan een lekker recept voor kinderen die geen vis lusten (behalve kibbeling, maar dat noem ik geen vis)
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 10:07:10
Mijn zoontje eet graag zalmwraps...

Je neemt een tortilla wrap, daar smeer je heel dun wat boursin light op, paar blaadjes ijsbergsla en een plak gerookte zalm... Oprollen en stukjes snijden prikkertje erin en het ziet er nog feestelijk uit ook..

 
Quote
RE: visolie oid
Juulmvjens  schreef op: 07-01-2014 10:08:52
Pasta met (grookte) zalm.

Ik maak het met reepjes gerookte zalm, creme fraiche en bosui in ringetjes. Soms nog gedroogde tomaat in stukjes erdoor.

Lekker met broccoli erbij.

Ik heb het wel makkelijk. Bij mij eten ze praktisch alle soorten vis, ook haring.
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 10:11:20
Wat ook erg lekker is is pasta met zalm en broccoli... Je hebt van honig geloof ik een witte pastasaus Tagliatelle roomsaus heet het geloof ik daar staat een variatierecept op met zalm en broccoli superlekker en de zalm kun je vrij fijn maken dan merken ze het waarschijnlijk niet eens op...

Maar verder is het zo dat een kind een gerecht gemiddeld tien keer moet proeven voor ze de smaak herkennen en het lekker gaan vinden... Dus ik zou aanhouden dat er gegeten moet worden wat er op tafel staat ook al is het maar vijf happen... Mijn zoontje eet eigenlijk alles en dan kun je denken ja sommige kinderen zijn makkelijke eters maar dat is hier niet het geval... Hij is vijf en het heeft best wat strijd gekost maar alles wordt hier gegeten ook door hem..
 
Quote
RE: visolie oid
Juulmvjens  schreef op: 07-01-2014 10:11:59
Of een lekker volkoren puntje met evt. een beetje roomboter en dan lekker veel gerookte makreel. *begin spontaan te kwijlen*

Sardines zijn in de zomer heerijk op de bbq, maar aangezien het nu winter is zou de grillpan ook kunnen. En anders sardientjes uit blik? Je hebt ze ook in tomatensaus.
Gegrild is ook lekker met een beetje knoflooksaus.

 
Quote
RE: visolie oid
Mama Van Drie  schreef op: 07-01-2014 10:13:24
Ik heb een dochter die erg slecht eet, weinig fruit en nog minder groente, aardappels zijn ook niet lekker, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Soms geef ik haar een vitaminepil erbij maar 9 van de 10 keer vergeet ik dat , het gekke is dat ze eigenlijk nooit ziek is, mijn andere kinderen ook niettt.
Mijn man is aan het begin van de kerstvakantie behoorlijk verkouden geweest en dat heeft niemand meegepikt, soms snap ik het niet.

Misschien zou je eerst moeten laten kijken of er daadwerkelijk een te kort is aan vitamines, kunnen ze dat allemaal testen trouwens?..geen idee....
En dan in overleg met de huisarts kijken wat echt nodig is om te geven.

Vaak ziek wil niet zeggen dat ze een te kort hebben volgens mij.
 
Quote
RE: visolie oid
Juulmvjens  schreef op: 07-01-2014 10:13:59
Als ze van iets meer oosters houden zou je zalmfilet kunnen marineren in ketjap met geperste knoflook. Lekker met (zilvervlies)rijst met roerbakgroenten.

Of gekruide, gegrilde zalmfilet met ovenfrietjes.
 
Quote
RE: visolie oid
Alice  schreef op: 07-01-2014 10:15:27
Lust hij walnoten?
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 10:18:50
Ze kunnen een vitaminetekort zeker testen ik weet dat uit ervaring... Alleen sommige vitames zijn een beetje moeilijk zoals B12.. Omdat er gemiddelden worden aangehouden en van ijzer en B12 hebben mensen een verschillende waarde waarbij ze zich goed voelen... Maar bij  de meeste vitamines zijn de waarden gewoon aan de hand van gemiddelden te bepalen...

Maar een huisarts zal je niet doorverwijzen ben ik bang als je hiermee aankomt... Die zal zeggen dat elk kind wel eens ziek is, en dat het ook nuttig en volkomen normaal is... En dat het geen indicatie is voor een tekort.. Tenminste dat denk ik dan...
 
Quote
RE: visolie oid
Alice  schreef op: 07-01-2014 10:25:25
Je wordt ziek als je in aanraking komt met virussen, bacterien.. Soms heb je genoeg antistoffen, soms niet. 

Ik eet zelf heel gezond, weet zeker dat ik geen tekorten heb en toch ben ik ruim 6 weken verkouden geweest. 
Jaren niet ziek geweest. En deze winter is het pet. 

 
Quote
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 10:32:37
Hij is de eerste 3jr van zn leven elke winterverkouden geweest, heeft ugjes gehad toen 4e winter visolie gaan geven en toen bijna niet broden geweest..

Ik ga straks ff kijken naar jullie recepten
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 10:49:41
Wat is er mis met kant en klare pakjes uit de winkel? Als je er maar verse groenten en vlees door doet... Het is een sausje wat je aanmaakt... En je voorkomt toch niet dat je E-nummers en conserveringsmiddelen binnenkrijgt want dat zit overal in tegenwoordig... Dus zie niet echt wat er grappig aan is...
 
Quote
RE: visolie oid
Onsjanneke  schreef op: 07-01-2014 10:58:07
Stamppot met groene groenten (ik gebruik sperziebonen/snijbonen/doperwten..net wat er in de aanbieding is.) met gerookte makreel.

Ik vraag me af of het zin heeft te testen op tekorten. De nederlandse normeringen voor de meeste tekorten liggen erg hoog. De meeste mensen lopen echt rond met klachten op het moment dat er iets vastgesteld kan worden.

Maar daarnaast kan je natuurlijk best een verlaagde waarde hebben van verschillende vitamines en mineralen. Dan zit je niet lekker in je vel, maar dat is niet goed terug te vinden in bloedwaarden.

Ik geloof ook in gevarieerd eten. Vlees, vis vegetarisch. En een aantal jaren geleden ooit de tip gelezen dat je om verschillende vitamines binnen te krijgen je het makkelijkst kunt letten op de kleur van de groente. Dus afwisselen met kleuren betekend gevarieerdere vitaminen en mineralen.

En elke dag (weer of geen weer) 30-60 minuten naar buiten.

En af en toe verkouden zijn hoort er ook gewoon bij, daar bouw je ook weerstand mee op. het is niet direct een teken dat er iets mis is.
 
Quote
RE: visolie oid
Mitch  schreef op: 07-01-2014 10:58:37
In pakjes zit vaak onwijs veel zout.
Lekkerste is dan om het zelf te maken, zijn ook vast wel recepten voor te vinden.
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 11:03:32

Quote Smvn&d:
Wat er mis is met kant en klare pakjes? Helemaal niks hoor  



Ik zeg ook niet dat je dat elke dag moet eten maar ontzettend verschrikkelijk is het niet als je bijvoorbeeld eens per week een sausje uit een pakje gebruikt.. En dat moet iedereen ook voor zichzelf weten hoe of wat, het ligt ook een beetje aan je kookkunsten maar het toevoegen van verse groenten en vlees het belangrijkste voor mijn gevoel...
 
Quote
RE: visolie oid
Onsjanneke  schreef op: 07-01-2014 11:08:14

Quote Mitch:
In pakjes zit vaak onwijs veel zout.
Lekkerste is dan om het zelf te maken, zijn ook vast wel recepten voor te vinden.



Klopt als een bus. Los van de E-nummers, zit er een ongelooflijke hoeveelheid zout in.

En als je eenmaal gewend bent aan verse eigengemaakte sausjes smaken al die pakjes ook hetzelfde, bleh.


Alice heeft ooit lang geleden een topic gemaakt met allemaal basic sausjes...zal eens kijken of ik het kan uppen.
 
Quote
RE: visolie oid
Nina1  schreef op: 07-01-2014 11:09:48
feit is hier wel dat sinds mijn zoon de capsules neemt hij rustiger is geworden. ik merk ook echt wanneer hij ze niet gehad heeft. is zelfs op advies van de kinderarts tesamen met een goede Multi vitamine.
en hier ook moeilijke eters....echt alles al geprobeerd. hij krijgt het niet weg. vis al helemaal niet of het moet gebakken kabeljauw zijn. dat nog net.
vroeger kregen ze toch ook levertraan. niets mis mee hoor. en als jij je kindje graag extra vitamine wil geven omdat je bang bent dat hij niet genoeg krijgt moet je dat gewoon doen.
 
Quote
RE: visolie oid
Mitch  schreef op: 07-01-2014 11:11:04
Ik wist het ook nooit van dat zout tot ik bij de nefroloog kwam te lopen en deze absoluut anti pakjes is.
Ook spinazie a la creme bijvoorbeeld zit echt gigantisch veel zout in... nu is dat voor ene volwassenen al niet goed laat staan voor kinderen.
Alles met mate natuurlijk, af en toe gebruik ik hier ook echt wel een pakje als ik niet anders kan, maar wekenlijks niet.
Maar goed dat zeg ik ik heb al ene hoge bloeddruk en mijn nieren zijn niet blij met pakjes, misschien ligt dat anders.
 
Quote
RE: visolie oid
Kolibrie  schreef op: 07-01-2014 11:13:35
Dat van dat zout is inderdaad wat anders, dat klopt en is niet erg gezond... Maar ja, wij doen het dus wel, meestal twee keer in de week gebruik ik zo'n mix van knor of honig om een maaltijd te maken... Handig hoor als je haast hebt...

Maar als het over het vermijden van schadelijke stoffen in voedingsmiddelen gaat waar sis het over had is het onzin... Dat kun je niet meer vermijden.. die stoffen zitten in alles! In melk, in kaas, in mayonaise, in bouillon... De bananen zijn radioactief las ik een tijdje geleden en twee mandarijnen schijnen de maximale hoeveelheid gif te bevatten die is toegestaan voor een kind per dag, dus tja wat eet je dan nog wel?

 
Quote
RE: visolie oid
Koibrie  schreef op: 07-01-2014 11:24:08
Ik raadt de vitamines af omdat je die net zo goed uit verse groenten etc kunt halen niet per see omdat ik bang ben voor schadelijke stoffen... Ik vind vitamines gewoon onzin... En TO is bang voor de schadelijke stoffen, dan zeg ik gewoon gevarieerd eten is de oplossing... En naar mijn mening is het bijna onmogelijk om schadelijke stoffen binnen te krijgen via voeding! Jouw kindere eten dan zeker nooit mayonaise of hagelslag of iets dergelijks? En als jij soep maakt trek je zelf de bouillon?? Zelfs de zelfgemaat sausjes bevatten die dingen, in mosterd zit het en ook in bouillonblokjes... In je kaas je groenten en fruit... Echt alles bevat die schadelijke stoffen... Dus als je daar bang voor bent kun je beter niets meer eten... Maar als het gaat om vitamines kun je beter echte producten eten in plaats van pillen!
 
Quote
RE: visolie oid
Corine86  schreef op: 07-01-2014 11:30:18
@kolibrie; zo zit je maar de ene doet dit de andere dat alles omdat je denkt dat dat voor jou eb je kids het beste is!

Je hebt ook.kaas zonder e-mummers hoor van unie kaas

Wij eten best gevarieerd
Gemiddeld per week:
Wortel, broccoli, boontjes, spruitjes, soep met allerlei groenten, verder de groenten die in de aanbieding zijn die week
Maar ook werk eens uit pakjes omdat ik om het weekend werk en dan geen tijd en energie heb om uitgebreid te koken

@nina: welke capsules gebruikt jou kind?
 
Quote
Navigatie


Reageren op visolie oid
Naam
Bericht