Menu
 

Topic:

allergie en/of eczeem

Bettie  schreef op: 06-01-2014 21:59:15
Echt GEK word ik van de jeuk en plakkaten op mijn lijf. 1x in de zoveel tijd heb ik er last van en steeds is het onduidelijk wat het nu is.

Krijg ik eczeem omdat ik ergens allergisch voor ben (geworden) of....? (vul maar in)

Nu ook weer; het lijkt wel of ik luis heb, vlooien in mijn kleding, mijn handen en armen zitten helemaal vol rode plekken, nu zit het rond mijn navel en op een ander niet zo'n fijn plekje daar in de buurt. Vervolgens heb ik op beide benen 2 vuurrode plekken van zo'n 30 cm zitten. Echt stapelgestoord word je er van. Om van de jeuk in mijn gezicht maar niet te spreken.

Wat gebruiken jullie daar tegen? Ik heb inmiddels al een doosje Claritine op, hydrocortisonzalf helpt geen lor. Voordat ik de huisarts maar weer 's met een bezoekje ga vereren, zou ik graag wat beter beslagen ten ijs willen komen.

Kan het een allergische reacties op iets zijn? En...is dat bijv. uit het bloed te halen of moet er dan een allergietest gedaan worden?


 
Quote
Navigatie
RE: allergie en/of eczeem
Minou  schreef op: 06-01-2014 22:05:59
Welke medicijnen gebruik je? Is er recent iets veranderd daarin?

of met bepaalde stoffen gewerkt?

is het altijd romd deze tijd ( al is het weer nu niet te vergelijken met januari vorig jaar )


 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Danimvsenna  schreef op: 06-01-2014 22:08:21
Ik krijg zelf (beginnende) ecseem plekken/ erge jeuk van verschillende soorten wasmiddel en van bijna alle wasverzachters. Ook van sieraden die niet echt zilver of goud zijn krijg ik uitslag.

Toen ik jong was (jaartje of 3?) heb ik een allergietest gekregen, en daar kwam uit dat ik groot risico heb op allergiën. Maar verder nooit meer laten testen, en verder ook nergens last van zolang in de hierboven genoemde dingen vermijd.


Senna krijgt morgen een allergie test, en moet bloed af laten nemen. (meen ergens gelezen te hebben dat ze met 1 buisje bloed op meer dan 100 allergiën kunnen testen).

Senna had als baby ook ecseem en ik smeer sinds dien met "La roche posay, lipikar baume". Daar ging haar ecseem helemala mee weg, had ze minder tot geen jeuk. Het is geen hormoonzalf en je hoeft het maar 1x per dag te smeren. Wanneer ik last heb smeer ik daar ook mee.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Eefje  schreef op: 06-01-2014 22:09:35
Lijkt me niet gek om een allergietest te laten doen. Zolang je niet weet wat het is, weet je ook niet wat je moet smeren of innemen.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Mafkees  schreef op: 06-01-2014 22:11:17
heb je stress?

ik kan het ook krijgen als ik ineens veel stress heb, dan jeukt alles echt vreselijk!

ook van bv vreemd merk billendoekjes, op mn werk zijn we overgestapt op ander merk. mn hele lijf reageert daar dan op! heel bizarr!

ik gebruik dan de hormoonzalf van mn zoon en na 2 x smeren is het al weg.

check effe goed wat je anders gebruikt dan anders
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Mie  schreef op: 06-01-2014 22:23:06
nWaardeloos he Bettie! Ik heb momenteel precies hetzelfde. Ik werd gillend gek van de jeuk de afgelopen dagen. Grote plekke op mn benen, armen, buik, nek en rug en zelfs mn oren zitten los ( wat klinkt dat goor als ik t zo typ haha)
Uiteindelijk ben ik 2 x per dag gaan smeren met mijn triamcinolon ( is een klasse zwaarder dan jouw hydrocortisonen). 's avonds voor het slapen gaan een cetrizine en 2 ibu's erin zodat ik beter zou slapen en niet zo zou krabben.
 Het lijkt te helpen.......eindelijk.

Als je nog nooit op allergieën bent gestest zou ik dat zeker eens laten doen, maar het is wel zo dat idd deze tijd van het jaar, stress en zo het ook al kunnen opwekken/verergeren.

Zelf ben ik ooit positief getest op huisstofmijt, wol en veren.
Maar ik weet zelf dat ik bijvoorbeeld bijna altijd last krijg als ik iets met smaakversterkers heb gegeten.

Kleine tips:
Ipv wasverzachter een scheut azijn in je wasverzachterbakje
Niet heet/lang douchen en zo min mogelijk zeephoudende produkten. Na het douchen insmeren met een parfumvrije bodylotion ( in mijn geval geen bodylotion want daar kan ik nu ook niet tegen, maar een cetomacrogolcreme met vaseline).

Oh ja, slapen.....doe ik met mijn pyjama binnenstebuiten zodat ik geen jeuk krijg van de naadjes.....

Ik hoop voor je dat je er snel weer ( even) van af zult zijn.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Beibi  schreef op: 06-01-2014 22:24:13
Ik heb zelf eczeem, maar de laatste tijd hielp mijn eczeemzalf totaal niet. Ik werd gek van de jeuk en de rode plekken. Ik was voor iets anders bij de huisarts, en heb het toch even gevraagd. Ik heb een combinatie van miconazol en hydrocortison gekregen, omdat hij toch aan een schimmel dacht. Het is nog steeds schraal maar de ergste jeuk en roodheid zijn weg.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Bettie  schreef op: 06-01-2014 22:24:52
Ik heb het meestal september/oktober als het winterseizoen begint en eind maart/april weer een poosje. Dit herken ik niet direct. Het is wel dezelfde soort jeuk en uitslag als altijd maar zo extreem en veel herken ik niet.

In medicatie is niets veranderd, ik heb geen andere dingen dan normaal gegeten, de waspoeder gebruik ik al jaren. Was de enige waar ik niet allergisch voor was. Misschien dat ik die nog kan vervangen voor Neutral?

In stresstijd komt 't inderdaad wel eens opzetten. In mijn pubertijd en tijdens mijn eerste baan enorm veel last van gehad en dat was verklaarbaar. Maar ik geloof niet dat ik nu last van stress heb. Heb 't al een paar weken maar lijkt nu weer erger te worden.


 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Bettie  schreef op: 06-01-2014 22:27:39
Mie....die douche is wel een goeie tip. Als ik daaronder sta word ik helemaal gillend gek van de jeuk. Gebruik alleen maar shampoo om mijn haren te wassen. Andere middelen zorgen al jaren voor klachten. Maar heet is mijn douche wel.

Wasverzachter gebruik ik ook al jaren niet om dezelfde reden.

En bodylotion heb ik iets totaal zonder parfum. Weet ff niet meer hoe het heet.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Jen9  schreef op: 06-01-2014 22:27:50
Krijg je voldoende vitamine a/d binnen? (eet je wel boter waar t aan toegevoegd is bijvoorbeeld) , als ik dat te weinig krijg heb ik daar echt last van, dmv eczeem.
Ander wasmiddel?
iss geen wasverzachter maar een beetje azijn.

 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Bettie  schreef op: 06-01-2014 22:34:47
Ehm....boter? Eet ik bijna niet. Vind dat echt vies. Geen idee trouwens of ik voldoende vitamine A/D binnenkrijg. Slik wel Becoforte dus vermoed dat daar wel wat van in zit.

Wasmiddel ben ik niet van veranderd.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Bettie  schreef op: 06-01-2014 22:39:31
Ben mijn voedingspatroon vanaf half november nog eens nagegaan (sinds die tijd al last) en het enige dat ik kan bedenken...zouden het die verhipte nootjes zijn waar ik er zo'n berg van gehad heb? Vrijdag het laatste handje opgegeten dus...zou het misschien dat zijn?
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Int  schreef op: 06-01-2014 22:47:08
Ik was laatst van top tot teen vuurrood en overal jeuk. Ik heb via de huisarts bloed laten prikken om te kijken of ik ergens allergisch voor ben. En daar kwam uit huisstofmijtallergie en berkenpollenallergie. Kon dus gewoon middels bloedprikken!

Succes ermee!
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Jen9  schreef op: 06-01-2014 22:54:23
Haha, ja boter, zou er echt even naar kijken, naar die vitamine A/D.. Ik heb mijn tante hard uitgelachen toen die zei dat t kwam omdat ik geen margarine/halvarine/bpter op mijn brood deed. Maar ach, kon t proberen en ja hoor... weg..., en als ik t weer laat komt t weer terug. je kan t ook bijslikken... Ik neem dan de kinderdosis, want van a/d moet je ook niet teveel binnen hebben.

Ik heb overigens ook de hoogst haalbare allergie (volgens de testen dan) voor huisstofmijt en alle pollen... Dus t komt zeker zo nu en dan terug.

Nootjes kan heel goed.. 
Allergie voor wasmiddel, maar zeker wasverzachter kan zich ook opeens uiten.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Ladyd  schreef op: 08-01-2014 09:30:52

Ik ga zo ook maar naar de huisarts.


Ik heb rode plekken op mn bovenarmen, rug en heupen. Kwam voor anderhalve maand geleden ook maar zo opzetten

 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Onsjanneke  schreef op: 08-01-2014 09:49:17
Het kan ook het weer zijn.

Ik heb er nu ook erger last van dan normaal.

Het is nu super zacht weer voor de tijd van het jaar. En als ik de weerberichten mag geloven gaat dat komend weekend omslaan. Mijn ljchaam reageert daar altijd op.

Een allergie kan zich ook later pas uiten. Dus het kan best zijn dat je nu allergisch bent voor dingen waar je eerst prima tegen kon.

Een bloedtest bij de huisarts kan iig de veelvoorkomende varianten testen. En is zo gepiept.
 
Quote
RE: allergie en/of eczeem
Kyla  schreef op: 08-01-2014 09:53:24
Uit bloed kan je al een hoop halen, maar het is misschien ook nuttig om een pleisterproeven test te laten doen, om te kijken of er sprake is van contactallergie. Zo is mijn oudste oa allergisch voor kobalt, dat wordt gebruikt in textielverf om (donker)blauw en zwart te maken. Toen hij 6 was stond hij helemaal stijf van het eczeem, inclusief ontstekingen, ondanks de triamcinolon. Toen we eenmaal blauwe en zwarte kleding uit zijn garderobe hebben verbannen werd het veel minder. Eczeem heeft hij nog steeds, maar nu alleen nog maar plekjes en hij loopt niet meer de hele dag te schuren en te krabben.
 
Quote
Navigatie


Reageren op allergie en/of eczeem
Naam
Bericht