Menu
 

Topic:

Ongelukjes 7 jarige, probleem ex

Even Zo  schreef op: 05-01-2014 18:32:56
Hoi, ik doe het even zo omdat ik niet weet of er meegelezen kan worden door anderen. Van wie ik het niet wil dus he, jullie mogen t wel lezen, graag zelfs

Mijn zoontje van 7 heeft weleens een ongelukje. Niet altijd maar vooral als hij te laat is. Nu kreeg ik van de vriendin van mijn ex ( we hebben in principe een goed contact allemaal met elkaar ) terwijl we aan het appen waren de vraag of zoon bij ons ook weleens ongelukjes heeft. Bij hen doet hij dat blijkbaar al een poosje elk weekend. Een ongelukje hebben dus. Dan zit hij te lezen en gaat te laat naar de wc en gaat dan zonder iets te zeggen verder, hij wil dan geen straf natuurlijk. Nu stuurde zij: Belachelijk dat ie zoooveel in zn broek plast. We hebben hem nu laten opschrijven dat als hij de volgende keer in zijn broek plast dat hij dan in zijn blote billen moet lopen. 

Ik zat letterlijk te koken en heb teruggestuurd dat als ze dat echt doen ik hem niet meer meegeef omdat ik hem niet ga laten vernederen. Ex kwam meteen op whatsapp en zei: Vernederen? Dingen hebben consequenties toch? Ik snap echt dat het vervelend is overigens, ik vind dit gewoon een ridicule straf. Ik schrok er ook echt van dat ze het maar normaal vinden. Ik gaf aan te boos te zijn om het er nu redelijk over te hebben en dan later er even op terug te komen. Prompt wordt ik gebeld. Volgens hun is het "niet normaal". Volgens mij is hun straf niet normaal. Met 12 uitroeptekens zelf. Een jochie van 7 heeft dat moeten opschrijven/ondertekenen en dan ook nog zeggen: Ja, hij tekent t zelf/ging zelf akkoord hoor. TKIND IS 7!!  Volgens ex is het overigens geen straf en zeker niet vernederend. Het is een minimale consequentie. Ik vind dat ze ( en ja ik doe dat zelf ook en het IS ook strontvervelend!) gewoon vaker moeten vragen of hij idd naar de wc moet of hem desnoods sturen ook als hij zegt niet te moeten. Je gaat toch niet je kind voor straf naakt rond laten lopen! Hij leert zijn lijf ontdekken en ook gene en ik vind het gewoon echt echt absurd. Krijg ik er niet in. Het jammere is dat zij hun manier van opvoeding verheerlijken en een ander doet het per definitie slechter. Ik ben onredelijk, zie het verkeerd, blablabla. En echt, ik snap echt echt dat het vervelend is maar naast dat hij het hier amper doet ( ik zou eerder willen weten waarom het daar wel gebeurt en bij zijn moeder en partner en zusje niet, maar wie ben ik ) denk ik niet dat het over gaat door hem zulke dreigementen boven het hoofd te hangen. Hij heeft daar wel een jonger broertje van 1, en hoewel zijn vader als zijn vriendin echt gek op zoon zijn en ook heel lief etc etc lijkt de wereld soms wel een beetje om jonger broertje te draaien. Ik kan me niet indenken echter dat het daardoor komt en weet ook zeker dat t niet medisch is. Ben ik nu echt zo gek dat ik dit geen oke straf vind?!

Wauw, wat een verhaal!
 
Quote
Navigatie
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Mama Van Drie  schreef op: 05-01-2014 21:16:30
Verschil mag er wezen in opvoeding maar dit zou ik niet goed vinden omdat ik het te vernederend vind, dit doe je een kind niet aan, klaar.
Dan verzin je maar een andere straf ofzo......als ik het goed lees dan is het van je zoon niet echt ongelukjes maar een te laat naar de wc gaan omdat hij zichzelf geen tijd gunt ervoor, eigenlijk net als wat mijn dochter had en soms nog heeft.
Ik snap best dat ze daar boos om worden want je kan ook gewoon op tijd gaan, alleen vond ik het nou ook weer niet waard om er zo'n heisa van te maken, ik mopperde wel maar straf ofzo heb ik er niet voor gegeven, het is vanzelf minder geworden met de tijd.


 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Meanne  schreef op: 05-01-2014 21:16:38
Pardon??? Zijn eigen vader gaat zo vreselijk vernederende straf geven als een 7 jarig kind in z'n broek plast?????


ik zou zou ook bloed link zijn, zijn hun gek geworden?????

ik zou zeker een gesprek aan gaan maar ook met je zoontje en misschien toch even langs de huisarts gaan, misschien is er een medisch probleem waarom hij af en toe nog in z'n broek plast!!

maar na het lezen van jou stukjes denk ik dat er toch 'meer' aan de hand is, een kind van 7  ' moet' zonder medische problemen op tijd naar de wc kunnen.
juist door zoiets te zeggen kan hij een angst krijgen om helemaal niet meer naar de wc te gaan, hebben ze niet meer van die idiote straffen waardoor je zoontje ongelukjes heeft??

heel moeilijk dit maar zo zielig voor je zoontje
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Blauwtje  schreef op: 05-01-2014 21:22:59
Ik las je laatste stukje TO, over dat ze vinden dat hij geen mening heeft./ Niks te zeggen heeft.
Pas hier goed mee op dat ze je kind hiermee niet ''kapot'' maken.

Het is juist zoooo belangrijk dat een kind leert een mening te hebben 
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Bettie  schreef op: 05-01-2014 21:37:42
Als ik jou stukjes lees, lijkt het inderdaad toch wel laksigheid te zijn en niet een ongelukje omdat er iets anders aan de hand is.

Eerlijk gezegd vind ik dan wel dat je zoon daar op aangesproken mag worden (hij is al 7) én dat er eventueel ook iets van een 'straf' op mag volgen als het voor de zoveelste keer gebeurt. Naast het zelf opruimen, vind ik dat de straf dan iets moet zijn als...half uur eerder naar bed, geen TV kijken of spelletje met papa doen. Maar zééér zeker niet ik weet niet hoe lang in zijn blote gat door het huis lopen. Zijn ze helemaal mesjogge?!
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Duifje  schreef op: 05-01-2014 21:51:20
@Meanne, ik ken genoeg kinderen van 7 die ook weleens een ongelukje hebben hoor. Mijn zoon ging ook vaak zo in spelen op dat hij vergat te gaan en dat hij er pas erg in had als hij het eigenlijk niet meer op kon houden.
Bovendien in deze tijden, drukte en spanning van de feestdagen kan dat ook nog extra meespelen.
Ik denk dat als het echt continue gebeurd dat er dan aanleiding is om eens bij de huisarts langs te gaan, maar volgens mij geeft de to aan dat het bij haar thuis zelden gebeurd.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Blauwtje  schreef op: 05-01-2014 21:56:58
Ja, er moet toch eerst uitgezocht worden waar dat vandaan komt.
Als hij er niks aan kan doen wat zeer waarschijnlijk is, hoe wreed is het dan dat hij er nog voor gestraft wordt ook??
(op welke manier dan ook)
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Ladybug  schreef op: 05-01-2014 21:57:43
Wat een rotsituatie zeg...ik ben volledig met ieder bovenstaande eens dat dit niet de manier is.... ik zou ook ZEER woest zijn

denk alleen dat je meteen het gesprek aan had moeten gaan ipv via whatsapp....uit ervaring weet ik dat dat het onbegrip alleen maar groter maakt omdat je geen emotie in woorden kan leggen..
Mijn ex man had/heeft daar ook een naar handje in....voorheen ging ik er wel op in .... tot het zo uit de hand liep... nu negeer ik het of zeg dat hij mee maar moet bellen als er wat is.. en ik hem bel als ik vind dat er wat besproken moet worden...


suc6 met je kleine man .... hopelijk komt het voor hem allemaal op zijn pootjes terecht
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Even Zo  schreef op: 05-01-2014 22:00:55
Heyhey, 

Ja klopt, het is echt een dingetje wat tijdens spanningsmomenten meer speelt. En hij houdt het niet bewust op, hij "vergeet" gewoon te gaan. Ik weet echt zeker dat het  niet iets medisch is en ook dat ze geen rare straffen verder hanteren, vandaar dat ik zo schrik hiervan. En idd, ik denk dus ookd at het "hij heeft niets te vinden" echt niet bevorderlijk is voor een kind. Hij HOORT juist zn eigen identiteit te ontdekken. Ik vind het heel heel erg dat hij en ik daar blijkbaar zo in verschillen... maar dit slaat wel alles voor mij. Zucht. 
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Blauwtje  schreef op: 05-01-2014 22:02:51
ahh, even een knuf
Doe wat je moet doen meis. JIj bent z'n mama
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Suuster  schreef op: 05-01-2014 22:17:14
Is het niet wat (buiten dat je het gesprek moet aangaan met je ex) om met je zoon af proberen te spreken dat hij op vaste tijden gaat als hij bij zijn vader is. 
bv elke maaltijd en als ze drinken krijgen?

Dat lost niet het probleem met je ex en zijn manier van omgaan met.. op maar voorkom je misschien wel dat je zoon het in zijn broek doet. 

Ik weet niet of je hem thuis mag houden, ben er niet in thuis met gescheiden ouders, maar als het niet kan dan zou ik proberen met je zoon dit af te spreken en ook je ex en diens vriendin vragen of zij hem wilen herinneren om naar de wc te gaan op de vaste tijden.


 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Bettie  schreef op: 05-01-2014 22:21:32
Ik zit nog even door te denken over het gesprek met je ex.

Natuurlijk moet je aangeven dat dit absoluut niet door de beugel kan. Dat je een passende straf geen probleem vindt. Wat je bijvoorbeeld ook met hem kunt afspreken is dat ze hem op afgesproken tijden naar het toilet laten gaan.

Dus bijv...

Bij het opstaan
Na het ontbijt
Rond koffietijd
Voor de lunch
Halverwege de middag
Einde van de middag (evt. voor het diner)

En dat ze die afspraak ook communiceren met je zoon. Eventueel met daarbij de afspraak dat hij zonder mopperen gaat als ze het zeggen.
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Bettie  schreef op: 05-01-2014 22:22:06
hihi....2 dezelfde gedachten...
 
Quote
RE: Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Esmie  schreef op: 06-01-2014 09:46:54
Dit kan natuurlijk niet als straf.  Het zal niet helpen (in tegendeel, ik verwacht dat het plasprobleem juist groter word) en buiten het feit dat ik persoonlijk het niet vind kunnen, mag dit wettelijk gezien ook niet. Sterker nog, het valt onder de categorie psychische kindermishandeling wanneer ze dit doen. Hier zou je zelfs melding van kunnen maken. Ik denk overigens niet dat je er direct melding van moet maken, maar wel dat jullie samen een goed gesprek moeten hebben waarin je dit wel bespreekt (dat het strafbaar is wat zij doen) en samen kijken naar wat wel een passende oplossing is. Desnoods met een derde partij erbij voor bemiddeling.

Om het probleem echt op te lossen zul je eerst de oorzaak moeten achterhalen. Meestal heeft het met spanning te maken; soms is het ook wel laksigheid, maar in dat geval helpt belonen beter dan straffen.

Ik hoop dat jullie er samen uitkomen. Succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongelukjes 7 jarige, probleem ex
Naam
Bericht