Menu
 

Topic:

Politie: soms denk ik wel eens...

Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 10:26:16

Soms denk ik wel eens: ga maar een week lang voor elke zaak die je hebt de maximale snelheid rijden, niet meer door rood, overal toeters en bellen voor aan en vooral netjes parkeren. Bij iedere onwelwording, hartaanval, kind wat van de trap gevallen is, iemand die zich lelijk verbrand heeft, inbrekers op heterdaad...

Kijken wat de stand is aan het einde van de week...


 


Natuurlijk bedoel ik dit niet serieus, er zouden vele doden vallen, maar soms...

soms wordt ik zo verdrietig van die foto's op facebook van mensen die kritiek leveren en als je vraagt wat er dan is, dat ze geen idee hebben maar dat ze prima netjes hadden kunnen parkeren...


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:13:09
Vind het overigens idioot dat invalideplekken gratis zijn.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:20:05
B en p mogen allebei op een algemene invalidenek parkeren staat op de site van de rijksoverheid.....


 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 17:26:15
Ik geloof absoluut dat dat in het boekje staat, het rare is dat ik dat op de site van de rijksoverheid helemaal niet terug kan vinden. En op de site van eerder vanmiddag ook niet. Daar wordt geen onderscheid gemaakt tussen welke plek.
Dan heeft zo'n kaart eigenlijk geen meerwaarde dus, want bijna overal kun je op straat stil staan om mensen eruit te laten. Daar heb je die plek niet voor nodig.

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:30:37
Omdat ik als valide niet mag parkeren met een invalidepas ;-)

kaart rt is hier gratis, vind ik echt idioot als je geen parkeergeld betaalt.

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:31:27
Er zijn invaliden zonder rijbewijs, die mogen wel op zo'n plek parkeren om dezelfde reden als een rijdende invalide
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 17:34:36
Er wordt onderscheid gemaakt in een bestuurderskaart en een passagierskaart. Bent u gehandicapt en bestuurt u zelf een auto, dan kunt u een verzoek indienen voor de afgifte van een bestuurderskaart. Met deze kaart kunt u een auto op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren.
Als u voor vervoer van anderen afhankelijk bent, dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Met deze kaart kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Deze kaart is persoonsgebonden. U kunt deze alleen gebruiken indien u gehandicapt bent en wordt vervoerd. Tevens is het mogelijk om een kaart aan te vragen met zowel de vermelding "bestuurder" als "passagier". 
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 17:35:41
Lees idd over gratis, maar de keuringskosten zijn niet mis zeg, jongens! Als passagier zou ik me afvragen of ik hem zou willen, als bestuurder is het super dat het kan, maar ik vind het wel erg duur.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:39:44
Hier betaalt de gemeente de kosten van indicatiestelling
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:42:28
Het gaat niet alleen om duwen, er zijn mensen die in een rolstoel ook geen grote afstanden kunnen overbruggen. Toen ik uitgekafferd werd vervoerde ik mijn moeder liggend in de auto naar haar bestraling, die meters in de rolstoel waren vreselijk. Parkeer niet voor mijn lol op die plek.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:46:00
Stom! En niet echt controleerbaar denk ik
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Soesjaa  schreef op: 28-12-2013 17:48:02
Mijn vader betaald 140 euro en heeft dan voor 5 jaar een parkeerkaart.

Mijn vader staat ook overal gratis..
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Soesjaa  schreef op: 28-12-2013 17:49:14
Er zijn drie soorten kaarten voor particulieren:


• Bestuurderskaart

Bent u gehandicapt en bestuurt u de auto zelf? Dan kunt u een bestuurderskaart aanvragen. Op deze kaart staat de letter B. Met deze kaart kunt u in Haarlem een auto gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats èn in de parkeervakken overal in de stad. De parkeerkaart is niet geldig in de parkeergarages. De parkeerkaart is niet kentekengebonden. De bestuurder kan de kaart dus voor elk voertuig gebruiken. De kaart is wel persoonsgebonden.


• Passagierskaart

Als u door uw handicap afhankelijk bent van vervoer van anderen, dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Op deze kaart staat de letter P. Met deze kaart kunt u in Haarlem een auto gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats èn in de parkeervakken overal in de stad. De kaart is persoonsgebonden.


• Gecombineerde kaart

Er is ook een gecombineerde kaart mogelijk als u zowel bestuurder als passagier bent. Op deze kaart staan de letters PB. De kaart is persoonsgebonden.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 17:54:03
net belde mijn man toevallig, dus ik dacht: ik vraag het ff. Hij wist ook niet dat er een verschil in zat, dacht dat het met beide mocht en zou er dus ook niet voor bekeuren.

Vind het heel raar dat een boekje wat anders zegt als de rijksoverheid en andere sites... Wanneer is dat boekje geschreven dan? Is die niet stiekem verouderd met nieuwe regelgeving?
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 17:55:30
Haha Sis, ik weet zeker dat ik dat ook zou hebben. Ik heb dat al in een straat zonder parkeerplaatsen dat ik twijfel waar ik wel en niet kan en mag parkeren. Ben altijd zo bang voor een bon haha
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jo  schreef op: 28-12-2013 18:02:33
Heb je in een parkeergarage eigenlijk invalide plekken? Nooit op gelet eigenlijk.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 18:56:39
Mijn vader is al in 1996 overleden, dus het is al een tijd geleden. Toen had je zeker weten maar 1 kaart. Thuis hadden we een invalideplaats voor de deur op kenteken. Mijn vader woog 125 kilo en ik moest hem duwen in de rolstoel. De electrische van thuis paste niet in de auto dus hadden we een duwrolstoel. Hij was verlamd dus hing alle kanten op, ben hem wel eens verloren op de stoep, kukelde hij uit zijn stoel. Sta je daar aan 125 kilo dood gewicht te sjorren. Ik was altijd blij dat het maar een kort stukje lopen was. Daarbij had ik veel ruimte nodig om hem in en uit de auto te rijden. (had een soort van aanloopje nodig om die stoel met pa er in weer in de auto te rijden Vandaar dat ik de auto op een invalide plaats zette, dan had ik meer ruimte en was het stukken minder lopen.

We hadden een soort popiejopie auto (mensen die vroeger Pisa keken weten wel wat ik bedoel)

http://www.flickr.com/photos/citroen250/3636588012/
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 19:40:53

Quote Smvn&d:
Hahaha verloren op straat, sorry dat klinkt heel grappig.

 



Hahaha dat mag hoor, wij hebben thuis enorm veel lol gehad om de dingen die gebeurden. Mijn vader lachte het hardst van allemaal. Wij hadden een buurman die perse (en ongevraagd) met mijn vader wilde wandelen. HIj zat toen nog in een rolstoel die hij zelf kon rollen. Buurman: Zooooo wij gaan eens fijn een stukje wandelen... reed weg met mijn pa in de stoel. Mijn pa zeggen dat ie dat niet wilde maar hij kon niet duidelijk praten dus buurman gewoon door kletsen... ja fijn he.. tot zij bij de stoeprand kwamen, ik draaide de stoel altijd om als ik er af reed (ervaring in het verleden hahaha) maar buurman niet... dus hopla daar lag mijn pa op de weg... Buurman helemaal in paniek naar huis gerend.. mijn ma en ik er naar toe... treffen we mijn vader schuddebuikend van het lachen aan... denk niet dat buurman het ooit nog doet meiden zei hij. hahahaha

Of de keer dat mijn vader stronteigenwijs in de volle zon was gaan zitten met zijn stoel. Hierdoor werden zijn spieren slap en kon hij niet meer wegrijden. Andere buurman trof hem aan, mijn vader was inmiddels veranderd in een soort van hanggeranium, hangend aan een kant van zijn stoel. Buurman helemaal in paniek met pa naar mijn moeder gereden.. mijn ma heel droog... zet hem maar even in de schaduw dan kan hij bijtrekken. Mijn vader kon dan niet praten maar zijn ogen lachten.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jo  schreef op: 28-12-2013 20:09:57
Ik heb wel eens gehoord dat ze in Duitsland op sommige plaatsen vrouwen parkeerplaatsen hebben dicht bij de deur zodat ze 's avonds niet in het donker het hele parkeerterrein over moeten.
Bij Ikea hebben ze plaatsen voor mensen met kinderwagens, dat heb ik nooit zo goed gesnapt.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Femke  schreef op: 28-12-2013 20:11:27
Mijn collega heeft een zoontje met rolstoet die woont uit huis 6 nachten per week, maar gebruikt de kaart elke dag, dan kan ze lekker gratis parkeren...Ex man haalt kind nooit op maar heeft mooi ook een kaart achter zijn voorruit. .
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jo  schreef op: 28-12-2013 20:17:27
Helaas word er ook misbruik van gemaakt.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Blauwtje  schreef op: 28-12-2013 21:40:41

Quote Jen9:
Maar feit blijft dan wel Alice dat de beginnende zeikerd mensen beshuldigd van iets dat niet waar is.... Daar gaat t om, toch? Die zeikerd heeft dan ongelijk.. wathijook aan ellende heeft meegemaakt.. Of moeten we met zeiken ook verzachtende omstandigheden in gaan brengen...;-)



Wat een zeikvolk zijn wij Nederlanders ook



Tja, we mopperen en zeuren wat af, zitten vol vooroordelen en zo ook tegenover de politie.
Kun je je tegen verzetten maar het lost niks op.

Het is de maatschappij die er voor zorgt dat wij een zeikvolk zijn en al dan niet worden.
Het enige wat je kunt doen is zelf bedachtzaam zijn
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Ellen  schreef op: 28-12-2013 22:10:23
Hier wordt de regel van 100 meter max heel streng aangehouden, belachelijk want idd van parkeerplek de winkel in is al meer dan 100 meter???!! "Gelukkig" heb ik wel een invalideparkeerkaart.

En hier mag je met wel met beide kaarten parkeren...stel mijn man gaat met mij winkelen..ik heb bijv geen rijbewijs ook geen rolstoel, hij moet mij er dan op sen invalideparkeerplek eruit zetten en ik moet dan daar maar wachten tot hij terug is van weet ik waar om de auto te parkeren??!! Van dat staan is bog meer funest voir me dan lopen..nee logisch dat je mrt beide mag parkeren op zo'n plek

Commentaar al duizenden keren gehad en hoe vaak hier geen auto's op zo'n plek staan zonder een kaart..vooral als alles overvol staat door uitkomende scholen
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mama_anja  schreef op: 28-12-2013 22:32:14
een invalide paarkeerkaart is aan persoon maar niet aan voertuig verbonden 
heb er zelf 1 


zou mooi zijn dat ie ook nog aan voertuig verbonden zou zijn 
bedoel dan zou je hem niet mogen gebruiken aslje bij voorbeeld met een ander mans auto rijd bijv omdat je auto naar de garage heb en je de hele dag een auto van de garage heb

heb ook wel eens dat ik de auto van iemand anders bestuur dan heb ik hem ook mee 
en een bestuurders kaart mag ook gebruikt worden als je als pasagier mee gaat 
heb laatst tijdens het winkelen werd er naar mijn id gevraagd om te kijken of het klopte dat ik mee was 
want het gebeurd te vaak dat mensen die niet invalide zijn hem wel gebruiken

maar vind wel trouwens dat de politie ook wel eens de regels overtreed hoe vaak we ons netjes aan de snel heid houden en zij rijden je gewoon met 10 of 20 km sneller voor bij 
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Blauwtje  schreef op: 28-12-2013 22:40:50

Natuurlijk overtreden politiemannen ook de regels, ze zijn niet heilig ook maar gewone mensen.

Ze zouden in nederland ook die camera in zonnebril of kleding verplicht moeten stellen voor politie agenten.
Volgens mij levert dat alleen maar win win situaties op maar nee...Nederland wl het niet omdat het nadelig kan zijn voor de agenten?!!??



 

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Senna  schreef op: 28-12-2013 22:41:54

Quote mama_anja:
maar vind wel trouwens dat de politie ook wel eens de regels overtreed hoe vaak we ons netjes aan de snel heid houden en zij rijden je gewoon met 10 of 20 km sneller voor bij 



Je weet toch niet waarom ze dat doen? Misschien wel onderweg naar een ernstig ongeval oud
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Blauwtje  schreef op: 28-12-2013 22:47:05

Quote Senna:
[...] Je weet toch niet waarom ze dat doen? Misschien wel onderweg naar een ernstig ongeval oud




Denk dat ze dan wel een stukkie sneller rijden dan 10 a 20 km sneller dan mama anja, als zij teminste zich aan de regels houdt en niet aan het scheuren is
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 22:48:26
Of om te kijken hoeveel iemand te hard rijdt kun je alles wel aangooien maar denk niet dat de anderen dan hard door blijven rijden 
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Minou  schreef op: 28-12-2013 22:50:56
 

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Alice  schreef op: 29-12-2013 00:14:48

Quote Jo:
Ik heb wel eens gehoord dat ze in Duitsland op sommige plaatsen vrouwen parkeerplaatsen hebben dicht bij de deur zodat ze 's avonds niet in het donker het hele parkeerterrein over moeten.
Bij Ikea hebben ze plaatsen voor mensen met kinderwagens, dat heb ik nooit zo goed gesnapt.



Die plaatsen zijn breder.. erg fijn als je een maxi cost in je auto wilt zetten. Op een krappe plaats krijg je soms de deuren niet ver genoeg open. Ook om je kind in het zitje vast te zetten, heb je wat extra ruimte nodig. Ben altijd blij met zulke plekken.

Invalide plekken bij shoppingcenters of stadscentra snap ik niet
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Nellemv2  schreef op: 29-12-2013 09:05:20

Quote Alice:
[...]

Die plaatsen zijn breder.. erg fijn als je een maxi cost in je auto wilt zetten. Op een krappe plaats krijg je soms de deuren niet ver genoeg open. Ook om je kind in het zitje vast te zetten, heb je wat extra ruimte nodig. Ben altijd blij met zulke plekken.

Invalide plekken bij shoppingcenters of stadscentra snap ik niet



Waarom niet? ? Want zij hebben er niets te zoeken..?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Politie: soms denk ik wel eens...
Naam
Bericht