Menu
 

Topic:

Politie: soms denk ik wel eens...

Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 10:26:16

Soms denk ik wel eens: ga maar een week lang voor elke zaak die je hebt de maximale snelheid rijden, niet meer door rood, overal toeters en bellen voor aan en vooral netjes parkeren. Bij iedere onwelwording, hartaanval, kind wat van de trap gevallen is, iemand die zich lelijk verbrand heeft, inbrekers op heterdaad...

Kijken wat de stand is aan het einde van de week...


 


Natuurlijk bedoel ik dit niet serieus, er zouden vele doden vallen, maar soms...

soms wordt ik zo verdrietig van die foto's op facebook van mensen die kritiek leveren en als je vraagt wat er dan is, dat ze geen idee hebben maar dat ze prima netjes hadden kunnen parkeren...


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Anne Mv 3  schreef op: 28-12-2013 11:00:26
Gelukkig zie ik dit soort dingen niet/weinig op FB.
Ik word er altijd zo moe van... alsof degene die het er op zet zelf 'heilig' is ofzo, en idd wat je schrijft... ze weten het verhaal er achter niet eens!

Zo word ik ook moe van die stukjes waarbij de regering af gekraakt wordt, ik ben het echt niet (altijd) eens met de keuzes die gemaakt worden - maar hallo zeg, ga dan zelf in de politiek als je het zo goed weet...

Kan me dus goed voorstellen dat je je stoort aan dit soort posts.
Van sommige mensen heb ik bewust hun 'updates' uitgeschakeld - hoef ik me ook niet meer te ergeren
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 11:08:25

Aaah het is niet dat ik het elke week zie, en soms snap ik de mensen ook wel (als je niet met het vakgebied te maken hebt, ik zal het vast op andere gebieden ook hebben) maar soms... als je de andere kant ziet...

Misschien maar een lijst maken dat als jezelf belt en je vindt dat ze netjes moeten parkeren dat de meldkamer een pop up krijgt ofzo. Dat je gewoon normale snelheid mag rijden, eerst moet parkeren enzovoort. 
Nadeel is dat het dan altijd weer te lang duurt voor je gevoel als he tjezelf overkomt... Beetje inleving is zo belangrijk.

Maar heel eerlijk, ik vind dat de overheid hierin ook een taak heeft, spotjes op tv wat ze wel en niet mogen, waarom ze het wel mogen, waarom het gebeurd, enzovoort enzovoort. Veel onbegrip komt door een tekort aan kennis.
Alleen heeft dit gevolgen, er komt door dit soort dingen agressie naar hulpverleners toe. (niet alleen politie) En dat vind ik moeilijk... Dat moeten ze zien te voorkomen. Kan nooit helemaal, maar veel mensen bedoelen het helemaal niet lelijk. Laatst ook nog 1 volgensmij van het forum (nu weet ik het niet eens meer zeker hihi, weet niet meer wie het was) en die bedoelde het zo niet lelijk. Alleen zie je dat soort foto's vaak weer terug komen op sites van haters van hulpverleners... Die kopieren het gewoon en ze voeden zich ermee... En dan bedoel je het niet lelijk maar kan al dat extra's wel weer gevolgen hebben.

Soms denk ik: negeer het maar. Aan de andere kant heb ik altijd de neiging uit te leggen...

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Nellemv2  schreef op: 28-12-2013 11:36:27
Ik snap het punt van je topic denk ik niet..stoor je je aan de politie of aan de posts op Facebook?

Of beiden?

Achja..ik zet me altijd gauw over zulke dingen heen, irritant als het is, je hebt er zelf toch geen invloed op..
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 11:41:48

Ik stoor mij eraan als mensen een mening vormen zonder het verhaal te kennen. Dus 2 politieauto's die op de stoep geparkeerd staan en dan kritiek erbij terwijl je niet weet of ze aan het reanimeren zijn oid.

Bellen achter het stuur vind ik gewoon not done. Want ook in politieauto's kun je gewoon handsfree bellen. MAAR zie die foto van een poosje terug, dikke kritiek over een agent die belt achter het stuur, iedereen viel erover en wat bleek: hij stond op een parkeerplek!! Maar iedereen is al weer opgefokt over wat de politie flikt. 


 


Foto's zijn geen eerlijk beeld. Soms kunnen dingen onlogisch lijken (voor een snackbar) terwijl ze ook gewoon moeten eten maar ook klaar moeten staan om weg te racen. Hoe vaak mijn man zijn eten moet laten staan om er zo weer vandoor te gaan, dan kun je verder rennen naar een parkeerplaats of hem ergens anders parkeren. Maar als er plaats is heel in de buurt vind ik het weer onzin.

Ze zijn niet heilig (en ik vind dat daar hard tegen opgetreden moet worden, want je hebt een extra voorbeeldfunctie), maar ik ben een groot voorstander van eerst weten wat er is, en daarna pas je mening geven. Niet per definitie zwart denken. Want parkeren ze wel netjes als jou partner onwel is geworden dan is het ook niet goed omdat die 2 minuten een leven kan redden.

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 12:16:10

Ik kan zeker niet alles goedpraten, maar je kunt ook niet alles slecht praten. 


Eerst vragen waarom die er staat, dan pas oordelen. Menig agent die je graag een uitleg geeft. Dus: waarom een arrestantenbus op de straat? Vraag het aan de agente zonder eerst te oordelen.

Met de invalideplekken vind ik dat ook zo aso, laatst meegemaakt bij de winkel, een man parkeert zijn auto daar en krijgt me toch een gemopper over zich heen (jonge vent). Vervolgens pakt hij een rolstoel en helpt zijn vriendin/ vrouw/ zus uit de auto zonder wat terug te zeggen (vond ik overigens erg sterk) en keek ze vervolgens alleen even aan, knikte en wenste ze een goede dag verder...

Waarom mopperen en klagen mensen toch zo zonder te  vragen... Een beetje aso vind het vervolgens nog brutaal ook als je niet reageert ;-)

Voor jezelf wordt het ook zoveel makkelijker als je gewoon vraagt ipv jezelf lopen te irriteren.

Als mensen mopperen vraag ik altijd: waarom deed die dat dan? Jaaaaaa dat weet ik niet hoor...

Maar zoals ik zeg Sis, ze zijn niet heilig. Ik kan heel wat redenen verzinnen voor veel situaties, maar soms zal er wel een reden verzonnen kunnen worden maar maken ze gewoon een fout. Maar daar kom je pas achter als je het vraagt.


 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Alice  schreef op: 28-12-2013 12:35:13
Ja, maar Boterbloem.. waarom zouden die mensen er zo op mopperen? Zijn het gewoon zeikerds of is er meer aan de hand en is er een reden dat ze boos worden?
Ze willen graag dat de regels gevolgd worden, zoals het hoort in een samenleving. 
Mensen worden boos als iemand op een invalideplaats staat zonder invalide te zijn en zorgen daarmee dat de invaliden in ons land plaats hebben om te staan. Dus dat gedrag is ook niet altijd slecht te praten 



 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 12:38:33
Ik vind zeiken om hetzeiken op de politie ook bloedirritant.

sommige dingen is echter geen noodzaak voor te bedenken en dan mopper ik, toevallig gister nog. Zolang ik dat niet ventileer verder vind ik het niet nodig om te vragen
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jen9  schreef op: 28-12-2013 12:42:37
Nou Alice, dat ben ik niet met je eens.. Die invalideplekken.. ik stoor me er mateloos aan, en ja, ik sta ook wel eens klaar met mijn grote waffel.. maar ik wacht altijd wel eerst de hele situatie af....

Hier laatst gezeik.. er was een oude man vermist tweede kerstdag, hele dorp zoeken, 's Nachts nog steeds vermist. Wij zijn eerst gaan vragen of we konden helpen op de reddingsbrigadepost... Liever niet, prima, weer naar huis... Maar dat gezeik van mensen, we mogen niet eens helpen dit en dat.. Wat blijkt.. infraroodcamera op de heli en speurhonden hebben niet zoveel zin bij een ongecoordineerde zoektocht....
gewoon even tot 10 tellen en nadenken.. is dat nou zo moeilijk?
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Debby1977  schreef op: 28-12-2013 12:44:05
Ik mopper echt nooit op politie, omdat mijn zwager politieagent is. Tot vorige week dus toen er een stel echt bloedirritant zaten te bumperkleven, als ik plotseling had moeten remmen dan hadden ze finaal in mijn kofferbak gezeten.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 12:44:46
Ik heb helaas slechte ervaringen met agenten. Haha niet dat ik zo crimineel ben, maar op een of andere manier moeten ze mij altijd hebben. Laatst werd ik staande gehouden omdat ik volgens hun met een laptop of tablet op schoot aan het rijden was. Ik moest uitstappen, zakken leeg, auto helemaal leeg gehaald, niks gevonden. Dan denk ik wel eens joh ga een boef vangen.

Of dat ik op een compleet lege parkeerplaats beetje slingerend rijd omdat mijn zoon van 3 dan helemaal in een deuk ligt. Niemand op de weg, alles stil en verlaten en ja hoor meneer motoragent naast me met de vraag wat mevrouwtje allemaal aan het doen is. Ik leg het uit, krijg ik een reprimande en een waarschuwing.

Of laatst hier in onze plaats wat zelfs het nieuws gehaald heeft het bekeuren van iemand die zijn parkeerkaart door gegeven had.

Ze zullen ook goede dingen doen, echt, maar ik maak zo vaak mee dat ze enorm overdrijven.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 12:45:49
Ik ben ook weleens uitgekafferd omdat ik op een invalideplek stond... Met kaart.... Om mijn moeder met rolstoel het zh in te rijden.... Sorry kon er niet vanaf
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jen9  schreef op: 28-12-2013 12:48:04
mamami.. hierdoor is hie van de week een vrouw met 2 jonge kinderen het water ingereden.. slingerend door het lachen van een zoon van 3 achterin.. en een baby in de maxi-cosi...
Het had ook kunnen zijn dat je gedronken had... Vind t erg logisch dat je staande werd gehouden.

Parkeerkaarten doorgeven dat mag niet, lijkt me algemeen bekend. Ik doe t ook hoor, vind dat wel zo sociaal, maar ben me van de risico's bewust.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Debby1977  schreef op: 28-12-2013 12:48:15
Vreselijk Suus, mensen denken helemaal niet na. Ik loop liever 500 meter omdat ik het kan dan dat je moet gaan bewijzen dat je ook echt een invalidekaart hebt. En er zijn heus mensen die er weleens parkeren en er geen recht toe hebben, ik kan dan alleen maar hopen dat het niet de goden verzoeken is
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jen9  schreef op: 28-12-2013 12:48:33
(vind t wel zeikerds dan als ze je daarvoor bekeuren, dat is weer een ander verhaal..)
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 12:58:40
Op een parkeerplaats staat geen naam, je "huurt" een parkeerplaats toch?
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Alice  schreef op: 28-12-2013 13:00:21
Nou sorry Mamami, maar ik vind dat toch best onverantwoord. Met een auto hoor je niet te slingeren, ook niet ter vermaak van je kind. 
Een auto is een moordwapen, geen speelgoed. Terecht dat je een waarschuwing krijgt. Hij had ook en boete kunnen geven
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 13:06:38

Quote Alice:
Ja, maar Boterbloem.. waarom zouden die mensen er zo op mopperen? Zijn het gewoon zeikerds of is er meer aan de hand en is er een reden dat ze boos worden?
Ze willen graag dat de regels gevolgd worden, zoals het hoort in een samenleving. 
Mensen worden boos als iemand op een invalideplaats staat zonder invalide te zijn en zorgen daarmee dat de invaliden in ons land plaats hebben om te staan. Dus dat gedrag is ook niet altijd slecht te praten 





Daarom zeg ik ook: eerst vragen, dan mopperen. Je moet niet op iemand gaan mopperen die niets fout doet, daar bereik je niets mee. Je mag prima mopperen als iemand een fout maakt, in of buiten functie. Maar er wordt teveel gemopperd op dingen die niet fout zijn, maar omdat we te snel oordelen.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Alice  schreef op: 28-12-2013 13:12:23
Nee.. maar dat bedoel ik Boterbloem. Jij vraagt ook niet aan iemand die zeikt, waarom dat die zeikt.. want misschien zit daar ook weer een reden achter die jij niet kent. 
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jen9  schreef op: 28-12-2013 13:14:12
Maar feit blijft dan wel Alice dat de beginnende zeikerd mensen beshuldigd van iets dat niet waar is.... Daar gaat t om, toch? Die zeikerd heeft dan ongelijk.. wathijook aan ellende heeft meegemaakt.. Of moeten we met zeiken ook verzachtende omstandigheden in gaan brengen...;-)
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 13:19:30

Quote Alice:
Nee.. maar dat bedoel ik Boterbloem. Jij vraagt ook niet aan iemand die zeikt, waarom dat die zeikt.. want misschien zit daar ook weer een reden achter die jij niet kent. 



Indirect wel, ik luister er niet enkel naar en luister ook aan als diegene slechte ervaringen heeft. Ik vind het belangrijk dat mensen meerdere kanten zien. Dat het lang niet altijd slecht hoeft te zijn, of uitleg te geven.

Vraag het ook wel recht op de man af soms, waarom iemand moppert op een auto die voor hun huis geparkeerd staat, of om andere redenen.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 13:19:45
recht op de man af waarom ze erover mopperen of klagen bedoel ik dan.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Alice  schreef op: 28-12-2013 13:22:38

Quote Jen9:
Maar feit blijft dan wel Alice dat de beginnende zeikerd mensen beshuldigd van iets dat niet waar is.... Daar gaat t om, toch? Die zeikerd heeft dan ongelijk.. wathijook aan ellende heeft meegemaakt.. Of moeten we met zeiken ook verzachtende omstandigheden in gaan brengen...;-)



Haha... ja toch wel. 
Het kan diep zitten zoiets


 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 13:30:54

Quote Jen9:
mamami.. hierdoor is hie van de week een vrouw met 2 jonge kinderen het water ingereden.. slingerend door het lachen van een zoon van 3 achterin.. en een baby in de maxi-cosi...
Het had ook kunnen zijn dat je gedronken had... Vind t erg logisch dat je staande werd gehouden.

Parkeerkaarten doorgeven dat mag niet, lijkt me algemeen bekend. Ik doe t ook hoor, vind dat wel zo sociaal, maar ben me van de risico's bewust.

 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 13:32:48
Oeps vergeet mijn tekst

Ik reed op een parkeerplaats van zeker 400m2 zonder boom, verkeer, water of wat dan ook. Daarbij reed ik bijna stapvoets. Aanhouden pom te checken prima maar ik zit niet te wachten op een hele reprimande alsof ik een misdaad bega.

Parkeerkaarten doorgeven mag dus wel ! Je betaalt belasting voor de huur van een parkeerplaats voor een bepaalde tijd. Sterker nog wettelijk gezien zou je naar de gemeente kunnen gaan als je niet je volledige tijd hebt opgebruikt
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 28-12-2013 15:10:03
Hier bij het revalidatiecentrum staat een mooie tekst. Als u hier wilt parkeren neemt u dan ook mijn handicap! En ja soms kun je je eigen ergeren maar ja pff je wordt daar zo moe van he. 
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Jen9  schreef op: 28-12-2013 16:17:56
Volgens mij is parkeerkaart gekoppeld aan voertuig en persoon.. Tegenwoordig moet je ook vaak het kenteken invoeren. Doorgeven mag daarom volgens mij niet. Maar goed, vind t ook geneuzel om daar/wast van te zeggen.. De meeste agenten maken hun tijd daar niet aan vuil gelukkig.


verder.. Wat SIS zei, dacht ik ook.,..






 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Mamami  schreef op: 28-12-2013 16:30:57
Ik parkeerde vroeger de auto met mijn invalide vader ook gewoon op een invalideparkeerplek. Mijn vader had ook een kaart maar kon zelf niet meer rijden. Mijn vader zat in een rolstoel (auto was aangepast dat mijn vader zo achterin kon rijden, auto was voorzien van een oprijplank met lift). Nooit geweten dat ik daar niet mocht gaan staan. Vond het altijd wel handig dan hoefde ik nooit zo ver te lopen. (en dat is toch ook de reden van zon plaats ?)
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Boterbloem  schreef op: 28-12-2013 16:52:30
Als ik de regels lees maakt het niet uit of je een bestuurders of passagierskaart hebt, je mag er staan.
Waarom is er anders een passagierskaart als je eventueel ook 50 meter verderop moet staan? 
Ik zie nergens dat je die enkel eruit mag laten, er zijn wel voorwaarden aan verbonden wanneer je hem krijgt maar als ik het zo lees mag dan de bestuurder er gewoon parkeren en hem er laten staan.
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Marli  schreef op: 28-12-2013 17:00:46
Ik krijg nog wel eens verhalen te horen van een politieagent, je schaamt je soms dood voor je medemens... 
Meisje aangereden, ze wachten op de ambulance en dan komt er een vrouw op hoge poten vragen of ze het slachtoffer niet even kunnen verplaatsen omdat zij er door wil... Legio voorbeelden.. 

Zou idd handig zijn dat mensen eerst vragen stellen voordat ze gsan klagen. Als ik een politieauto sneller zie rijden dan de toegestane snelheid, dan voel ik me juist naar. Waar rijden ze naar toe? Wie heeft er hulp nodig en wat is er gebeurd? Altijd de hoop hebbende dat het goed afloopt.
Laatst toch ook, weg afgezet waardoor ik moest omrijden. Even een momentje van K! Maar vrij snel daarna een rotgevoel. De volgende ochtend bleek dat er een 5-jarig jochie overleden was.... 


Maar goed ik heb ook nog niet echt een nare ervaring gehad met de politie....
 
Quote
RE: Politie: soms denk ik wel eens...
Suus  schreef op: 28-12-2013 17:10:56
Sis, je had toen 2 kaarten... Op kenteken if op naam. Mijn moeder had hem op naam omdat ze niet meer kon rijden. Ik mocht met haar op een invalideplek staan. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Politie: soms denk ik wel eens...
Naam
Bericht