Menu
 

Topic:

Gourmetten

Monica Mv 2  schreef op: 22-12-2013 10:09:01
Wat zetten jullie op tafel als jullie gaan gourmetten

Ik heb al een boel op mn lijstje staan maar heb het idee dat ik iets ga vergeten.

Wij gourmetten 1 keer per jaar dus erg ervaren ben ik niet
 
Quote
Navigatie
RE: Gourmetten
Mirella  schreef op: 22-12-2013 10:10:55
Kruidenboter champignons uien pannekoekenmix sausjes  stokbrood
 
Quote
RE: Gourmetten
Son  schreef op: 22-12-2013 10:12:25
paprika
lente uitje
champignons
komkommer
slaatje
stokbrood
kruidenboter/kruidenkaas
sausjes
 
Quote
RE: Gourmetten
Mamajenti  schreef op: 22-12-2013 10:13:08
Vlees

Koude salade, paprika, mais, komkommer, stokbrood, sausjes, kruidenboter, champignons, uitjes

Olie, krabber, keukenpapier
 
Quote
RE: Gourmetten
Boontje  schreef op: 22-12-2013 10:13:16
Vlees..., paprika, mini pizza's, verder wat hierboven genoemd is.....
 
Quote
RE: Gourmetten
Spatje  schreef op: 22-12-2013 10:15:36
wij gaan ook gourmetten met de kerst, zo heel veel zetten  we niet op tafel, maar heb wel pannekoekenmix voor de dames die ze zelf kunnen bakken in hun pannetje ( 1 hap en de pannekoek is op whahah )

champignons, kruidenboter, uien, stokbrood, vlees, rozetjes, rauwkost, sausjes en fruit

dat was het eigenlijk
 
Quote
RE: Gourmetten
Claudia  schreef op: 22-12-2013 10:15:58
7 soorten vlees(kipfilet, cordon bluetjes, slavinkjes, biefstuk, varkenshaas, shoarma, mini gehaktballetjes), paprikamix, champignons, aardappelsterretjes (lidl, vond ze zo leuk!), geklutst ei voor omeletje, stokbrood, kruidenboter, creme de brie (lekker voor stokbrood, maar ook voor bij biefstuk bijv). Verschillende sausjes

-vloeibare margarine voor de pannetjes
 
Quote
RE: Gourmetten
Moortje  schreef op: 22-12-2013 10:17:18
stukjes ananas,eitje
 
Quote
RE: Gourmetten
Claudia  schreef op: 22-12-2013 10:18:23

die pannekoekmix vind ik trouwens ook heel leuk! Zijn ook van die kant en klare flessen toch (alleen wat melk toevoegen)...?

-geraspte kaas schiet mij net te binnen..lekker door de ei of pannekoekmix of op vlees
 
Quote
RE: Gourmetten
Spatje  schreef op: 22-12-2013 10:19:30
ik koop nooit mix, maak altijd zelf

ei, bloem of tarwemeel of zelfrijzend bakmeel en melk, beslagje maken en klaar
 
Quote
RE: Gourmetten
Claudia  schreef op: 22-12-2013 10:21:53
oke..ik maak het nooit zelf, ik hou niet van pannekoeken haha..maar zo'n fles lijkt me wel makkelijk..denk als ik het zelf ga maken, dat het of klonterig of te waterig oid word. hihi

-spekjes! (ook lekker)
en twijfel nog of ik er vis bij ga doen...dochter en ik zijn echt viseters (koolvis,kabeljauw of zalm)
 
Quote
RE: Gourmetten
Newby  schreef op: 22-12-2013 10:32:56
Wij maken altijd zelf slavinkjes en hamburgertjes (gehakt naar smaak kruiden en dan in een half plakje ontbijtspek rollen)
Kipfiletje in plakjes, geklutst eitje, salade erbij, knakworstjes halveren.

Ik maak altijd alles zelf, wij vinden de smaak van kant en klaar niet lekker
 
Quote
RE: Gourmetten
Butterfly83  schreef op: 22-12-2013 10:35:36
Even denken wat wij altijd neerzetten.

- vlees en vis
- ei
- pannenkoekmix
- groente: paprika, champignons, ui
- cheddar cheese
- diverse sausen oa zelfgemaakte knoflooksaus
- patat (bakken we gewoon in de frituur)
- aardappelschijfjes/blokjes
- boter/olie
- stokbrood/kruidenboter 

Alvast veel plezier. Wij gaan het eerste kerstdag doen (en waarschijnlijk de tweede ook  )

 
Quote
RE: Gourmetten
Spatje  schreef op: 22-12-2013 10:36:59
hihi claudia koop dat idd maar een fles

newby hier ook, ik vind het vlees in die schotels allemaal hetzelfde smaken, dus ik heb kip, varkenshaas en gehakt gehaald en dat snij en marineer ik zelf, van het gehakt maak ik mini hamburgertjes, wil alleen nog wat gamba;s halen, enne is veeeeeeeeeeel goedkoper
 
Quote
RE: Gourmetten
Claudia  schreef op: 22-12-2013 10:46:06
ik haal ook nooit schotels..heb deze keer wel paar van die bakjes met minivlees gekocht bij boni, 1,99 waren ze. Maar dan zit niet alles bij elkaar in zodat alles naar elkaar smaakt.

Hamburgers maak ik ook altijd zelf, slavinkjes anders ook, maar deze keer eens een keer kant en klaar.
Grote stukken vlees zelf klein snijden is goedkoper dan al die kant en klaar dingen idd..
Heb zelf varkenshaas in de aanbieding gekocht (zo;n lang stuk) en daar mooi blokjes van gesneden.

Shoarma ook gewoon een voordeelverpakking..pakketjes gemaakt en in de vriezer gegooid.
Komt wel op hier

Ik vind bij die schotels van die bleke worstjes altijd zo goor...lijkt wel plastic
 
Quote
RE: Gourmetten
Caithy  schreef op: 22-12-2013 11:08:06
Hier cocktail worstjes voor de kids!
Hier ook al het vlees zelf marineren, maar ook vis (zalm) en garnalen voor dochterlief!
 
Quote
RE: Gourmetten
Orange  schreef op: 22-12-2013 11:15:36
Garnalen! 

 
Quote
RE: Gourmetten
Deeske32  schreef op: 22-12-2013 11:33:58
Bacon en cheddarkaas, bacon bakken kaas smelten in het pannetje en dan op een stukje stokbrood...jummie!
 
Quote
RE: Gourmetten
Beibi  schreef op: 22-12-2013 11:48:31
Waar marineren jullie mee?

Hier nog komkommer en tomaatjes
Satesaus
 
Quote
RE: Gourmetten
Belske  schreef op: 22-12-2013 11:53:20
Dit jaar ook weer eens gourmet hier, is al een upgrade omdat mijn broer vanwege liefdesverdriet eigenlijk geen kerstfeest wilde en om spaghetti vroeg. Wij zijn een kleine familie, hebben eigenlijk alleen elkaar, dus samen zijn willen we in ieder geval, zeker nu weer.

Maar goed, dit is wat er op tafel komt:
- vlees en vis
- stokbrood
- sausjes (klassiekers zijn hier mayonaise, curry, ketchup, cocktailsaus en looksaus)
- raclettekaas
- champignons, ui, paprika
- krielaardappeltjes
- ananas
- sla en tomaat (niet veel, blijft gewoonlijk toch staan)
- pastasaus (van de allergoedkoopste bokalen die je in de supermarkt vindt), bedoeling is om een dun schijfje stokbrood te beleggen met een lepel van die saus, daar bovenop een lapje raclettekaas en paprikapoeder en dan in het pannetje onder de grill... lekker!!!
 
Quote
RE: Gourmetten
Monica Mv 2  schreef op: 22-12-2013 12:45:27
Het meeste had ik me ook al bedacht. Had ook nog satésaus in gedachten.

De pannenkoekjes vind ik wel echt een goed idee
 
Quote
RE: Gourmetten
Mama Van Drie  schreef op: 22-12-2013 12:53:59
Hoofdzaak bij ons is het vlees, geen kant en klare schotels maar los vlees, wij hebben altijd  biefstuk in 2 verschillende marinades, kalsoester gemarineerd, varkenshaas en zalm, dan doe ik zelf nog wat stukjes kip en gehakt maar dat is niet zo heel veel want dat wordt minder gegeten.

Stokbrood erbij.....sausjes.....mandarijntjes en ananas, komkommer, ui,paprika,kastanjechampignons, en ik maak zelf een ham/prei salade.

dat was het volgens mij wel zo'n beetje.....
 
Quote
RE: Gourmetten
Kimmv3  schreef op: 22-12-2013 13:07:27
Creme fresh ik hoop dat ik het goed schrijf.
Aardappelschijfjes bakken met uien en champignons dan in het pannetjedoen met de creme fresh en geraspte kaas erover. Dat laten smelten en dan jum jum
 
Quote
RE: Gourmetten
Miepie1972  schreef op: 22-12-2013 15:53:48
Ik heb helemaal niets met gourmetten! Vind er niets aan, dus ik snap ook nooit zo goed waarom er met de feestdagen altijd zo massaal gegourmet wordt.
Als we naar mijn ouders gaan willen ze het ook nog wel eens doen en dan is het vlees, vis, sausjes, aardappelblokjes, ei, salades, wat groentes, stokbrood met kruidenboter enz. 
 
Quote
RE: Gourmetten
Angelique  schreef op: 22-12-2013 15:57:59
wij gourmetten hele jaar door als we zin hebben en vaak kerstavon ook
vlees vaak gewoon ene luxere schotel met kerst de rest van jaar gewoon zelf samen stellen of simpele schotel
aardappelsalade
bacon
stokbrood en kruidenboter
chapinons ui paprika
pinda saus en andere sausjes
soms nog babaymaiskoljes en augurk
 
Quote
RE: Gourmetten
Nellemv2  schreef op: 22-12-2013 16:07:40
Wij gourmetten dus nooit..ik vind het heel lekker en ook gezellig maar mijn huis heeft nog nooit zo gestonken als na een gourmetpartijtje.. Echt voor ons reden om het alleen bij anderen thuis te doen
 
Quote
RE: Gourmetten
Boontje  schreef op: 22-12-2013 16:15:22
Bij AH hebben ze nu pannenkoekmix speciaal voor gourmet met appel/kaneel....is erg lekker! 
Prijs valt mee geloof 79 ct.

Geraspte kaas is ook lekker erbij....gebakken groente in een pannetje kaas er op even onder de grill....mmmmm
Of op een stokbroodje met gebakken uien!
 
Quote
RE: Gourmetten
Nina1  schreef op: 22-12-2013 16:15:26
Ik las net minipizzas. Werkt dat in een pannetje eronder? Kinderen vinden pizzas lekker dus als dat lukt.. Vlees gaat gewoon bovenop d plaatbij ons. Gietijzer, ideaal! Kun je zelfs op snijden op de plaat.
 
Quote
RE: Gourmetten
Alineke  schreef op: 22-12-2013 16:17:52
Hier ook vlees, paddestoelen, stokbrood, sausjes, ei, salades, rauwkost.
En dan nog niet genoemd: banaan met spek. Stukje banaan in de lengte doormidden snijden, plak spek eromheen draaien en zacht laten worden in het pannetje, heeeeerlijk!
En stukjes appel in sinaasappelsap is ook superlekker.
Oja we hebben ook meestal olijven en soms augurk op tafel staan
 
Quote
RE: Gourmetten
Boontje  schreef op: 22-12-2013 16:21:14
Ja wij hebben altijd mini pizza's erbij....en dan bedoel ik die kant en klare uit de vriezer....picolini's ofzo.
Onder in het pannetje gaat super goed! Wel ff paar minuutjes geduld....
 
Quote
RE: Gourmetten
Angelique  schreef op: 22-12-2013 16:30:07
oo heb net bij ah nog die kleine flesjes pannekoeken mix gehaald
wat melk erbij schudden klaar
heb banaan choco pannekoekjes en appelkaneel panekoekjes
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gourmetten
Naam
Bericht