Monica Mv 2 schreef op: 22-12-2013 10:09:01 |
Wat zetten jullie op tafel als jullie gaan gourmetten Ik heb al een boel op mn lijstje staan maar heb het idee dat ik iets ga vergeten. Wij gourmetten 1 keer per jaar dus erg ervaren ben ik niet |
Quote |
Mirella schreef op: 22-12-2013 10:10:55 |
Kruidenboter champignons uien pannekoekenmix sausjes stokbrood |
Quote |
Son schreef op: 22-12-2013 10:12:25 |
paprika lente uitje champignons komkommer slaatje stokbrood kruidenboter/kruidenkaas sausjes |
Quote |
Mamajenti schreef op: 22-12-2013 10:13:08 |
Vlees ![]() ![]() Koude salade, paprika, mais, komkommer, stokbrood, sausjes, kruidenboter, champignons, uitjes Olie, krabber, keukenpapier |
Quote |
Boontje schreef op: 22-12-2013 10:13:16 |
Vlees... ![]() |
Quote |
Spatje schreef op: 22-12-2013 10:15:36 |
wij gaan ook gourmetten met de kerst, zo heel veel zetten we niet op tafel, maar heb wel
pannekoekenmix voor de dames die ze zelf kunnen bakken in hun pannetje ( 1 hap en de pannekoek is op
whahah ) champignons, kruidenboter, uien, stokbrood, vlees, rozetjes, rauwkost, sausjes en fruit dat was het eigenlijk |
Quote |
Claudia schreef op: 22-12-2013 10:15:58 |
7 soorten vlees(kipfilet, cordon bluetjes, slavinkjes, biefstuk, varkenshaas, shoarma, mini
gehaktballetjes), paprikamix, champignons, aardappelsterretjes (lidl, vond ze zo leuk!), geklutst ei
voor omeletje, stokbrood, kruidenboter, creme de brie (lekker voor stokbrood, maar ook voor bij
biefstuk bijv). Verschillende sausjes -vloeibare margarine voor de pannetjes |
Quote |
Claudia schreef op: 22-12-2013 10:18:23 |
die pannekoekmix vind ik trouwens ook heel leuk! Zijn ook van die kant en klare flessen toch (alleen wat melk toevoegen)...? -geraspte kaas schiet mij net te binnen..lekker door de ei of pannekoekmix of op vlees |
Quote |
Spatje schreef op: 22-12-2013 10:19:30 |
ik koop nooit mix, maak altijd zelf ei, bloem of tarwemeel of zelfrijzend bakmeel en melk, beslagje maken en klaar ![]() |
Quote |
Claudia schreef op: 22-12-2013 10:21:53 |
oke..ik maak het nooit zelf, ik hou niet van pannekoeken haha..maar zo'n fles lijkt me wel
makkelijk..denk als ik het zelf ga maken, dat het of klonterig of te waterig oid word. hihi -spekjes! (ook lekker) en twijfel nog of ik er vis bij ga doen...dochter en ik zijn echt viseters (koolvis,kabeljauw of zalm) |
Quote |
Newby schreef op: 22-12-2013 10:32:56 |
Wij maken altijd zelf slavinkjes en hamburgertjes (gehakt naar smaak kruiden en dan in een half
plakje ontbijtspek rollen) Kipfiletje in plakjes, geklutst eitje, salade erbij, knakworstjes halveren. Ik maak altijd alles zelf, wij vinden de smaak van kant en klaar niet lekker ![]() |
Quote |
Butterfly83 schreef op: 22-12-2013 10:35:36 |
Even denken wat wij altijd neerzetten. - vlees en vis - ei - pannenkoekmix - groente: paprika, champignons, ui - cheddar cheese - diverse sausen oa zelfgemaakte knoflooksaus - patat (bakken we gewoon in de frituur) - aardappelschijfjes/blokjes - boter/olie - stokbrood/kruidenboter Alvast veel plezier. Wij gaan het eerste kerstdag doen (en waarschijnlijk de tweede ook ![]() |
Quote |
Spatje schreef op: 22-12-2013 10:36:59 |
hihi claudia koop dat idd maar een fles ![]() newby hier ook, ik vind het vlees in die schotels allemaal hetzelfde smaken, dus ik heb kip, varkenshaas en gehakt gehaald en dat snij en marineer ik zelf, van het gehakt maak ik mini hamburgertjes, wil alleen nog wat gamba;s halen, enne is veeeeeeeeeeel goedkoper |
Quote |
Claudia schreef op: 22-12-2013 10:46:06 |
ik haal ook nooit schotels..heb deze keer wel paar van die bakjes met minivlees gekocht bij boni,
1,99 waren ze. Maar dan zit niet alles bij elkaar in zodat alles naar elkaar smaakt. Hamburgers maak ik ook altijd zelf, slavinkjes anders ook, maar deze keer eens een keer kant en klaar. Grote stukken vlees zelf klein snijden is goedkoper dan al die kant en klaar dingen idd.. Heb zelf varkenshaas in de aanbieding gekocht (zo;n lang stuk) en daar mooi blokjes van gesneden. Shoarma ook gewoon een voordeelverpakking..pakketjes gemaakt en in de vriezer gegooid. ![]() Komt wel op hier ![]() Ik vind bij die schotels van die bleke worstjes altijd zo goor...lijkt wel plastic |
Quote |
Caithy schreef op: 22-12-2013 11:08:06 |
Hier cocktail worstjes voor de kids! Hier ook al het vlees zelf marineren, maar ook vis (zalm) en garnalen voor dochterlief! |
Quote |
Deeske32 schreef op: 22-12-2013 11:33:58 |
Bacon en cheddarkaas, bacon bakken kaas smelten in het pannetje en dan op een stukje
stokbrood...jummie! |
Quote |
Beibi schreef op: 22-12-2013 11:48:31 |
Waar marineren jullie mee? Hier nog komkommer en tomaatjes Satesaus |
Quote |
Belske schreef op: 22-12-2013 11:53:20 |
Dit jaar ook weer eens gourmet hier, is al een upgrade omdat mijn broer vanwege liefdesverdriet
eigenlijk geen kerstfeest wilde en om spaghetti vroeg. Wij zijn een kleine familie, hebben
eigenlijk alleen elkaar, dus samen zijn willen we in ieder geval, zeker nu weer. Maar goed, dit is wat er op tafel komt: - vlees en vis - stokbrood - sausjes (klassiekers zijn hier mayonaise, curry, ketchup, cocktailsaus en looksaus) - raclettekaas - champignons, ui, paprika - krielaardappeltjes - ananas - sla en tomaat (niet veel, blijft gewoonlijk toch staan) - pastasaus (van de allergoedkoopste bokalen die je in de supermarkt vindt), bedoeling is om een dun schijfje stokbrood te beleggen met een lepel van die saus, daar bovenop een lapje raclettekaas en paprikapoeder en dan in het pannetje onder de grill... lekker!!! |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 22-12-2013 12:45:27 |
Het meeste had ik me ook al bedacht. Had ook nog satésaus in gedachten. De pannenkoekjes vind ik wel echt een goed idee |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 22-12-2013 12:53:59 |
Hoofdzaak bij ons is het vlees, geen kant en klare schotels maar los vlees, wij hebben altijd
biefstuk in 2 verschillende marinades, kalsoester gemarineerd, varkenshaas en zalm, dan doe ik
zelf nog wat stukjes kip en gehakt maar dat is niet zo heel veel want dat wordt minder gegeten. Stokbrood erbij.....sausjes.....mandarijntjes en ananas, komkommer, ui,paprika,kastanjechampignons, en ik maak zelf een ham/prei salade. dat was het volgens mij wel zo'n beetje..... |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 22-12-2013 13:07:27 |
Creme fresh ik hoop dat ik het goed schrijf. Aardappelschijfjes bakken met uien en champignons dan in het pannetjedoen met de creme fresh en geraspte kaas erover. Dat laten smelten en dan jum jum |
Quote |
Miepie1972 schreef op: 22-12-2013 15:53:48 |
Ik heb helemaal niets met gourmetten! Vind er niets aan, dus ik snap ook nooit zo goed waarom er met
de feestdagen altijd zo massaal gegourmet wordt. Als we naar mijn ouders gaan willen ze het ook nog wel eens doen en dan is het vlees, vis, sausjes, aardappelblokjes, ei, salades, wat groentes, stokbrood met kruidenboter enz. |
Quote |
Angelique schreef op: 22-12-2013 15:57:59 |
wij gourmetten hele jaar door als we zin hebben en vaak kerstavon ook vlees vaak gewoon ene luxere schotel met kerst de rest van jaar gewoon zelf samen stellen of simpele schotel aardappelsalade bacon stokbrood en kruidenboter chapinons ui paprika pinda saus en andere sausjes soms nog babaymaiskoljes en augurk |
Quote |
Nellemv2 schreef op: 22-12-2013 16:07:40 |
Wij gourmetten dus nooit..ik vind het heel lekker en ook gezellig maar mijn huis heeft nog nooit zo
gestonken als na een gourmetpartijtje.. Echt voor ons reden om het alleen bij anderen thuis te doen
![]() |
Quote |
Boontje schreef op: 22-12-2013 16:15:22 |
Bij AH hebben ze nu pannenkoekmix speciaal voor gourmet met appel/kaneel....is erg lekker! Prijs valt mee geloof 79 ct. Geraspte kaas is ook lekker erbij....gebakken groente in een pannetje kaas er op even onder de grill....mmmmm Of op een stokbroodje met gebakken uien! |
Quote |
Nina1 schreef op: 22-12-2013 16:15:26 |
Ik las net minipizzas. Werkt dat in een pannetje eronder? Kinderen vinden pizzas lekker dus als dat
lukt.. Vlees gaat gewoon bovenop d plaatbij ons. Gietijzer, ideaal! Kun je zelfs op snijden op de
plaat. |
Quote |
Alineke schreef op: 22-12-2013 16:17:52 |
Hier ook vlees, paddestoelen, stokbrood, sausjes, ei, salades, rauwkost. En dan nog niet genoemd: banaan met spek. Stukje banaan in de lengte doormidden snijden, plak spek eromheen draaien en zacht laten worden in het pannetje, heeeeerlijk! En stukjes appel in sinaasappelsap is ook superlekker. Oja we hebben ook meestal olijven en soms augurk op tafel staan |
Quote |
Boontje schreef op: 22-12-2013 16:21:14 |
Ja wij hebben altijd mini pizza's erbij....en dan bedoel ik die kant en klare uit de
vriezer....picolini's ofzo. Onder in het pannetje gaat super goed! Wel ff paar minuutjes geduld.... |
Quote |
Angelique schreef op: 22-12-2013 16:30:07 |
oo heb net bij ah nog die kleine flesjes pannekoeken mix gehaald wat melk erbij schudden klaar heb banaan choco pannekoekjes en appelkaneel panekoekjes |
Quote |