Menu
 

Topic:

zooo stom, kerststukje school

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-12-2013 23:06:22
Vorige week kreeg mijn zoon een brief mee uit school met de vraag of we wilden meegeven:
kaars
versierspul voor een kerststukje
hulst of ander groen
Prima, wij naar de winkel en mijn zoon zocht uit wat hij het mooist vond, alles in het blauw compleet met glitterkaars, mooi lint, kleine hangertjes en mooie instekers. Ik was 12 euro kwijt maar ach, hij maakt er een leuk kerststukje van en het komt toch op tafel te staan, ik heb hem gezegd dat hij wat hij over heeft best mag delen/ruilen met andere kindjes.

Later werd mij duidelijk dat het voor de verkoop was op de kerstmarkt. Oke prima dan koop ik het wel weer terug, iedereen koopt toch het stukje van zijn eigen kind. Maar goed, ik was pas 10min voor het einde van de kerstmarkt op school en wilde het stukje van mijn zoon kopen. Toen bleek dat er op zijn stukje helemaal niks zat van wat wij gekocht hadden. Er waren een heleboel kinderen die niks mee hadden vertelde mijn zoon, en dus werd alles op een grote tafel gegooid en graaien maar. Aangezien mijn zoon niet echt haantje de voorste is kwam hij ervan af met een paar takjes groen, een creme witte kaars en een oude kerstbal. Het kerststukje kostte 5 euro en uiteraard hebben we het gekocht, maar zouden jullie hier iets over zeggen?
 
Quote
Navigatie
RE: zooo stom, kerststukje school
Annie  schreef op: 17-12-2013 23:09:10
Nee ik zou er niets van zeggen. Wijze les voor de volgende keer!
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Boterbloem  schreef op: 17-12-2013 23:11:11
Ow herkenbaar. Hier haal ik daarvoor geen speciaal spul meer, dat mogen ze thuis maken zou ik dat doen. En voor school gewoon het basisspul, want als het op de hoo pgegooid wordt zien de kids het niet meer terug. En vaak kiezen ze het zo met zorg uit!
Dus mooie dingen uitkiezen en thuis iets van maken, en voor school gewoon standaard spul
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Claudje  schreef op: 17-12-2013 23:16:13
Oh wat zielig!
Ik word er helemaal verdrietig van. Als ik denk hoe mijn zoontje het zou vinden als al zijn mooie spulletjes worden gepakt...
Brrr..wat sneu.

Tja...volgende keer anders doen. Maar daar heb je nu niks aan.

Ik zou er niks van zeggen...hoewel...als mijn zoon er verdrietig om zou zijn dan zou ik dat zeker aangeven bij de juf.
Maar dan meer over zn gevoel en niet over de manier hoe t gegaan is.
En misschien zeggen dat ze de volg keer misschien wat duidelijker kunnen zijn met wat er met t kerststukje gebeurd
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Sammy  schreef op: 17-12-2013 23:24:36
Ik heb nooit het lef om daar iets van te zeggen, al zou ik het soms zo graag willen... Maar je kind is er toch trots op.

Bij mijn dochter een keer ongeveer hetzelfde gehad. Ze had alles wat gevraagd werd netjes meegenomen tot het oase en kerstgroen toe. Toen het kerststukje mee naar huis kwam was haar oase gehalveerd en het kerstgroen wat ze had meegebracht was vervangen door een paar stukken afval groen wat iemand van een boom afgeknipt had. De rest was duidelijk in de stukjes van anderen beland! Ze was trots op haar eerste (was in groep 1) kerststukje, maar ze was wel verdrietig dat de juf zonder pardon haar oase doormidden gehakt had.
Ik heb echt niets tegen delen met anderen, aar wordt niemand minder van. Maar werd er wel een beetje flauw van dat degene die niets meegebracht hadden... er steeds met de beste materialen er vandoor gingen. En degene die wel spullen meegebracht hadden het met de restjes moesten doen!
Op de een of andere manier waren het ook steeds dezelfde kinderen...
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nelia  schreef op: 17-12-2013 23:25:45
Is inderdaad heel sneu. Ik zou denk ik de juf er toch naar vragen. Zij moet ook weten dat jouw zoon, en met hem waarschijnlijk nog een paar, geen haantje de voorste is en moet toezien op een evenredige verdeling. Voor nieuwe ouders zou er misschien in de brief gezet kunnen worden dat het voor algemeen gebruik is, dan had je hier rekening mee kunnen houden. Dus niet zozeer een klacht, maar meer als tip meegeven. Wijze les voor volgend jaar in ieder geval!

Hier worden de kerststukjes met hogere groepen 1 op 1 gemaakt. Ook helemaal niet over nagedacht de 1e keer en inderdaad mooie spullen uit laten zoeken en wat van oma meegekregen. Mijn zoontje was ook erg verdrietig geworden als dat opeens weg zou zijn...

Bij de scouting hebben ze afgelopen zaterdag kerststukjes en knutsels gemaakt die a.s. zaterdag worden verkocht d.m.v. een veiling. Vind ik ook een beetje raar iets. Op zich is het doel, SR'13, heel goed en heb ik er graag wat voor over, maar de kids werd ingepraat dat ze verschillende mensen mee moeten nemen. Nu woont familie hier ver weg en ik ga niet vrienden/buren in deze drukke tijd vragen om daar naar toe te gaan en iets te kopen.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Lonneke  schreef op: 17-12-2013 23:29:48
Hier idem dito. Ik had de twee oudste ook allerlei soulle meegegeven , maad alles werd op tafel bijelkaar gelegd en dus door iedereen gebruikt

Ik zou er niks van zeggen. Maar wijze les voor volgend jaar
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-12-2013 23:36:10
Hier was het ook voor SR 13 (wij wonen in Lwd), ik word gek van dat hele serious request, ze vroegen of we onze kerstpakketten wilden doneren aan serious request, er waren mooie foto's gemaakt van de jongste voor 5 euro per foto voor SR, hij had een schilderijtje gemaakt die ik voor 6 euro kon kopen voor SR, de oudste heeft zelfgemaakte kerstkaarten meegebracht om te kopen voor 3 euro pst anders moesten ze weer mee naar school en nu dus het kerststukje voor SR. Oja en in de winkels vragen ze ook constant of ze het bedrag mogen afronden naar boven voor Serious request. En natuurlijk koop ik al die mooie zelfgemaakte dingen van mijn kids

Maar goed, ik denk idd dat ik wel zeg tegen de juf dat de brief wat duidelijker had gemogen, en dat het niet leuk is voor mijn zoon dat hij niet een dingetje op zijn kerststukje heeft van wat hij zelf heeft uitgezocht. Hij had het van mij echt niet allemaal moeten houden en mocht best iets weggeven maar dit vind ik wel heel sneu.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina1  schreef op: 18-12-2013 05:19:10
Herien het niet. Hier gaat het alleen op de hoop als het echt mag van de ouders of het groen wat ze gebruiken.
En de bakjes krijgen ze gewoon mee, worden tijdens kerstdiner aangestoken in de klas.
Gisteren markt gehad van de oudste en daar is het zo dat er namen op staan en het eerste uur alles gereserveerd is voor ouders/ grootouders. Daarna vrije verkoop.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Nina1  schreef op: 18-12-2013 05:23:32
En ja ik zou er wel wat van zeggen. Weten ze het meteen voor de volgende keer.
Wel dure dingen trouwens bij julie op school! Jeetje je zult er drie kinderen hebben zitten en alles willen kopen!
Lijkt wel of ze een megaopbrengdt willen.

Hier was het voor een ander goed doel. Duurste was 3 euro. Werkjes tot 1 euro. Eten 0,50 friet ed.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Meidenmama  schreef op: 18-12-2013 07:24:07
eva gaat vandaag een stukje maken en ik heb gezegd, alles wat je over hebt neem je mee naar huis van de versierselen! en je gebruikt alleen je eigen spullen! Ik koop het ook op kleuren die ik mooi vind want het komt bij mij te staan! zo doe ik het ieder jaar trouwens! gewoon naam op de tas ...
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mama Van Drie  schreef op: 18-12-2013 07:41:27
Ja daar zou ik dus wel wat van zeggen, niet om er nog wat aan te doen maar ik zou wel even mijn punt willen maken.
Ik erger me namelijk gruwelijk aan de lakse ouders die nooit hun zaakjes voor elkaar hebben, overal te laat mee zijn of gewoon niks regelen, het is puur gemak zucht vaak en daar zou ik toch iets van zeggen.

En volgende keer idd iets duidelijker in de brief zetten wat de bedoeling is.

Bij mijn dochter in de klas zit een meisje die niet schijnt te kunnen fietsen, hebben ze een uitje van school dan gaan ze op de fiets, kwam vorige keer de vraag of ze achterop mocht bij mij, nou....euh.....nee dank je.
Ze zitten in groep 6 en alle uitjes gaan op de fiets, de laatste keer werd ze gebracht en gehaald door haar vader, hoe sneu is dat want je zondert je wel af van de groep, plus je mist het leren van fietsen in een grote groep, ook niet onbelangrijk.
Ik ga geen kind achterop nemen omdat een ander te beroerd is om z'n kind te leren fietsen 

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Slabbertje  schreef op: 18-12-2013 08:27:20
och herkenbaar dit ging al zo toen mijn kinderen jong waren en ik heb er toen wel wat van gezegd en ze als tip meegegeven dat ze na de kerstvakantie spul alvast moesten inzamelen en opslaan voor jaar erop.....inplaats van kersttakken voor de stukjes takken uit tuin moeten nemen...ze jagen iedereen op kosten bah
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Monica Mv 2  schreef op: 18-12-2013 08:38:26
Aaaaah wat sneu zeg. Ik zou er zeker wat van zeggen. Informatief vragen of dat de bedoeling altijd is omdat jij veel geld hebt uitgegeven voor je zoon en het jouw en je zoon verdrietig maakt dat er zo mee omgegaan is.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Made  schreef op: 18-12-2013 08:54:13
Wat sneu!

Ik vind het eigenlijk belachelijk dat je het kerststukje nog moet kopen wat je zelf gekocht hebt...je betaald dan dubbel.
Betaal toch ook niet voor de knutselwerken die mn kind mee naar huis neemt? Beetje raar en erg sneu voor je mannetje.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Baby2  schreef op: 18-12-2013 09:01:58
Ik ben denk ik dan een kenau want reken maar dat school van mij zou horen!!! Ik heb dit ook moeten leren en ik hield vroeger vaak mijn mond. Ben tegenwoordig van mening dat je best feedback mag geven. En dat hoeft echt niet op een asociale manier. Misschien leert school er ook iets van en zo niet dan ben je het zelf in ieder geval kwijt!!!!!
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Eefje  schreef op: 18-12-2013 09:07:09
Ik zou er wat van hebben gezegd. Mijn kinderen zijn ook wat verlegen, en zouden er op dat moment niets van hebben gezegd. Maar dan waren ze er thuis toch wel verdrietig om geweest, en terecht. Het is idd helemaal niet erg om te leren delen, maar dat alles zo maar weggegraaid wordt, zodat ze niets van hun eigen dingen overhouden, dat is weer het andere uiterste!

Ik zou aan de juf/meester vragen hoe het kan dat ik niets van de door het kind zelf uitgezochte spulletjes in het bakje terug kon vinden.
En dan ook zeker aangeven dat mijn kind erg teleurgesteld was. En dat ik graag zou willen dat dat de volgende keer anders gaat, dat iedereen in ieder geval een paar van zijn eigen dingetjes kan gebruiken. 

Ik heb ook een sch*thekel aan ouders die het allemaal niet boeit qua school. Het zijn idd altijd dezelfden die het spul niet voor elkaar hebben, die niets weten van een brief én een mailtje dat ze net als iedereen hebben gehad. En het ergste: altijd commentaar, bahhhhh!!
Gelukkig valt het met dat soort ouders bij mijn kinderen op school heel erg mee.


 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Deborah  schreef op: 18-12-2013 09:16:21
Ik doe niet mee aan sr. Genoeg armoede in Nederland. Het is ook zon hype! Ik ben sr moe.

Ik koopt spullen voor je eigen kind. Dat hadden zij beter kunnen uitleggen. Want dan had je het vast kleiner gehouden.

Zo werd het fruit hier onder verdeelt onder de kinderen die niks meekegen. Mooi makkelijk en goedkoop voor deze ouders.
Als ik fruit mee geef doe ik dat voor mijn kind. Want het zijn altijd dezelfde die de verantwoordelijkheid niet kennen.

 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Blauwtje  schreef op: 18-12-2013 09:18:18
Ik zou aangeven dat je het jammer vindt dat de door hem gekozen spulletjes bij anderen zijn beland in het stukje.
Het zijn toch spulletjes die HIJ heeft uitgezocht.
Ik vind het echt niet kunnen hoor. Wat je zegt; als ie wat over houdt en het dan uitdeelt, zo zou ik het ook doen, maar dit..nee.

Kan er ook met de pet niet bij dat ouders hun kinderen gewoon zonder spullen naar school laten gaan..
Stom!

Maar goed ik zou het dus wel laten weten. Ms doen ze er dan iets mee volgende keer.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Saskiamv2boys  schreef op: 18-12-2013 09:20:36
jeetje ik word er van binnen een beetje verdrietig van. Dit  gebeurt bij ons ook altijd.
Ik zou er zeker wat bij de juf van zeggen. En een hele wijze les voor volgend jaar.
Ik maak met de kids kerst stukjes thuis met het mooie spul en voor op school gaan we naar de action.xenos enz.
Of ik haal in januari bij het tuincentrum afgeprijst en die stop ik dan in een aparte box. De school box zeg maar en gaat het een jaar erop weer mee naar school.

Maar de juf had kunnen communiceren naar jullie toe dat het op de grote hoop ging. Is dat niet gebeurt dan vind ik dat de school nog spullentjes op tafel moet leggen om de andere kinderen te gemoet te komen, En de kinderen die zelf spullen mee hebben het zelf kunnen gebruiken
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Boterbloem  schreef op: 18-12-2013 09:23:42
Als ouders geen fruit kunnen kopen zouden ze dat aan moeten geven op school en dat ze dan kunnen kijken wat een passende oplossing is.
Ik denk dat wanneer er in een nieuwsbrief komt te staan wie er 1 dag in de week een extra stuk fruit mee wil nemen (vaste dag) dat er genoeg ouders per klas zijn die dat willen doen.

Laatst had ik een week dat ik echt geen  fruit had en ook geen geld om het te kopen. (dikke rekening die betaald MOEST worden anders hadden we extra kosten aan de broek) heb gewoon aan iemand gevraagd of die 4 stuks fruit had voor die week, en kort uitgelegd. Zonder moeite gekregen en die week erna (ookal hoefde het niet) ook gewoon weer teruggegeven.

Maar adt het zomaar verdeeld wordt vind ik wel weer raar... Je gaat er vanuit dat je kind zo aan de dagelijkse portie fruit komt, terwijl je nu thuis mogelijk extra moet geven. Het principe van delen vind ik heel mooi! Maar met kort overleg kun je zo delen dat iedereen voldoende fruit heeft.
Ik stop bij mijn kinderen ook wel eens wat extra in de tas, voor het geval een kindje niets heeft. En anders mogen ze het mee terug nemen (gewoon een mandarijn in een bakje ofzo). Maar dat is dat bovenop haar eigen fruit zeg maar.

Er iets van zeggen vind ik overigens ook niet raar, wat baby2 al zegt: mogelijk kan school er ook wat van leren. Als je het op een normale manier brengt (niet aanvallend) dan is dat misschien juist wel heel prettig
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Deborah  schreef op: 18-12-2013 09:32:50
Nou en ik maar denken mijn kind eet zijn portie fruit wel. Ik geef niet aan vreemden fruit sorry. Dat type ouder die ik zag konden wel rokenn. Dat zijn prioriteiten dat je kunt stellen. En sommige vergeten ook altijd alles. Kijk op zijn tijd kan dat gebeuren en dan heb ik ook niks tegen delen.

Boterbloem dat is wat anders. Je maakt dat vooraf kenbaar en bespreekt het. Dan kan een ouder ja of nee zeggen. In zo'n geval hen ik daar geen problemen mee en zpu ik ook helpen!

Ik ben benieuwd waar mijn kinderen nu weer mee thuis komem voor sr. Tegenwoordig blijf je bezig met doneren.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Boterbloem  schreef op: 18-12-2013 09:37:02
Dat bedoel ik idd ook Deborah, bespreek het met de ouders, je hoeft geen eens namen te noemen, maar ik vind het toch wel belangrijk om te weten of mijn kind voldoende binnenkrijgt.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Made  schreef op: 18-12-2013 09:42:18
Volgens mij wordt er hier op school niet gedeeld.
Was laatst een keer haar tasje vergeten en bracht hem om 10uur nog binnen. Zaten ze net aan het fruit....(inval)juf kauwend op haar banaan: oh kijk Demi ....wat fijn heb jij ook nog wat te eten
Ik dacht nog noujazeg...dus als ik aan het werk was en niet in staat was haar tas te brengen, had dat kind de gehele dag niks gegeten?

Ik zou dan als juf van iedereen een stukje fruit/ brood vragen zodat alle kindjes wat hebben, maar zou niet 1 kind niet laten eten. Dit was tenslotte mijn fout en niet die van mn dochter.

Maargoed dit was een andere juf...kan me eigenlijk niet voorstellen dat haar eigen juf zoiets zou doen.
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mafkees  schreef op: 18-12-2013 09:49:46
Bij de kleuters wordt hier wel gedeeld.
Ieder kind neemt een stuk fruit mee en legt deze op een grote schaal bij binnenkomst.
Juf snijdt het fruit tijdens de pauze en zo hebben ze allemaal wat
Keer vergeten of keer geen geld is geen probleem, er is genoeg!

Bij mijn zoon in de klas delen ze ook vaak.
Sommige kinderen hebben geen brood bij zich (serieus het bestaat!) en dan mag het kind in de klas rondlopen en als je een stuk brood van jezelf wil geven dan komt het kind ook aan zijn lunch.

Zielig, dat wel. Maar vanuit school een goede oplossing vind ik.

Jammer TO, dat het van te voren niet duidelijk was. Ik zou het wel even meedelen aan juf, zodat ze weet dat er misverstanden over zijn ontstaan
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Blauwtje  schreef op: 18-12-2013 09:58:35
ahhh ik vind dat wel echt heel sneu dat zo'n kindje dan de klas rond moet lopen om van iemand een stukkie te krijgen...
Dat kan toch niet goed voelen voor zo'n kindje op dat moment..
Had ik toch een andere oplossing voor bedacht ipv het kind te laten rondgaan.

Ik vind samen leren delen echt heel positief. Daar worden kinderen niks minder van.
Maar er moet wel goed overnagedacht worden.

Stel nou je kind lust alleen manderijnen (ik zeg maar wat) en alle komt op 1 hoop en de manderijnen zijn op voordat hij of zij kan pakken.
En zijn het niet altijd dezelfde ouders die dan niks meegeven want hun kind krijgt op deze manier toch wel?


 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Mafkees  schreef op: 18-12-2013 10:01:57
ze vinden het hier juist heel gaaf om rond te lopen Blauwtje!
mijn zoon wil ook graag rondlopen whahaha, maar helaas...zijn broodtrommel zit altijd in zn tas

vwb het fruit heb je wel gelijk ja....misschien dan ook met juf in de groep gooien ofzo?
geen idee eigenlijk
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Pixie  schreef op: 18-12-2013 10:02:16
Hier ook , kids knutselen en dan kun je het terugkopen . Het duurste was. ( vorig jaar. ) drie euro.

maar er worden spullen van school gebruikt. In geval van jou zou ik echt wat van me laten horen! Ik ben net zo'n kenau als hierboven dan . 
en dat heeft niets te maken met het niet willen delen , maar puur principe.

ik moet spullen kopen voor mijn kind, dan moet een ander dat ook maar doen. En als ze dat niet kunnen is dat niet mijn probleem. En ik ga echt geen kind van een ander lopen sponsoren :/
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Pixie  schreef op: 18-12-2013 10:05:18
Hertsel : als ze dat niet kunnen of WILLEN is dat niet mijn probleem
 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Alice  schreef op: 18-12-2013 10:06:12
Hier deelt de juf haar koekje/fruit als er een kindje is dat niets heeft. 
Maar dat zou zeker geen gewoonte mogen zijn. 


Ik vind delen in principe prima, maar dan wil ik het wel van te voren weten, dan geef ik wat extra's mee. 
Ik geef altijd veel fruit mee omdat mijn zoontje het heerlijk vindt. Maar tis wel duur, biologisch fruit en dat zou ik nogal zonde vinden als blijkt dat het gewoon door een ander wordt opgegeten of dat hij bespoten fruit krijgt terwijl ik onbespoten mee geef. 


 
Quote
RE: zooo stom, kerststukje school
Made  schreef op: 18-12-2013 10:30:44
Zo doe ik dat ook alice.
Moet geen gewoonte worden natuurlijk. Maar ik sla liever zelf een maaltijd over dan dat een kindje niet zou kunnen eten. Zou ik niet over mn hart kunnen verkrijgen
 
Quote
Navigatie


Reageren op zooo stom, kerststukje school
Naam
Bericht