Menu
 

Topic:

Tips gevraagd, puppy en 's nachts

Rina  schreef op: 16-12-2013 11:25:40
Sinds afgelopen zaterdag hebben we weer een hondje in huis.
Onze vorige hond hebben we afgelopen februari na 14 jr moeten laten inslapen.
En het begon toch weer te kriebelen. 
Nu is onze Jack russel pup 8,5 week oud.
Het enige waar ik tegenop zag...de nachten....
Heb nu dus 2 nachten amper geslapen.....en eerlijk gezegd kan ik daar heel slecht tegen, hoofdpijn, branderige ogen maar goed.
Hebben jullie nog tips voor de nacht? Hoe hebben jullie die 1e nachten overleefd?

De 1e nacht adviseerde de Fokker om hem naast ons bed in de bench te laten slapen. 
Zodat ik hem af en toe kon aaien en bij paniekerig gaan piepen buiten zetten om te plassen. We hebben zo'n reisbench voor in de auto en die kan makkelijk mee naar boven. Nestdoek erin
Onze pup bleef piepen, plassen deed hij niet buiten, we hebben 2 kinderen die ooK wakker werden van het gepiep.
Dus om iedereen lekker te laten slapen ben ik naar benEden gegaan. Daar staat de bench met hoes erover en die staat naast de bank, en ik ben op de bank gaan liggen. En dat ging wel, hij bleef stil....en het gezin heeft lekker geslapen, behalve ik want de bank slaapt niet lekker. Vannacht ging hetzelfde, bleef piepen....dus weer naar beneden. 

Wat kan ik nu komende nacht doen, man is erg druk op het werk nog deze week dus wil hem sowieso de nacht goed laten slapen. 
Maar zo kan ik toch ook niet blijven slapen? Zijn nestdoek ligt erin en we hebben ook zo'n kruikenzak erin liggen, lekker beetje warm. 

Gewoon zo doorgaan? Of de harde hand en in de bijkeuken zetten, laten piepen, bench open en kranten neerleggen? Daar kwam ook al iemand mee....en dat zullen de buren ook wel horen denk ik.
Maar dat voelt ook niet goed, hij is nog klein. Maar leer ik hem nu niet iets verkeerd? Vanaf volgende week is mijn man ook 2 weken vrij dus dat is wel fijn. 

2 benchen is misschien ook niet goed....maar de bench met hoes kan met geen mogelijkheid naar boven....past niet door het trapgat. Overdag slaapt hij geregeld in de bench, zo'n klein uurtje. 
Benieuwd naar jullie tips en ervaringen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Mitch  schreef op: 16-12-2013 11:29:50

daar slaapt onze Jack russel ook al bijna 14 jaar sis.


Aan mij heb je dus ook niets qua tips.
Dat voorstel van je kennis vind ik helemaal niks trouwens, tis nog een puppeltje.

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
San  schreef op: 16-12-2013 11:32:42
Kwestie van doorbijten...

Hier beide pups altijd beneden laten slapen in de bench.. 
Eerste nachten wel wat gepiep maar duurde steeds korter...

Na een week was het over en kon ik weer rustig slapen!

Sterkte! Die nachten vond ik ook nooit een succes!


 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Boudina  schreef op: 16-12-2013 11:36:08
hier ook de hond benedenen.. de eerst twee nachten even wezen kijken en de 1e nacht er toch even uitgelaten.. na een paar dagen was het over.. wel een tip houd de bechn zo klein mogelijk alleen liggen en staan is voldoende.. ze moeten niet rond kunnen loppen en geen kranten er in leggen waar ze hun behoefte kunnen doen.. 
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 16-12-2013 11:38:15
mijn pup van 15 weken nu jankte de eerste 2 nachten ook, jammer dan, even doorbijten, wel snachts in eerste instantie 1-2x eruit om te laten plassen, als die moet plassen net als bij baby's, plassen, niet aankijken of gek doen, en dan gelijk hup de bench weer in en deken erover

die van mij weet inmiddels dat er om 22.,00 nog een wandelronde is van 15 min, dan gaat die de bench in, deken erover ( teken dat hij moet slapen, doe ik overdag voor zijn dutjes ook) en dan slaapt hij totdat wij wakker worden rond 7 uur
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Fransje72  schreef op: 16-12-2013 11:41:13
Wij hebben sinds 1,5 week een golden retriever pup. Geen problemen gehad met de nacht. Ze ligt beneden in de bench met doek en een speeltje waar ze dol op is. Heel af en toe wil ze, als we naar bed gaan, een kwartiertje piepen, maar dat is dus zo over. We laten haar nog wel een keer per nacht uit. gaat goed, na de plas gaat ze weer direct de bench in en slaapt verder. onze vorige hond hebben we een week langs bed gehad in de bench, daarna naar beneden en verder ook geen probleem. 
Wel consequent zijn, ze hebben het zo door. Hier gaf de da de tip, dat mocht ze piepen s nachts om een handveger en een wekker in d'r bench te stoppen. De veger als "vervanging" voor het nest, de wekker als geluid van hartslag. Ik weet niet of het werkt.
succes en hopelijk heel snel goede nachten
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 16-12-2013 11:42:02
btw dat opstaan snachts om te laten plassen duurde hier t/m 13-14 weken ongeveer, een pup kan pas ophouden vanaf die tijd, eerder zul je er echt uitmoeten, komt goed
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Mama Van Drie  schreef op: 16-12-2013 12:23:07
Hond 1 heeft een nacht of drie als pup naast ons bed gestaan in de bench, dat ging goed en dus naar beneden toen.
Hond 2 die nu 9 maanden is heeft wel 3 weken naast ons bed gestaan omdat hij de bench drie keer niks vond, daarna naar beneden met behulp van tabletjes van de DA om het stress niveau laag te houden.

Ik wil geen honden boven dus uiteindelijk zullen ze toch beneden moeten slapen hier, inmiddels weten ze niet beter en hond 2 zit niet meer in de bench 's nachts, alleen overdag als ik wat langer weg ben omdat hij gewoon erg stout kan zijn nu met z'n puberstreken.

Heb je de bench boven ook ingepakt?....een doek erover of wat dan ook, vaak vinden ze dat wel erg fijn en omdat je dat met die bench van beneden ook hebt zou ik het met die van boven ook proberen.


 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Onsjanneke  schreef op: 16-12-2013 12:27:13
Je pup vind de bench beneden dus een stuk veiliger.

Ik snap alleen niet zo goed waarom je zelf beneden op de bank gaat slapen.Blijft de pup anders peipen?

Ik denk dat ik gewoon boven in bed zou kruipen en 1 a 2 keer de wekker zet om te kijken of ze naar buiten moet. Verder niet te veel trucjes en poeha.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 16-12-2013 12:29:51
mijn man lag ook in eerste instantie op de bank , want van dat piepen werden we allemaal wakker

een jack russel, tja , wij hebben cairn terriers, die zijn net zo hyper en drammerig als een russel
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Lind@  schreef op: 16-12-2013 12:35:56
hier sjitsu's die zijn ook erg verwent liggen ook bij ons in bed vanaf het begin
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 16-12-2013 12:41:45
Ik ben op de bank gaan slapen, nou ja geprobeerd te slapen omdat anders het hele gezin wakker is. 
En ik vrees dat de buren het ook horen. De bench die boven staat is een reisbench dus kleiner als die van beneden.

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Kim Mv Sem  schreef op: 16-12-2013 13:32:11

Mijn ouders hebben toen bij hun hond een ouderwetse tikwekker in de doos erbij gelegd en dat ging wel goed, schijnt dat de wekker het hart van de mamahond nabootst, vraag me niet hoe maar hij werd er rustig van.


Wij hebben zelf een hond die we de 2de nacht mee hebben genomen los op de slaapkamer, zij heeft nooit wat gedaan op de slaapkamer (maar dat is geluk hebben denk ik)


De nieuwe hond van mijn ouders hebben haar ook mee naar bed genomen en op bed laten slapen, eerst ging het goed maar na een aantal dagen ging ze alles op bed doen omdat ze mijn ouders niet meer wakker maakte dus zij hebben haar toen weer naar de keuken gedaan s'nachts....

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Debby1977  schreef op: 16-12-2013 13:39:10
Hier nooit problemen gehad. Onze opa die we vorig jaar hebben moeten laten inslapen heeft altijd bij mij in bed geslapen

Bob, de Franse Bulldog die we nu hebben die slaapt vanaf dag 1 beneden in de bench. 1e nacht heb ik beneden geslapen omdat ie bleef piepen, 2e nacht was ie al rustig. Hij slaapt nog steeds in de bench, maar wel met het deurtje open aangezien hij zijn sloop fase voorbij is. Hij ligt nu trouwens ook vaak op de bank als we beneden komen. Ik ben er met hem trouwens nooit uitgegaan snachts, hij heeft het vanaf het begin (hij was 9 weken toen we hem kregen) kunnen ophouden de hele nacht.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Debby1977  schreef op: 16-12-2013 13:40:41

Quote Spatje:
btw dat opstaan snachts om te laten plassen duurde hier t/m 13-14 weken ongeveer, een pup kan pas ophouden vanaf die tijd, eerder zul je er echt uitmoeten, komt goed



Ligt ook aan de hond hoor, Zowel bob als boomer konden vanaf het begin goed ophouden en hoefden er snachts niet uit. Oke, boomer op het eind wel omdat ie dement was. De hond van mijn schoonouders was precies zo.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 16-12-2013 14:01:30
nou ik moet bekennen dat de andere hond die we hebben ook doorsliep vanaf 10 weken, zal idd ook aan het karakter liggen

maar de to heeft de pup pas een paar dagen, is pas 8 weken oud, dus to echt waar iedere week zal beter gaan, even doorbijten
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 16-12-2013 14:47:43
Vandaag zijn de kinderen naar school, dus ben alleen met hem. Vandaag zoekt hij, af en toe, uit zichzelf zijn bench op en ik prijs hem daarvoor.
Vandaag ook nog geen ongelukjes gehad, alles netjes buiten gedaan. 
Snap het ook wel hoor....hij komt uit een nest van totaal 7, en ze lagen allemaal lekker naast elkaar of boven op elkaar te slapen. 
Maar o ik kan zo slecht tegen onrustige nachten, dat was ook het enige waar ik tegenop zag toen we besloten weer een pup te nemen.

Onze 1e Jack russel sliep met 2 nachten door....in de bijkeuken, in de bench met deurtje open. Deden we wel wat kranten neerleggen.
Maar goed ieder hondje is weer anders. 
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Mikmvg  schreef op: 16-12-2013 15:08:09

Quote Smvn&d:
Eerlijk? Ik heb onze pups in bed genomen, legde ze op het voeteneind.. wilde graag slapen.
Ze zijn nu 7,5 en bijna 4 en slapen daar nog altijd



haha, heb niet eens verder gelezen: dit was ook mijn tip. Onze hond slaapt al; 12 jaar bij ons in bed en sinds 2 jaar ligt er een tweede bij in. geen slapeloze nacht gehad.
Overigens slaapt de jongste af en toe wel beneden: 2 x per jaar 2 weken, als ze loops is. Dat geeft ook geen problemen, dus je kunt het in bed slapen ook weer af leren. (of wij hebben gewoon geluk gehad...)
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Melissa  schreef op: 16-12-2013 15:12:51
Het is natuurlijk ook eng voor zo'n kleintje. Ineens je moeder en je broertjes en zusjes kwijt, een vreemde omgeving en dan word je geacht om de nachten helemaal alleen in een mand/bench door te brengen, zonder de geborgenheid van je moeder en broertjes/zusjes. Geen wonder dat hij jankt in ieder geval.

Wij hebben de bench naast ons bed gezet en steeds tegen haar gepraat en haar geaait , en dat heeft inderdaad wat gebroken nachten gekost. Maar uiteindelijk heeft ze vertrouwen gekregen in de bench.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Mikmvg  schreef op: 16-12-2013 17:24:20
Bij ons is alleen de oudste een jack en die heeft de eerste tijd alleen geslapen. Tot hij ziek werd, toen wou ik mijn baby graag dicht bij me en sindsdien is hij mijn bed niet meer uitgeweest.  
Kan overigens prima alleen zijn.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Ano  schreef op: 16-12-2013 20:32:42
dezelfde bench boven gebruiken die je beneden ook gebruikt. pal naast je zodat je evt hand in bench kunt hangen, overdag oo even in bench doen af en toe.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Marron  schreef op: 17-12-2013 08:50:31
boven en beneden dezelfde bench gebruiken Die reisbench vindt ie niet fijn zo te horen. Zou ik ook niet vinden.
Onze spaanse waterhonden hebben 2 nachten gepiept en toen wast over . maar ja na een reis in het vliegtuigruim en daarna alleen in een bench viel niet mee.
Snachts eruit 1x en dan bij toerbeurt. Kan de ander lekker doorslapen ;-)

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Marjolein1976  schreef op: 17-12-2013 08:59:53
Heb je al een warme kruik, oude handdoek met jouw geur en een wekker geprobeerd?

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 17-12-2013 16:26:33
Vannacht ging het wel wat beter, mijn man is tot 23.00 bij hem gebleven beneden, en hij heeft heel de tijd in zijn bench geslapen.
Ben er vannacht nog wel even bijgebleven, maar hij is 1 x even gedag komen zeggen zeg maar, en toen weer in de bench gaan liggen.
Plassen heeft hij rond 23.00 voor het laatst gedaan en vanmorgen om 6.30 pas weer.

Nu even kijken hoe we het vannacht gaan doen, denk dat we hem gewoon in de bench laten en mocht het grote paniek zijn, kunnen we naar hem toe. Vandaag zoekt hij ook meer uit zichzelf de bench op om te slapen, dat doet hij nu ook veel meer overdag dan de afgelopen 2 dagen.

De bench die beneden staat kan met geen mogelijkheid mee naar boven, zit een hoes rond en ik krijg dat ding niet mee naar boven.
Kruikje en nestdoek ligt er ook in. Wekker heb ik ook opgezocht dus die gaat vannacht ook gebruikt worden.




 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 17-12-2013 16:30:39
O, ja merk trouwens dat hij het niks vind als de bench dicht is...raakt dan een soort van in paniek.
De fokker zei ook dat hij dat moest leren en dat we geen aandacht aan het piepen moesten schenken, en pas als hij stil zou zijn hem
moesten belonen.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 29-12-2013 06:23:51
He wat raar ik zie mijn eigen laatst geplaatste berichtje niet.....
Nog eens een keer proberen vandaag.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 29-12-2013 11:38:14
Ons hondje is nu 2 weken bij ons. Slapen gaat beter, ook overdag leg ik hem geregeld even in de bench met deurtje dicht. 
Tegen 23.00 uur voor het laatst plassen en gistermorgen was het 7 uur....en vanmorgen 6 uur.
Dus mijn dagen beginnen vroeg in de vakantie maar ach, vind het al knap van 23.00 tot 6 a 7 uur in de bench.
Alleen vanmorgen had hij wel geplast in de bench. Beetje maar.
Alleen zit er ook wel eens een dag tussen dat het 5 uur is en dat vind ik toch een beetje te vroeg om de dag te beginnen.
Maar terug in de bench wil hij ook niet....snap het wel tegen 20.00 gaat hij de nacht al in, dus is naar mijn idee gewoon wakker en klaar voor de dag.

Alleen hebben jullie nou een ritme met je pup? Vriendin van mij doet dat wel...op vaste tijden pup in de bench, lopen, spelen...ze zegt dan weet hij waar hij aan toe is. Ik laat het een beetje op zijn beloop eigenlijk....als hij moe is en ik zie hem zoeken voor een plekje om te slapen leg ik hem in de bench....vaak loopt hij ook zelf naar de bench om te slapen. Lopen, elke 2 uur naar buiten, soms even in de tuin. 
Net als 's avonds tegen 20.00/20.30 gaat hij de nacht al in zeg maar....hij is dan op. 
Kan hem dan toch moeilijk wakker houden is geen doen, vind ik zonde.

Maar goed, het is ons 2e hondje maar kan me dan ineens onzeker voelen.

 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 29-12-2013 12:15:07
nou wij hebben alleen een ritme in de avond/nacht, hij krijgt om 22.00 nog een ronde van 15 minuten wandelen buiten en dan slaapt hij tot 6-7 uur in de ochtend, soms langer, soms korter, wordt hij voor 6 uur wakker smorgens gaat hij nog terug de bench in , ligt er ook aan hoeveel kabaal de buurvrouw maakt in de ochtend
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 29-12-2013 13:41:50
Het is gewoon weer wennen een pup, erg druk. Maar het brengt ook weer een hoop gezelligheid met zich mee, en we zijn weer vaker buiten. Maar pffff het is intensief hoor.
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Spatje  schreef op: 29-12-2013 13:45:45
zeer herkenbaar, ik heb er nog een hond bij die geblesseerd is en die niet mag rennen, springen, over 2 weken terug naar de dierenarts en dan wordt gekeken of het toch een operatie wordt, dus ik moet nu dubbel uit, eerst de een , dan de ander, maar goed, ik hou veel van ze
 
Quote
RE: Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Rina  schreef op: 29-12-2013 15:48:38
Het is echt een schatje, gisteren 1e puppyles gehad. We waren bekaf haha.....maar wel heel leuk.

Dacht vanmorgen nog...oh zal ik ooit weer eens tot 8 uur op me bed kunnen liggen?
Maar goed dat hebben we er wel voor over.

Mijn man is nu ook vrij, dat is wel fijn. Kunen we de taken verdelen, en de kinderen lopen ook wel eens met hem daar zijn ze oud genoeg voor. 


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Tips gevraagd, puppy en 's nachts
Naam
Bericht