Menu
 

Topic:

Nette boze brief

Jessmveliah  schreef op: 09-12-2013 22:47:58
Hallo dames!

Ik heb een probleem met mijn woningbouw en heb nu een boze brief geschreven. Wil graag weten wat jullie er van vinden?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste meneer (directeur)

Mijn naam is Jessica (achternaam) en samen met mijn man en zoon woon ik momenteel in Middelburg. Dan weet u waarschijnlijk wel dat ik momenteel niet van (woningbouw) huur.


U zult zich daarom misschien wel afvragen waarom ik u deze brief schrijf. Ik schrijf u, meneer (directeur) omdat ik boos ben! En ik zal u ook vertellen waarom.


In 2009 waren wij woonachtig in de Sottegemstraat, in één van de woningen die waren opgenomen in het sloopplan van de Engelse Wijk (Bonedijkebuurt). Ik zal u eerlijk zeggen dat alles wat dat sloopplan omvatte, prima is afgehandeld. Er is slechts 1 ding wat ons ongelofelijk dwars zit: het feit dat ons 2 keer is beloofd dat wij voorrang zouden krijgen bij het toewijzen van een woning nadat de renovaties waren volbracht. 1 keer door uzelf, meneer (directeur), bij een informatie-bijeenkomst in Cinecity en 1 keer door meneer (medewerker) toen ik hem de sleutels van onze oude woning kwam inleveren in maart 2011.


Direct nadat er begonnen werd met het opleveren (ik meen begin 2012) van de eerste woningen hebben wij nagevraagd hoe wij precies moesten reageren op deze woningen. Ons werd toen verteld dat we gewoon konden reageren via de website. Maar bij het reageren op een woning kwam dan steeds een melding dat ons inkomen te hoog is. Aan de hand van deze melding hebben wij gebeld en gevraagd hoe het nou zat. We hebben gesproken met meneer (medewerker), en die zegt niks voor ons te kunnen doen. Het zijn de regels van het kabinet???


Vandaag was echter de druppel. Vrijdag 6 december j.l. zijn zowel mijn man als ikzelf gebeld door iemand van uw woningbouw. Ik heb teruggebeld, maar niemand kon mij vertellen waarom wij waren gebeld. Wat ik eigenlijk ook best vreemd vond maar dat terzijde. Omdat niemand het wist heb ik het maar laten doen. Vandaag, 9 december, ben ik wederom gebeld door iemand van de balie aan de locatie Spuistraat. Deze mevrouw, ik kan me haar naam niet herinneren sorry, vroeg me of wij nog interesse hadden in één van de gerenoveerde woningen. Het zou dan een woning betreffen in de vrije-verhuur-sector. Dit hebben wij zeer zeker! Ze zou onze informatie doorgeven aan meneer (medewerker) en dan zouden wij binnen 2 weken wat horen, indien wij de woning toegewezen hadden gekregen. U snapt natuurlijk dat wij hier heel blij van werden! Omdat ik toch nog iets wilde weten heb ik nog eens terug gebeld en daar kwam de boosheid helaas weer van terug...


De mevrouw die ik aan de lijn krijg kon mij vertellen dat de inschrijving voor deze woningen (aan de Schuitvaartgracht) al was gesloten en dat wij in principe geen kans meer maakte. Pardon?!?! Wij worden door jullie gebeld met de vraag of er interesse is en vervolgens word ons verteld dat het eigenlijk niet meer kan? Dat is natuurlijk belachelijk! Tevens hoorde ik van deze mevrouw dat meneer (medewerker) zei dat het feit dat wij uit diezelfde buurt kwamen en ons voorrang was beloofd hier niet van toepassing is. Dat is dus dezelfde meneer (medewerker) die ons dit wel toezegd had bij het inleveren van de sleutels. Wij zijn ons er zeer van bewust van óók een mondelinge toezegging rechtsgeldig is!


Wij hopen dat u onze boosheid begrijpt, en dat u snapt dat wij graag opheldering willen over deze kwestie. Deze brief sturen wij ook naar meneer (medewerker), en ook van hem hopen wij op een antwoord.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De meneer waar steeds (medewerker) achter staat is de man die toendertijd belast was met het uitvoeren van het sloopplan en nu dus met het toewijzen van de 'nieuwe woningen'.

Wat denken jullie van deze brief?


 


 

 
Quote
Navigatie
RE: Nette boze brief
Minou  schreef op: 19-12-2013 23:59:20
Draaiende oogjes hihi
 
Quote
RE: Nette boze brief
Bettie  schreef op: 20-12-2013 00:05:43
Houdt nu maar weer op. Het gaat om het doel en niet om mij. Op naar een prachtig nieuwbouwhuis voor Jes.... Je komt hier wel foto's showen hoor. Ben superaagje naar je nieuwe paleisje.

ff nog een onnozele tip; vraag of die projectleider schriftelijk wil bevestigen dat jullie als 5e in de wachtrij staan voor die 6 huizen. Je weet maar nooit en eerlijk is eerlijk....ik houd van zwart op wit. Wat niet altijd zegt dat...
 
Quote
RE: Nette boze brief
Minou  schreef op: 20-12-2013 00:11:47
Ja het gaat zeker om het doel en het doel is bijna bereikt, maar bettielief, het mag best gezegd worden   neem het maar aan schat!

En idd goede tip dit ook! Tegenwoordig moet je echt alles op papier hebben.






 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 20-12-2013 09:10:12

Quote Minou:
Ja het gaat zeker om het doel en het doel is bijna bereikt, maar bettielief, het mag best gezegd worden   neem het maar aan schat!

En idd goede tip dit ook! Tegenwoordig moet je echt alles op papier hebben.








Absoluut een goede tip! En idd, het mag zeker een keer gezegd worden Bettie!

En het is geen nieuwbouw hoor. De buurt werd voor een deel gesloopt en een deel gerenoveerd. De renovatie hield in dat de boven- en benedenwoning werden gerenoveerd en bij mekaar werden getrokken om zo een eengezinswoning te creëren. Dus wel helemaal opgeknapt (isolatie, dubbel glas, kunststof kozijnen enz) maar uiterlijk een jaren '50 woning.

En ik zal zeker foto's plaatsen Bettie! Ik ga gelijk dinsdag al foto's maken van het huis waar we gaan kijken. En gister was ik met mijn man al behangetjes aan het bekijken
 
Quote
RE: Nette boze brief
Rina  schreef op: 20-12-2013 10:01:53
Zijn dat die huizen vlakbij de Singel toevallig?
Buurt is mooi opgeknapt, overal lekker dichtbij...
Woon er niet zo ver vandaan.
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 20-12-2013 17:22:58
Ja klopt Rina, de huizen waar het nu precies over gaat staan aan de schuitvaartgracht. Wat leuk trouwens, een mede-vlissingse! Misschien kennen we elkaar wel!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Rina  schreef op: 21-12-2013 10:55:20
Leuk hoor, zeker nu het zo opgeknapt is.
Veel suc6!
 
Quote
RE: Nette boze brief
3prachtkinders  schreef op: 21-12-2013 13:39:30
Super zeg!

Ik las in de pzc over een bepaalde wijk al, over lekkages, stond ook bij zeelandnet op het nieuws...

Gelijk heb je hoor! Als ik al hoor van mijn oppas, die woont in Goes, daar lekt het gewoon, maar de woningbouw, wilt geen nieuw dak neerleggen..Maar ondertussen wordt zijn spullen nat, oa een wasmachine...

Maar wel super hoor. Ik weet dat ze in middelburg en vlissingen bezig zijn met huurwoningen op te knappen.
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 27-12-2013 21:53:15
Afgelopen dinsdag zijn we wezen kijken in een vergelijkbaar huis. Enige verschil met deze woning en de woning die we krijgen is dat onze straatkant aan de gracht ligt en de tuin nog dieper is dan deze.

De voordeur


Woonkamer straatkant


Woonkamer/eetkamer tuinkant (met openslaande deuren!)


Keukenblokje


Bijkeukentje


Toilet begane grond



Trap naar 1ste verdieping


Slaapkamer 1ste verdieping straatkant


Slaapkamer 1ste verdieping tuinkant, wederom met openslaande deuren én balkon!


Badkamer (met 2de toilet!)



Trap naar 2de verdieping


Overloop 2de verdieping


Slaapkamer 2de verdieping straatkant


Slaapkamer 2de verdieping tuinkant (meer een rommelhok)


CV-hok 2de verdieping


Tuin




 
Quote
RE: Nette boze brief
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 27-12-2013 22:03:03
jeetje wat een mooi gaaf huis zeg
en wanneer zouden jullie erin kunnen?

 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 27-12-2013 22:05:21
Veel sneller dan we hadden gedacht Sabje! De oplevering staat voorlopig gepland op begin februari
 
Quote
RE: Nette boze brief
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 27-12-2013 22:11:01
Geweldig toch 
dat word shoppen voor verf enz en dozen inpakken.
5/6 weekjes die zijn zo voorbij

wie had ,dat gedacht.
vind het echt super voor jullie
en dan nog jullie andere wens en het word een super mooi 2014 voor jullie

vind het echt een heel mooi huis
alleen die voorkant van het huis,daar word ik al verliefd op.

 
Quote
RE: Nette boze brief
Nelia  schreef op: 27-12-2013 22:14:23
Wauw, wat een mooi huis, vooral die erker en aan de gracht; ik ben jaloerssss!!!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Juulmvjens  schreef op: 27-12-2013 22:25:33
Wow mooi huis!!!!

Dat wordt een mooi begin van het nieuwe jaar!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Bettie  schreef op: 27-12-2013 22:27:42
 
Quote
RE: Nette boze brief
Kaasje  schreef op: 27-12-2013 22:29:53
Ohh ziet er goed uit!!
 Leuk hoor!!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Minou  schreef op: 27-12-2013 22:32:12
wat een heerlijk ruim mooi huis!!!!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Vera  schreef op: 28-12-2013 08:52:48
Ik vond de oude versies altijd al leuk (maar wilde er niet wonen ) maar nu zou ik het wel weten. Veel woonplezier!!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 28-12-2013 16:51:00
Dank jullie wel!!!

@Vera, toen ik daar in 2006 ging wonen had ik ook mijn twijfels vanwege de reputatie maar ik heb daar nooit van niemand geen last gehad. Ben ook helemaal verliefd op de woning, voelt echt als thuiskomen!
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 16-01-2014 17:29:49
Jeej!!!! Vandaag wezen kijken in onze eigen woning en officieel geaccepteerd! Plus nog een mooie verrassing: de keuken is luxer dan de woning waar we eerst zijn wezen kijken. Meer kastjes, een kookplaat, inbouwkoelkast en waarschijnlijk komt er ook nog een combi-magnetron in.


 
Quote
RE: Nette boze brief
Mikmvg  schreef op: 16-01-2014 17:45:14
 
Quote
RE: Nette boze brief
Fransje72  schreef op: 16-01-2014 18:13:22
Wauw! 
 
Quote
RE: Nette boze brief
Bettie  schreef op: 16-01-2014 18:44:47
Wow supergaaf zeg. Enne....krijg je ver 2 weken de sleutel al?
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 16-01-2014 19:00:17
Nee dat niet Bettie. Zoals ik wel had verwacht eigenlijk. De oplevering van aannemer naar woningbouw staat nu gepland voor rond 20 februari, dus ik denk dat we tegen maart de sleutel krijgen. Niet zo heel erg, ik was nog niet erg druk met inpakken
 
Quote
RE: Nette boze brief
Rina  schreef op: 16-01-2014 19:12:39
Leuk, buurtje ziet er bekend uit! 
Kijk je dan uit op de bakker? Of zit je aan de andere kant?
Echt mooi opgeknapt.
 
Quote
RE: Nette boze brief
Jessmveliah  schreef op: 16-01-2014 19:30:21
Aan de andere kant Rina, bij het bakkertje de brug over, gelijk rechtsaf en dan na de bocht. Wij kijken op het fysio-centrum.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nette boze brief
Naam
Bericht